ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 25 Απρ 2021, 22:23

Η ερώτηση της ημέρας?
Η επιτάχυνση του εδάφους, η μάζα της κατασκευής, και το ύψος της μάζας από το έδαφος, είναι οι τρείς παράγοντες που δημιουργούν το μέγεθος της πλάγιας σεισμικής δύναμης . Αυτή η πλάγια σεισμική δύναμη τείνει να ανατρέψει τα τοιχώματα του κτιρίου. Τα τοιχώματα των καθ ύψος ορόφων είναι άκαμπτα, και κατεβάζουν μεγάλες ροπές στην βάση.
Ερώτηση
Αν, με τένοντες άνευ συνάφειας, εφαρμόσουμε προένταση σε ένα τοίχωμα μεταξύ, των ανώτατων άκρων των παρειών του και του εδάφους θεμελίωσης, τότε, θα κατεβάζει ροπές στην βάση?
Όλες οι ροπές προέρχονται από την πλάγια δύναμη του σεισμού ή του αέρα στην κατασκευή.
Κάθε μεταβολή του κατακόρυφου άξονα των τοιχωμάτων είτε από κάμψη είτε από ανατροπή επηρεάζει και την καμπυλότητα των κορμών των δοκών αφού συνδέονται στους κόμβους.
Αν με την προένταση επί των παρειών των τοιχωμάτων ελαττώσουμε την κάμψη, και με την πάκτωση των τοιχωμάτων στο έδαφος, αποτρέψουμε την ανατροπή τους πριν πάνε οι εντάσεις στους δοκούς, οι δοκοί θα αναλάβουν λιγότερες εντάσεις.
Ωστόσο η κάθε κατασκευή αντιδρά αλλιώς. 1) Αν η κατασκευή δεν είναι υψίκορμη και διαθέτει επιμήκη τοιχώματα σωστά διαστασιολογημένα, τότε η βάση είναι μεγάλη από μόνη της έτσι και αλλιώς ( λόγο διπλού μοχλοβραχίονα ) και η ελαστικότητα - καμπτική ροπή πολύ μικρή. 2) Σε αυτά τα μεγάλα επιμήκη τοιχώματα αν προσθέσουμε πάσσαλους κάτω από την βάση τότε ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την αντίδραση του τοιχώματος προς την ανατροπή. 3) Οι πάσσαλοι έχουν αντοχές προς τα φορτία θλίψης της κατασκευής, αλλά πολύ μικρές αντοχές ( στα μαλακά εδάφη ) ως προς την έλξη. Για να παραλάβουν και την έλξη και να αποτρέψουν την ανατροπή του τοιχώματος, χρειαζόμαστε να κατασκευάσουμε πάσσαλους που να έχουν την δυνατότητα να διαστέλλονται σαν ούπα και να πακτώνουν ισχυρά στο έδαφος και στον βράχο, αναλαμβάνοντας μεγαλύτερες δυνάμεις έλξης και θλίψης. 4) Αν με πάσσαλους διαστολής πακτώσουμε αμφίπλευρα την βάση του τοιχώματος είναι αδύνατη η ανατροπή 5) Αν αντί να πακτώσουμε με πάσσαλους διαστολής την βάση, δημιουργήσουμε προένταση στις παρειές των τοιχωμάτων μεταξύ του ανώτατου άκρου του τοιχώματος και των πασσάλων διαστολής τότε έχουμε αποτρέψει και την ανατροπή του τοιχώματος και την καμπτική ροπή. Αυτό σημαίνει μηδενική παραμόρφωση στον κορμό του τοιχώματος, μηδενικές ροπές στους κόμβους και αποφυγή της ανατροπής. Δηλαδή νικήσαμε τον σεισμό.
Τι προσπαθώ να σταματείσω με την μέθοδο του αντισεισμικού σχεδιασμού που προτείνω?
Προσπαθώ να σταματήσω την παραμόρφωση. Δηλαδή την ανελαστική μετατόπιση. Προσπαθώ να σταματήσω τις ροπές στους κόμβους που σπάνε τις διατομές που δημιουργούν τον κόμβο. Προσπαθώ να ενισχύσω το χαλαρό έδαφος θεμελίωσης. Όλα αυτά τα κατορθώνω με προένταση + πάκτωση όλων των παρειών των τοιχωμάτων με το έδαφος θεμελίωσης. Αν ο σεισμός είναι μεγάλος και με διάρκεια και συμπέσει, η ιδιοπερίοδος κατασκευής και εδάφους και επέλθει συντονισμός, τότε κανένας κανονισμός δεν είναι επαρκής να τον αντιμετωπίσει χωρίς τουλάχιστον να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στην κατασκευή. Μόνο η μέθοδος σχεδιασμού που σας προτείνω. Αυτή μπορεί να σταματήσει ακόμα και τον συντονισμό της κατασκευής σε κάθε κύκλο φόρτισης.
Πολλές φορές στις αναρτήσεις μου αναφέρομαι σε ανατροπή των τοιχίων. Τα τοιχία αυτά δεν είναι ανεξάρτητα για να ανατραπούν. Αποτελούν ενιαίο πλαίσιο με τα άλλα στοιχεία του φέροντος οργανισμού. Δεν κινδυνεύουν από ανατροπή. Όμως. Κάθε μεταβολή του κατακόρυφου άξονα των τοιχωμάτων είτε από κάμψη είτε από ανατροπή επηρεάζει και την καμπυλότητα των κορμών των δοκών αφού συνδέονται στους κόμβους. Το αποτέλεσμα της προέντασης επί των παρειών των τοιχωμάτων, είναι η μείωση των εφελκυστικών τάσεων στη διατομή σε σημείο που δεν ξεπερνούν την τάση πραγματώσεως. Επομένως ο κορμός του τοιχώματος κάμπτεται μεν ελαστικά αλλά δεν ρηγματώνεται. Αν με την προένταση επί των παρειών των τοιχωμάτων, αυξήσουμε την αντοχή των σε κάμψη και μειώσουμε την καμπυλότητα του κορμού τους και με την πάκτωση στο έδαφος αποτρέψουμε την ανατροπή τους πριν πάνε οι εντάσεις στους δοκούς, οι δοκοί θα αναλάβουν λιγότερες εντάσεις. Τα τοιχώματα προφανώς δεν κινδυνεύουν από ανατροπή αφού αποτελούν ενιαίο πλαίσιο με τα άλλα στοιχεία του φέροντος οργανισμού. Όμως για να μην ανατραπούν τα τοιχώματα, οι δοκοί δημιουργούν αντίρροπες ροπές. Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις στα τοιχώματα, που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στους δοκούς.
Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %) πέραν του ορίου διαρροής.
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δοκός αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται). Το αποτέλεσμα είναι, αν η δοκός περάσει το σθρ. σημείο θραύσης να σπάσει και να έχουμε πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν ροπές στο τοίχωμα, αλλά που κατευθύνεις αυτές τις ροπές. Εγώ με την μέθοδο που σας λέω κατευθύνω τις ροπές ( ορθές δυνάμεις θλίψης και εφελκυσμού ) μέσα στο έδαφος ενώ εσείς τις κατευθύνεται στις διατομές των δοκών οι οποίες αφού λυγίσουν σπάνε. Το να κατευθύνεις το μεγαλύτερο μέρος των ροπών μέσα στο έδαφος, συμβάλει στην μικρότερη καταπόνηση των δοκών. Η προένταση στο τοίχωμα εξαλείφει την ροπή κάμψης και η πάκτωση της κατασκευής στο έδαφος με πασσάλους διαστολής μεταφέρει την ροπή μέσα στο έδαφος.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Απρ 2021, 17:54

