Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Μάιος 2023, 21:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:21
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:16
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 20:54

Η θύμιση του δεν έχει σχέση με το σώμα του.
Γιατί; είπα εγώ ότι έχει;

Και από που προκύπτουν οι :) επερχόμενες γενιές;
Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Σοβαρά με ρωτάς από που προκύπτουν οι επόμενες γενεές; Δηλαδή δεν θα προκύψουν άλλες γενεές στο μέλλον;

Εσύ ας πούμε πόσα ξέρεις για τα επιτεύγματα του προπάππου ή της προγιαγιάς σου;
Ξέρω αυτά που έχουν μεταφερθεί από τους γονείς μου και τους παπούδες μου. Που δεν είναι απαραίτητο τα επιτεύγματά τους να ήταν της ίδιας αξίας με αυτά του Αϊνστάιν...

Και τί ακριβώς έκανες εσύ για να σε θυμούνται ως κάτι εξαιρετικό οι επόμενες γενιές;
Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές; Εγώ μπορεί να μην ενδιαφέρομαι για την υστεροφημία μου...

Οι συναισθηματικές προσεγγίσεις για τις πρώτου βαθμού συγγένειες είναι άλλο πράγμα. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, λήγουν εν ευθέτω χρόνω.
Εντελώς άσχετο με το θέμα που εσύ έθιξες...

Σαφώς και δεν το θέτω προσωπικά, έτσι;
Δεν το παίρνω έτσι...
Και πάλι δεν καταλαβαίνω...ειλικρινά!
Έγραψες πως: "με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει."

Αν θέλεις, εξήγησέ μου το γιατί δεν θα έπρεπε ο Μπετόβεν, ας πούμε, να μην ενδιαφερόταν για την υστεροφημία του, επειδή εγώ έχω την λογική
"Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά."
Την στιγμή μάλιστα, που αυτό το ενδιαφέρον είναι άσχετο με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μόνον αν ο άνθρωπος απορρίψει εν πλήρει συνειδήσει τα μεταφυσικά πλαίσια που τον καλύπτουν, μπορεί να έχει την οποιαδήποτε στοιχειωδώς λογική αρνητική προσέγγιση με τις θρησκείες.

Μπορεί να αποδεχθεί τον κυνισμό σε κάθε έκφραση του; Έχει καλώς.

Αν όχι, απλώς κυνηγάει την εγωκεντρική προσέγγιση της δικής Του ουράς.

Αυτό.
Λυπάμαι, αλλά όχι. Δεν έδωσες καμία απάντηση στο ερώτημά μου. Απλώς έγραψς κάτι...
Για να μην υπάρξουν και άλλες "παρεξηγήσεις", ένα recap (που λέμε στο χωριό) καλό είναι...
Στάθηκες σε μία πρότασή μου, που την έχω υπογραμμίσει...
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 20:34
Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 20:03

Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά.
Δεν διαφωνώ, αλλά με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει. Οριστικά.
SpoilerShow
Όπερ σημαίνει και την οποιαδήποτε εγωκεντρική προσέγγιση για την κατάληξη των νεκρών πλέον ιστών του.

Ενστάσεις δεκτές.
...και ναι μεν συμφώνησες αλλά έβαλες τον όρο που έχω μπολντάρει...
Είναι η τρίτη (και τελευταία) φορά που σε ρωτώ:
Επειδή εγώ έχω αυτήν την άποψη, για ποιον λόγο ο Νεύτων έπρεπε να αποδεχθεί πως η υστεροφημία του δεν είχε κανένα νόημα;

Απάντηση σε παρακαλώ...δεν ανεβαίνω άλλη φορά στην εξέδρα... :lol:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Μάιος 2023, 22:08

Bic έγραψε:
10 Μάιος 2023, 16:08
Ναύτης έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:14
AlienWay έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:09

Βασικά ο γάιδαρος πετάει αν τον φορτώσεις σε αεροπλάνο.
Και αν τον πετάξεις από το αεροπλάνο εν πτήσει, να συμπληρώσω. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσει να επαναλάβει την πτήση.
Meanwhile, in a land Far Far Away...
Εικόνα
Ε να, γι' αυτόν τον γαϊδαράκο έλεγε ο Γιάνης, αλλά είσαι άπιστος Θωμάς.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Μάιος 2023, 22:32

Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:21
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:16

Και πάλι δεν καταλαβαίνω...ειλικρινά!
Έγραψες πως: "με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει."

