ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 01 Φεβ 2024, 21:02

Το αρχαιότερο αναγνώσιμο κείμενο είναι μια επιγραφή πάνω σε ξύλινη ταμπελίτσα και, όπως αναφέρεται στο κείμενο, χρονολογείται στην βασιλεία του φαραώ Aha.
Ως αρχαιότερο κείμενο θεωρείται το κείμενο μιας πέτρινης πλάκας γνωστής ως Kish limestone tablet που χρονολογείται μεταξύ 3500 και 3200 π.χ.ε. γραμμένο στην πρώιμη σφηνοειδή γραφή, αλλά δεν είναι αναγνώσιμο και πιθανόν να μην είναι καν κείμενο.
Μια πιο ρεαλιστική χρονολόγηση για την ξύλινη ταμπελίτσα είναι 3050 π.χ.ε. Το κείμενο της είναι ουσιαστικά μια διεύθυνση διότι γράφει: «Επί της βασιλείας του φαραώ Aha. Δικαστής Άνουβις στην αίθουσα Μεσκέτ της ενδυμασίας του δικαστή. Διοικητής της Περίφραξης του Ώρου». Η χρήση της ήταν είτε σαν ταχυδρομική διεύθυνση για είδη που θα στέλνονταν προς τον δικαστή (ουσιαστικά, κριτή) Άνουβη, είτε για να σημανθούν τα συγκεκριμένα είδη ως ανήκοντα στον δικαστή Άνουβη, διοικητή της Περίφραξης του Ώρου.
Το θέμα εδώ είναι ότι τόσο ο Άνουβις όσο και ο Ώρος, είναι θεοί του Αιγυπτιακού πανθέου αλλά εδώ παρουσιάζονται ως κανονικοί άνθρωποι στις ιδιότητες που έχουν και ως θεοί. Η δε φράση «Περίφραξη του Ώρου» αποτελεί το όνομα της θεάς Αθώρ.
Η ταμπελίτσα αυτή περιπαίζει τόσο τους θεολόγους όσο και τους αιγυπτιολόγους.

Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 02 Φεβ 2024, 08:04

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ταμπελίτσα γράφει «Επί της βασιλείας του φαραώ Aha. Δικαστής Άνουβις στην αίθουσα Μεσκέτ της ενδυμασίας του δικαστή. Διοικητής της Περίφραξης του Ώρου».
Οι αιγυπτιολόγοι δεν έχουν δημοσιεύσει μετάφραση του κειμένου αυτής της ταμπελίτσας, είτε επειδή δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το τι απεικονίζει το σύμβολο Νο.4, είτε επειδή δεν θέλουν να εμπλακούν με το τι σημαίνει το σύμβολο Νο.6 «Η Περίφραξη του Ώρου». Ο όρος «Ώρος», ο οποίος αποτελεί όνομα θεού, σημαίνει «αφέντης». Στην μεν ταμπελίτσα «αφέντης βασιλιάς», στα δε θρησκευτικά κείμενα «αφέντης θεός».
Η Περίφραξη όμως του Ώρου ήταν ένας χώρος αναπαραγωγής ανθρώπων (όπου οι «Ταύροι», ντόπιοι άρχοντες, βίαζαν «Αγελάδες», ξένες, κατώτερης ποιότητας γυναίκες, και παρήγαγαν νέους υπηκόους του βασιλιά αλλά και σκλάβους). Ο Πλάτων έγραψε στην «Πολιτεία» για αυτούς του χώρους αναπαραγωγής, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή ως «Φοινικικόν τι», που σημαίνει κάτι αρχαίο ή κάτι ανατολίτικο, αλλά οι μελετητές του προτίμησαν να το θεωρήσουν ως ιδέα του Πλάτωνα.
1.900 χρόνια μετά την κατασκευή της ταμπελίτσας, γράφτηκε στην Βίβλο των Νεκρών η πρόταση «Έτσι είπε ο Άνουβις, ο διοικητής της Περίφραξης του θεού». Η λέξη εκεί είναι «θεός» αντί «Ώρος», αλλά η πρόταση αυτή αποδεικνύει ότι η μετάφραση της ταμπελίτσας είναι σωστή.

