Εγώ πάλι νομίζω ότι έχουν ξεφύγει άλλες θρησκείες, τύπε, στο διάβα της ιστορίας. Μια μεγάλη τελετή είναι και οι σφαγές για να αλλαξοπιστήσουν λαοί, για να διαδοθεί ο λόγος του Θεού και να τιμωρηθούν οι άπιστοι.tanipteros έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 22:17γιατί τα μπερδεύεις;Feindflug έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 22:08Δεν διαφωνώ, τύπε, ότι ίσως να υπάρχουν και τέτοιοι δολοφόνοι, αλλά και πάλι είναι μειοψηφία ως προς το πλήθος φόνων ανά θρησκεία.tanipteros έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 21:56
τόσην ώρα συζητάμε τσάμπα νομίζω... εγώ αναφέρομαι στο θρησκευτικό φαινόμενο του τελετουργικού φόνου ζώου ή ανθρώπου γενικώς όχι μονο για Σατανιστές...σου ανέφερα ότι όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί φονεύαν ζώα και μερικοί ανθρώπους ... στο σήμερα οι Σατανιστές απλά ορισμένοι από αυτούς το εφαρμοζουν και αυτοί... σε τι δεν συμφωνείς από αυτά; Δεν κάνω γενικεύσεις.......
Όπως γνωρίζεις καλά, αν σκοτώσεις έναν, λέγεται φόνος, αν σκοτώσεις πολλούς, είναι πόλεμος.
Διαφωνώ στον χρωματισμό των οπαδών του αποκρυφισμού (χαρακτηριζόμενων ως σατανιστών για τον πολύ κόσμο) ως εν δυνάμει δολοφόνους, βάσει κάποιων εγκλημάτων που δεν είμαστε σίγουροι αν το κίνητρο τους ήταν απλά ποινικό, ψυχιατρικό ή όντως θρησκευτικό.
εγώ δεν είπα ότι οι θρησκείες όλες κάνουν τελετουργικό φόνο...είπα ότι οι αρχαίες θρησκείες το κάναν...
το Ισλάμ πχ που έχει το ιερό πόλεμο κατά των απίστων δεν φονεύει άπιστους και τους προσφέρει στον Αλλάχ....
ορισμένοι Σατανιστές όμως το κάνουν...
και επιμένω ότι στην συγκεκριμένη θρησκεία ξεφεύγουν (οι Σατανιστές) εύκολα και πράττουν τέτοια πράγματα.
στο σήμερα εκτός Σατανιστών ξέρεις εσύ κάποια θρησκεία που να τελεί τελετουργικούς φόνους; Εγώ μόνο τους Σατανιστές βλέπω να ξεφεύγουν...
Το ότι επικράτησαν ως πολυπληθέστερες, οδηγεί στην δαιμονοποίηση (