1)Τα υποστυλώματα έχουν μεγάλη ελαστικότητα όταν η ροπή κάμψης δρα επάνω τους. Συνήθως κάμπτονται και αδυνατούν να παραλάβουν δυναμικά πλάγια σεισμικά φορτία.
Σε έναν συνδυασμό τοιχωμάτων και υποστυλωμάτων όλα τα πλάγια δυναμικά φορτία παραλαμβάνονται από τα τοιχώματα, διότι τα υποστυλώματα λόγο ελαστικότητας υποχωρούν στις πλάγιες εντάσεις.
Για τον λόγο αυτό τα τοιχώματα είναι τα πρώτα που αστοχούν, και δεν αστοχούν διότι δεν διαθέτουν ελαστικότητα.
Τα υποστυλώματα αναλαμβάνουν μόνο τα στατικά φορτία του κτιρίου.
2) Τα τοιχώματα έχουν μικρή ελαστικότητα όταν η ροπή κάμψης δρα επάνω τους, και μετά αντιστέκονται δυναμικά στις πλάγιες σεισμικές εντάσεις.
3) Τα επιμήκη μεγάλα τοιχώματα θεωρούνται διαφραγματικής λειτουργίας, δηλαδή είναι σχεδόν άκαμπτα.
4) Οι κατασκευές συνεχούς δόμησης από οπλισμένο σκυρόδεμα θεωρούνται εντελώς άκαμπτες κατασκευές με μηδενική σχεδόν ιδιοπερίοδο.
Η ροπή κάμψης θεωρητικά πρέπει να αναφέρεται για τα υποστυλώματα και για τα τοιχώματα.
Στις εντελώς άκαμπτες κατασκευές με διαφραγματική λειτουργία για εμένα ο όρος < ροπή κάμψης > είναι λανθασμένος και τον αντικαθιστώ με τον όρο < ροπή ανατροπής >
Για να αποφύγω την παραμόρφωση η οποία προκαλεί αστοχίες, επιδιώκω στον σχεδιασμό των κατασκευών να χρησιμοποιώ μεγάλα επιμήκη τοιχώματα καθώς και εντελώς άκαμπτες κατασκευές με διαφραγματική λειτουργία που διαθέτουν την τέλεια ακαμψία.
Δεν υπάρχει αστοχία χωρίς παραμόρφωση οπότε οι άκαμπτες κατασκευές θα έπρεπε να είναι η ποιο ισχυρές κατασκευές στον σεισμό, αφού έχουν και την ποιο μεγάλη δυναμική ως προς την απόκριση των κατασκευών προς τον σεισμό.
Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Οι άκαμπτες κατασκευές είναι οι πρώτες που αστοχούν στον σεισμό.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Αυτούς τους λόγους θα εξετάσουμε πάρα κάτω.
Ένα κτίριο άκαμπτο και υψίκορμο σε έναν δυνατό σεισμό ανατρέπεται πιο εύκολα από ένα ιδίου μεγέθους κτίριο που στηρίζεται μόνο σε υποστυλώματα λόγο ακαμψίας.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Συμβαίνει διότι τα ελαστικά υποστυλώματα αποθηκεύουν την σεισμική ενέργεια και την εκτονώνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σε κάθε νέο σεισμικό κύκλο φόρτισης, όπως κάνει και το ελατήριο.
Τα άκαμπτα υποστυλώματα ανατρέπονται όταν η ροπή ανατροπής είναι μεγαλύτερη από την ροπή ευστάθειας.
Η δυναμική τους από το σημείο ανατροπής και μετά ακυρώνεται λόγο ανατροπής και η ένταση μεταφέρεται και επαφίεται στην δυναμική και ελαστικότητα των διατομών των κορμών των πλακών των δοκών, των πεδιλοδοκών και της κοιτόστρωσης.
Δηλαδή από το σημείο ευστάθειας, όταν το τοίχωμα περάσει στο σημείο ανατροπής και μετά η μεταβίβαση των δυνάμεων εκτρέπεται σε όλα τα οριζόντια στοιχεία με τα οποία το τοίχωμα ενώνεται στους κόμβους.
Όταν αρχίσουν να δέχονται τα σεισμικά φορτία τα οριζόντια στοιχεία αντιδρούν με αντίρροπες ροπές αρχικά ελαστικά μετά με διαρροές μέχρι να ξεπεράσουν το σημείο θραύσης και να καταρρεύσει η κατασκευή.
Εδώ υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις.
α) Όταν τα τοιχώματα χάσουν την εκκεντρότητα τους, εκτρέπουν τις δυνάμεις στις μικρές διατομές των οριζόντιων στοιχείων και τις σπάνε.
β) Η δυναμική των κορμών των τοιχωμάτων είναι μεγάλη, αλλά ακυρώνεται η δυναμική που θα μπορούσαν να προσφέρουν διότι ανατρέπονται εύκολα και από εκεί και πέρα η δυναμική εξαρτάτε από την δυναμική των < μικρών διατομών > των οριζόντιων στοιχείων.
Αν μεγαλώσουμε τις διατομές των οριζόντιων στοιχείων για να μεγαλώσουμε την δυναμική τους, μεγαλώνει και η αδράνεια του φέροντα οργανισμού οπότε μεγαλώνουν και οι εντάσεις του σεισμού. Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
Αν θέλουμε να νικήσουμε τον σεισμό πρέπει να αυξήσουμε την δυναμική της κατασκευής και να μειώσουμε τα σεισμικά φορτία.
