ερωτηση για μπετόν
Re: ερωτηση για μπετόν
seismic1 μαστρό Γιάννη, είδες που άμα είναι στο αντικείμενό σου είσαι πρώτος και δεν σου κουνιέται κανείς; Μείνε σ' αυτά που γνωρίζεις και είσαι καλός, άνθρωπέ μου.
Bάλε το νερό λίγο λίγο τόσο όσο μαλακό θέλεις εσύ το μπετό.Dorian έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 11:06ευχαριστώ, αναλυτικότατος αλλά δεν ξερω αν καταλαβες την περίπτωση μου. ο στόχος είναι να μπει μπετόν γύρω από στύλους περίφραξης που εχουν ήδη μπει με σφύρα στο έδαφος σε βάθος 40-50 πόντους ώστε να μην αφαιρούνται έυκολα, ιδανικά να είναι αδύνατο να αφαιρεθούν με τα χέρια. Οι αναλογίες που λες υποθέτω είναι για οικοδομή που φτιαχνουν το γνωστό παχύρευστο μπετόν που κολλάει. Αν το κάνω ρευστό να ρέει θα πήξει; δεν με νοιαζει να κάνει και ένα μήνα να στερεοποιηθεί. θα κάνει δουλειά ή θα διαλυθεί ή ότι άλλο; θα πάρω έτοιμο μίγμα μπετόν, οχι σκέτο τσιμέντο, σε τσουβάλια των 30 κιλών. Ποσο περιπου νερο να του βάλω ; 1:1 σε όγκο;
Θα σφίξει σίγουρα. Την άλλη μέρα θα έχει ξεραθεί. Αλλά σε 28 μέρες θα έχει πάρει το 90% της δύναμής του και το άλλο 10% σε 160 χρόνια.
Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.
Καλά θα πάει κι αυτό. Ψυχαναγκασμός και με το μπετόν.
Δεν το παίζω μηχανικός και ούτε είμαι. Είμαι εφευρέτης, ερευνητής στην αντισεισμική τεχνολογία, εργοδηγός δομικών έργων, μηχανοτεχνίτης εργολάβος, μάστορας στην οικοδομή σε Αγγλία και Ελλάδα και dj στην Ίο.Ναύτης έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 12:44Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.
Ούτε εφευρέτης είσαι, ούτε ερευνητής. Ένας φίνος μάστορας είσαι, που την έχει ψωνίσει κι έχει πληρώσει το ψώνιο του μαλαματένιο.seismic1 έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 13:38Δεν το παίζω μηχανικός και ούτε είμαι. Είμαι εφευρέτης, ερευνητής στην αντισεισμική τεχνολογία, εργοδηγός δομικών έργων, μηχανοτεχνίτης εργολάβος, μάστορας στην οικοδομή σε Αγγλία και Ελλάδα και dj στην Ίο.Ναύτης έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 12:44Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.
Εντάξει δεν είμαι εφευρέτης αλλά έχω διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Δεν είμαι ερευνητής αλλά γράφω ακαδημαϊκή έρευνα.Ναύτης έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 14:13Ούτε εφευρέτης είσαι, ούτε ερευνητής. Ένας φίνος μάστορας είσαι, που την έχει ψωνίσει κι έχει πληρώσει το ψώνιο του μαλαματένιο.seismic1 έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 13:38Δεν το παίζω μηχανικός και ούτε είμαι. Είμαι εφευρέτης, ερευνητής στην αντισεισμική τεχνολογία, εργοδηγός δομικών έργων, μηχανοτεχνίτης εργολάβος, μάστορας στην οικοδομή σε Αγγλία και Ελλάδα και dj στην Ίο.Ναύτης έγραψε: ↑27 Δεκ 2024, 12:44
Εμείς γιατί σε τσαντίζουμε; Επειδή σου λέμε ότι είσαι φίνος μάστορας, να μείνεις στην τέχνη που κατέχεις τόσο καλά, αλλά δεν είσαι, ούτε πρέπει να το παίζεις, μηχανικός, γιατί δεν κατέχεις ούτε τα βασικά κι ας νομίζεις ότι είσαι παγκόσμιος πανεπιστήμονας; Αν μας άκουγες -καλά όχι εμένα, εγώ είμαι τελείως άμπαλος στη μηχανική- θα είχες γλιτώσει 15 χρόνια καζούρα και θα είχες και μισό τσουβάλι λίρες στην άκρη.
Οι μηχανικοί που δεν έχουν τίποτα και δεν ερευνούν τίποτα είναι μεγάλοι και τρανοί. Η Ελληνική πραγματικότητα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 716 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Χαοτικός
19 Σεπ 2023, 00:25
-