φέτος ήταν θαυματουργική η αφή αλλά τις άλλες χρονιές ήταν απατηλή

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
φέτος ήταν θαυματουργική η αφή αλλά τις άλλες χρονιές ήταν απατηλή
με μια κανονική τέτοιου μεγέθους φλόγα και όχι υπερφυσική όλοι αυτοι θα καίγονταν άσχημα
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 20:48φέτος ήταν θαυματουργική η αφή αλλά τις άλλες χρονιές ήταν απατηλή
Niki έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 21:20Το χωριό μας είναι φυσικό λιμάνι.
Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από κει φυγαδεύτηκαν αρκετοί κομάντος στα υποβρύχια που ήρθανε στην άκρη του λιμανιού.
Στην μεταφορά τους βοήθησε ένα καπεταναίος με το καράβι του.
Είχε σχεδόν μεταφέρει πάνω από τους μισούς όταν ήρθανε τα στούκας και κτύπησαν το καράβι του.
Από τα υποβρύχια βγήκανε με πλαστικές βάρκες και μάζεψαν και τον καπετάνιο και τους υπόλοιπους και έφυγαν για Αίγυπτο.
Στο χωριό μας στο σπίτι του καπετάνιου στον λόφο εγκαταστάθηκε ο κομαντατούρ.
Έδωσε εντολή και ένα σπιτάκι που ήτανε στην παραλία άρχισαν να το ανακαινίζουν για να μεταφερθεί εκεί.
Έστησε δύο πολυβολεία και δύο πυροβολαρχίες στα αριστερά και στα δεξιά του λιμανιού ψηλά στα βουνά μήπως και έρθουν ξανά τα υποβρύχια.
Ήταν Πάσχα του ζήτησαν να πάνε τα κοπέλια να φέρουν τον Παπά με το Άγιο Φώς για να γίνει η λειτουργία του Πάσχα με την βάρκα.
Ο Διοικητής δεν επέτρεψε να φύγουν τα κοπέλια.
Από το απόγευμα η θάλασσα άρχισε να χαλάει ήτανε αρχές Απριλίου άρχισε να βρέχει και η θάλασσα βγήκε τόσο έξω που πήρε όλα τα υλικά που φέρανε για την ανακαίνιση του σπιτιού του διοικητή.
Προς το βράδυ άρχισε να βρέχει να ρίχνει κεραυνούς ένας από αυτούς έπεσε στα πυροβόλα και έκανε μεγάλη ζημιά.
Οι Γερμανοί ΄τρέχανε να μαζέψουν τα αμάζευτα.
Ξαφνικά σταμάτησε η βροχή , σίγασε η θάλασσα από μακριά φάνηκε φώς μέσα στην θάλασσα.
Ήτανε ο Παπακωσταντής που ερχότανε μόνος του με το Άγιο Φως για να λειτουργήσει την εκκλησία.
Η θάλασσα είχε τόσο ηρεμήσει που δεν χρειάστηκε αποβάθρα ο παπάς βγήκε απευθείας στην παραλία κοντά στην εκκλησία ψέλνοντας , ο κόσμος έκλαιγε κυριολεκτικά.
Οι Γερμανοί μαζί με τον διοικητή είχαν πολλά τρεξίματα.
Έτσι όλο το χωριό έκανε Πάσχα όπως άρμοζε.
Η ιστορία είναι αληθινή Γιαγιάδες Παππούδες κλαίγοντας μας την λέγανε και όσο ζώ θα την λέω στα παιδιά μου θυμάμαι την φόρτιση της γιαγιάς μου και του παππού μου όταν την έλεγαν , τα παιδιά μου να την πούνε στα παιδιά τους και έτσι να μείνει από γενιά σε γενιά για πάντα.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Πολλοί μύθοι περί ανάστασης, δεν έκανε κάτι καινούριο ο χριστιανισμός με τον μύθο της ανάστασης του Ιησού.