Τα σεισμικά φορτία τα μειώνουμε με οριζόντια σεισμική μόνωση, ( εφαίδρανα ) και με την μείωση της μάζας και του ύψους. Την μάζα την μειώνουμε χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά στην τοιχοποιία όπως είναι το άλφα μπλοκ.
Για την αύξηση της δυναμικής υπάρχει πρόβλημα, γιατί αυξάνοντας την μάζα της διατομής που θα μας έδινε πρόσθετη δυναμική, αυξάνονται συγχρόνως και οι σεισμικές πλάγιες δυνάμεις.
Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ.
Τι θέλω να πω.
Αν δεν μπορούμε να αυξήσουμε την δυναμική μέσο της μάζας, μπορούμε να αυξήσουμε την απαραίτητη δυναμική αντλώντας αυτής από έναν εξωτερικό παράγοντα, αυτόν του εδάφους και να την μεταφέρουμε πάνω στην κατασκευή με τένοντες και μηχανισμούς έλξης και πάκτωσης.
Αυτή η εξωτερική δύναμη δεν έχει μάζα και δεν δημιουργεί πρόσθετες εντάσεις αδράνειας.
Μεταφέρεται πάνω στην κατασκευή για έξη λόγους.
α) Για να βοηθήσει σαν εξωτερική δύναμη ( χωρίς μάζα ) την δυναμική απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές μετατοπίσεις.
β) Για να εκτρέψει τις σεισμικές δυνάμεις έξω από την κατασκευή και να τις στείλει μέσα στο έδαφος, προτού αυτές κατευθυνθούν στις ευάλωτες μικρές διατομές των οριζόντιων στοιχείων και τις σπάσουν.
γ) Για να αυξήσει την δυναμική των τοιχωμάτων ως προς 1) τις δυνάμεις ευστάθειας, 2) τις δυνάμεις της ροπής κάμψης 3) τις δυνάμεις τέμνουσας βάσης και γενικά την διατμητική αστοχία.
δ) Για να αυξήσει την φέρουσα ικανότητα του εδάφους όπου χρειάζεται.
ε) Για να ελέγξει τον συντονισμό κατασκευής εδάφους.
ζ) Για να εξασφαλίσει τον έλεγχο των μετατοπίσεων των καθ ύψος άνω ορόφων ώστε να μην βγαίνουν ποτέ έξω από την ελαστική περιοχή μετατόπισης στην οποία δεν παρατηρούνται αστοχίες και για να εξασφαλίσει την ομαλή ταλάντωση της κατασκευής χωρίς να δημιουργείτε διαφορά φάσης στην μετατόπιση των καθ ύψος ορόφων.
Κόστος.
Είναι ο μεγάλος παράγοντας που καθορίζει τον σχεδιασμό μιας κατασκευής.
Όπως είπα πριν η μέθοδος που προτείνω έχει απόδοση στις άκαμπτες δυναμικές κατασκευές ( λόγο ακαμψίας και διότι αν ενώσουμε όλες τις παρειές του τοιχώματος με το έδαφος αποκτούν και διπλό μοχλοβραχίονα ο οποίος μειώνει τις εντάσεις ) οι οποίες όμως είναι ακριβές διότι διαθέτουν αρκετά μπετά.
Τα προκατασκευασμένα που είναι εντελώς άκαμπτα και βιομηχανοποιημένα έχουν κατορθώσει να ρίξουν το κόστος στο ήμισυ του κόστους από ότι κοστίζουν οι συμβατικές κατασκευές με υποστυλώματα.
Αν τα προκατασκευασμένα σπίτια τοποθετήσουν την ευρεσιτεχνία μου θα γίνουν αντισεισμικά και θα μπορούν να αναπτύξουν απεριόριστο αριθμό ορόφων καθ ύψος. Φανταστείτε αν γίνουν προκατασκευασμένοι ουρανοξύστες, πόσο θα πέσει το κόστος τους και πόσο θα αυξηθεί η αντισεισμική τους θωράκιση.
Ερώτηση
Και γιατί δεν μπορούμε χωρίς την μέθοδο που προτείνω να κτίσουμε σήμερα ψιλά προκατασκευασμένα κτίρια, σε σεισμικές περιοχές και το ύψος τους δεν ξεπερνά τους δύο ορόφους?
Απάντηση
1) Τα υψίκορμα άκαμπτα κτίρια όπως είναι τα προκατασκευασμένα ανατρέπονται εύκολα.
2) Δεν έχουν δοκούς για να λυγίσουν και αυτό που συμβαίνει σε συνδυασμό με την δυναμική που διαθέτουν είναι το εξής.
Κατά το λίκνισμα λόγο ακαμψίας ( αντί να λυγίσουν οι δοκοί ) ανασηκώνεται με ανάκληση το πέλμα βάσης, ολόκληρου του εμβαδού τις κατασκευής.
Σε αυτή την φάση δύο είναι αυτά που μπορούν να συμβούν.
1) Ή η ανατροπή της κατασκευής αν είναι υψίκορμη
2) Ή με την ανάκληση του πέλματος βάσης της κοιτόστρωσης, το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής να χάσει την στήριξή της από το έδαφος, με αποτέλεσμα, η ροπή ανατροπής του κτιρίου από την μία και η αντίρροπη ροπή, η οποία δημιουργείτε από τα κάθετα αστήρικτα πια από το έδαφος στατικά φορτία, να δημιουργούν μια τεράστια διατμητική αστοχία η οποία καταστρέφει τις πιο ευάλωτες διατομές, αυτές που είναι πάνω από τους κόμβους, στις πόρτες και στα παράθυρα.