Αν θέλεις, εξήγησέ μου το γιατί δεν θα έπρεπε ο Μπετόβεν, ας πούμε, να μην ενδιαφερόταν για την υστεροφημία του, επειδή εγώ έχω την λογική
"Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά."
Την στιγμή μάλιστα, που αυτό το ενδιαφέρον είναι άσχετο με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μόνον αν ο άνθρωπος απορρίψει εν πλήρει συνειδήσει τα μεταφυσικά πλαίσια που τον καλύπτουν, μπορεί να έχει την οποιαδήποτε στοιχειωδώς λογική αρνητική προσέγγιση με τις θρησκείες.

Μπορεί να αποδεχθεί τον κυνισμό σε κάθε έκφραση του; Έχει καλώς.

Αν όχι, απλώς κυνηγάει την εγωκεντρική προσέγγιση της δικής Του ουράς.

Αυτό.
Λυπάμαι, αλλά όχι. Δεν έδωσες καμία απάντηση στο ερώτημά μου. Απλώς έγραψς κάτι...
Για να μην υπάρξουν και άλλες "παρεξηγήσεις", ένα recap (που λέμε στο χωριό) καλό είναι...
Στάθηκες σε μία πρότασή μου, που την έχω υπογραμμίσει...
ΓΑΛΗ έγραψε:
Λοξίας έγραψε:

Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά.
Δεν διαφωνώ, αλλά με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει. Οριστικά.
SpoilerShow
Όπερ σημαίνει και την οποιαδήποτε εγωκεντρική προσέγγιση για την κατάληξη των νεκρών πλέον ιστών του.

Ενστάσεις δεκτές.
...και ναι μεν συμφώνησες αλλά έβαλες τον όρο που έχω μπολντάρει...
Είναι η τρίτη (και τελευταία) φορά που σε ρωτώ:
Επειδή εγώ έχω αυτήν την άποψη, για ποιον λόγο ο Νεύτων έπρεπε να αποδεχθεί πως η υστεροφημία του δεν είχε κανένα νόημα;

Απάντηση σε παρακαλώ...δεν ανεβαίνω άλλη φορά στην εξέδρα... :lol:
Είναι μάλλον εύκολη η απάντηση.

Γιατί άλλο η απτή θεωρία ή έργο που αφήνει κάθε επιστήμων ή καλλιτέχνης ή ιστορικό πρόσωπο και άλλο η ανθρώπινη υπόσταση του κάθε ενός, πέρα από το έργο του. Άλλο το δημιούργημα και άλλο ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είμαστε "καθημερινοί" άνθρωποι χωρίς την υπογραφή κάποιου αξιομνημόνευτου ιστορικώς έργου.

Σαφώς και δεν υποτιμώ τους "καθημερινούς" ανώνυμους ανθρώπους, αυτοί είναι τα θεμέλια του κάθε σημαντικού έργου. Αλλά δεν προτίθεμαι και να υπερτιμήσω όσους μετακινούνται κατά εγωκεντρική και ψιλοβολική "βούληση".

Καταλαβαίνεις τι εννοώ ή να το ζωγραφίσω; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 10 Μάιος 2023, 22:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 22:32

Γιατί άλλο η απτή θεωρία ή έργο που αφήνει κάθε επιστήμων ή καλλιτέχνης ή ιστορικό πρόσωπο και άλλο η ανθρώπινη υπόσταση του κάθε ενός, πέρα από το έργο του. Άλλο το δημιούργημα και άλλο ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είμαστε "καθημερινοί" άνθρωποι χωρίς την υπογραφή κάποιου αξιομνημόνευτου ιστορικώς έργου.

Ο καλλιτεχνης ομως η ο επιστημων δεν φυτρωνουν μονοι τους, επρεπε να υπαρξει μια γενεολογικη σειρα καθημερινων ανθρωπων για να βγουνε :102:

Βαλε και αυτους που τους επηρεασαν οσο ηταν εν ζωη...

Νομιζω οτι ολοι αφηνουμε κατι σημαντικο πισω. Στην ανθρωποτητα τουλαχιστον, γιατι για τον υπολοιπο πλανητη προς το παρον ειμαστε φυρα

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Μάιος 2023, 22:58

Μάλλον χρειάζομαι ζωγράφο...και όχι όποιον κι όποιον. Από βαν Γκόγκ και πάνω...
Αδυνατώ να μπω στο "πνεύμα" ΓΑΛΗ

Εγώ ζήτησα από αυτόν που έχει την όποια πίστη, πως επειδή δεν μπορεί να αποδειχθεί πως η πίστη του δεν έχει αντίκρυσμα, να μην την μοστράρει ως υπέρτερη της δικής μου άποψης.
Αυτό ζήτησα, απλά, λιτά και σταράτα. Χωρίς μα και μου, χωρίς αστεράκια και ψιλά γράμματα. Χωρίς υπονοούμενα και κρυμμένα νοήματα.

Τώρα πως από αυτό το απλό και σταράτο-ξεκάθαρο αίτημα, εσύ κατέληξες στο συμπέρασμα πως ακριβώς εξ αιτίας αυτού του αιτήματος, οφείλουμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της υστεροφημίας μας, δεν νομίζω να μπορεί κανείς (αφού εσύ δεν θέλεις), να μου το εξηγήσει.

Όταν δηλαδή από αυτό...
...εσύ υποστηρίζεις πως η υστεροφημία δεν έχει κανένα νόημα διότι αυτό...

Σαφώς και δεν υποτιμώ τους "καθημερινούς" ανώνυμους ανθρώπους, αυτοί είναι τα θεμέλια του κάθε σημαντικού έργου. Αλλά δεν προτίθεμαι και να υπερτιμήσω όσους μετακινούνται κατά εγωκεντρική και ψιλοβολική "βούληση".
...μου θυμίζεις την μπουμερική ατάκα των 70's:
"εγώ σου μιλάω παραλιακά και εσύ μου πετάς βότσαλα"

Άστο λοιπόν...

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Μάιος 2023, 09:34

ksk έγραψε:
10 Μάιος 2023, 16:04
Πασιφάη έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:00
ksk έγραψε:
09 Μάιος 2023, 16:12

Θα ήμουν η τελευταια που θα επιχειρούσα να προσβάλλω την νοημοσύνη σου... :)
Καλά κανεις και αντιμετωπίζεις τα πράγματα με την λογική σε έναν κόσμο χτισμένο επάνω της...Το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι όταν παύει αυτός ο κόσμος για μας και γινόμαστε Δημητριοι είναι πέραν του τομέα της λογικής.
Κοιτα...όταν θα αρχίσω να με καταλαβαίνω τότε έχεις κι εσυ μεγάλες πιθανότητες :003: χαλαρα, μην μου ανεβάζεις πιεση:e045:
Δημήτριοι, Φερσεφόνειοι, 6 μήνες στον Άδη τα γαμήσανε όλα. Αφησανε τη Γαία, δίχως σπόρο Γνώσης.. :003:
Δεν μιλάς με ''τουβλο'' στα περί Αρχαίας Ελλάδος. Μακάρι να ήξερες γενικότερα.. :003:
Όμως ας βάζουμε κάποια όρια, σε σχέση με το σημερινό γίγνεσθαι. Κροκόπεπλη φιλη. :lol:
Ο Πλουταρχος αποκαλεί έτσι τους νεκρούς ως ο λαός της Δημητρας.
Φερσεφονειοι; Ενδιαφέρον που το άκουσες αυτό διότι δεν συνάδει με τα σχετικά με την τρομερή "Θεα".
Όχι Κροκοπεπλη.
Έχω μια ιδέα για σενα σχετικά με τις δραστηριότητες σου που όμως σε οδήγησαν στο να τους γυρίσεις την πλάτη.
Ειπες λίγα, κατάλαβα πολλά.
:P
Θες να μου πεις τι κατάλαβες για μένα; Σου δίνω το ελεύθερο να το κάνεις δημόσια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Μάιος 2023, 10:21

Blackdog έγραψε:
10 Μάιος 2023, 22:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 22:32

Ο καλλιτεχνης ομως η ο επιστημων δεν φυτρωνουν μονοι τους, επρεπε να υπαρξει μια γενεολογικη σειρα καθημερινων ανθρωπων για να βγουνε :102:

Βαλε και αυτους που τους επηρεασαν οσο ηταν εν ζωη...

Νομιζω οτι ολοι αφηνουμε κατι σημαντικο πισω. Στην ανθρωποτητα τουλαχιστον, γιατι για τον υπολοιπο πλανητη προς το παρον ειμαστε φυρα
Μα ακριβώς γι' αυτό αναφέρθηκα στα "θεμέλια" των σημαντικών έργων.
Σαφώς και δεν υποτιμώ τους "καθημερινούς" ανώνυμους ανθρώπους, αυτοί είναι τα θεμέλια του κάθε σημαντικού έργου.
Θα συμπληρώσω ότι αυτοί είναι και οι πραγματικοί εκφραστές, αυτού που νοείται ως ανθρωπισμός.

Στο ότι είμαστε η φύρα του πλανήτη, συμφωνώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Μάιος 2023, 10:24

Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 22:58

Εγώ ζήτησα από αυτόν που έχει την όποια πίστη, πως επειδή δεν μπορεί να αποδειχθεί πως η πίστη του δεν έχει αντίκρυσμα, να μην την μοστράρει ως υπέρτερη της δικής μου άποψης.
Αυτό ζήτησα, απλά, λιτά και σταράτα. Χωρίς μα και μου, χωρίς αστεράκια και ψιλά γράμματα. Χωρίς υπονοούμενα και κρυμμένα νοήματα.

Τώρα πως από αυτό το απλό και σταράτο-ξεκάθαρο αίτημα, εσύ κατέληξες στο συμπέρασμα πως ακριβώς εξ αιτίας αυτού του αιτήματος, οφείλουμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της υστεροφημίας μας, δεν νομίζω να μπορεί κανείς (αφού εσύ δεν θέλεις), να μου το εξηγήσει.

Όταν δηλαδή από αυτό...

Άστο λοιπόν...
Ποιος σου μόστραρε την πίστη του βρε Λοξία; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Μάιος 2023, 22:58

Λοξίας έγραψε:
10 Μάιος 2023, 21:04
ksk έγραψε:
09 Μάιος 2023, 16:12
SpoilerShow
Πασιφάη έγραψε:
09 Μάιος 2023, 08:32

Ειλικρινά το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι να μπω σε μιαν ατέρμονη διαδικασία - συζήτηση με την προοπτική να προσηλυτίσω ή να επιβληθώ στον συνομιλητή μου. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει, να μην πιστεύει, να ιντριγκάρεται, να θαυμάζει, να νομίζει τέλοσπάντων ό,τι επιθυμεί.
Αλλά αυτό που δεν μπορώ είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου λέγοντάς μου πως ο λογικός τρόπος που αντιμετωπίζω τα πράγματα, συγκαταλέγεται στις δοξασίες, αυτές δα τις υπερβατικές έννοιες, όπως τις ανέφερες λίγο παραπάνω. Επίσης έχω μεγάλο θέμα όταν ο εκάστοτε συνομιλητής μου, δεν είναι σαφής σε όσα λέει. Μου ανεβάζει την πίεση στα ύψη.
Όπως και να'χει την Ksk,τη συμπαθώ, απλά θα ήθελα να μπορώ ενίοτε, να την καταλαβαίνω. :lol:
SpoilerShow
Θα ήμουν η τελευταια που θα επιχειρούσα να προσβάλλω την νοημοσύνη σου... :)
Καλά κανεις και αντιμετωπίζεις τα πράγματα με την λογική σε έναν κόσμο χτισμένο επάνω της...Το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι όταν παύει αυτός ο κόσμος για μας και γινόμαστε Δημητριοι είναι πέραν του τομέα της λογικής.
SpoilerShow
Κοιτα...όταν θα αρχίσω να με καταλαβαίνω τότε έχεις κι εσυ μεγάλες πιθανότητες :003: χαλαρα, μην μου ανεβάζεις πιεση:e045:
Τώρα το πρόσεξα αυτό... :lol:
Το υπογραμμισμένο, αποτελεί την προσφιλή τοποθέτηση-θέση των της αντιπέρα όχθης.
Επειδή πάντα αφήνω ένα παράθυρο ανοιχτό, δεν προβάλλω αυτοματοποιημένες αρνήσεις και έχω προσπαθήσει πολλές (μα πάρα πολλές) φορές να συζητήσω αυτήν την θέση. Το θέμα είναι πως αυτή η θέση οφείλει να δώσει κάποιο σοβαρό έρεισμα για σοβαρή συζήτηση. Δεν μπορώ εκ των προτέρων να δεχθώ πως: "ναι, μετά τον θάνατο κάτι υπάρχει και αυτό που συμβαίνει είναι πέραν της λογικής".
Αν δεχθώ μια τέτοια θέση, καταλαβαίνεις πως τότε δεν διαφέρω από τον όποιον πιστό, οπότε τι να συζητήσω...
Το σοβαρό έρεισμα που οφείλει αυτή η θέση ksk να καταθέσει, είναι κάποια τεκμήρια για την ύπαρξη του "επέκεινα".
Χωρίς τεκμήρια, δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε "στον αέρα"...
:wave:
Γιατί παραποιείς τον λόγο μου;
Ειπα
Το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι όταν παύει αυτός ο κόσμος για μας και γινόμαστε Δημητριοι είναι πέραν του τομέα της λογικής.
Όπως και με την Πασιφαη δεν αποκάλεσα μόνο δοξασία την δικη της θεωρία περί της μετενσάρκωσης αλλά και την δικη μου θέαση διότι κανεις δεν μπορεί να τεκμηριώσει τπτ μέσα στα πλαίσια και με τους κανόνες της λογικής.
Μπορώ μόνο να καταθέσω σε σενα προσωπικά το 147. :P
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Μάιος 2023, 23:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
Λοξίας έγραψε:

Ενστάσεις δεκτές.
Δεν συμφέρει αυτό στην κοινωνια :P
Για το συνολικό καλό της κοινωνίας καλλιεργήθηκε βέβαια περιέχει και σπέρματα μεταφυσικής λόγω μνημοσύνης και ονόματος.
Το όνομα όταν αφαιρείτο από τους νεκρούς ήταν η μέγιστη τιμωρία ...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Μάιος 2023, 23:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Μάιος 2023, 20:58
Εγώ ας πούμε, θα προτιμούσα να γίνω ζωοτροφή (αν το σώμα μου δεν ήταν γεμάτο απο χημικά) παρά να γίνω αεράτου τύπου στάχτη στα πέλαγα ή στα δάση, επειδή έχει κατιτίς το επικόν το εν λόγω πρότζεκτ. Ή λίπασμα σε κάποιο δάσος και όχι επιβαρυντικό στοιχείο του χώματος σε κάποιο τοπικό νεκροταφείο.

Αυτό θα ήταν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό για τη συνέχεια του γήινου πρότζεκτ. Στο αμιγώς φυσικό και όχι εγωκεντρικό ανθρώπινο πλαίσιο, έτσι; :lol:
Η φωτιά εκτός του εξαγνιστικου ρόλου παίζει στους διάφορες κουλτούρες ως μέσο πιο γρηγορης απελευθέρωσης της Ψυχης από τα εγκοσμια.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 11 Μάιος 2023, 23:08

Λοξίας έγραψε:

Όταν δηλαδή από αυτό...

