Στατικός μοντελισμός
Re: Στατικός μοντελισμός
Αν με ξαναπιάσει αγάπη για το phorum,θα βάλω φώτο από ελικόπτερο Bell το οποίο στην 48 ζυγίζει περίπου όσο στην 1 με τον στόκο που χρειάζεται.
(Only the veterans ...)
(Only the veterans ...)
-
ωραιος, τί γινεται με εκεινο το πετρινο σπιτι;
Προχωράει η αποκατάσταση.Αργά είναι η αλήθεια,αλλά προχωράει.
Πρέπει να σωθούν οι ταβανογραφίες και τοιχογραφίες που υπάρχουν (ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων),οπότε εμείς απλά προσπαθούμε να κάνουμε ευκολότερο το έργο των συντηρητών.
Πώς την παλεύετε ρε με αυτή την αηδία. Κανονικά θα έπρεπε να υποχρεούνται να τα βγάζουν μόνο σε πλαστικό.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan
Το πλαστικό δεν μπορεί να φτάσει την λεπτομέρεια της ρητίνης. Επιπλέον είναι ευκολότερο για μια μικρή εταιρία να βγάλει μοντέλα ή βελτιωτικά τα οποία δεν είναι τόσο ''εμπορικά''.
Πρώτον, υπάρχουν πολλά μοντέλα πλαστικά, τα οποία έχουν πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από αυτά με ρητίνη - βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε και στο πλάνο τα 3D, τα οποία δεν παίζονται...
Δεύτερον, έχω φτιάξει κάποια μοντέλα από ρητίνη στην 1/72 - δεν μου αρέσει η ιδέα... Πολύ καθάρισμα, σε κάποιες περιπτώσεις και διόρθωση από το στράβωμα...
Τρίτον (και καυτερό) τα σπάνια μοντέλα γίνονται ρητίνη; Και καλά... Ακόμα περιμένω κάποια εταιρεία να φτιάξει το ιταλικό SS-4 ή το JU87 V1 στην 1/72... Χώρια που πάρα πολλά κιτ πλέον γίνονται πλαστικά χωρίς καν να τα έχει πιάσει μία εταιρεία σε ρητίνη ή σε 3D!!!
.
Δεύτερον, έχω φτιάξει κάποια μοντέλα από ρητίνη στην 1/72 - δεν μου αρέσει η ιδέα... Πολύ καθάρισμα, σε κάποιες περιπτώσεις και διόρθωση από το στράβωμα...
Τρίτον (και καυτερό) τα σπάνια μοντέλα γίνονται ρητίνη; Και καλά... Ακόμα περιμένω κάποια εταιρεία να φτιάξει το ιταλικό SS-4 ή το JU87 V1 στην 1/72... Χώρια που πάρα πολλά κιτ πλέον γίνονται πλαστικά χωρίς καν να τα έχει πιάσει μία εταιρεία σε ρητίνη ή σε 3D!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ασχολούμαι με μοντελισμό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο, συν ότι η ριτινη θέλει και προετοιμασια πριν το ασταρωμα και το βάψιμο (σαπουνισμα, τριμαρισμα κτλ).
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan
Το ίδιο και περισσότερο θέλουν και τα πλαστικά. Το μόνο μειονέκτημα της ρητίνης είναι το ότι είναι εύθραυστα τα πολύ λεπτά κομμάτια. Δεν είναι παράξενο ότι τα διάφορα βελτιωτικά κιτ είναι ΠΑΝΤΑ ρητίνη. Εγώ ασχολούμαι με τον μοντελισμό από το 1978.
Ενώ τα λεπτά πλαστικά της miniart πχ δεν σπάνε μόλις τα κοιτάξεις;
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Γαμάτο raven ή πώς λέγεται το tech 2 δεν τα θυμάμαι ποια
The business man whose master plan controls the world each day,
Γκόλεμ.enterprise-psi έγραψε: ↑19 Νοέμ 2023, 19:54Γαμάτο raven ή πώς λέγεται το tech 2 δεν τα θυμάμαι ποια
Τους Καλντάρι δε τους χώνευα καθόλου. Είχα φάει το πρώτο μου ποντάρισμα από ένα ντρέηκ (εγώ με Χάρικέην).