Η μέθοδος που προτείνω σταματά την ανατροπή των άκαμπτων κτιρίων και δεν χάνει η κατασκευή την στήριξη του εδάφους γιατί την κάνει ένα με το έδαφος σαν σάντουιτς!
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Απρ 2021, 09:36

Τι νέο εισάγω για πρώτη φορά παγκοσμίως στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών.
1) Εισάγω μια νέα εξωτερική δύναμη χωρίς μάζα, προερχόμενη από το έδαφος, πάνω στην κατασκευή, για να βοηθήσει την κατασκευή προς την απόκρισή της στον σεισμό και για να παραλάβει και να εκτρέψει τα σεισμικά φορτία, έξω από την κατασκευή, μέσα στο έδαφος, ελέγχοντας καθ αυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις της κατασκευής η οποίες την παραμορφώνουν πάνω από το σημείο θραύσης και την γκρεμίζουν.

2) Κατασκεύασα έναν μηχανισμό ο οποίος είναι ο πρώτος μηχανισμός παγκοσμίως που έχει την δυνατότητα από την επιφάνεια θεμελίωσης με την βοήθεια υδραυλικών γρύλων να ασκεί οριζόντιες πιέσεις στο έδαφος προς τα πρανή μιας γεώτρησης, καθ όλο το ύψος της, και συγχρόνως να ασκεί πιέσεις κατακόρυφες προς την επιφάνεια του εδάφους, πριν την κατασκευή του έργου. Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι να συμπυκνώνεται από την επιφάνεια θεμελίωσης το έδαφος και προς όλες τις κατευθύνσεις, για να σταθεροποιηθεί αφενός και για να αποκτήσει ισχυρή πάκτωση ο μηχανισμός. Η πλήρωση της οπής της γεώτρησης ( αφού συμπυκνωθεί ) με σκυρόδεμα προσφέρει μία εις βάθος θεμελίωση ανώτερη αυτής εις πλάτος που κατασκευάζουν σήμερα.
3) Είμαι ο πρώτος που εισάγω την διπλή προένταση χρησιμοποιώντας τον ίδιο τένοντα προέντασης. Την πρώτη προένταση την εφαρμόζω μεταξύ της επιφανείας του εδάφους και του μηχανισμού πάκτωσης, και την δεύτερη προένταση μεταξύ των κόμβων της ανώτατης στάθμης και της πάκτωσης που προηγήθηκε στο έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι να ενωθεί η κατασκευή με το έδαφος σαν σάντουιτς. Ο μηχανισμός αυτός δεν διαφέρει από τους προεντεταμένους προβόλους στις κοιλαδογέφυρες οι οποίες στηρίζονται στα βάθρα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 04 Μάιος 2021, 23:32

Η ευρεσιτεχνία σταματά την κάμψη των φερόντων κατακόρυφων στοιχείων σκυροδέματος μέσω τις επιβολής θλιπτικών εντάσεων στις διατομές.
καθώς και την ροπή ανατροπής μέσο του μηχανισμού της αγκύρωσης η οποία πακτώνει ισχυρά κάτω από το έδαφος θεμελίωσης.
Δημιουργεί και βελτίωση στην φέρουσα ικανότητα του εδάφους τόσο σε θλίψη όσο και σε έλξη.
Κατασκευές προκατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι οι ιδανικές κατασκευές στις οποίες η ευρεσιτεχνία έχει μεγάλη απόδοση και χρησιμότητα για τους εξής λόγους.
1) Οι προκατασκευασμένες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι άκαμπτες και η επιβολή εντάσεων θλίψης στην διατομή τις κάνει ακόμα ποιο άκαμπτες και βελτιώνει την τέμνουσα βάσης.
2) Ο μαθηματικός τύπος για να βρούμε την ροπή ανατροπής είναι ( δύναμη Χ ύψος και το γινόμενο δια το πλάτος του τοιχώματος )
Αν έχουμε μια προκατασκευασμένη δυόροφη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα ύψους 7 μέτρων και με πλάτος πλαισίου 4Χ4 μέτρα, η οποία δέχεται μια πλάγια δύναμη 80 τόνων, η ροπή ανατροπής θα είναι ( 7Χ80/4= ) 140 τόνους
Αν στην κάθε πλευρά του προκατασκευασμένου τοποθετήσουμε 2 τένοντες ο κάθε ένας πρέπει να δημιουργεί ροπή ευστάθειας > των 70 τόνων.
Αν η ίδια κατασκευή στηριζόταν σε 4 υποστυλώματα διαστάσεων 0,40Χ0,40Χ 7,00 μέτρα τότε η ροπή ευστάθειας των τενόντων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. ( 7Χ80=) 560 τόνους 560/2= 280 τόνους.
Οπότε υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικού ανάμεσα στην επιλογή των υποστυλωμάτων και των τοιχωμάτων, ως προς την καταπόνηση των τενόντων προς τις εντάσεις εφελκυσμού, των αγκυρώσεων ως προς την πρόσφυση με το έδαφος και των διατομών ως προς την θλίψη.
Οπότε η επιλογή των προκατασκευασμένων είναι καλύτερη.
3) Τα προκατασκευασμένα είναι και βιομηχανοποιημένα και κοστίζουν τα μισά χρήματα από ότι κοστίζει μια άλλη κατασκευή.
Αυτοί οι τρις βασικοί λόγοι είναι όπου καθιστούν αποδοτική την ευρεσιτεχνία στα προκατασκευασμένα σπίτια.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
nick
Δημοσιεύσεις: 5052
Εγγραφή: 25 Μάιος 2018, 22:21

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 05 Μάιος 2021, 01:04

seismic έγραψε:
28 Απρ 2021, 09:36
Εισάγω μια νέα εξωτερική δύναμη χωρίς μάζα, προερχόμενη από το έδαφος, πάνω στην κατασκευή, για να βοηθήσει την κατασκευή προς την απόκρισή της στον σεισμό και για να παραλάβει και να εκτρέψει τα σεισμικά φορτία, έξω από την κατασκευή, μέσα στο έδαφος, ελέγχοντας καθ αυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις της κατασκευής η οποίες την παραμορφώνουν πάνω από το σημείο θραύσης και την γκρεμίζουν
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 870
Εγγραφή: 12 Σεπ 2018, 02:00
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 05 Μάιος 2021, 01:43

nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 05 Μάιος 2021, 07:34

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43
nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
Η επιστήμη έχει πατρίδα την γνώση. Η γνώση δεν έχει πατρίδα. Ευτυχώς!
https://www.researchgate.net/post/What_ ... technology
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Μάιος 2021, 19:43

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43
nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
Την εφεύρεση του αιώνα την αποκαλείς βλακεία!
Ο μόνος έξυπνος φαίνεται είσαι εσύ και οι ερευνητές που με βαθμολογούν και συνιστούν την έρευνά μου είναι βλάκες.
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Ευτυχώς και υπάρχουν και οι Τούρκοι ερευνητές και μου κάνουν τις προσομοιώσεις και τα πειράματα. :roll:

Άκου άλλη μια βλακεία!
Τα χαλαρά εδάφη μπορεί να είναι αμμώδη ή από άργιλο και σίγουρα υπάρχει σε αυτά νερό. Σε έναν μεσαίου μεγέθους σεισμό υποχωρούν και οι κατασκευές ή γέρνουν ή γκρεμίζονται. Ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας είναι ένα εργαλείο το οποίο όχι μόνο προ συμπυκνώνει τα χαλαρά εδάφη ταυτοχρόνως με υδραυλικές πιέσεις προς τον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα , πριν την κατασκευή του έργου, ώστε να αυξήσει την φέρουσα ικανότητά τους, αλλά και πακτώνει ισχυρά την κατασκευή στο έδαφος αναλαμβάνοντας στατικά φορτία και φορτία έλξης του πέλματος βάσης, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τόσο τα σεισμικά κύματα ( P ) όσο και τα καταστροφικά κύματα ( S ) χωρίς να χάσει την πρόσφυση με το έδαφος.
https://ktirio.gr/el/%CE%B1%CF%81%CE%B8 ... fa35e8a62c
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32127
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 06 Μάιος 2021, 20:14

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43
nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
γιατι αν δεν το εκανε θα σταματουσαν οι σελιδες;

δεν τον διαβαζει κανεις εδω και κανα χρονο, και παλι ποσταρει τα ιδια και τα ιδια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Μάιος 2021, 20:17

Ασέβαστος έγραψε:
06 Μάιος 2021, 20:14
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43
nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
γιατι αν δεν το εκανε θα σταματουσαν οι σελιδες;