Άστο λοιπόν...
Αν ο θάνατος είναι το απόλυτο τέλος η υστεροφημία φυσικά και δεν έχει νόημα. Δεν παρακολούθησα από την αρχή τον διάλογο αλλά νομίζω αυτό λέει η ΓΑΛΗ. Αν κάποιος χάνεται, όλες του οι πράξεις είναι άνευ σημασίας για τον ίδιο.

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Μάιος 2023, 23:18

Πασιφάη έγραψε:
11 Μάιος 2023, 09:34
ksk έγραψε:
10 Μάιος 2023, 16:04
Πασιφάη έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:00

Δημήτριοι, Φερσεφόνειοι, 6 μήνες στον Άδη τα γαμήσανε όλα. Αφησανε τη Γαία, δίχως σπόρο Γνώσης.. :003:
Δεν μιλάς με ''τουβλο'' στα περί Αρχαίας Ελλάδος. Μακάρι να ήξερες γενικότερα.. :003:
Όμως ας βάζουμε κάποια όρια, σε σχέση με το σημερινό γίγνεσθαι. Κροκόπεπλη φιλη. :lol:
Ο Πλουταρχος αποκαλεί έτσι τους νεκρούς ως ο λαός της Δημητρας.
Φερσεφονειοι; Ενδιαφέρον που το άκουσες αυτό διότι δεν συνάδει με τα σχετικά με την τρομερή "Θεα".
Όχι Κροκοπεπλη.
Έχω μια ιδέα για σενα σχετικά με τις δραστηριότητες σου που όμως σε οδήγησαν στο να τους γυρίσεις την πλάτη.
Ειπες λίγα, κατάλαβα πολλά.
:P
Θες να μου πεις τι κατάλαβες για μένα; Σου δίνω το ελεύθερο να το κάνεις δημόσια.
Ενηλικιώθηκες εν μια νυκτι που λένε αλλά να θυμασαι ότι οι Ιδέες και τα Σύμβολα παραμένουν αναλλοίωτα από τα ανίερα των ανθρώπων...
Παραφραζοντας την Δημόκριτο ...ήρθες είδες απήλθες.

Υ.Γ πολλές φορές η πίκρα τυλίγεται με τον μανδύα του θυμού ως προστασία.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Μάιος 2023, 23:19

Green Dragon έγραψε:
11 Μάιος 2023, 23:08
Λοξίας έγραψε:

Όταν δηλαδή από αυτό...

Άστο λοιπόν...
Αν ο θάνατος είναι το απόλυτο τέλος η υστεροφημία φυσικά και δεν έχει νόημα. Δεν παρακολούθησα από την αρχή τον διάλογο αλλά νομίζω αυτό λέει η ΓΑΛΗ. Αν κάποιος χάνεται, όλες του οι πράξεις είναι άνευ σημασίας για τον ίδιο.
Ναι οποτε οποιαδήποτε πράξη υστεροφημίας οδηγεί ;
Αυτό λέει.
Θεωρώ δλδ... :P
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Μάιος 2023, 23:23

ksk έγραψε:
11 Μάιος 2023, 23:03
ΓΑΛΗ έγραψε:
Λοξίας έγραψε:

Ενστάσεις δεκτές.
Δεν συμφέρει αυτό στην κοινωνια :P
Για το συνολικό καλό της κοινωνίας καλλιεργήθηκε βέβαια περιέχει και σπέρματα μεταφυσικής λόγω μνημοσύνης και ονόματος.
Το όνομα όταν αφαιρείτο από τους νεκρούς ήταν η μέγιστη τιμωρία ...
E, αυτό ακριβώς εννοώ. Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σπέρματα μεταφυσικής, απλώς γιατί δεν αντέχει τον κυνισμό των μηδενιστικών θεωριών και της κλινικής θεώρησης των πραγμάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών