ή τέτοιο:

σε διαστάσεις 5χ12μ.
Έχει φτιάξει κανείς ή ξέρει κάποιον που έχει φτιάξει κάτι παρόμοιο; Τι κόστος ανά τ.μ. στο περίπου συμπεριλαμβανομένης και της άδειας δόμησης, στατικών, κοκ;
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
H προδιαγραφή είναι να αντέξει στον χρόνο και να μπορεί να σηκώσει βάρος η οροφή (Φ/B πάνελς, 24χ 28kg). Αν βγαίνει αρκετά φθηνότερο σε ξύλο, δεν αποκλείεται ως ιδέα. Eννοείται ότι και το ξύλινο χρειάζεται άδεια στην Ελλάδα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 06:08Nαι έχω φτιάξει τέτοιο αλλά ξύλινο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είναι μεταλλική κατασκευή. Δε θυμάμαι το κόστος, έτσι κι αλλιώς άλλα κόστη εδώ.
γι αυτο σε παω,γιατι αποπνεεις εναν αερα ευρωπαικοΔημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Εχω κάνει αλλά όχι εκτός σχεδίου. Τα Στατικά μπορώ να σου κάνω.Δημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
Ιάκχος, έχεις κάνει τίποτε τέτοιο? (εκτός σχεδίου)H προδιαγραφή είναι να αντέξει στον χρόνο και να μπορεί να σηκώσει βάρος η οροφή (Φ/B πάνελς, 24χ 28kg). Αν βγαίνει αρκετά φθηνότερο σε ξύλο, δεν αποκλείεται ως ιδέα. Eννοείται ότι και το ξύλινο χρειάζεται άδεια στην Ελλάδα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 06:08Nαι έχω φτιάξει τέτοιο αλλά ξύλινο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είναι μεταλλική κατασκευή. Δε θυμάμαι το κόστος, έτσι κι αλλιώς άλλα κόστη εδώ.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για Αττική, διαφορετικά μάλλον θα σε προτιμούσα μιας και φαντάζεις σοβαρός άνθρωποςΊακχος έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 15:10Εχω κάνει αλλά όχι εκτός σχεδίου. Τα Στατικά μπορώ να σου κάνω.Δημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
Ιάκχος, έχεις κάνει τίποτε τέτοιο? (εκτός σχεδίου)H προδιαγραφή είναι να αντέξει στον χρόνο και να μπορεί να σηκώσει βάρος η οροφή (Φ/B πάνελς, 24χ 28kg). Αν βγαίνει αρκετά φθηνότερο σε ξύλο, δεν αποκλείεται ως ιδέα. Eννοείται ότι και το ξύλινο χρειάζεται άδεια στην Ελλάδα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 06:08Nαι έχω φτιάξει τέτοιο αλλά ξύλινο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είναι μεταλλική κατασκευή. Δε θυμάμαι το κόστος, έτσι κι αλλιώς άλλα κόστη εδώ.
Εχω κάνει και σπίτια με φωτοβολταικά στην οροφή τους δεν είναι μεγάλο βάρος.
Αν είναι στην Αττική στείλε μου pm να συνεννοηθείς με το συνεργάτη μου που ασχολείται με άδειες.
Aυτό που θα αυξήσει το κόστος θα είναι η θεμελίωση, τα πέδιλα και αν χρειαστεί συνδετήρια δοκός.
Για να είμαστε πιο σίγουροι θα έβαζα και χιαστί αντιανέμιους συνδέσμους στα πλάγια.
Θα σου πρότεινα αντί για κοιλοδοκούς, διατομές τύπου διπλού ταυ.
στην επαρχία εντός κοινότητας,όχι λεκαν αττικής,έχεις δικαίωμα για 20τμ αποθήκη που είναι κολητα δηλΔημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
Fake news. ΔΕΝ υπάρχουν αυτά, πρόκειται περί αυθαιρεσιών.Who is The 4th man έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 22:22στην επαρχία εντός κοινότητας,όχι λεκαν αττικής,έχεις δικαίωμα για 20τμ αποθήκη που είναι κολητα δηλΔημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.
εφάπτεται στο κυρίως οίκημα υποβάλοντας στο δήμο μια αίτηση με το χωροταξικό σχέδιο καί μπορεί αυτο
να πατάει στη πλάκα τής κύριας οικοδομής,δεν χρειάζεται άδεια απο πολεοδομία, τώρα αυτό μπορείς
για σκεπή να έχει μιά κατασκευή όπως στη 2η εικόνα.
τσίλι για εξωτερικούς χώρους το ξυλο είναι μεν πιό ωραίο αλλα πρέπει νά στέκεσαι συνέχεια
με τα βερνίκια...ιδίως στη περιοχή πού έφτιαξα ημιορεινά οί συνθήκες είναι σκληρές κι'άν
ακόμα βάλεις μαόνι αμερικάνικο
Θέλω χώρο για πάρκινγκ (4x5), εργαστήριο ανοικτού χώρου (4x5), στέγαση δεξαμενής νερού (4x5) για να μην την τρώει ο ήλιος και να μπορώ να την μονώσω αποτελσματικά να μην παγώσει τον βαθύ χειμώνα.
Επανέρχομαι εδώ.GoBack έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 13:43γι αυτο σε παω,γιατι αποπνεεις εναν αερα ευρωπαικοΔημοκρατικός έγραψε: ↑07 Απρ 2021, 12:43Xωρίς άδεια μπορείς μόνο πέργκολα χωρίς μόνιμη κάλυψη οροφής, χωρίς πλαγιοκαλύψεις, χωρίς μπετό στους στύλους, χωρίς πλάκα μπετό από κάτω. Για οτιδήποτε άλλο θες άδεια.