δεν τον διαβαζει κανεις εδω και κανα χρονο, και παλι ποσταρει τα ιδια και τα ιδια.
Όχι μόνο με διαβάζουν αλλά και μου δίνουν δουλειές για την πατέντα μου. :g030::c020:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 08 Μάιος 2021, 21:23

Ασέβαστος έγραψε:
06 Μάιος 2021, 20:14
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43
nick έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:04
Αυτο δεν βγαζει κανενα νοημα.
Θα σε συμβουλευα οταν περιγραφεις την πατεντα να μην αναφερεσαι σε φυσικα μεγέθη (δυναμη, μαζα, ενεργεια, ροπη..)
Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
γιατι αν δεν το εκανε θα σταματουσαν οι σελιδες;

δεν τον διαβαζει κανεις εδω και κανα χρονο, και παλι ποσταρει τα ιδια και τα ιδια.
Δεν μου λέτε ρε παιδιά έχω μια απορία?
Τι σας έκανε να είστε τόσο απαίσιοι άνθρωποι? :102:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32127
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Μάιος 2021, 10:34

seismic έγραψε:
08 Μάιος 2021, 21:23
Ασέβαστος έγραψε:
06 Μάιος 2021, 20:14
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
05 Μάιος 2021, 01:43


Εσύ τώρα, γιατί το έκανες αυτό. Ακόμα άααλλες σαράντα πέντε σελίδες με βλακείες.
γιατι αν δεν το εκανε θα σταματουσαν οι σελιδες;

δεν τον διαβαζει κανεις εδω και κανα χρονο, και παλι ποσταρει τα ιδια και τα ιδια.
Δεν μου λέτε ρε παιδιά έχω μια απορία?
Τι σας έκανε να είστε τόσο απαίσιοι άνθρωποι? :102:
η ζωη, η κοινωνια, δεν ξερω.

και η αληθεια ειναι οτι ενα δικιο το εχεις εδω. :oops:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 15 Μάιος 2021, 16:42

Το σωστό θα ήταν η επιστήμη να στέκεται με το ένα πόδι στην παλιά γνώση και με το άλλο πόδι να είναι έτοιμη να ρίξει μια κλωτσιά και να τα αλλάξει όλα. Δεν συμβαίνει όμως αυτό.
Αυτά που μας μαθαίνουν στα πανεπιστήμια είναι εντελώς αναχρονιστικά όταν αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα
Το κακό είναι ότι πιστεύουμε ότι το νέον είναι βλακεία ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
Φυσικά δεν φταίνε οι σπουδαστές για αυτά που μαθαίνουν, αλλά αυτοί που δεν φρόντισαν να διδάξουν ότι η επιστήμη δεν είναι κάτι σταθερό και απόλυτο, αλλά μια κινούμενη άμμος η οποία μεταβάλετε μέσο της έρευνας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας ερευνητής δεν είναι να ανακαλύψει το νέο και το καλύτερο, αλλά πως αυτό που με κόπο ανακάλυψε θα το μεταδώσει στους ανθρώπους γύρο του, οι οποίοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, διότι τα διδάχτηκαν στο πανεπιστήμιο που φοίτησαν.
Το πρώτο που έπρεπε να μάθουν στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές θα ήταν ότι η επιστήμη είναι κατά κύριο λόγο η έρευνα του νέου και κατά δεύτερο λόγο η στάθμη της επιστήμης. Όμως δεν τους το μαθαίνουν συνειδητά, λόγο του ότι τα πανεπιστήμια τελικά χειραγωγούμενα προετοιμάζουν ανθρώπους για την υπάρχουσα βιομηχανία συμφερόντων και όχι για να εφαρμόσουν έρευνα.
Δεν με εκπλήσσει καθόλου ότι με καταλαβαίνουν άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά, ενώ ορισμένοι μορφωμένοι πτυχιούχοι με τρολάρουν.
Κανένα φόρουμ πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα δεν μου επιτρέπει να γράψω για την έρευνά μου με αποτέλεσμα οι απλοί πολίτες να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για το νέο στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών από ότι είναι οι πολιτικοί μηχανικοί.
Συνωμοσία ή βλακεία?
Ότι και να είναι δεν είναι επιστήμη.
Που είναι οι Έλληνες καθηγητές της αντισεισμικής τεχνολογίας να συνδράμουν στην έρευνά μου?
Έχουν βάλει κερί στα αυτιά και κάνουν τον χαζό....γιατί να με αντιμετωπίσουν δεν μπορούν και δεν θέλουν.
Τους προσκαλώ πάντως καλοπροαίρετα σε ανοιχτή επιστημονική συζήτηση για να δούμε τελικά την αλήθεια των λεγόμενων μου
που ισχυρίζομαι ότι νίκησα τον σεισμό!
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 16 Μάιος 2021, 18:34

Η δύναμη του σεισμού μετατοπίζει την κατασκευή πέρα δώθε δημιουργώντας ροπές ανατροπής στα τοιχώματα.
Η ροπή ανατροπής είναι το αντίθετο της ροπής ευστάθειας.
Η ροπή ανατροπής περιστρέφει το τοίχωμα γύρο από την άρθρωση βάσης.
Για να ισορροπήσει ένα τοίχωμα από την ανατροπή πρέπει να του επιβάλουμε δυνάμεις ευστάθειας ίσες ή μεγαλύτερες τις ροπής ανατροπής.
Ένα τοίχωμα που εκτείνεται καθ ύψος από την βάση μέχρι και την τελευταία πλάκα στο δώμα, αποτελεί έναν τεράστιο μοχλοβραχίονα.
Το τοίχωμα αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μοχλοβραχίονα, όπως το να πολλαπλασιάζει και να κατεβάζει μεγάλες ροπές στην βάση, να διαθέτει κρίσιμη περιοχή αστοχίας, να υπόκειται σε διατμητική αστοχία κ.λ.π
Αυτά που θα σας πω πάρα κάτω είναι προϊόν δικής μου έρευνας και εφαρμόζονται πρώτη φορά παγκοσμίως.

1)Κατασκεύασα έναν μηχανισμό ο οποίος ενώνει όλα τα άκρα της διατομής ενός τοιχώματος από την ανώτατη στάθμη μαζί με το έδαφος της θεμελίωσης, με σκοπό να δημιουργήσει μια ροπή ευστάθειας για να ισορροπήσει την ροπή ανατροπή του τοιχώματος.

Αυτή η ροπή ευστάθειας προέρχεται από μια εξωτερική πηγή, αυτήν του εδάφους θεμελίωσης.
Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη αυτή δεν προέρχεται από τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου οπότε δεν διαθέτει μάζα η οποία αυξάνει τις δυνάμεις αδράνειας.
Οπότε έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε απεριόριστα την δύναμη ευστάθειας χωρίς να αυξήσουμε την αδράνεια του κτιρίου.
Η υπάρχουσα στάθμη της επιστήμης για να ισορροπήσει την ροπή ανατροπής του τοιχώματος χρησιμοποιεί τις διατομές των φερόντων στοιχείων οι οποίες ενώνονται μεταξύ των στους κόμβους, για να εφαρμόσουν ροπές ευστάθειας στο τοίχωμα.

Όταν όμως ο σεισμός είναι μεγάλος και η επιτάχυνση του εδάφους είναι μεγάλη η οποία σε συνεργασία με το ύψος της μάζας και το μέγεθός της αυξάνουν την δύναμη αδράνειας και τις ροπές ανατροπής με συνέπεια να είναι ανεπαρκέστατες οι ροπές ευστάθειας των διατομών γύρω από τους κόμβους με αποτέλεσμα να σπάνε με τις γνωστές συνέπειες.
Αν αυξήσουμε τις διατομές για να είναι ισχυρότερες αυξάνουμε ταυτοχρόνως και την μάζα οπότε και τις δυνάμεις αδράνειας.
Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σπουδαίο ότι εισάγω για πρώτη φορά παγκοσμίως πάνω στην κατασκευή, μία απεριορίστου ισχύος ροπή ευστάθειας χωρίς μάζα, για να βοηθήσει προσθετικά την ροπή ευστάθειας των διατομών γύρω από τους κόμβους.
Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει!

2) Το μέγεθος της ροπής ανατροπής του μοχλοβραχίονα του τοιχώματος εξαρτάτε...
α) από το μέγεθος της δύναμης αδράνειας ( η οποία προκύπτει από την επιτάχυνση του εδάφους και το βάρος της μάζας της κατασκευής )
β) από το ύψος που βρίσκεται η μάζα από το έδαφος
γ) Από τις διαστάσεις του τοιχώματος σε ύψος και σε πλάτος.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.
Ένα τοίχωμα με ύψος 10 μ. και πλάτος 3 μ. δέχεται μια δύναμη αδράνειας στο ανώτατο άκρο του 50 τόνων.
Ποιο θα είναι το μέγεθος της ροπής ανατροπής του?
Δύναμη αδράνειας Χ ύψος / το πλάτος 50 Χ 10 / 3 = 166,7 τόνους.
Δηλαδή ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας μαζί με τις διατομές των κόμβων θα πρέπει να δημιουργήσουνε μαζί μια ροπή ευστάθειας μεγαλύτερη > των 166,7 τόνων ώστε να μην ανατραπεί το τοίχωμα.
Εδώ βλέπουμε ότι το πλάτος του τοιχώματος λειτουργεί ευεργετικά στην μείωση της δύναμης της ροπής ανατροπής.
Αν αντί τοίχωμα είχαμε υποστυλώματα η ροπή ανατροπής θα ήταν τριπλάσια.
Συμπέρασμα στα τοιχώματα με μεγάλο πλάτος και στα κτίρια που κατασκευάζονται εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα η ευρεσιτεχνία έχει μεγαλύτερη απόδοση από ότι έχει στα υποστυλώματα.
Βασικά μια μεγάλη ροπή ευστάθειας δημιουργείται από τρις συμβαλλόμενους αθροιστικούς παράγοντες, όπως είναι αυτός του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας, αυτός του πλάτους του τοιχώματος και αυτή των διατομών, γύρο από τους κόμβους.

