Σελίδα 1 από 1

Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2019, 20:31
από perseus
Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα που εγιναν στο τεξας με τον γερανο ? Εβλεπα κατι πλακες ουτε 10 ποντους τοσο ψευτικα ειναι?

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2019, 20:32
από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Που να ξερει αυτος ρε
Μονο απο πλα κακια και μπιντεδες ξερει

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2019, 20:36
από perseus
Υποθετω θα συζητηθει στα φορα τους

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2019, 20:41
από Yochanan
perseus έγραψε:
10 Ιουν 2019, 20:36
Υποθετω θα συζητηθει στα φορα τους
#seismic

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2019, 20:54
από seismic
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
10 Ιουν 2019, 20:32
Που να ξερει αυτος ρε
Μονο απο πλα κακια και μπιντεδες ξερει
Αντεπίθεση :hammer:
Εγώ δεν έχω στόχο να εγκρίνουν την πατέντα μου. Αυτό το έχω ξεπεράσει προ πολλού. Δεν θα την εγκρίνουν ποτέ.
Στόχος μου είναι να απαγορευθεί ο κανονισμός της αντισεισμικής τεχνολογίας.
Κάνω έρευνα για την έρευνα.
Όταν δουν αυτή την δημοσίευση θα κατουρηθούν επάνω τους.
Αυτή η δημοσίευση αδιαμφισβήτητα ακυρώνει ως επικίνδυνο τον σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό φανερώνοντας την παθογένεια του εν γένη κανονισμού.https://www.academia.edu/38934791/%CE%9 ... E%8F%CE%9D

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2020, 13:09
από Μηχανικός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
10 Ιουν 2019, 20:32
Που να ξερει αυτος ρε
Μονο απο πλα κακια και μπιντεδες ξερει
Τι θέλεις να συζητήσω μαζί σου, θέματα στατικής ανάλυσης;

Συζητάμε θέματα για τις επιλογές του χρήστη.

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2020, 13:17
από Μηχανικός
Παράδειγμα συζήτησης.
Φτιάχνει ένας μια γκαρσονιερίτσα και ήταν η ώρα να σκάψει ο ηλεκτρολόγος τους τοίχους.
Του λέω να κανονίσουμε να πάμε μαζί και με τον ηλεκτρολόγο για να σημαδέψουμε τις θέσεις για τις πρίζες τους διακόπτες και τα υπόλοιπα.
Μου λέει δεν χρειάζεται γιατί στο σχέδιο έχω βάλει όλα τα έπιπλα και βλέπει μόνος του που θα μπούνε τα ηλεκτρικά.
Πάω σήμερα και βλέπω ότι έβαλαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα μέσα στην ντουλάπα. :smt005:
Όχι από λάθος, ήθελε να μην φαίνεται ο πίνακας.

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούλ 2020, 21:28
από seismic
Δομοστατικέ πολιτικέ μηχανικέ. Είναι λάθος σχεδιασμός να στέλνεις όλες τις σεισμικές εντάσεις πάνω στις διατομές των φερόντων στοιχείων.

Για να αποφύγεις τις ροπές στους κόμβους και να μην καταπονείς τους κορμούς δοκού και τοιχώματος με κάμψη είναι αναγκαίο να σχεδιάσεις έτσι ώστε το τοίχωμα κατά το λίκνισμα να μην δημιουργεί κάμψη στον κορμό του και αποκόλληση της βάσης του από το έδαφος.

Αυτές οι δύο αιτίες δημιουργούν τις ροπές στους κόμβους υπεύθυνες της παραμόρφωσης δοκού και τοιχώματος η οποία είναι συνυφασμένη με την αστοχία. Για να σταματήσεις την αποκόλληση της βάσης από το έδαφος και την κάμψη πρέπει να ενώσεις με τένοντες άνευ συνάφειας και μηχανισμούς πάκτωσης των άκρων τους, όλες τις παρειές των τοιχωμάτων από την ανώτατη στάθμη τους μαζί με το έδαφος. Αυτή η ένωση εκτρέπει τις εντάσεις σεισμού μέσα στο έδαφος ενώ τώρα τις στέλνεται πάνω στις διατομές.

Στο σχήμα του λοστού έχουμε ένα διπλό μοχλοβραχίονα όπως και στο επιμήκη τοίχωμα του οποίου ψάχνουμε να βρούμε την ανοδική αξονική δύναμη ( Ν ) των παρειών του. Αν θέλουμε να βρούμε την δύναμη εξόλκευσης του ήλου στο σημείο Α του λοστού πολλαπλασιάζουμε την δύναμη Γ επί την απόσταση Γ-B και διαιρούμε το γινόμενο με την απόσταση Β-Α Το επιμήκη τοίχωμα από την φύση του διαθέτει δυσκαμψία και η ένωση των παρειών του από το ανώτατο επίπεδο με το έδαφος εξαλείφει τις εντάσεις εφελκυσμού που δημιουργούν την κάμψη. Βασικά η μέθοδος που χρησιμοποιώ καταργεί τον μοχλοβραχίονα του τοιχώματος αφού δεν κατεβάζει καμία σχεδόν ροπή στην βάση.

