ερωτηση για μπετόν

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: ερωτηση για μπετόν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 27 Δεκ 2024, 11:18

seismic1 μαστρό Γιάννη, είδες που άμα είναι στο αντικείμενό σου είσαι πρώτος και δεν σου κουνιέται κανείς; Μείνε σ' αυτά που γνωρίζεις και είσαι καλός, άνθρωπέ μου.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 27 Δεκ 2024, 12:05

Dorian έγραψε:
27 Δεκ 2024, 11:06
seismic1 έγραψε:
26 Δεκ 2024, 20:05
enaon έγραψε:
26 Δεκ 2024, 19:22

αν απλά θελει να το ρίξει σε μια τρύπα στο χώμα για να δέσει πασαλάκια, θελει τόσο λίγο νερό, σίγουρα;
Το ανώτερο είναι το 21% του ντενεκέ σχεδόν το 1/5
ευχαριστώ, αναλυτικότατος αλλά δεν ξερω αν καταλαβες την περίπτωση μου. ο στόχος είναι να μπει μπετόν γύρω από στύλους περίφραξης που εχουν ήδη μπει με σφύρα στο έδαφος σε βάθος 40-50 πόντους ώστε να μην αφαιρούνται έυκολα, ιδανικά να είναι αδύνατο να αφαιρεθούν με τα χέρια. Οι αναλογίες που λες υποθέτω είναι για οικοδομή που φτιαχνουν το γνωστό παχύρευστο μπετόν που κολλάει. Αν το κάνω ρευστό να ρέει θα πήξει; δεν με νοιαζει να κάνει και ένα μήνα να στερεοποιηθεί. θα κάνει δουλειά ή θα διαλυθεί ή ότι άλλο; θα πάρω έτοιμο μίγμα μπετόν, οχι σκέτο τσιμέντο, σε τσουβάλια των 30 κιλών. Ποσο περιπου νερο να του βάλω ; 1:1 σε όγκο;
Bάλε το νερό λίγο λίγο τόσο όσο μαλακό θέλεις εσύ το μπετό.
Θα σφίξει σίγουρα. Την άλλη μέρα θα έχει ξεραθεί. Αλλά σε 28 μέρες θα έχει πάρει το 90% της δύναμής του και το άλλο 10% σε 160 χρόνια.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 27 Δεκ 2024, 12:07

Ναύτης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 11:18
seismic1 μαστρό Γιάννη, είδες που άμα είναι στο αντικείμενό σου είσαι πρώτος και δεν σου κουνιέται κανείς; Μείνε σ' αυτά που γνωρίζεις και είσαι καλός, άνθρωπέ μου.
Ποιο πολύ και από εσάς με έχει τσαντίσει ο σεισμός που μου χαλάει αυτά που φτιάχνω.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 27 Δεκ 2024, 12:44

seismic1 έγραψε:
27 Δεκ 2024, 12:07
Ναύτης έγραψε:
Ποιο πολύ και από εσάς με έχει τσαντίσει ο σεισμός που μου χαλάει αυτά που φτιάχνω.
Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 27 Δεκ 2024, 12:47

Καλά θα πάει κι αυτό. Ψυχαναγκασμός και με το μπετόν.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 27 Δεκ 2024, 13:38

Ναύτης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 12:44
seismic1 έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.
Δεν το παίζω μηχανικός και ούτε είμαι. Είμαι εφευρέτης, ερευνητής στην αντισεισμική τεχνολογία, εργοδηγός δομικών έργων, μηχανοτεχνίτης εργολάβος, μάστορας στην οικοδομή σε Αγγλία και Ελλάδα και dj στην Ίο.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 27 Δεκ 2024, 14:13

seismic1 έγραψε:
27 Δεκ 2024, 13:38
Ναύτης έγραψε:
seismic1 έγραψε:
Δεν το παίζω μηχανικός και ούτε είμαι. Είμαι εφευρέτης, ερευνητής στην αντισεισμική τεχνολογία, εργοδηγός δομικών έργων, μηχανοτεχνίτης εργολάβος, μάστορας στην οικοδομή σε Αγγλία και Ελλάδα και dj στην Ίο.
Ούτε εφευρέτης είσαι, ούτε ερευνητής. Ένας φίνος μάστορας είσαι, που την έχει ψωνίσει κι έχει πληρώσει το ψώνιο του μαλαματένιο.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 27 Δεκ 2024, 15:16

Ναύτης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 14:13
seismic1 έγραψε:
27 Δεκ 2024, 13:38
Ναύτης έγραψε:

Ούτε εφευρέτης είσαι, ούτε ερευνητής. Ένας φίνος μάστορας είσαι, που την έχει ψωνίσει κι έχει πληρώσει το ψώνιο του μαλαματένιο.
Εντάξει δεν είμαι εφευρέτης αλλά έχω διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Δεν είμαι ερευνητής αλλά γράφω ακαδημαϊκή έρευνα.
Οι μηχανικοί που δεν έχουν τίποτα και δεν ερευνούν τίποτα είναι μεγάλοι και τρανοί. Η Ελληνική πραγματικότητα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών