Λυπάμαι, αλλά όχι. Δεν έδωσες καμία απάντηση στο ερώτημά μου. Απλώς έγραψς κάτι...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μάιος 2023, 21:21Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μόνον αν ο άνθρωπος απορρίψει εν πλήρει συνειδήσει τα μεταφυσικά πλαίσια που τον καλύπτουν, μπορεί να έχει την οποιαδήποτε στοιχειωδώς λογική αρνητική προσέγγιση με τις θρησκείες.SpoilerShowΛοξίας έγραψε: ↑10 Μάιος 2023, 21:16Και πάλι δεν καταλαβαίνω...ειλικρινά!ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μάιος 2023, 20:54
Η θύμιση του δεν έχει σχέση με το σώμα του.
Γιατί; είπα εγώ ότι έχει;
Και από που προκύπτουν οιεπερχόμενες γενιές;
Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Σοβαρά με ρωτάς από που προκύπτουν οι επόμενες γενεές; Δηλαδή δεν θα προκύψουν άλλες γενεές στο μέλλον;
Εσύ ας πούμε πόσα ξέρεις για τα επιτεύγματα του προπάππου ή της προγιαγιάς σου;
Ξέρω αυτά που έχουν μεταφερθεί από τους γονείς μου και τους παπούδες μου. Που δεν είναι απαραίτητο τα επιτεύγματά τους να ήταν της ίδιας αξίας με αυτά του Αϊνστάιν...
Και τί ακριβώς έκανες εσύ για να σε θυμούνται ως κάτι εξαιρετικό οι επόμενες γενιές;
Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές; Εγώ μπορεί να μην ενδιαφέρομαι για την υστεροφημία μου...
Οι συναισθηματικές προσεγγίσεις για τις πρώτου βαθμού συγγένειες είναι άλλο πράγμα. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, λήγουν εν ευθέτω χρόνω.
Εντελώς άσχετο με το θέμα που εσύ έθιξες...
Σαφώς και δεν το θέτω προσωπικά, έτσι;
Δεν το παίρνω έτσι...
Έγραψες πως: "με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει."
Αν θέλεις, εξήγησέ μου το γιατί δεν θα έπρεπε ο Μπετόβεν, ας πούμε, να μην ενδιαφερόταν για την υστεροφημία του, επειδή εγώ έχω την λογική
"Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά."
Την στιγμή μάλιστα, που αυτό το ενδιαφέρον είναι άσχετο με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.
Μπορεί να αποδεχθεί τον κυνισμό σε κάθε έκφραση του; Έχει καλώς.
Αν όχι, απλώς κυνηγάει την εγωκεντρική προσέγγιση της δικής Του ουράς.
Αυτό.
Για να μην υπάρξουν και άλλες "παρεξηγήσεις", ένα recap (που λέμε στο χωριό) καλό είναι...
Στάθηκες σε μία πρότασή μου, που την έχω υπογραμμίσει...
...και ναι μεν συμφώνησες αλλά έβαλες τον όρο που έχω μπολντάρει...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μάιος 2023, 20:34Δεν διαφωνώ, αλλά με αυτήν ακριβώς τη λογική πρέπει να αποδεχθεί και ο οποιοσδήποτε ότι δεν έχει κανένα νόημα και η υστεροφημία του γιατί ο δικός του γήινος κύκλος έχει κλείσει. Οριστικά.SpoilerShowΌπερ σημαίνει και την οποιαδήποτε εγωκεντρική προσέγγιση για την κατάληξη των νεκρών πλέον ιστών του.
Ενστάσεις δεκτές.
Είναι η τρίτη (και τελευταία) φορά που σε ρωτώ:
Επειδή εγώ έχω αυτήν την άποψη, για ποιον λόγο ο Νεύτων έπρεπε να αποδεχθεί πως η υστεροφημία του δεν είχε κανένα νόημα;
Απάντηση σε παρακαλώ...δεν ανεβαίνω άλλη φορά στην εξέδρα...