Η σύνδεση του ανωτάτου επιπέδου των παρειών των τοιχωμάτων καθ ύψος με το έδαφος, χρησιμοποιώντας τένοντες άνευ συνάφειας, προσφέρει μια έξτρα ροπή ευστάθειας στο τοίχωμα αντίθετη της ροπής ανατροπής, προερχόμενη από το έδαφος χωρίς μάζα, δηλαδή χωρίς εντάσεις αδράνειας . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή αποκόλλησης του πέλματος βάσης αλλά και την οποιαδήποτε παραμόρφωση προέρθει από την κάμψη του κορμού του. Αυτή την αξονική ανοδική δύναμη ( Ν ) προερχόμενη από την στροφή του τοιχώματος ψάχνω να βρω ώστε να ξέρω τα φορτία που θα παραλάβουν οι κατακόρυφοι τένοντες άνευ συνάφειας ώστε βάση των προδιαγραφών τους να διαλέξω τον κατάλληλης διατομής και αντοχής τένοντα. Αυτό από την μία είναι εύκολο αν πολλαπλασιάσεις την δύναμη αδράνειας επί το ύψος και το γινόμενο το διαιρέσεις δια της απόστασης του τένοντα από την ΄αντικριστή άρθρωση της βάσης

Όμως αυτήν την αξονική ανοδική δύναμη ( Ν ) πρέπει να την αναλάβει ο μηχανισμός σε συνεργασία με την δυναμική των φερόντων στοιχείων. Πιστεύω ότι τα επιμήκη τοιχώματα λόγο του διπλού μοχλοβραχίονα που διαθέτουν ( αυτόν του ύψους και της επιμήκους διάστασης της διατομής ) αν πακτώσουμε όλα τα ανώτατα άκρα τους με το έδαφος αυτό θα φέρει καλλίτερα αποτελέσματα από ότι θα έχει ένα μικρής διατομής υποστύλωμα με μόνο ένα τένοντα τοποθετημένο στο κέντρο της διατομής του. Για να συνεργαστεί όμως ο μηχανισμός με τις διατομές πρέπει να έχουν την ίδια ελαστικότητα. Για να πετύχουμε την ίδια ελαστικότητα ώστε να υπάρξει ισοδύναμος καταμερισμός αντίδρασης μεταξύ του μηχανισμού και των διατομών του φέροντα οργανισμού απέναντι στις σεισμικές εντάσεις, τοποθετούμε ένα υλικό απόσβεσης μεταξύ της ανώτατης στάθμης του τοιχώματος και του περικοχλίου πάκτωσης του τένοντα.

Χωρίς κάμψη δεν υφίσταται 1) διατμητική αστοχία 2) διαφορά δυναμικού στον μηχανισμό της συνάφειας 3) ροπή στους κόμβους 4) κρίσιμη περιοχή αστοχίας λόγο κάμψης.

Τένοντες άνευ συνάφειας δεν παρουσιάζουν διατμητική αστοχία και εξόλκευση του χάλυβα μέσα από το σκυρόδεμα λόγο της υπέρ αντοχής του στον εφελκυσμό.

Η μέθοδος σχεδιασμού της εφεύρεσης διαχωρίζει τις εντάσεις εφελκυσμού και θλίψης έτσι ώστε ο τένοντας να αναλαμβάνει μόνο εφελκυσμό και το σκυρόδεμα μόνο θλίψη.
Εικόνα

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2020, 01:05
από seismic
Πείραμα μηχανισμού πάκτωσης. Σε ένα μέτρο βάθος μαλακού εδάφους έλξη 100 τόνων από απόσταση!!!

Re: Μηχανικε

Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ 2020, 15:43
από seismic
Για την ανωδομή. Αν δεν προεντίνουμε την διατομή του τοιχώματος με το έδαφος και απλά πακτώσουμε τις παρειές τους από το ανώτατο επίπεδο με το έδαφος για να αναπτυχθεί δύναμη στο καλώδιο, θα πρέπει να γίνουν πρώτα μικρές παραμορφώσεις. Άρα θα αναπτυχθούν ροπές και τέμνουσες Όμως παρόλο που δεν φορτίζουμε με εντάσεις θλίψης την διατομή του τοιχώματος η ροπή στην βάση θα μειωθεί περίπου κατά Ν*h/2 όπου Ν δύναμη καλωδίου και h είναι πλάτος τοιχίου.
Δηλαδή αν το καλώδιο αντέχει 3000 kN και το πλάτος του τοιχώματος είναι 4 μέτρα η ροπή θα μειωθεί κατά
3000Χ4=12000/2=6000 kN