Επιλογή δραπανοκατσάβιδου
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Επιλογή δραπανοκατσάβιδου
Βρίσκομαι σε φάση που μαζεύω σιγά σιγά τα εργαλεία που χρειάζονται σε κάθε σπίτι. Πήρα dremelοειδές και τώρα ψάχνω κάτι σε δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας.
Βασικές απαιτήσεις, να τα κάνει όλα. Και τοίχους θα τρυπήσει, και (λεπτό) μέταλλο, και ξύλο και θα βίδωσει πολλές εκατοντάδες βίδες. Είχα παλιότερα ένα Parkside από το Lidl και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Καλό είναι να είναι πακέτο με θήκη και bits για να μην ψάχνομαι. Μπαταρία και φορτιστή εννοείται αφού δεν έχω τίποτα. Για το budget το αφήνω στον αέρα προς το παρόν αλλά έχετε υπόψη ότι το θέλω το νεφρό μου
Βασικές απαιτήσεις, να τα κάνει όλα. Και τοίχους θα τρυπήσει, και (λεπτό) μέταλλο, και ξύλο και θα βίδωσει πολλές εκατοντάδες βίδες. Είχα παλιότερα ένα Parkside από το Lidl και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Καλό είναι να είναι πακέτο με θήκη και bits για να μην ψάχνομαι. Μπαταρία και φορτιστή εννοείται αφού δεν έχω τίποτα. Για το budget το αφήνω στον αέρα προς το παρόν αλλά έχετε υπόψη ότι το θέλω το νεφρό μου
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
- Υδράργυρος
Re: Επιλογή δραπανοκατσάβιδου
Ποτε δε βρηκα πρακτικα τα δραπανοκατσαβιδα μπαταριας. Ουτε τα χρησιμοποιω ποτε.
- Awesomatic
Ρεύματος; Δεν με βολεύει γιατί πολύ συχνά χρειάζεται να κάνω κάτι σε εξωτερικό χώρο μακριά από ρεύμα.Υδράργυρος έγραψε: ↑06 Ιούλ 2021, 16:00Ποτε δε βρηκα πρακτικα τα δραπανοκατσαβιδα μπαταριας. Ουτε τα χρησιμοποιω ποτε.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
.
Ρύθμιση στροφών είναι χρήσιμο να εχει.....καί κρουστικό.....
Εγώ πήρα χτές αυτό το σετ 120.....
.
.
Ρύθμιση στροφών είναι χρήσιμο να εχει.....καί κρουστικό.....
Εγώ πήρα χτές αυτό το σετ 120.....
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
Κοίτα κάποια καλή εταιρεία όπως η Μακίτα.
Επίσης να έχει 2 μπαταρίες οπωσδήποτε.
Επίσης να έχει 2 μπαταρίες οπωσδήποτε.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Μακίτα αν τρυπάει κάθε μέρα . Αν τρύπας 5 φορές το χρόνο και αν , όπως και εγώ , Parkside μια χαρά είναι.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Κι εγώ Makitaκιας είμαι,αλλά να κοιτάμε και τα μετά...Πχ οι μπαταρίες της Makita (οι original) κοστίζουν όσο άλλο ένα δραπανοκατσάβιδο.
Γι`αυτά που ζητάς η 12βολτη σειρά της Bosch θα σε καλύψει μιά χαρά.Οκ με λίγο ζόρι σε τοίχο (όχι μπετό βέβαια,εκτός αν επιλέξεις κρουστικό) αλλά σίδερα,ξύλα και άπειρα βιδώματα με άνεση.Λιγότερο από κιλό (με τη μικρή μπαταρία 2.0Ah),οπότε το δουλεύεις άνετα για ώρες.Φυσικά υπάρχει και η 18βολτη σειρά με όλα τα παραπάνω συν περισσότερη δύναμη,αλλά μάλλον είναι overkill για τη χρήση που το θες.
Από 100,120 έως 150,180 είσαι καλυμμένος σχεδόν για τα πάντα (στην μπλε επαγγελματική σειρά της bosch,στα πράσινα "τα ερασιτεχνικά" θα πέσεις και παρακάτω).
Και η black and decker που αναφέρθηκε παραπάνω δεν θα σε προδώσει (άλλωστε πλέον ανήκει στον όμιλο Dewalt),αλλά είναι σαν να λέμε "το μεσαίο ράφι".
Έχε άλλη μια παράμετρο υπόψιν σου πριν αγοράσεις εργαλείο μπαταρίας:Τη σειρά που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις και γύρω απ`αυτήν να "χτίσεις"εργαλειοθήκη.
Αν για παράδειγμα πάρεις τώρα το δραπανοκατσάβιδο της bosch με μπαταρίες και φορτιστή στα 150 πχ ευρώ και μεθαύριο χρειαστείς ένα παλμικό,έναν τροχό,μιά σέγα,μιά σπαθόσεγα κάποιο άλλο εργαλείο τέλος πάντων,δεν θα ξαναδώσεις άλλα 150 ευρώ να πάρεις το σετ.Θα δώσεις 80 πχ και θα πάρεις το εργαλείο "solo" χωρίς μπαταρίες και φορτιστή αφού τα προηγούμενα ταιριάζουν και σ`αυτό.
Ρίξε μιά ματιά εδώ πχ https://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=2110 και εδώ είμαστε.
Γι`αυτά που ζητάς η 12βολτη σειρά της Bosch θα σε καλύψει μιά χαρά.Οκ με λίγο ζόρι σε τοίχο (όχι μπετό βέβαια,εκτός αν επιλέξεις κρουστικό) αλλά σίδερα,ξύλα και άπειρα βιδώματα με άνεση.Λιγότερο από κιλό (με τη μικρή μπαταρία 2.0Ah),οπότε το δουλεύεις άνετα για ώρες.Φυσικά υπάρχει και η 18βολτη σειρά με όλα τα παραπάνω συν περισσότερη δύναμη,αλλά μάλλον είναι overkill για τη χρήση που το θες.
Από 100,120 έως 150,180 είσαι καλυμμένος σχεδόν για τα πάντα (στην μπλε επαγγελματική σειρά της bosch,στα πράσινα "τα ερασιτεχνικά" θα πέσεις και παρακάτω).
Και η black and decker που αναφέρθηκε παραπάνω δεν θα σε προδώσει (άλλωστε πλέον ανήκει στον όμιλο Dewalt),αλλά είναι σαν να λέμε "το μεσαίο ράφι".
Έχε άλλη μια παράμετρο υπόψιν σου πριν αγοράσεις εργαλείο μπαταρίας:Τη σειρά που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις και γύρω απ`αυτήν να "χτίσεις"εργαλειοθήκη.
Αν για παράδειγμα πάρεις τώρα το δραπανοκατσάβιδο της bosch με μπαταρίες και φορτιστή στα 150 πχ ευρώ και μεθαύριο χρειαστείς ένα παλμικό,έναν τροχό,μιά σέγα,μιά σπαθόσεγα κάποιο άλλο εργαλείο τέλος πάντων,δεν θα ξαναδώσεις άλλα 150 ευρώ να πάρεις το σετ.Θα δώσεις 80 πχ και θα πάρεις το εργαλείο "solo" χωρίς μπαταρίες και φορτιστή αφού τα προηγούμενα ταιριάζουν και σ`αυτό.
Ρίξε μιά ματιά εδώ πχ https://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=2110 και εδώ είμαστε.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Ο όμιλος DeWalt ανήκει στην Black & Decker , ανάποδα το είπες !
The business man whose master plan controls the world each day,
- Awesomatic
Η γνώμη του πχόρουμ για τα metabo ποιά είναι; Διαβάζω ότι αρκετά από τα εργαλεία τους κατασκευάζονται ακόμα στη Γερμανία οπότε αν είναι να δώσω κάτι και να ζήσει για χρόνια αποφεύγοντας τα κινέζικα
Tα metabo ήταν κορυφαία ηλεκτρικά εργαλεία.Αν ο πατέρας σου είχε δράπανο metabo 30 χρόνων δεν θα χρειαζόταν να πάρεις καινούριο,άλλα τόσα θα το δούλευες.Αλλά λέω "ήταν" γιατί απλά δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή τους και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα εργαλεία μπαταρίας που βγάζει.Πάντως σε εργοτάξια και μαστοροκουβέντες δεν αναφέρονται πλέον σχεδόν καθόλου (χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι ενδεικτικό).
Ανθρωπος με καλο συνεργείο στον χωρο της οικοδομης μου ειπε οτι δεν τα προτιμα γιατι ενω ειναι εξαιρετικά εργαλεία, ειναι βαρια.waldorf έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 17:14Tα metabo ήταν κορυφαία ηλεκτρικά εργαλεία.Αν ο πατέρας σου είχε δράπανο metabo 30 χρόνων δεν θα χρειαζόταν να πάρεις καινούριο,άλλα τόσα θα το δούλευες.Αλλά λέω "ήταν" γιατί απλά δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή τους και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα εργαλεία μπαταρίας που βγάζει.Πάντως σε εργοτάξια και μαστοροκουβέντες δεν αναφέρονται πλέον σχεδόν καθόλου (χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι ενδεικτικό).
Αυτή είναι προσέγγιση από άνθρωπο που τα έχει δουλέψει (εγώ δεν) και την παίρνω πολύ στα σοβαρά.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και 100 γραμμάρια διαφορά από εργαλείο σε εργαλείο κάνει τεράστια διαφορά.Γιατί πολύ απλά τα 100 γραμμάρια μετά από δυό ώρες δουλειάς γίνονται 1 κιλό και μετά από έξι είναι ασήκωτα..(γι`αυτό και στο πρώτο μου ποστ ανέφερα το βάρος του μικρού bosch).
- Awesomatic
Εντάξει τώρα μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση 1-2 τρύπες και δέκα βίδες όλο το χρόνο και από 100-200 βίδες τη μέρα για 1-2 μέρες όταν κάνω κατασκευές έξω. Απλά δεν θέλω να πάρω κάτι που θα καεί γρήγορα. Ξέρω βέβαια ότι με μπαταρία ό,τι και να πάρεις είναι πιο πιθανό να τα φτύσει η μπαταρία πριν χαλάσει το εργαλείο. Έχω καεί από φθηνά κινέζικα αλλού και έχω το νου μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 628 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
24 Ιουν 2023, 20:42
-
-
Νέα δημοσίευση επιλογή 2ης ξένης γλώσσας
από Αρχηγός » 06 Απρ 2023, 14:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 24 Απαντήσεις
- 769 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
07 Απρ 2023, 19:12
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από klg
09 Ιουν 2023, 21:26
-
-
Νέα δημοσίευση Αφυγραντήρες, κριτήρια για σωστή επιλογή
από Sol » 06 Φεβ 2023, 11:33 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 22 Απαντήσεις
- 2650 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
08 Φεβ 2023, 14:26
-