3) Ένας άλλος παράγοντας που επιφέρει παραμορφώσεις είναι η κάμψη των κορμών των φερόντων στοιχείων.
Η κάμψη δημιουργείται από την ελαστική και ανελαστική παραμόρφωση του κορμού των στοιχείων κατά την μετατόπιση των ορόφων
Για να σταματήσουμε την κάμψη υπάρχουν δύο πρακτικές μέθοδοι. α) Να τοποθετήσουμε μεγάλα τοιχώματα αντί για υποστυλώματα τα οποία κάμπτονται εύκολα. β) Να εφαρμόσουμε αντίστοιχου μεγέθους θλίψη στις διατομές των τοιχωμάτων ώστε να εξαλείψουμε τον εφελκυσμό των τοιχωμάτων. Χωρίς εφελκυσμό δεν υφίσταται κάμψη.
Η αναγκαία αντοχή των διατομών ώστε αυτές να μπορέσουν να παραλάβουν τις πρόσθετες δυνάμεις θλίψεις εξασφαλίζεται από την ποιότητα του σκυροδέματος, από το περισφιγμένο σκυρόδεμα με την τοποθέτηση του κατάλληλου εγκάρσιου και πυκνού οπλισμού,(συνδετήρες)
από το επαρκές σκυρόδεμα επικάλυψης αλλά κυρίως από το μέγεθος της διατομής την οποία διαθέτει επαρκώς το τοίχωμα.
Την θλίψη των διατομών την εφαρμόζει ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας, σταματώντας και την όποια κάμψη του τοιχώματος.
Χωρίς κάμψη δεν υφίσταται διατμητική αστοχία στην διατομή ούτε διατμητική αστοχία στο σκυρόδεμα επικάλυψης λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό.
Ακόμα η θλίψη στις διατομές βελτιώνει την αντοχή της προς την τέμνουσα βάσης, βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού και αυξάνει την ενεργό διατομή του τοιχώματος.

4) Ο μηχανισμός πάκτωσης εδάφους εξασφαλίζει μια βαθειά θεμελίωση ανώτερη αυτής της βάσης εις πλάτος βελτιώνοντας την φέρουσα ικανότητα του εδάφους.
Οι γεωτρήσεις που αναγκαστικά κάνουμε για την τοποθέτηση του μηχανισμού μας φανερώνουν την ποιότητα εδάφους καθώς και τους κινδύνους που αυτά μπορούν να κρύβουν, όπως είναι τα σπήλαια και τα τρεχούμενα υπόγεια ύδατα τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν σταδιακά το έδαφος θεμελίωσης επιφέροντας καθιζήσεις.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 6643
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 18 Μάιος 2021, 16:40

Επειδή ο Ασέβαστος σου έδωσε ένα δίκιο (και σωστά έπραξε), θα προσπαθήσω (για άλλη μια φορά) να σου δώσω να καταλάβεις πως βλέπεις τα πράγματα εντελώς εγωιστικά και από λάθος σκοπιά. Βέβαια οι ελπίδες είναι ελάχιστες, αλλά δεν πειράζει.
seismic έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:42
Το σωστό θα ήταν η επιστήμη να στέκεται με το ένα πόδι στην παλιά γνώση και με το άλλο πόδι να είναι έτοιμη να ρίξει μια κλωτσιά και να τα αλλάξει όλα. Δεν συμβαίνει όμως αυτό.
Αυτό συμβαίνει. Αλλά μη έχοντας εσύ επαφή με την επιστήμη, νομίζεις ότι αυτή θέλει να σε αδικήσει.

seismic έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:42
Αυτά που μας μαθαίνουν στα πανεπιστήμια είναι εντελώς αναχρονιστικά όταν αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα
Αυτό είναι μόνον ένα 5% αλήθεια. Και αυτό επειδή μια γνώση που ανακαλύφθηκε σήμερα, θα περάσει στα πανεπστήμια σε κάνα χρόνο. Και εσύ δεν το γνωρίζεις, διότι δεν έχεις περάσει από πανεπιστήμιο (δεν είναι κακό, απλώς μιλάς χωρίς να ξέρεις).

seismic έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:42
Το κακό είναι ότι πιστεύουμε ότι το νέον είναι βλακεία ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
Φυσικά δεν φταίνε οι σπουδαστές για αυτά που μαθαίνουν, αλλά αυτοί που δεν φρόντισαν να διδάξουν ότι η επιστήμη δεν είναι κάτι σταθερό και απόλυτο, αλλά μια κινούμενη άμμος η οποία μεταβάλετε μέσο της έρευνας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας ερευνητής δεν είναι να ανακαλύψει το νέο και το καλύτερο, αλλά πως αυτό που με κόπο ανακάλυψε θα το μεταδώσει στους ανθρώπους γύρο του, οι οποίοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, διότι τα διδάχτηκαν στο πανεπιστήμιο που φοίτησαν.
Όλο το παραπάνω, είναι συμπέρασμα δικό σου που δεν προκύπτει από πουθενά, αλλά μόνον από την πικρία σου...

seismic έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:42
Το πρώτο που έπρεπε να μάθουν στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές θα ήταν ότι η επιστήμη είναι κατά κύριο λόγο η έρευνα του νέου και κατά δεύτερο λόγο η στάθμη της επιστήμης.
Αυτή είναι δικιά σου επιθυμία. Δεν δουλεύει όμως η εκπαίδευση έτσι. Άσε που η φράση "η στάθμη της επιστήμης", δεν βγάζει νόημα.

seismic έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:42
Όμως δεν τους το μαθαίνουν συνειδητά, λόγο του ότι τα πανεπιστήμια τελικά χειραγωγούμενα προετοιμάζουν ανθρώπους για την υπάρχουσα βιομηχανία συμφερόντων και όχι για να εφαρμόσουν έρευνα.
Άλλο ένα άκυρο συμπέρασμα. Θα πρέπει να μάθεις ότι όλα τα πανεπιστήμια έχουν ερευνητικά τμήματα, άλλα μεγάλα, άλλα μικρά (π.χ. πανεπιστημιακές κλινικές), όπου ερευνούν συνεχώς.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών