οδηγός κρασιού

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης
Δημοσιεύσεις: 1582
Εγγραφή: 03 Οκτ 2018, 18:49

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 25 Σεπ 2024, 12:48

Εντάξει τώρα εδώ στον Ωρωπό δεν έχουμε κάνα σοβαρό υψόμετρο για ξερικά κλίματα, είμαστε κάμπος
όμως όλη η παρέα έχει πολύ πλάκα
ο καθένας έχει φτιάξει αμπελώνα και ο ένας θάβει τον άλλο απο πίσω..
τι θα πας να πιεις το κρασί του ..τάδε; ξύδι ρε φίλε ξύδι... :smt005:

ένας φίλος ονειρευόταν να γυρίσει ένα αμπελώνα πέντε στρέμματα σε επαγγελματικό , ήθελε να κάνει το γιο οινολόγο και την κόρη γεωπόνο
τελικά ο γιος έγινε σκηνοθέτης και η κόρη λογίστρια..
:smt005:

Άβαταρ μέλους
nick
Δημοσιεύσεις: 5794
Εγγραφή: 25 Μάιος 2018, 22:21

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 25 Σεπ 2024, 19:05

βοθρατζης έγραψε:
24 Σεπ 2024, 16:24
σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα του εμπορίου, δεν θα έχει χημικά ούτε μπογιές ούτε θα σε χτυπάει κατακέφαλα
Διάβασα ότι ο πονοκέφαλος δεν είναι από τα χημικά αλλά κυρίως από σάπια σταφύλια. Στο τσίπουρο λένε ότι παθαίνεις τύφλωση από την μεθανόλη που έχουν τα κοτσάνια.

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης
Δημοσιεύσεις: 1582
Εγγραφή: 03 Οκτ 2018, 18:49

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 26 Σεπ 2024, 02:28

nick έγραψε:
25 Σεπ 2024, 19:05
βοθρατζης έγραψε:
24 Σεπ 2024, 16:24
σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα του εμπορίου, δεν θα έχει χημικά ούτε μπογιές ούτε θα σε χτυπάει κατακέφαλα
Διάβασα ότι ο πονοκέφαλος δεν είναι από τα χημικά αλλά κυρίως από σάπια σταφύλια. Στο τσίπουρο λένε ότι παθαίνεις τύφλωση από την μεθανόλη που έχουν τα κοτσάνια.
χμμ
δεν ξέρω πάντως όσο πιο καθαρό είναι κάτι τόσο το καλύτερο
κάποτε άκουσα μια ιστορία που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
θα θυμάσαι εκείνη την παλιά ρετσίνα που ήταν περιζήτητη τότε
Κάποτε πήρε κάποιος χημικός που δούλευε σε εκείνη την εταιρία, ένα μπουκάλι νερό του έριξε ένα χάπι μέσα και σε λίγα λεπτά έγινε το νερό ρετσίνα
ΜΕ τα σάπια σταφύλια εννοείς να έχουν γίνει σταφίδα; τότε θα βγάλει πολύ λάσπη, το έχω πάθει και αυτό :)
το τσίπουρο είναι μεγάλη ιστορία, αν διαβάσεις λίγο τις οδηγίες χρήσης σε αποστακτήρα, θα δεις ότι παίζουν ρόλο οι ποσοστώσεις που βάζεις στο καζάνι, το πότε και σε ποια θεοκρασία παίρνεις το καθαρό τσίπουρο και όχι το ξυλόπνευμα
παραπέρα ίσως έχει και περισσότερη ανάλυση η υπόθεση παραγωγής τσίπουρου που όπως ξέρουμε υπόκειται σε τελωνειακούς δασμούς.

Machine ghost
Δημοσιεύσεις: 2682
Εγγραφή: 28 Ιουν 2024, 11:32

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 26 Σεπ 2024, 02:49

βοθρατζης έγραψε:
26 Σεπ 2024, 02:28
nick έγραψε:
25 Σεπ 2024, 19:05
βοθρατζης έγραψε:
24 Σεπ 2024, 16:24
σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα του εμπορίου, δεν θα έχει χημικά ούτε μπογιές ούτε θα σε χτυπάει κατακέφαλα
Διάβασα ότι ο πονοκέφαλος δεν είναι από τα χημικά αλλά κυρίως από σάπια σταφύλια. Στο τσίπουρο λένε ότι παθαίνεις τύφλωση από την μεθανόλη που έχουν τα κοτσάνια.
χμμ
δεν ξέρω πάντως όσο πιο καθαρό είναι κάτι τόσο το καλύτερο
κάποτε άκουσα μια ιστορία που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
θα θυμάσαι εκείνη την παλιά ρετσίνα που ήταν περιζήτητη τότε
Κάποτε πήρε κάποιος χημικός που δούλευε σε εκείνη την εταιρία, ένα μπουκάλι νερό του έριξε ένα χάπι μέσα και σε λίγα λεπτά έγινε το νερό ρετσίνα
ΜΕ τα σάπια σταφύλια εννοείς να έχουν γίνει σταφίδα; τότε θα βγάλει πολύ λάσπη, το έχω πάθει και αυτό :)
το τσίπουρο είναι μεγάλη ιστορία, αν διαβάσεις λίγο τις οδηγίες χρήσης σε αποστακτήρα, θα δεις ότι παίζουν ρόλο οι ποσοστώσεις που βάζεις στο καζάνι, το πότε και σε ποια θεοκρασία παίρνεις το καθαρό τσίπουρο και όχι το ξυλόπνευμα
παραπέρα ίσως έχει και περισσότερη ανάλυση η υπόθεση παραγωγής τσίπουρου που όπως ξέρουμε υπόκειται σε τελωνειακούς δασμούς.
Βόθρα,
υπάρχει εφορία οινοπνεύματος ,
νόμιμη απόσταξη είναι μεγάλη ιστορία θες άδεια για καζάνι,θες επίσημη ογκομετρηση του, άδεια για μέρες λειτουργίας και περιοχή , σφράγισμα και ξεσφράγισμα, καταγραφικά θερμοκρασίας, βιβλία οινοπνεύματος θεωρημένα , ισοζύγια μάζας ,δείγματα, αναλύσεις , πυρανίχνευση πυρόσβεση κλπ κλπ ένα σωρό σκατά.
Γάμα τα , γιαυτο όλοι είναι παρανόμοι αλλά Ντάλτον. Και μισότυφλοι από ξύλοπνεύμα και την μαλακία που τους δέρνει.
Υπάρχει καθεστώς άνυδρης ένυδρης αιθανόλης μετουσιωμένης κ.α.
Ελάχιστα (μετρημένα στο χέρι πανελλαδικά) τα νόμιμα αποστακτήρια για εμπορεία.
Τα πιο πολλά έχουν καζάνια σαν βιτρίνα αλλά αγοράζουν φορολογημένη αιθανόλη την αραιώνουν και διαλύουν διάφορα αρώματα χρώματα κλπ (π.χ γλυκάνισο από Ισραήλ)
Οτι θες ρώτα.
Χασκογελάνε τα δάσα.

