Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 09 Οκτ 2024, 09:57

Αρίστος έγραψε:
03 Οκτ 2024, 17:06
Πασιφάη έγραψε:
03 Οκτ 2024, 15:12
Αρίστος έγραψε:
03 Οκτ 2024, 14:50

Αν το συμπαν υπηρχε απο παντα τοτε το συμπαν ειναι μεταφυσικο γιατι το ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ειναι εναντια στη λογικη.

.
Η Επιστήμη ασχολείται με το Σύμπαν επαρκώς και σου τρίβει στα μούτρα, ό,τι θεωρείς μεταφυσικό. Όλα έχουν εξήγηση. Εκτός απ'την αφελή προσέγγιση πως ένας fake δημιουργός, τιμωρός, έχει τα πάντα υπό την καθοδήγησή του. Συγγνώμη, αλλά αυτό, όσο και να προσπαθείς είναι μια εικασία στην οποία αρέσκονται πολλοί, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Δεν μ'ενοχλεί, απλά ας το κρατήσουν σαν εφαλτήριο και τελείωμα της δικής τους σκέψης.
Ας φύγουμε πια απ'τις αναγχρονιστικές μαλακίες κι ας δούμε την πραγματικότητα.

Αγαπητη μου δεν ειναι τι θεωρω εγω αλλα τι θεωρει η ιδια η λογικη στην οποια βασιζεται η επιστημη. Λοιπον η λογικη ΔΕΝ δεχεται το ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ και οτιδηποτε αιωνιο το θεωρει εξισου μεταφυσικο οπως ο θεος.

Το ολα εχουν εξηγηση δεν εχει εφαρμογη σε αιωνιες εννοιες η καταστασεις.

Δεν γινεται να αλλαξουμε τη λογικη για να ικανοποιηθουν οι υλιστες.

Εγω οταν ημουν πιτσιρικας εγινα αθεος οταν μετα απο λιγο καιρο που περασα στην αριστερα διαβασα Βαρναλη.

Ο Βαρναλης θεωρουσε το θεο κατσκευασμα των παπαδων για να εκμεταλλευονται τους πιστους και σε ενα ποιημα του που με επηρεασε βαθεια τοτε εγραφε οτι το συμπαν ηταν αιωνιο.

Μετα απο λιγα χρονια ομως καταλαβα οτι αυτο το αιωνιο και ορφανο συμπαν μαλλον βολευε τους κομμουνιστες που ηθελαν να γινουν αφεντες στη θεση αλλων. Γιατι πως μπορουσε να ερμηνευτει λογικα κατι αιωνιο χωρις να περασουμε στη μεταφυσικη; Διαπιστωσα λοιπον πως ο μαρξιστικος υλισμος οταν αναφερεται σε αιωνιοτητα της υλης απλα προβαλλει ενα εξισου μεταφυσικο και αναποδεικτο δογμα οπως οι θρησκειες βαζοντας την υλη στη θεση του θεου σαν αυθυπαρκτη και αιωνια.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Αριστοτελης σαν Πατερας της Λογικης θεωρησε οτι η το Πρωτο Κινουν, η Πρωταρχικη δηλαδη Αιτια, αναγκαστικα ειναι ο θεος. Και κατεληξε μεσω της δικης του λογικης οτι πρεπει να υπαρχει πρωτη αρχη που να ειναι το πρωτο κινουν.

Θα ηταν αδιανοητο για τον Αριστοτελη σαν ΜΗ λογικο να δεχτει οτι το συμπαν ηταν αιωνιο και χωρις αρχη.

.
Επικαλεισαι την λογικη αλλα εισαι φουλ παραλογος:

1) θεωρεις οτι αυτο που υπαρχει αιωνια ειναι θεος, χωρις την παραμικρη αποδειξη.

2) θεωρεις οτι υπαρχει ψυχη, χωρις την παραμικρη αποδειξη, ενω εχεις ισχυροτατες ενδειξεις (ζωα, μεταβολες στον εγκεφαλο απο τραυματισμους, κλπ) οτι η συμπεριφορα ειναι αποτελεσμα αποκλειστικα των λειτουργιων του εγκεφαλου.

3) πιστευεις τον καθε τσαρλατανο που πουλαει φουμαρα περι τηλεπαθειας και αλλα τετοια, χωρις την παραμικρη αποδειξη.

4) θεωρεις οτι αυτο που προυπαρχει ειναι μεταφυσικο, χωρις καμμια αποδειξη περι τουτου.

5) ουτε καν ποτε εχεις αναλογιστει τι σημαινει μεταφυσικο, εαν εχει κανονες, εαν ειναι συστημα, εαν αποτελειται απο ιεραρχικες δομες κλπ.

Το οτι κατι προυπαρχει δεν σημαινει απαραιτητα οτι

α) εχει λογικη

β) εχει θεληση

γ) εχει σκεψη

Ουτε καν οτι ειναι θεος, ποσο μαλλον ο θεος των αβραμικων θρησκειων.

Εισαι λοιπον φουλ παραλογος, σταματα να επικαλεισαι την λογικη.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 09 Οκτ 2024, 10:05

axilmar έγραψε:
09 Οκτ 2024, 09:57
1) θεωρεις οτι αυτο που υπαρχει αιωνια ειναι θεος, χωρις την παραμικρη αποδειξη.
Εσύ έχεις απόδειξη πως δεν υπάρχει; ή έχεις απόδειξη τι συμβαίνει μετά θάνατον;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 10:10

Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:05
axilmar έγραψε:
...ό,τι συνέβαινε προ ζωής;...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 09 Οκτ 2024, 10:16

Αρίστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:22
taxalata xalasa έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:17
Αρίστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 20:27
Οπου επικρατησε μαζικα ο αθεισμος επικρατησε και η βαρβαροτητα.

Δεστε και τα κοινοβια των χιππις που οταν διαλυθηκαν αφησαν πισω τους ενα σωρο ναυαγια της ζωης εξαρτημενα απο ουσιες και ανικανα να εργαστουν.

Δεστε και που οδηγει τη νεολαια η τραπ.

Χιλιες φορες ο τροπος που μας μεγαλωσαν οι θρησκευομενοι γονεις μας.

.
βαρβαρότητα υπήρχε ανέκαθεν...

Οχι φιλε μου, η Αθηνα που μεγαλωσα εγω ηταν πεντακαθαρη και ασφαλης και οι ανθρωποι της ψυχικα υγιεις και ισορροπημενοι.

Τις προαλλες περπατησα απο την Ομονοια σε Μοναστηρακι και ειδα βρωμα, γκραφιτι σε παραδοσιακα κτιρια, γωνιες που βρωμουσαν ουρα, τοξιοκομανεις να ζητιανευουν τη δοση τους και ενα τυπο γυμνο με το σωβρακο του ξαπλωμενο στο πεζοδρομιο που εσταζε τη σταχτη απο το τσιγαρο του στη γυμνη κοιλια του.

.
Ψεμματα μεχρι εκει που δεν παιρνει.

Η Αθηνα που μεγαλωσες εσυ ειχε την οδο Φυλης με τους οκους ανοχης, την Τρουμπα με τα πρεζονια και τις πορνες, τεκεδες με ναργιλεδες και χασισια, γειτονιες με πετροπολεμο λες και εισαι σε εμπολεμη ζωνη, βοθρους παντου, να βρωμανε οι γειτονιες απο τα σκατατζηδηκα, ρουφιανους και χαφιεδες, απο τους περιπτεραδες μεχρι τους παπαδες, ξυλο στα σχολεια απο τους δασκαλους, νομους περι τεντιμποισμου, να μην μπορεις να ανοιξεις μαγαζι ή να σπουδασεις χωρις μπαρμα στην Κορωνη, 7 χρονια για να βαλεις τηλεφωνο, μεχρι και το 1990 πολλα χωρια χωρις ρευμα...

Γυναικες καταπιεσμενες που δεν τους επετρεπαν να πανε να δουλεψουν, ξυλο στα αστυνομικα τμηματα, Κωσταλεξη, αδερφος εναντι αδερφου στον εμφυλιο, διαφθορα και σηψη (που εδωσε πατωμα στους δικτατορες, θυμασαι την ομιλια Παπαδοπολου περι ασθενους), το παλατι με τις μηχανοραφιες του, ενα σωρο απο δραματα οικογενειακα που δεν εβγαιναν στην φορα λογω ομερτας των συγχωριανων και των γειτονων...

Ανυπαρκτοι δρομοι, για να πας πχ Καλαματα ηθελες μια μερα, για να πας απο Γλυφαδα Ασπροπυργο ηθελες 5 ωρες, κατι παλιοσυγκοινωνιες που στοιβαζονταν μεσα σαν σαρδελες, για να αγορασεις αυτοκινητο ηταν σαν να παιρνεις σπιτι, κρεας καθε πασχα και χριστουγεννα και η φασολαδα εθνικο φαγητο, τρυπια παπουτσια με εφημεριδες για τις τρυπες, ενα παλτο για τον χειμωνα για χρονια (ετσι και σου χαλαγε ψοφαγες απο το κρυο), σπιτια χωρις καμμια μονωση, μονοτουβλα, με απλα τζαμια, ετσι για να ακους ολη την φασαρια απο τον δρομο, να τρως ολο το κρυο και ολη την ζεστη στην μαπα...

Δημοσιες υπηρεσεις στις οποιες επρεπε να στηνεσαι στην ουρα για ωρες (πολλες φορες και για ημερες)...χωρις βυσμα οι υποθεσεις οου δεν εξελισσονταν, επρεπε να φιλησεις κατουρημενες ποδιες και για το πιο απλο πραγμα...αργοσχολοι δημοσιοι υπαλληλοι που δεν εκαναν τιποτα και συ περιμενες στην ουρα για ωρες, χανοντας μεροκαματα...

Οικονομια που βασιζονταν στον δανεισμο των επιχειρησεων απο τις τραπεζες, επιχειρηματιες που εβαζαν ολα τα λεφτα στην τσεπη και εκαναν τα κουμαντα τους με κρατικο χρημα...και οταν αρχισε η παγκοσμιοποιηση την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια...

Μην λεμε τωρα οτι θελουμε οτι παλια ηταν ολα καλα...ενα σωρο προβληματα υπηρχαν και παλια, το να κανουμε οτι δεν τα βλεπουμε δεν ειναι σωστο...

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 09 Οκτ 2024, 10:22

Αλιόσα έγραψε:
axilmar έγραψε:
Εσύ έχεις απόδειξη πως δεν υπάρχει;
Εγω εχω την εξης αποδειξη, την οποια εχω ηδη γραψει εδω μεσα 2-3 φορες:

Εαν υπηρχε θεος, και ηταν αιωνιος, θα επρεπε να περιμενει αιωνια για να φτιαξει καποα στιγμη το συμπαν. Εαν ομως περιμενε αιωνια για να φτιαξει το συμπαν, δεν θα το εφτιαχνε ποτε. Επειδη το συμπαν λοιπον υπαρχει, δεν υπαρχει ο θεος.
Αλιόσα έγραψε:
ή έχεις απόδειξη τι συμβαίνει μετά θάνατον;
Αποδειξη δεν εχω, αλλα εχω ισχυρες ενδειξεις οτι δεν υπαρχει το μετα: οταν παυει να λειτουργει ο εγκεφαλος, παυει και η υπαρξη.

Πηγη; πολλοι ανθρωποι που ηταν κλινικα νεκροι για ενα διαστημα και μετα επανηλθαν, και δηλωνουν οτι δεν υπαρχει τιποτα.

Επισης υπαρχει τεκμηριωμενη βιβλιογραφια για εγκεφαλικους τραυματισμους που αλλοιωνουν την συμπεριφορα, που ειναι ισχυροτατη ενδειξη οτι ο εγκεφαλος δημιουργει την υπαρξη.

Ξερω, δυσκολο να το χωνεψετε, οτι δεν ειστε και τοσο σημαντικοι για το συμπαν, αλλα ελα μου ντε που ολες οι ενδειξεις προς τα εκει κλινουν...

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 09 Οκτ 2024, 10:24

Αρίστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:31
taxalata xalasa έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:29
Αρίστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:22

Οχι φιλε μου, η Αθηνα που μεγαλωσα εγω ηταν πεντακαθαρη και ασφαλης και οι ανθρωποι της ψυχικα υγιεις και ισορροπημενοι.

Τις προαλλες περπατησα απο την Ομονοια σε Μοναστηρακι και ειδα βρωμα, γκραφιτι σε παραδοσιακα κτιρια, γωνιες που βρωμουσαν ουρα, τοξιοκομανεις να ζητιανευουν τη δοση τους και ενα τυπο γυμνο με το σωβρακο του ξαπλωμενο στο πεζοδρομιο που εσταζε τη σταχτη απο το τσιγαρο του στη γυμνη κοιλια του.

.
αυτά είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών κι όχι αποτέλεσμα αθεϊζμού ή αθρησκευτισμού...

γω νοώ την αίωνια βαρβαρότητα απολούθε...

Αυτα ειναι αποτελεσματα επιλογων απο αθεους πολιτικους που εχουν καμια πυξιδα αξιας.

.
Σε αντιθεση με τους θρησκους πολιτικους που κανουν την πλειοψηφια των εγκληματων ε;

Να μην πουμε τωρα για τους Αγιους παπαδες που βιαζουν παιδακια....

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 10:25

Αλιόσα έγραψε:
axilmar έγραψε:
Εσύ έχεις απόδειξη πως δεν υπάρχει ο Master Yoda;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 10:38

axilmar έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:22
Αλιόσα έγραψε:
axilmar έγραψε:
Εσύ έχεις απόδειξη πως δεν υπάρχει;

Εαν υπηρχε θεος, και ηταν αιωνιος, θα επρεπε να περιμενει αιωνια για να φτιαξει καποα στιγμη το συμπαν. Εαν ομως περιμενε αιωνια για να φτιαξει το συμπαν, δεν θα το εφτιαχνε ποτε. Επειδη το συμπαν λοιπον υπαρχει, δεν υπαρχει ο θεος.
Γιατί θα επρεπε να περιμενει ; Να περιμένει ποιόν; αφούναι μόνος και έρμος... αιώνια γεροντοπαλίκαρο... αιώνια μόνος... είς ίσον ουδ'είς...

Εσύ έχεις κι απόδειξη πως δεν υπάρχει ο μάστερ Υόδα;

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 09 Οκτ 2024, 10:53

Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 06:22
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
08 Οκτ 2024, 22:43
Ο υλισμος ειναι αντιληψη
Δεν ειναι πολιτικη
Ο υλισμος ειναι η θρησκεια της νεκρας του συμπαντος, της περιφρονησης της φυσης και της εξυψωσης ενος ναρκισου ανθρωπου με καθαρα υλιστικες και εγωκεντρικες επιθυμιες ως το μοναδικο νοημα της υπαρξης. Και επειδη ακριβως αυτου του τυπου ο ανθρωπολογικος τυπος ειναι σκουπιδι δημιουργει και σκουπιδοκοινωνιες που τελικα ο ενας κανιβαλιζει τον αλλο, κατι που βλεπουμε σημερα να κανουν τα νεα παιδια απο μικρα.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ο υλισμος κατεληξε στη φιλοσοφια του μετανεοτερισμου που ειναι ο απολυτος μηδενισμος σε ολα τα επιπεδα, η αμφισβητηση καθε αξιας και η αδυναμια οριοθετησης καλου και κακου.

Και ακριβως ο τυπος του καργα διεφθαρμενου πολιτικου ειναι αυτος που ταιριαζει σαν τυπικος εκπροσωπος αυτων των κοινωνιων, αφου δεν υπαρχει καλο και κακο, εξυψωνεται ο πιο διεφθαρμενος και ο πιο ψευτης στο ανωτατο αξιωμα με τους απο κατω να λενε ε μαγκας ειναι αφου τρωει με δεκα μασελες.
Δεν μπορω να υποχωρησω εδω
2+2=4
Το "1984" το 'χεις διαβασει;
Αν υποχωρησω στον χαζο, τον τρελο, και το κτηνος
Και πω, ναι!
2+2=5
Ανοιγω μια πορτα που δεν ξανακλεινει
Ο τρελος θελει καγκελο
Το κτηνος θελει φτυαρι και τουφεκι
Ο χαζος, ας πουμε οτι θελει αγαπη

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 09 Οκτ 2024, 10:53

axilmar έγραψε:

Ο Θεός είναι εκτός του χώρου και του χρόνου, οπότε δεν περιορίζεται από αυτούς του δύο παράγοντες. Πριν την ύπαρξη του χρόνου δεν γίνεται να υπάρξει κάτι (σύμπαν) από το τίποτα παρά μόνο να δημιουργηθεί από κάτι που είναι υπεράνω του χωροχρόνου (Θεός).

«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην» (Γεν.1,1) τότε λοιπόν ξεκινά και ο χρόνος.
taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:25
Yoda (/ˈjoʊdə/ ⓘ) is a fictional character in the Star Wars franchise. He is a small, green humanoid alien who is powerful with the Force. He first appeared in the 1980 film The Empire Strikes Back, in which he is voiced and puppeteered by Frank Oz, who reprised the role in Return of the Jedi (1983), the prequel trilogy, the sequel trilogy, and the animated series Star Wars Rebels. Other actors who voice Yoda are Tom Kane, Piotr Michael, John Lithgow, Tony Pope and Peter McConnell. In addition to films and television series, Yoda appears in comics, novels, video games and commercials.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yoda

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 09 Οκτ 2024, 11:00

axilmar έγραψε:
Αποδειξη δεν εχω, αλλα εχω ισχυρες ενδειξεις οτι δεν υπαρχει το μετα: οταν παυει να λειτουργει ο εγκεφαλος, παυει και η υπαρξη.

Πηγη; πολλοι ανθρωποι που ηταν κλινικα νεκροι για ενα διαστημα και μετα επανηλθαν, και δηλωνουν οτι δεν υπαρχει τιποτα.

Επισης υπαρχει τεκμηριωμενη βιβλιογραφια για εγκεφαλικους τραυματισμους που αλλοιωνουν την συμπεριφορα, που ειναι ισχυροτατη ενδειξη οτι ο εγκεφαλος δημιουργει την υπαρξη.

Ξερω, δυσκολο να το χωνεψετε, οτι δεν ειστε και τοσο σημαντικοι για το συμπαν, αλλα ελα μου ντε που ολες οι ενδειξεις προς τα εκει κλινουν...

Πολλοι άνθρωποι, ολων των θρησκειών ειχανε οράματα με τον Χριστό, επίσης στους ανθρώπους συμβαίνουνε θαύματα και το διακηρύσσουνε δημόσια. Χωνεψέ το.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 11:03

Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:53
axilmar έγραψε:

Ο Θεός είναι εκτός του χώρου και του χρόνου, οπότε δεν περιορίζεται από αυτούς του δύο παράγοντες. Πριν την ύπαρξη του χρόνου δεν γίνεται να υπάρξει κάτι (σύμπαν) από το τίποτα παρά μόνο να δημιουργηθεί από κάτι που είναι υπεράνω του χωροχρόνου (Θεός).

«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην» (Γεν.1,1) τότε λοιπόν ξεκινά και ο χρόνος.
taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:25
Yoda (/ˈjoʊdə/ ⓘ) is a fictional character in the Star Wars franchise. He is a small, green humanoid alien who is powerful with the Force. He first appeared in the 1980 film The Empire Strikes Back, in which he is voiced and puppeteered by Frank Oz, who reprised the role in Return of the Jedi (1983), the prequel trilogy, the sequel trilogy, and the animated series Star Wars Rebels. Other actors who voice Yoda are Tom Kane, Piotr Michael, John Lithgow, Tony Pope and Peter McConnell. In addition to films and television series, Yoda appears in comics, novels, video games and commercials.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yoda
τόσο απλό είναι να αποδείξεις πως δεν υπάρχει ο μάστερ Υόδα;
Ε τότε θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο....

Yahve is a fictional character in the Abraham franchise trilogy. He is a infinite, humanlike alien who is the most powerful with the Force. He first appeared in the Jewish Old Books after in Jewish New Books and moreafter in Jewish Newer Books...

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 09 Οκτ 2024, 11:07

ksk έγραψε:
08 Οκτ 2024, 16:22
Νετο Γκουερινο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 16:36
Νετο Γκουερινο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 16:30

δεν γνωρίζω πολλά από θεολογικά,αλλά με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου για κατι συγκεκριμένο
Θεωρείς ότι δικαίως ο ήλιος και η γη λατρευόταν ως θεοί από την ανθρωπότητα για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια;
Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι πιο ιδιαίτερο
Κάποιοι πιστεύουν ότι η γη είναι ζωντανός οργανισμός
Με την ίδια λογική το ίδιο είναι και ο ήλιος
Εσύ το πιστεύεις αυτό;
Και αν ναι,τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Άσε τι πιστεύουν γιατί οι λέξεις με τις συνεχείς μεταφράσεις κατά το δοκουν έχουν αλλοιώσει αυτό που πραγματικά ήθελαν να πουν αυτοί που τις χρησιμοποίησαν...Ας πούμε για την Ψυχή , τα έμψυχα, τα ψυχιατρεία κλπ...κλπ...
Οποτε πες μου πως ορίζεις εσυ τον ζωντανό οργανισμο, ώστε να σου απαντησω...
Ιδέα δεν έχω τι μπορεί να σημαίνει η δοξασία ότι ένας πλανήτης είναι ζωντανός οργανισμός
Για αυτό ρώτησα εσένα,που θεωρώ ότι κάτι ξέρεις παραπάνω μια και φανερά έχεις ασχοληθεί με τέτοια ζητηματα
Εγώ το μόνο που μπορώ να δω,ότι ας πούμε για την λέξη ψυχή ότι προέρχεται από την ίδια ρίζα με το ψύχος
Όπως και η λέξη αιθέρας προέρχεται από μια ρίζα που σημαίνει καίγομαι,αναβω

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 09 Οκτ 2024, 18:40

Αλιόσα έγραψε:
axilmar έγραψε:
Εσυ εχεις αποδειξη οτι δεν υπαρχει Το Μακαρονοτέρας;
Και αν ολοι ελεγαν οτι υπαρχει;
Εχεις αποδειξη οτι μετα το θανατο δεν πηγαινουμε στη "μαγικη χωρα της Μπαρμπι";
Αν ολοι πιστευουν οτι εκει παμε;

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 18:46

Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 09:05
tanipteros έγραψε:
09 Οκτ 2024, 01:01
άνθρωποι χωρίς μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός
άνθρωποι με μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι υπάρχει Θεός
Αλήθεια, είχε κανείς απο 'δω μεταφυσικές εμπειρίες;

Ειχα δει σε ονειρο μια σειρα απο εντυπωσιακα γεγονοτα που συνεβησαν 15 μερες μετα ακριβως τα ιδια και με την ιδια σειρα.

Μια μερα που ημουν στο γραφειο μου και ειχα πολλα νευρα γιατι ολο κατι απιθανοι με ενοχλουσαν απο το πρωι ενω πνιγομουν στη δουλεια, χτυπησε ξαφνικα το τηλεφωνο. Οταν το σηκωνα λεω τωρα θα ειναι καποιος μαλακας που θα μου πει οτι τον λενε Μπαγλαμιδη (δεν λεω το κανονικο ονομα) και θα μου ζητησει κατι απιθανο. Και οντως τον ελεγαν Μπαγλαμιδη και μου ζητησε κατι εξωφρενικο. :lol:

Εχουν συμβει διαφορα σε πολυ στενους φιλους μου. Πιχι αυτο που ανεβασα εδω για τη φιλη μου που αισθανθηκε το επιθανατιο κρυο ενος πρωην πολυαγαπημενου της προσωπου ενω και ηταν πολυ μακρια και αγνοουσε οτι πεθαινε. Οταν το ενοιωσε ειπε στην παρεα της με βεβαιοτητα οτι πεθαινει ο ταδε και πραγματι αργοτερα επιβεβαιωθηκε.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών