Έπρεπε να το καταλάβω ότι είσαι γυναίκα (μαγισα).
Θα ξανάρθει η ώρα που θα λαμπαδιασει Ο τόπος
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Έπρεπε να το καταλάβω ότι είσαι γυναίκα (μαγισα).
κανείς δεν καταράστηκε τον Αδάμ και την Εύα,
Ωραίο , αλλά με ποιο τρόπο "ωραίο" ;
Λάθος κάνεις φίλτατε...urbilum έγραψε: ↑09 Απρ 2019, 16:40κανείς δεν καταράστηκε τον Αδάμ και την Εύα,
ο Θεός είπε ότι επικατάρατος να είναι ο όφις-διάβολος και η γη (Γεν.γ13-19)
εκτελέσθηκε όμως και αυτό που του είπε ότι αν φας από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού θα πεθάνεις (Γεν.β.17)
αλλά και θα έχει λύπες
προφανώς και η αμφισβήτηση της ταυτοπροσωπίας του Θεού της Καινής Διαθήκης και της Παλαιάς, είναι αίρεση
αυτά τα έλεγε ο γνωστικισμός τους πρώτους μ.Χ. αιώνες, όπως και άλλα, ότι τον κόσμο αυτόν τον έφτιαξε ο διάβολος κλπ,
καραμπινάτες αιρέσεις
Αυτή είναι η τριπλή κατάρα του Ιησού - Γιαχβέ προς το φίδι, Αδάμ και Εύα...16Και στη γυναίκα είπε: «Θ’ αυξήσω κατά πολύ τη θλίψη και τους πόνους της κυοφορίας σου, και με πόνους θα γεννάς τα παιδιά σου. Η επιθυμία σου θα στρέφεται προς τον άντρα σου, αλλά αυτός θα σε εξουσιάζει». 17Μετά είπε στον Αδάμ: «Επειδή άκουσες τη γυναίκα σου κι έφαγες από το δέντρο, απ’ το οποίο σε είχα διατάξει να μη φας, καταραμένη θα είναι η γη εξαιτίας σου. Με μόχθο θα την καλλιεργείς σ’ όλη σου τη ζωή. 18Αγκάθια και τριβόλια θα σου βλασταίνει και θα τρως το χορτάρι του αγρού. 19Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως το ψωμί σου, ώσπου να ξαναγυρίσεις στη γη από την οποία προήλθες, γιατί χώμα είσαι, και στο χώμα θα επιστρέψεις».
Απ' τον παράδεισο τους διώχνει ο Τριαδικός Θεός αν ερμηνεύσουμε τον πληθυντικό όπως μας μάθαιναν στα Θρησκευτικά της Β΄Λυκείου .tanipteros έγραψε: ↑09 Απρ 2019, 14:28
Αυτή είναι η επίσημη θέση των Ορθοδόξων Χριστιανών θεολόγων.
Εγώ έχω μια απορία. Στον κήπο της Εδέμ ποιος καταράσεται τους πρωτόπλαστους? Ο Γιαχβέ ή ο Ιησούς?
αντίφαση στα λόγια του Ιησου ή των προφητών δεν υπάρχουν, ούτε αντιφατικά στην ΠΔ και ΚΔ, απλά ήρθε ο Χριστός και άλλαξε η οικονομία, δηλαδή σαν να λέμε άλλαξε η εποχήAntares έγραψε: ↑09 Απρ 2019, 20:23Eφόσον εσείς γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με την Π.Δ. γιατί δεν μας πληροφορείτε σχετικά με τα τόσα αντιφατικά που υπάρχουν, τόσο στα λόγια των προφητών, όσο και στα λόγια του Ιησού. Φαίνεται ότι μετά τον Νώε ο Ιεχωβά αντικαταστάθηκε με άλλον Θεό από τους Εβραίους. Δεν τα γνωρίζω καλά γιατί διαβάζω για το Σουμεριακό, Βαβυλωνιακό, Αιγυπτιακό, Ελληνικό πάνθεο αρχικά, ώστε να φθάσω και στους Εβραίους.
Αν οι Εβραίοι υπακούν στο Ταλμούδ είναι δυνατόν οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να δεχθεί αυτά που γράφει;
Επίσης ακόμη και στο περιβάλλον μου (συγγενικό, φιλικό) δεν βλέπω ζωή και σκέψη σύμφωνα με τον χριστιανισμό στους περισσότερους. Αν μου λέγανε ότι υπακούν στο Ταλμούδ θα το πίστευα. Τόση κακία και υλισμός υπάρχει.
Συγκριτικά εγώ είμαι περισσότερο χριστιανή.
τι άλλο χρειαζόμαστε?
σιγά μην ασχοληθούμε με τον καθένα, αν θέλει να πιστεύει αυτά ο καθένας, ας τα πιστεύει, ο Χριστός μπροστά στον Ηρώδη δεν είπε τίποτα και γενικά σε αυτούς που δεν τον ήθελαν, αποκαλυπτόταν σε αυτούς που τον ήθελανtanipteros έγραψε: ↑09 Απρ 2019, 21:52μπορείς να κάνεις απολογητικό αντι-σάητ για το σάητ των σκεπτικιστών....