Dorian
Δημοσιεύσεις: 3176
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 28 Σεπ 2024, 12:33

GoBzi έγραψε:
25 Σεπ 2024, 12:43
βοθρατζης έγραψε:
25 Σεπ 2024, 12:38
ωραίος ο ταλιμπαν
όμως η κουτάλα μπορεί να πιάσει μύκητες, γενικά όμως αν όταν μαζεύεις το μετράς με το μπομόμετρο τη ρόγα και έχεις 12 και άντε 13 κατά μέσο όρο συνήθως θα βράσει
όμως εδώ ξέρεις που μπορεί να την πατήσεις αν δεν έχει βράσει πλήρως; γιατί με την κουτάλα δεν το ενεργοποιείς πλήρως
να το βάλεις σε μπουκάλια αν περισσέψει και να αρχίσει να κάνει εκρήξεις λόγω του ότι άρχισε το καλοκαίρι να ξαναβράζει
:+1:

Γνώστης ο μαν. Και εμεις έτσι την πατήσαμε μια χρονία και είχαμε μπουκάλια που σκάσανε.
Σε μπουκάλια βάζεις 1 χρόνο μετά όταν έχει τελειώσει η ωρίμανση, συνήθως όταν τελειώνει το βαρέλι ανοξείδωτο και θες να το αδειάσεις καθαρίσεις για την επόμενη χρονιά, οπότε δεν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα περαιτέρω ζύμωσης.
Ανακάτεμα δεν έχω ακούσει ούτε κάνει ποτέ, μόνο η διαδικασία του πατήματος/ εκθλιψης μεταφοράς στραγγισματος φτάνει. Ίσως φταίει το κλιμα νησιά νοτια Ελλα΄δα που ποτέ δεν ειχα πρόβλημα με χαμηλά σάκχαρα, το κύριο πρόβλημα πλέον είναι μην ξεραθούν τα πάντα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5004
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 28 Σεπ 2024, 12:52

έχω κόψει το κρασί. έχει υψηλό λόγο θερμιδών/ακούσματος.

Machine ghost
Δημοσιεύσεις: 2682
Εγγραφή: 28 Ιουν 2024, 11:32

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 28 Σεπ 2024, 17:04

Να μην ρωτήσω για λούτριασμα βαρελιού βέβαια.
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
taliban
Δημοσιεύσεις: 12843
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τοποθεσία: Καραβλαχία

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 28 Σεπ 2024, 17:09

βοθρατζης έγραψε:
25 Σεπ 2024, 12:38
ωραίος ο ταλιμπαν
όμως η κουτάλα μπορεί να πιάσει μύκητες, γενικά όμως αν όταν μαζεύεις το μετράς με το μπομόμετρο τη ρόγα και έχεις 12 και άντε 13 κατά μέσο όρο συνήθως θα βράσει
όμως εδώ ξέρεις που μπορεί να την πατήσεις αν δεν έχει βράσει πλήρως; γιατί με την κουτάλα δεν το ενεργοποιείς πλήρως
να το βάλεις σε μπουκάλια αν περισσέψει και να αρχίσει να κάνει εκρήξεις λόγω του ότι άρχισε το καλοκαίρι να ξαναβράζει
Λες να το βάλω στο υπόγειο και να σκάσει αντί να βγάζει μέλι η μηχανή του μελιού να βγάζει κρασί ; :smt005:
Έτσι και αλλιώς θα το πάω σε χημείο να δω πριν το σφραγισω στο βαρέλι.

Άβαταρ μέλους
taliban
Δημοσιεύσεις: 12843
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τοποθεσία: Καραβλαχία

Re: οδηγός κρασιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 01 Οκτ 2024, 13:04

Εμετρήθει σήμερα το κρασί στον κρασοαναλυτή.
Το έβγαλε 12.5% και έχει μηδενίσει κανονικά.
Μου έδωσε τρεις ΛΕΥΚΕΣ σκονες 😁
Οι 2 ανακατεύονται σε 3 κιλα κρασί αντίστοιχα και μετά από 6 μέρες το κανω μετάγγιση στην βαρέλα.
Η τρίτη σκόνη μπαίνει εκεί που θα σφραγισω το καπάκι για το βαρέλι.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών