Εδώ είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση εδώ.
Ποιος είναι ο βαθμός θρησκευτικής ευσέβειας σας;Μια ασυνήθιστη δημοσκόπηση
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ποιος είναι ο βαθμός θρησκευτικής ευσέβειας σας;Μια ασυνήθιστη δημοσκόπηση
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για να αποδειχτεί, για ακόμα μια φορά, πως δεν υπάρχει παρθενογένεση (ούτε καν στο παλιό).

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Εκτός κι αν προτιμάς την κλασική, αυτή της Μοσχολιού.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Αυτά τι διαφορά έχουν μεταξύ τους;Mitharadir έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 11:37> Δεν πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας (Μη Θρησκευόμενος)
> Δεν πιστεύω στην θρησκεία γενικά (Άθεος)
Αν υποθέτουμε ότι ο άθεος δεν πιστεύει στο υπερφυσικό γενικά ας αλλάξει σε φιλοσοφικός υλιστής ή κάτι τέτοιο. Τεχνικά και οι βουδιστές άθεοι είναι για παράδειγμα.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Το 3.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Και τα κλασσικά μ' αρέσουν και οι διασκευές μ' αρέσουν. Στην τελική, μόνον ό,τι είναι καλό λειτουργεί ως κίνητρο για τους νεώτερους. Το αν πετυχαίνουν ή όχι οι διασκευές, δεν έχει και τόση σημασία.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ψήφισα το τελευταίο- ότι πιο κοντινό βρήκα στον αγνωστικισμό.
Εκκλησίες δεν πατάω παρά μόνο για κοινωνικούς λόγους, ή σε ξωκλήσια όποτε τύχει, για να ανάψω κερί σε κάποιον άγνωστο άγιο ή θεό.
Το παπαδαριό με απωθεί από τότε που ήμουν έφηβη,και χριστιανή ορθόδοξη είμαι μόνο στην αστυνομική ταυτότητα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν σέβομαι τους πιστούς άλλων θρησκειών, πως τους λοιδωρώ σε κάθε ευκαιρία, κλπ.
Αρκεί να μην έχουν τάσεις προσηλυτισμού.
Εκκλησίες δεν πατάω παρά μόνο για κοινωνικούς λόγους, ή σε ξωκλήσια όποτε τύχει, για να ανάψω κερί σε κάποιον άγνωστο άγιο ή θεό.
Το παπαδαριό με απωθεί από τότε που ήμουν έφηβη,και χριστιανή ορθόδοξη είμαι μόνο στην αστυνομική ταυτότητα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν σέβομαι τους πιστούς άλλων θρησκειών, πως τους λοιδωρώ σε κάθε ευκαιρία, κλπ.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
Stalker έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 12:33Αυτά τι διαφορά έχουν μεταξύ τους;Mitharadir έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 11:37> Δεν πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας (Μη Θρησκευόμενος)
> Δεν πιστεύω στην θρησκεία γενικά (Άθεος)
Αν υποθέτουμε ότι ο άθεος δεν πιστεύει στο υπερφυσικό γενικά ας αλλάξει σε φιλοσοφικός υλιστής ή κάτι τέτοιο. Τεχνικά και οι βουδιστές άθεοι είναι για παράδειγμα.
Το έψαξα λίγο παραπάνω και φαίνεται ότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα ο μη Θρησκευόμενος όταν ερωτάται στις έρευνες παρότι δεν πιστεύει σε θρησκευτικές υποχρεώσεις εντούτοις δεν απορρίπτει την πίστη σε Θεό και μεταφυσικό και τείνει να ταυτίζεται ως Ορθόδοξος στο θρήσκευμα και να μην απορρίπτει την θρησκευτική ταυτότητα (παρότι απορρίπτει ξεκάθαρα την ουσία της θρησκείας).Ο άθεος από την άλλη δεν πρόκειται να ταυτιστεί σε μια έρευνα ως Ορθόδοξος ή μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Αυτό για τα δεδομένα της Ελλάδας.
Για τα δεδομένα άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ για παράδειγμα που η θρησκεία και το δόγμα δεν ταυτίζεται τόσο έντονα με την εθνική ταυτότητα αυτός που είναι μη θρησκευόμενος δεν θα αυτοπροσδιοριστει στις έρευνες ως χριστιανός (στις ΗΠΑ οι περισσότεροι που δηλώνουν χριστιανοί ή μέλη άλλων θρησκειών με βάση τις έρευνες έχουν ένα σημαντικό βαθμό σύνδεσης με την θρησκεία).
Φυσικά σε ορισμένα δόγματα είναι εξαιρετικά σπάνιο να ταυτίζεται κάποιος με ένα θρήσκευμα χωρίς να είναι πολύ βαθιά θρήσκος.Για παράδειγμα πολύ σπάνια θα βρεις πολιτιστικό Πεντηκοστιανο, Μάρτυρα του Ιεχωβά, Μορμόνο, Ευαγγελιστή, Αντβεντιστη, γενικά Αναγεννημένο Χριστιανο από Αναγεννημένο Δόγμα, Ορθόδοξο Εβραίο, Σαλαφιστη Μουσουλμάνο κτλ .Θα βρεις όμως πολύ πιο εύκολα πολιτιστικούς Ορθόδοξους στην Βουλγαρία, πολιτιστικούς Καθολικούς στην Ιταλία και πολιτιστικούς Μουσουλμάνους στην Τουρκία δηλαδή μέσα σε θρησκείες και δόγματα που έχουν ιστορικά ταυτιστεί σε σημαντικό βαθμό με την εθνική ταυτότητα μιας χώρας ή λαού για ιστορικούς λόγους και δεν επιθυμούν να αφήσουν μερικές αποκλίσεις μη τήρησης θρησκευτικών υποχρεώσεων να τους διαχωρίσουν από την κυρίαρχη θρησκευτική κοινότητα του λαού τους.
-
Η έρευνα δεν ασχολείται με την σύνδεση κουλτούρας και θρησκείας.Ενδιαφερεται να καταγράψει τον βαθμό εκπλήρωσης των θρησκευτικών υποχρεώσεων ενός ατόμου.Αν πιστεύει στο μεταφυσικό αλλά δεν εκπληρώνει θρησκευτικές υποχρεώσεις τότε θα ανήκει είτε στην τρίτη είτε στην τέταρτη κατηγορία.Stalker έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 12:08Θέλει επιλογή "Πολιτιστικά Θρησκευόμενος", τύπου βάφω αυγά και κατεβαίνω στην ανάσταση με τα σόγια με κερί αλλά αν με ρωτήσετε αν πιστεύω σοβαρά ότι μια ωραία μέρα άνοιξαν οι τάφοι και έκοβαν βόλτες οι νεκροί στην παλαιστίνη του 1ου αι θα βάλω τα γέλια.
Εκτός από το cultural christian υπάρχει και ακόμα ένα επίπεδο που αντιστοιχεί σε εμάς να γιορτάζουμε το halloween και τον άγιο βαλεντίνο και οι ιάπωνες τα χριστούγεννα, ίσως pop culture θρηκευόμενος.
Γενικά πιστεύω ο περισσότερος δυτικός κόσμος σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκει. Σίγουρα δεν είναι πλειοψηφία αυτοί που ξέρουν απ'εξω το Πιστεύω και παράλληλα πιστεύουν στο πυρ το εξώτερον για όποιους δεν έχουν εξιστορήσει και την κάθε φορά που έκαναν στοματικό στον εξομολόγο της ενορίας τους δηλαδή.
-
Τα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:
1) Δεν πιστεύω στη θρησκεία γενικά: Ελλάδα 10,4%/Τουρκία 3,2%
2) Δεν πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας: Ελλάδα: 18%/ Τουρκία: 2,6%
3) Πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας αλλά δεν τα εκπληρώνω επαρκώς: Ελλάδα: 35,1% /Τουρκία: 31,6%
4) Προσπαθώ να εκπληρωνω επαρκώς τις υποχρεώσεις και τα τελετουργικά της θρησκείας: Ελλάδα: 25% /Τουρκία: 53,7%
5) Εκπληρώνω πλήρως τις υποχρεώσεις και τα τελετουργικά της θρησκείας:
Ελλάδα: 8,7% /Τουρκία: 7,2%
6) ΔΞ,ΔΑ : Ελλάδα: 2,7% /Τουρκία: 1,7%
2) Δεν πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας: Ελλάδα: 18%/ Τουρκία: 2,6%
3) Πιστεύω σε υποχρεώσεις και τελετουργικά της θρησκείας αλλά δεν τα εκπληρώνω επαρκώς: Ελλάδα: 35,1% /Τουρκία: 31,6%
4) Προσπαθώ να εκπληρωνω επαρκώς τις υποχρεώσεις και τα τελετουργικά της θρησκείας: Ελλάδα: 25% /Τουρκία: 53,7%
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Τα αποτελέσματα στην Τουρκία είναι απόδειξη του πόσο επιφανειακή είναι τελικά η κληρονομιά του Κεμάλ:Mitharadir έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 13:13Τα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Τύπε, νομίζω ότι έχεις μπλέξει τον άθεο με τον θεομπαίχτη!vantono έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 11:52Αθεος αλλά πάω τη γιαγιά μου ακομα στην εκκλησία, κάθε μέρα, ειτε με αμαξι είτε με μηχανή. Ενίοτε θα αναψω και κανενα κερί, οταν μου το ζητήσει και μόνο. Θα φύγω και θα παω να την ξαναπαρω.
Η άλλη μου γιαγιά ευτυχώς ειναι άθεα, οπότε απο 'κει τη γλύτωσα.
Άθεος αλλά πάω καθε χρονο Μ.Παρασκευή στην εκκλησία (και μόνο τότε), και συμμετέχω και στην περιφορά. Ανάσταση δεν πάω ποτέ και πουθενά, εκτός απο τη σπανια περιπτωση που θα βρισκομαι Αθηνα την ανάσταση, οπου θα περασω απο το Ν.Κόσμο να δω το φαντασμαγορικό θέαμα με τις μολότοφ.
Αθεος, και απο νηστεία αναγνωρίζω και αποδέχομαι μόνο τη διαλειμματική νηστεία, που ειναι όρος του fitness.
Αυτά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Μεγάλη υπόθεση τα ξωκλήσια.aLiCat έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 12:46Ψήφισα το τελευταίο- ότι πιο κοντινό βρήκα στον αγνωστικισμό.
Προσωπικώς τα θεωρώ τη βάση της ορθοδοξίας στο βιωματικό και όχι δογματικό πλαίσιο.
Ακόμη και η λέξη αποδίδει ουσιαστικώς, αυτό που είναι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εγώ βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον το να μαθαίνω για τις θρησκείες των άλλων και μάλιστα να παίρνω και μέρος σε ορισμένες γιορτές τους, κάτι το οποίο το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, λόγω του ότι από πολύ μικρή ηλικία, οι φίλοι μου ήταν από κάθε πιθανό και απίθανο μέρος του πλανήτη.
Ο προσηλυτισμός με ενοχλεί και μένα, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο μαζί μου. Γελάω βέβαια κάθε φορά που φίλες μου μουσουλμάνες "σκίζουν" τις μαντήλες τους από έξαψη όταν μιλάνε για τον Μωάμεθ και παράλληλα εκνευρίζομαι με την υποκρισία μερικών δικών μας που ανήκουν στο λεγόμενο "κατηχητικό". Ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο ωραίος αν δεν υπήρχαν θρησκείες να διχάζουν τους ανθρώπους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΗΠΑ: Ασυνήθιστη στρατιωτική κινητοποίηση
από killzone » 19 Ιουν 2023, 18:04 » σε Διεθνής πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 1777 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από killzone
20 Ιουν 2023, 23:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Μαρ 2025, 06:40 » σε Εσωτερική Πολιτική - 13 Απαντήσεις
- 255 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από gmoutzour
13 Μαρ 2025, 15:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιος, ποιος, ποιος του Κάρολου ο γιος ... !
από tanipteros » 24 Φεβ 2024, 19:53 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 594 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
24 Φεβ 2024, 19:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μεχρι τις εκλογες, ποιος ζει, ποιος πεθαινει? πολλ
από πήζον bot » 15 Ιούλ 2024, 14:24 » σε Διεθνής πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 348 Προβολές
-