Το ιερατείο , η πολιτεία και η Εκκλησία ,όπως και με τα "συγχωροχάρτια" τον Μεσαίωνα . Κι αν δεν έφταναν αυτά ,είχαμε και "Ιερά Εξέταση".
Tαμα
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Tαμα
Ά γεια σου...
Η "μπάζα" των χρυσών ταμάτων φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Μαλάκες είναι οι ανωτέρω, να πείσουν τους πσιτούς πως ο Θεός ΔΕΝ χρειάζεται τάματα;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Για αυτό και λέγεται πίστη και όχι θεωρία και πείραμα.Alphabet έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 16:05Πολυ ωραια. Επειδη λοιπον κανενας ανθρωπος δεν ξερει τι και πως σκεπτεται ο Θεος, παιρνετε τα λογια των Πατερων (που ηταν και αυτοι ανθρωποι και φυσικα δεν ηξεραν τι σκεπτεται ο Θεος) σαν δεδομενα και τα θεωρειτε αποδειξη για το τι θελει να κανει ο Θεος.George_V έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 15:34Επειδή λοιπόν δεν ξέρουμε τι έχει ο Θεός στο κεφάλι του αυτό θεωρούμε ότι γίνεται. Για τους χριστιανούς λοιπόν αυτό αποδεικνύεται από λόγια και έργα πατέρων Αγίων και άλλων. Και αυτό λέγεται πίστη. Για μας αυτό είναι αρκετό ως απόδειξη για το τι θέλει να κάνει ο Θεός.
Με την ιδια τελειως παραλογη σκεψη μπορουμε να εχουμε αποδειξεις για οποιοδηποτε θεμα και αν διαλεξουμε. Ειδικα δε για τον χριστιανισμο, οι "πωλητες θρησκειας" μπορουν να βγαλουν αποδειξεις για οτιδηποτε, ακομα και αν χρησιμοποιηθει απατη (κατα τον Ι. Χρυσοστομο), φτανει να ωφεληθει η ψυχη μας.
Πιστεύω σημαίνει ότι δέχομαι κάτι χωρίς να αναζητώ αποδείξεις η τουλάχιστον όχι ακραδαντες αποδείξεις και αρκούμαι στις αποχρώσες ενδείξεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Στα θρησκευτικά ζητήματα, σημασία έχει η βιωματική εμπειρία και όχι η φιλοσοφική προσέγγιση.
Κοντολογίς, έτσι του άρεσε και πήδηξε.
Κοντολογίς, έτσι του άρεσε και πήδηξε.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
E αυτός ήταν Vicarius Filii Dei και το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστερας καθότανε στον ώμο του.
Δεν τον αμφισβητείς έτσι απλά...

Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Ρε φίλε τι γράφεις?
Δηλαδή αν το πάθαινε ο άνθρωπος σε μια βουτιά στο μπάνιο το καλοκαίρι τι θα έγραφες?
Για μια μαλακία (μπάνιο) θα μείνει πιθανότατα τετραπληγικός?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Δεν θα έγραφα τίποτα. Είμαι προκατειλημμένος απέναντι σε οτιδήποτε θρησκευτικό. There, you have it.lonelyrider έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 18:19Ρε φίλε τι γράφεις?
Δηλαδή αν το πάθαινε ο άνθρωπος σε μια βουτιά στο μπάνιο το καλοκαίρι τι θα έγραφες?
Για μια μαλακία (μπάνιο) θα μείνει πιθανότατα τετραπληγικός?
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Παίδες μιας και σας βρήκα μαζεμένους, εξηγήστε μου λίγο γιατί ο Θεός μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σίβα τους Ινδούς και ο Αλλάχ τους Ιρανούς στο θέμα πανδημία;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Να σου απαντήσω εγώ...ο άθεος.Gherschaagk έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:34Παίδες μιας και σας βρήκα μαζεμένους, εξηγήστε μου λίγο γιατί ο Θεός μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σίβα τους Ινδούς και ο Αλλάχ τους Ιρανούς στο θέμα πανδημία;
Χριστιανοί: είναι (εκ)παιδευτική τιμωρία του Θεού για να μας ταρακουνήσει, διότι ξεφύγαμε ως ανθρωπότης.
Ινδουϊστές: Το κάρμα. Ακόμα και η ανθρωπότητας ως σύνολο, έχει κάρμα και το ξεπληρώνει.
Μουσουλμάνοι: Τα πάντα προέρχονται από τον Αλλάχ. Και τα καλά και τα κακά. Οπότε, σκάσε και κολύμπα.
Εντάξει;

Γω ν' απαντήσω κυρία;Λοξίας έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:40Να σου απαντήσω εγώ...ο άθεος.Gherschaagk έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:34Παίδες μιας και σας βρήκα μαζεμένους, εξηγήστε μου λίγο γιατί ο Θεός μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σίβα τους Ινδούς και ο Αλλάχ τους Ιρανούς στο θέμα πανδημία;
Χριστιανοί: είναι (εκ)παιδευτική τιμωρία του Θεού για να μας ταρακουνήσει, διότι ξεφύγαμε ως ανθρωπότης.
Ινδουϊστές: Το κάρμα. Ακόμα και η ανθρωπότητας ως σύνολο, έχει κάρμα και το ξεπληρώνει.
Μουσουλμάνοι: Τα πάντα προέρχονται από τον Αλλάχ. Και τα καλά και τα κακά. Οπότε, σκάσε και κολύμπα.
Εντάξει;
"Αγνωσται αι βουλαί των Κυρίων, που εποπτεύουν την ανθρωπότητα"
Αγνωσται αι βουλαί των αρχόντων του κόσμου αυτου, που εμείς ψηφίζουμεΣτύγιος έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:49Γω ν' απαντήσω κυρία;Λοξίας έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:40Να σου απαντήσω εγώ...ο άθεος.Gherschaagk έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:34Παίδες μιας και σας βρήκα μαζεμένους, εξηγήστε μου λίγο γιατί ο Θεός μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σίβα τους Ινδούς και ο Αλλάχ τους Ιρανούς στο θέμα πανδημία;
Εντάξει;
"Αγνωσται αι βουλαί των Κυρίων, που εποπτεύουν την ανθρωπότητα"
Έτσι λέει ο κατηχητης
Ελευθερη βουληση, πως να επέμβει;
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Και πως είσαι σίγουρη ότι εμπλέκεται ο Θεός σε όλα αυτά που αναφέρεις?Gherschaagk έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 19:34Παίδες μιας και σας βρήκα μαζεμένους, εξηγήστε μου λίγο γιατί ο Θεός μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σίβα τους Ινδούς και ο Αλλάχ τους Ιρανούς στο θέμα πανδημία;
Μήπως είναι ανθρώπινα?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)