Σε πολυ πνευματικους ανθρωπους πρεπει να εχει συμβει και αυτο. Αλλα εγω το εγραψα στηριζομενος στο λογο του Κυριου που ειπε για τον Ιουδα "θα ηταν καλυτερα για αυτον τον ανθρωπο να μην ειχε γεννηθει".
Τη Θεια Κωμωδια του Δαντη Αλιγκιερι την εχεις διαβασει?
Ο Δαντης ηταν τρομερος μεσαιωνικος συγγραφεας συν τοις αλλοις και θεολογος αν και αιρετικος,μη ορθοδοξος.
Στη θεια κωμωδια , αυτο το αριστουργημα της παγκοσμιας λογοτεχνιας, ο δαντης μαζι με τον βιργιλιο (αρχαιος ρωμαιος ποιητης) ξεκινανε ενα ταξιδι απο την κολαση , ανεβαινουν στο καθαρτηριο πυρ (μια ενδιαμεση κατα τους αιρετικους κατασταση οπου ψυχες τιμωρουνται ωσπου να καθαριστουν και να παν στο παραδεισο) και καταληγουν στον παραδεισο βλεποντας πως ειναι οι ψυχες και συνομιλωντας με αυτες.
Πανω απο την πυλη της κολασεως γραφει ο δαντης ειδα πινακιδα που εγραφε "οσοι μπαινετε εδω, αφηστε εξω καθε ελπιδα να βγειτε απο εδω"
Πραγματικα ο Δαντης αν και αιρετικος (οχι οτι οντως θα υπαρχει αυτη η πινακιδα,μιλαμε για μυθιστορημα, αλλα λεει την αληθεια αυτη η πινακιδα) πολυ ευστοχα στο εργο του επισημαινει την αιωνιοτητα και το ατελειωτο της κολασεως και των βασανων της.
Τα γραφω αυτα για να καταδειξω οτι στην κολαση εκτος οτι τα πραματα ειναι φρικιαστικα , δεν εχουν και τελος κιολας.
Γι αυτο πρεπει να φυλαγεται ο ανθρωπος στη ζωη του να χει καλοσυνη και να μην αμαρτανει.
ΥΓ καθαρτηριο πυρ δεν προκειται να υπαρξει. Ειναι αιρεση αυτο. Παραδεισος και κολαση θα υφιστανται.
το ξέρεις πως ο Δάντης δεν ειναι απλά,αιρετικός,αλλά ο,τι το σύνολο του έργου του είναι στο index του βατικανού, απαγορευμενό, σαν συμπαράσταση μεταξύ ομοίων φατριών, θα περίμενα να είναι αντεπιχείρημα.
αλλα είσαι ικανός σε λίγο να σερβίρεις και Σβέντενμποργκ.
Εγώ περιοριστηκα σε ενα συγκεκριμένο κομμάτι της θεολογίας που ο Δάντης το έθεσε σωστά, κι εσύ παίρνεις τα γραφόμενα μου και τα ερμηνευεις κατα το δοκούν.
Δεν ξερω τι συμβαίνει με το Δάντη και το Βατικανό, στο θέμα της κολασης που αναφέρομαι ειχε δικιο, και σε αλλα ισως. Σε αλλα ίσως οχι. Εγω συγκεκριμένα μίλησα. Ενας αιρετικος δε σημαίνει οτι ολα οσα λεει ειναι λαθος.
Σωστά δεν έιναι οσα λέει λάθος ή σωστά , εσυ μόνος σου επιλέγεις από έναν απο τους χιλιάδες αιρετικούς τα επιχειρήματα που ισχυροποιουν τα λεγόμενα σου.
η βαρυτητα του επιχειρηματος σου η απογνωση του να βρεθει τεκμηρίωση ακομα και σε τρισκατάρατους εχθρους, και τελικά το γελοίο του πραγματος.
Αντε και με το καλό παραθεσε καζαντζάκη, τουλάχιστον κάποιοι ειναι τυχεροί και επέζησαν της μεγάλης ψησταριάς.
Α και μην πεις πως αυτά τα έκαναν οι σχισματικοί , και όχι ορθόδοξοι γιατί έχουμε και δουλειές!
Παρατηρήστε για ποιον λόγο η ελληνική μυθοπλασία δε μπορεί ποτέ να ξεφύγει από τα στεγανά.
Διότι για οποιοδήποτε φανταστικό στοιχείο θα περιλάβει, για οποιοδήποτε αλλόκοτο η περίεργο στοιχείο θα περιλάβει, θα υπάρχουν οι ελληνορθόδοξοι συνωμοσιολογοι οι οποίοι θα ψάχνουν συμβολισμούς και θα αναρωτιούνται τι θελει να πει ο ποιητής.
Μετά απορειτε γιατί δε γίνονται ταινίες φαντασιας και γιατί οι συμμετοχές μας στη eurovision περιλαμβάνουν μόνο μπαλέτο και καθόλου εικαστικά δρώμενα.
Παρακαμπτω την ουρανομηκη παραπανω ανοησια/βλασφημια.
Ξερεις που ειναι τωρα ο Ιουδας? 1 δευτερολεπτο να σε πηγαινε καποιος εκει θα σε πιανε φρικη.
υπάρχουν πνευματικά βιώματα ανθρώπων που είδαν σε τι κόλαση είναι η ψυχή του Ιούδα μετά τον θάνατο του ;
Σε πολυ πνευματικους ανθρωπους πρεπει να εχει συμβει και αυτο. Αλλα εγω το εγραψα στηριζομενος στο λογο του Κυριου που ειπε για τον Ιουδα "θα ηταν καλυτερα για αυτον τον ανθρωπο να μην ειχε γεννηθει".
Τη Θεια Κωμωδια του Δαντη Αλιγκιερι την εχεις διαβασει?
Ο Δαντης ηταν τρομερος μεσαιωνικος συγγραφεας συν τοις αλλοις και θεολογος αν και αιρετικος,μη ορθοδοξος.
Στη θεια κωμωδια , αυτο το αριστουργημα της παγκοσμιας λογοτεχνιας, ο δαντης μαζι με τον βιργιλιο (αρχαιος ρωμαιος ποιητης) ξεκινανε ενα ταξιδι απο την κολαση , ανεβαινουν στο καθαρτηριο πυρ (μια ενδιαμεση κατα τους αιρετικους κατασταση οπου ψυχες τιμωρουνται ωσπου να καθαριστουν και να παν στο παραδεισο) και καταληγουν στον παραδεισο βλεποντας πως ειναι οι ψυχες και συνομιλωντας με αυτες.
Πανω απο την πυλη της κολασεως γραφει ο δαντης ειδα πινακιδα που εγραφε "οσοι μπαινετε εδω, αφηστε εξω καθε ελπιδα να βγειτε απο εδω"
Πραγματικα ο Δαντης αν και αιρετικος (οχι οτι οντως θα υπαρχει αυτη η πινακιδα,μιλαμε για μυθιστορημα, αλλα λεει την αληθεια αυτη η πινακιδα) πολυ ευστοχα στο εργο του επισημαινει την αιωνιοτητα και το ατελειωτο της κολασεως και των βασανων της. Τα γραφω αυτα για να καταδειξω οτι στην κολαση εκτος οτι τα πραματα ειναι φρικιαστικα , δεν εχουν και τελος κιολας.
Γι αυτο πρεπει να φυλαγεται ο ανθρωπος στη ζωη του να χει καλοσυνη και να μην αμαρτανει.
ΥΓ καθαρτηριο πυρ δεν προκειται να υπαρξει. Ειναι αιρεση αυτο. Παραδεισος και κολαση θα υφιστανται.
Δηλαδή για ένα τόσο σοβαρό θέμα εσύ επικαλείσαι το έργο του Δάντη;
Δίνεις σε αυτό κάποιο βαθμό "θεϊκής" εμπνεύσεως;
Τι θα ακολουθήσει μετά, μελέτη των έργων του Dan Brown;
2024, λατρεμένοι μου συνιθαγενείς, και κάποιοι -πάρα πολλοί στο ημέτερο βιλαέτι- εξακολουθούν να πιστεύουν -στα σοβαρά- σε παράδεισους και κόλασες που έχει φτιάξει ένας άχρονος παππούλης, ο οποίος κάθεται ολημερίς κι ολονυχτίς και κρατάει ποινολόγιο, τι έφαγες, τι έχεσες, πότε γαμήθηκες, πριν καταστρέψει το σύμπαν που δημιούργησε προφανώς γιατί βαριόταν το πλέξιμο.
Μιλάμε για τη φωλιά του κούκου.
2024, λατρεμένοι μου συνιθαγενείς, και κάποιοι -πάρα πολλοί στο ημέτερο βιλαέτι- εξακολουθούν να πιστεύουν -στα σοβαρά- σε παράδεισους και κόλασες που έχει φτιάξει ένας άχρονος παππούλης, ο οποίος κάθεται ολημερίς κι ολονυχτίς και κρατάει ποινολόγιο, τι έφαγες, τι έχεσες, πότε γαμήθηκες, πριν καταστρέψει το σύμπαν που δημιούργησε προφανώς γιατί βαριόταν το πλέξιμο.
Σπουδαία η Θεολογία σου, απλούστερη από ενός ταξιτζή , αντάξια ενός κνιτη
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τόση επιμονή για τα σύμβολα τους οι σατανιστές ?
εμείς οι χριστιανοί είμαστε ψεκ, εξαιρούμεθα, αλλά η κοσμική Γαλλία του Διασκοτισμού γιατί τόση καψούρα με τον εξαπωδω ?
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Σπουδαία η Θεολογία σου, απλούστερη από ενός ταξιτζή , αντάξια ενός κνιτη
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τόση επιμονή για τα σύμβολα τους οι σατανιστές ?
εμείς οι χριστιανοί είμαστε ψεκ, εξαιρούμεθα, αλλά η κοσμική Γαλλία του Διασκοτισμού γιατί τόση καψούρα με τον εξαπωδω ?
Δεν είναι θέμα θεολογίας, μάλλον θέμα ψυχολογίας είναι. Κλινικής.
Ποιοι σατανιστές, ποιος εξαποδώ;
Ρε σού λέω έχετε κόψει καπίστρι.
το ξέρεις πως ο Δάντης δεν ειναι απλά,αιρετικός,αλλά ο,τι το σύνολο του έργου του είναι στο index του βατικανού, απαγορευμενό, σαν συμπαράσταση μεταξύ ομοίων φατριών, θα περίμενα να είναι αντεπιχείρημα.
αλλα είσαι ικανός σε λίγο να σερβίρεις και Σβέντενμποργκ.
Εγώ περιοριστηκα σε ενα συγκεκριμένο κομμάτι της θεολογίας που ο Δάντης το έθεσε σωστά, κι εσύ παίρνεις τα γραφόμενα μου και τα ερμηνευεις κατα το δοκούν.
Δεν ξερω τι συμβαίνει με το Δάντη και το Βατικανό, στο θέμα της κολασης που αναφέρομαι ειχε δικιο, και σε αλλα ισως. Σε αλλα ίσως οχι. Εγω συγκεκριμένα μίλησα. Ενας αιρετικος δε σημαίνει οτι ολα οσα λεει ειναι λαθος.
Σωστά δεν έιναι οσα λέει λάθος ή σωστά , εσυ μόνος σου επιλέγεις από έναν απο τους χιλιάδες αιρετικούς τα επιχειρήματα που ισχυροποιουν τα λεγόμενα σου.
η βαρυτητα του επιχειρηματος σου η απογνωση του να βρεθει τεκμηρίωση ακομα και σε τρισκατάρατους εχθρους, και τελικά το γελοίο του πραγματος.
Αντε και με το καλό παραθεσε καζαντζάκη, τουλάχιστον κάποιοι ειναι τυχεροί και επέζησαν της μεγάλης ψησταριάς.
Α και μην πεις πως αυτά τα έκαναν οι σχισματικοί , και όχι ορθόδοξοι γιατί έχουμε και δουλειές!
Φιλε παραληρεις. Και εισαι στενομυαλος δεν εχεις ανοιχτο μυαλο. Μου προσαπτεις αδικες κατηγοριες.
Τεκμηριωση δεν ψαχνω στον αλιγκιερι αρχικα. Εχουμε την αγια γραφη που τεκμηριωνει το ατελειωτο της κολασεως. Απλα ο αλιγκιερι χρησιμοποιει ενα ευστοχο παραδειγμα με την πινακιδα που προανεφερα. Δεν κανει λαθος.
Που εντοπιζεις το γελοιο του πραγματος?
Φιλε παραληρεις. Και εισαι στενομυαλος δεν εχεις ανοιχτο μυαλο. Μου προσαπτεις αδικες κατηγοριες.
Τεκμηριωση δεν ψαχνω στον αλιγκιερι αρχικα. Εχουμε την αγια γραφη που τεκμηριωνει το ατελειωτο της κολασεως. Απλα ο αλιγκιερι χρησιμοποιει ενα ευστοχο παραδειγμα με την πινακιδα που προανεφερα. Δεν κανει λαθος.
Που εντοπιζεις το γελοιο του πραγματος?
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.