Στην παρακάτω εικόνα υπάρχουν πληροφορίες για το σύμβολο Νο. 4, το οποίο απεικονίζει την ενδυμασία του κριτή δικαστή, και το οποίο οι αιγυπτιολόγοι αδυνατούν να αναγνωρίσουν επειδή θεωρούν ότι αποτελεί απεικόνιση αιχμαλώτου. Ο Flinders Petrie, ο διάσημος αιγυπτιολόγος που ανακάλυψε την ταμπελίτσα, γράφει: «Φαίνεται ότι πρόκειται για απαρήθμιση αιχμαλώτων των οποίων ο αριθμός έχει χαθεί πιο κάτω» και ότι «λέγεται πως ο βασιλιάς είναι mes Anpu, γεννημένος από τον Άνουβη». Ενώ αναγνωρίζει την στήλη Ιμιούτ, την οποία αποκαλεί Amiut δεν αντιλαμβάνεται ότι η συντομογραφία mes (σύμβολο Νο. 3) αντιστοιχεί στην λέξη Μεσκέτ, δηλαδή αίθουσα Μεσκέτ η οποία έχει άμεση σχέση με κριτές και κρίση, και όχι στο ρήμα ms που σημαίνει “γεννώ”.
Οι αιγυπτιολόγοι αρνούνται να δεχτούν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεολόγοι πήραν την κρίση ανθρώπων ζωντανών και την μετέτρεψαν σε κρίση μετά θάνατο, δημιουργώντας έτσι τις γελοίες ιδέες περί ψυχής και μετά θανατο ζωής.
Οι δυο στήλες Ιμιούτ στον τάφο του Τουταγχαμών αποδεικνύουν ότι κρίθηκε δυο φορές και βρέθηκε και στις δυο “αγνός”, αλλά εν ζωή, διότι μόνο η αληθινή κρίση ήταν διπλή. Αν είχαν προεξοφλήσει ότι θα βρισκόταν αγνός μετά τον θάνατό του, θα του ετοίμαζαν μόνο μια στήλη. Στην πρώτη κρίση κρίνονταν τα σωματικά χαρακτηριστικά και στην δεύτερη η αφοσοίωση στο φαραωνικό καθεστώς, το οποιό ως απάνθρωπο κατασκευαζε το ίδιο τους εχθρούς του στις Περιφράξεις.

Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 02 Φεβ 2024, 12:05

Στην εικόνα που ακολουθεί παρέχονται εξηγήσεις για την απόδοση του συμβόλου F31 ως Μεσκέτ, Αίθουσα της Κρίσης.
Σε αυτή την αίθουσα της κρίσης, όπως θα διαβάσετε, κρίνονταν τα σωματικά χαρακτηριστικά (τα οποία όταν ήταν τέτοια που τα σιχαίνονταν οι θεοί, εξόντωναν τον κάτοχό τους).
Παρέχετε επίσης το κείμενο της πρότασης «Είπε ο Άνουβις, ο επικεφαλής της Περίφραξης του θεού» που γράφτηκε σε θρησκευτικό κείμενο 1.900 χρόνια μετά την κατασκευή της εν λόγω ταμπελίτσας.

Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 02 Φεβ 2024, 18:01

Στην Εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η ανάλυση του συμβόλου Νο.6. ‘Οπως θα παρατηρήσετε, ο αιγυπτιολόγος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γεράκι του ‘Ωρου καθισμένο πάνω στο ηβικό τρίγωνο συμβολίζει το χαρέμι του βασιλιά. Το χαρέμι μέσα στη Περίφραξη είναι όντως του βασιλιά, αφού αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της Περίφραξης, αλλά δεν είναι το ιδιωτικό του χαρέμι, εκείνο που έχει στο παλάτι του. Οι γυναίκες του χαρεμιού της Περίφραξης (οι ‘Αγελάδες) γονιμοποιούνταν από επίλεκτους αξιωματούχους του βασιλιά (τους γνωστούς ως ‘Ταύρους’) για να παράξουν, εκτός από νέους υπηκόους, το ανθρώπινο δυναμικό που έκανε δυνατή την ανέγερση όλων των τάφων, ναών, και πυραμίδων της αρχαίας Αιγύπτου.
Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 02 Φεβ 2024, 22:13

Επειδή οι γυναίκες του χαρεμιού μαζί με τους σκλάβους γεννούσαν και γιούς αφεντάδων-θεών, εξελίχθηκαν σε θεές και τα χαρέμια σε ναούς. Οι ναοί της Αιγύπτου ακόμα και σήμερα ονομάζονται χαρέμια, αφού κανείς δεν έσβησε κείμενα γραμμένα σε πέτρα.
Ο ναός στην Δένδερα ονομάζεται «Θέσις Βρεφοκομείου» διότι στην Περίφραξη εκτός από τον χώρο των γυναικών υπήρχε χώρος και για τα παιδιά που γεννούνταν.


Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 03 Φεβ 2024, 22:39

Απομένουν δυο σύμβολα να αναλυθούν ώστε να καταδειχτεί ότι η μη δημοσίευση της μετάφρασης του εν λόγω κειμένου είναι αδικαιολόγητη (βεβαίως, στη συνέχεια θα παρατεθούν και τα σημεία τα οποία οι αιγυπτιολόγοι θεωρούν ακατανόητα ή ασαφή).
Το σύμβολο Νο.1, «κέρατα» και «στόμα» ακολουθείται από το σύμβολο Νο. 2, το οποίο είναι μια απεικόνιση του τσακαλιού, ή σκύλου, που σημαίνει «Άνουβις» και κανένας δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό. Η πρώτη σκέψη που θα μπορούσε να κάνει κανείς είναι ότι το κείμενο γράφει «κριτής Άνουβις». Το πρόβλημα όμως δημιουργείται από το γεγονός ότι η λέξη «κρίση» είναι γραμμένη ως φράση, «κρίση λόγων», και σε όλες τις μεταφράσεις των αιγυπτιολόγων αυτή η φράση αποδίδεται απλά ως «κρίση». Προσπερνώντας τα λόγια καταλήγουν να μην τα αναγνωρίζουν εδώ και έτσι αντιλαμβάνονται τα κέρατα ως ένα τόξο σε οριζόντια θέση.
Ως «λόγια» όμως, οι συγγραφείς των κειμένων εννοούσαν την γλώσσα που μιλούσε ο κρινόμενος. Στις Περιφράξεις οι γυναίκες ήταν αλλοδαπές και τα παιδιά μάθαιναν την μητρική γλώσσα και στη συνέχεια τα αιγυπτιακά. Εκείνος που γνώριζε καλλίτερα την αιγυπτιακή γλώσσα, κατατασσόταν σε ανώτερη κοινωνική τάξη.
Η απορία που δημιουργείται είναι γιατί η κρίση δεν αναφερόταν απλά ως κρίση αλλά ως κρίση λόγων. Το πιθανότερο είναι ότι επικράτησε η ονομασία της δεύτερης κρίσης. Η πρώτη κρίση ήταν κρίση σωματικών γνωρισμάτων (το περίφημο κρεβάτι του Προκρούστη, το οποίο διδάχτηκαν οι αρχαίοι Έλληνες από τους τους αρχαίους Ισραηλίτες), ενώ η δεύτερη ήταν κρίση ομιλίας και ήταν αυτής η ονομασία που τελικά επικράτησε. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και ένας σκουρόχρωμος άντρας από την Νουβία μπορούσε να κατακτήσει ανώτερα αξιώματα.
Υπάρχουν, βεβαίως, κείμενα όπου αναφέρεται η εκτέλεση εκείνων που τα σωματικά χαρακτηριστικά κρίνονταν ακατάλληλα, αλλά εκεί γίνεται και αναφορά σε υπανθρώπους, οπότε πλέον μεταφερόμαστε σε άλλη περίοδο της ιστορίας.

Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 04 Φεβ 2024, 18:13

Το σύμβολο Νο. 5 είναι το ευκολότερο να κατανοηθεί και να μεταφραστεί… μετά το όνομα του ‘Ανουβη, ασφαλώς.
Όπως θα δείτε πάντως στην εικόνα, η θεά Mafdet, η οποία αντιπροσώπευε τις γυναίκες ‘Αγελάδες’ τις οποίες γονιμοποιούσαν οι ευγενείς, παρουσιάζεται ως διοικητής της Περίφραξης (των ευγενών) αντί του Άνουβη.
Κατά κάποιο παρόμοιο τρόπο κατάληξε η θεά Αθωρ, η πασίγνωστη ‘Αγελάδα’, να ονομάζεται, Hwt-Hrw, Περίφραξη του Ώρου.
Η Περίφραξη των ευγενών δεν ήταν ΤΩΝ ευγενών. Ήταν του φαραώ ΓΙΑ τους ευγενείς.
Δυστυχώς, όμως, οι αιγυπτιολόγοι όχι μόνο δεν κατανοούν σωστά την έννοια της Περίφραξης, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν, στα 200 χρόνια απ’ όταν μετέφρασαν τα ιερογλυφικά, ότι «ανκχ» (το περίφημο σύμβολο της ζωής) δεν σημαίνει μόνο «ζωή», «ζώντες», κτλ., ονομάζει και εκείνους που βρίσκονται στο ανώτατο σκαλοπάτι της κοινωνικής σκάλας, είτε είναι άνθρωποι είτε θεοί (οι απεικονίσεις των θεών τους δείχνουν να κρατούν το σύμβολο ανκχ για να δηλώσουν ότι είναι θεοί ανώτεροι, δηλαδή επουράνιοι).
Για τον λόγο αυτόν η πρόταση «Η θεά Mafdet επικεφαλής της Περίφραξης των ευγενών» αποδίδεται ως ακολούθως:
mȝfd.t-lynx, which is in the house of life, Mafdet-λύγκας, η οποία είναι στο σπίτι της ζωής. (Samuel Mercer, 1952)
Mafdet, pre-eminent in the Mansion of Life, Mafdet η διαπρεπής στο μέγαρο της ζωής (Raymond Faulkner, 1969)
Mafdet at the fore of the Enclosure of Life, Mafdet επικεφαλής της Περίφραξης της ζωής (James Allen, 2005)
Για να μην αδικούμε τους αιγυπτιολόγους, πάντως, πρέπει να ειπωθεί ότι το κακό είναι γενικότερο. Οι ανθρωπολόγοι δεν πληροφορούν σωστά τους ιστορικούς και εκείνοι τους αιγυπτιολόγους, διότι απ’ όπου και να πιάσουμε την ιστορία των μοντέρνων (μετά την έξοδο από την Αφρική) ανθρώπων, αυτή εμπλέκεται με την ιστορία και την προέλευση της θρησκείας.

Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13407
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 05 Φεβ 2024, 14:05

Θες να καταλήξεις κάπου φίλε Άθεε;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 05 Φεβ 2024, 14:32

Πασιφάη έγραψε:
05 Φεβ 2024, 14:05
Θες να καταλήξεις κάπου φίλε Άθεε;
Ναι, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το αρχαιότερο κείμενο της ανθρωπότητας το οποίο μπορούμε να διαβάσουμε.
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 05 Φεβ 2024, 21:32

Ο Flinders Petrie έγραψε το 1901 στην σελιδα 20, για το κείμενο της ταμπελίτσας, το εξής:

Μια εβένινη ταμπελίτσα του Aha-Mena έσπασε σε κομμάτια στην πρηγούμενη ανασκαφή και μόνο τα δυο επάνω τμήματα ανακτήθηκαν [τώρα έχει βρεθεί και το μικρό κάτω τμήμα]. Φαίνετα ότι απαριθμούσε αιχμαλώτους των οποίων ο αριθμός έχει χαθεί παρακάτω, αλλά το όνομα παραμένει, προφανώς Khent-ta ή Nubia “Η γη του τόξου” [εκλαμβάνει τα κέρατα ως τόξο σε οριζόντια θέση].
Ο βασιλιάς λέγεται ότι είναι mes Anpu “γεννημένος από τον Άνουβη” [οι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ικανοί να γράφουν όλων των ειδών τις ανοησίες], ακριβώς όπως στις άλλες εβένινες ταμπελίτσες λέγεται ότι είναι γεννημένος από τον ‘Ωρο και τον Amiut (μια μορφή του Άνουβη). Μετά ακολουθεί το όνομα μιας πόλης ή ενός παλατιού [η Περίφραξη].

Ο Bruce Beyer Williams έγραψε το 1986 (σελίδα 148) τα εξής:

Αυτή φαίνεται να είναι μια τριών-συμβάντων πινακίδα η οποία δείχνει μια πράξη επικράτησης και τιμωρίας, πιθανόν των Νούβιων, την γέννηση του Άνουβη, και την πολιορκία μιας πόλης.
Το στοιχείο με το οποίο ασχολούμαστε δείχνει το serekh (οικόσημο) του Aha με δυο χέρια, το δεξί κρατάει ένα σκήπτρο και το αριστερό έναν αιχμάλωτο [η στήλη Ιμιούτ] ο οποίος έχει τα χέρια δεμένα στην πλάτη και αποκαλείται Ta-Seti(?) [Νούβιος (?)]. Το τόξο είναι σε οριζόντια θέση.
Ο Brovarski (1978) θεώρησε την ταμπελίτσα ως αναμνηστική της γέννησης και του ανοίγματος του στόματος ενός ανδριάντα του Άνουβη, με την γονατισμένη φιγούρα ως τον ανδριάντα.
Εντούτοις, το οικόσημο (serekh) όντως κρατάει ένα σκήπτρο σε στάση απειλητική και η γονατιστή στάση της φιγούρας με τα χέρια πίσω είναι σίγουρα αυτή ενός αιχμαλώτου. Το σύμβολο από πάνω πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως ένα τόξο (Petri 1901b, pl. III:3 [Δείτε στην εικόνα]) μάλλον αντί για wp-κέρατα, τα οποία δεν έχουν αυτή την μορφή παρόλο που τα κέρατα στην παλέτα του Ναρμέρ έχουν αυτό το σχήμα. Το σύμβολο για την γη παρουσιάζεται επίσης με οξυμένα άκρα σε μια άλλη ταμπέλα. Ta-Seti [Η Νουβία] παρουσιάζεται επίσης με το τόξο, δίπλα στα σύμβολα Άνω και Κάτω Αιγύπτου (Petri 1901b, pl. III:3).

Η Kathryn Piquette του UCL, η οποία έγραψε το 2018 ένα άρθρο για πρώιμες αιγυπτιακές επιγραφές, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημοσίευση της μετάφρασης του κειμένου της ταμπελίτσας. Τα σχόλιά της εμφανίζονται στην εικόνα.
Στην κυρία αυτήν έγραψα, ζητώντας της να αξιολογήσει την δική μου μετάφραση, αλλά δεν απάντησε.



Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13407
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Φεβ 2024, 12:29

Άθεος έγραψε:
05 Φεβ 2024, 14:32
Πασιφάη έγραψε:
05 Φεβ 2024, 14:05
Θες να καταλήξεις κάπου φίλε Άθεε;
Ναι, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το αρχαιότερο κείμενο της ανθρωπότητας το οποίο μπορούμε να διαβάσουμε.
Πόσο μακρύς δηλαδή;
Κάνε ένα ρεζουμέ, για μας τους ανυπόμονους όμως.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 06 Φεβ 2024, 18:59

Πασιφάη έγραψε:
06 Φεβ 2024, 12:29
Πόσο μακρύς δηλαδή;
Κάνε ένα ρεζουμέ, για μας τους ανυπόμονους όμως.
Έγραψα σχετικά στο άλλο νήμα με το quiz. Εδώ, από την μια το κείμενο δεν μεταφράζεται επειδή εκείνοι που δημοσίευσαν τα της ενασχόλησής τους μαζί του έκαναν πολλά λάθη καθώς δεν γνώριζαν τι σημαίνει «Περίφραξη του ‘Ωρου» ή «Περίφραξη του θεού», και από την άλλη, εκείνοι που το μετέφρασαν δεν δημοσίευσαν την μετάφραση επειδή θα ήταν αναγκασμένοι να εξηγήσουν τι σημαίνει «Περίφραξη».
Οι Περιφράξεις αυτές ήταν εκτροφεία ανθρώπων. Γυναίκες, που ήταν αιχμάλωτες πολέμου ή είχαν απαχθεί (ή και αγοραστεί) από άλλες χώρες, γονιμοποιούνταν από επίλεκτους ευγενείς και έτσι αυξανόταν ο πληθυσμός. Ταυτόχρονα παράγονταν σκλάβοι για να πραγματοποιηθούν οι παλαβές κατασκευές των αρχαίων Αιγυπτίων.
Ο Πλάτων έγραψε σχετικά στην «Πολιτεία» για εκτροφεία ανθρώπων στην Ανατολή (χαρακτήρισε την πρακτική αυτή σα κάτι ανατολικό ή αρχαίο ―Φοινικικόν τι―) αλλά το παρουσίασε σαν ένα σύστημα για να εξευγενιστεί ο πληθυσμός αφαιρώντας το «μη αγνό» από τον ντόπιο πληθυσμό. Στην πραγματικότητα το σύστημα αυτό εισήγαγε το «μη αγνό» χρησιμοποιώντας γυναίκες ξένες που θεωρούνταν κατώτερες.
Το σύστημα των εκτροφείων αυτών ήταν διαδεδομένο σε όλη την αρχαία Εγγύς Ανατολή. Η ιστορία των Σοδόμων στην Βίβλο καταγράφει το γεγονός όταν οι αρχαίοι Ισραηλίτες έπαψαν να χρησιμοποιούν ξένες γυναίκες (καταστρέφοντας τις Περιφράξεις στα Σόδομα και την γύρω περιοχή) και χρησιμοποιούσαν μόνο δικές τους γυναίκες (το συμβάν αιμομιξίας στο τέλος της ιστορίας).

Η υπόθεση αυτή με τα εκτροφεία όμως, δεν τελειώνει εδώ διότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στην προέλευσή της και τότε τα πράγματα γίνονται πολύ αντίξοα και για τους επιστήμονες και για τους θεολόγους.
Στην εικόνα βλέπεις τους ιμάντες που χρησιμοποιούνταν για να κρατούν ακίνητα τα χέρια της γυναίκας σε αγαλματάκια που κατασκευάστηκαν με διαφορά τουλάχιστον 20.000 ετών. Τα αγαλματάκια αυτά λειτουργούσαν σαν κείμενα που περιέγραφαν την ιστορία της γυναίκας επειδή η στάση των χεριών παρέμεινε απαράλλαχτη σε διάστημα 40.000 ετών. Μάλιστα όταν θέλησαν να προσθέσουν και το παιδί της, το έβαλαν πάνω στο κεφάλι της μια και δεν μπορούσαν να αλλάξουν την θέση των χεριών.


Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 10336
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 07 Φεβ 2024, 22:16

Άθεος έγραψε:
06 Φεβ 2024, 18:59
Πασιφάη έγραψε:
06 Φεβ 2024, 12:29
Πόσο μακρύς δηλαδή;
Κάνε ένα ρεζουμέ, για μας τους ανυπόμονους όμως.
Έγραψα σχετικά στο άλλο νήμα με το quiz. Εδώ, από την μια το κείμενο δεν μεταφράζεται επειδή εκείνοι που δημοσίευσαν τα της ενασχόλησής τους μαζί του έκαναν πολλά λάθη καθώς δεν γνώριζαν τι σημαίνει «Περίφραξη του ‘Ωρου» ή «Περίφραξη του θεού», και από την άλλη, εκείνοι που το μετέφρασαν δεν δημοσίευσαν την μετάφραση επειδή θα ήταν αναγκασμένοι να εξηγήσουν τι σημαίνει «Περίφραξη».
Οι Περιφράξεις αυτές ήταν εκτροφεία ανθρώπων. Γυναίκες, που ήταν αιχμάλωτες πολέμου ή είχαν απαχθεί (ή και αγοραστεί) από άλλες χώρες, γονιμοποιούνταν από επίλεκτους ευγενείς και έτσι αυξανόταν ο πληθυσμός. Ταυτόχρονα παράγονταν σκλάβοι για να πραγματοποιηθούν οι παλαβές κατασκευές των αρχαίων Αιγυπτίων.
Ο Πλάτων έγραψε σχετικά στην «Πολιτεία» για εκτροφεία ανθρώπων στην Ανατολή (χαρακτήρισε την πρακτική αυτή σα κάτι ανατολικό ή αρχαίο ―Φοινικικόν τι―) αλλά το παρουσίασε σαν ένα σύστημα για να εξευγενιστεί ο πληθυσμός αφαιρώντας το «μη αγνό» από τον ντόπιο πληθυσμό. Στην πραγματικότητα το σύστημα αυτό εισήγαγε το «μη αγνό» χρησιμοποιώντας γυναίκες ξένες που θεωρούνταν κατώτερες.
Το σύστημα των εκτροφείων αυτών ήταν διαδεδομένο σε όλη την αρχαία Εγγύς Ανατολή. Η ιστορία των Σοδόμων στην Βίβλο καταγράφει το γεγονός όταν οι αρχαίοι Ισραηλίτες έπαψαν να χρησιμοποιούν ξένες γυναίκες (καταστρέφοντας τις Περιφράξεις στα Σόδομα και την γύρω περιοχή) και χρησιμοποιούσαν μόνο δικές τους γυναίκες (το συμβάν αιμομιξίας στο τέλος της ιστορίας).

Η υπόθεση αυτή με τα εκτροφεία όμως, δεν τελειώνει εδώ διότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στην προέλευσή της και τότε τα πράγματα γίνονται πολύ αντίξοα και για τους επιστήμονες και για τους θεολόγους.
Στην εικόνα βλέπεις τους ιμάντες που χρησιμοποιούνταν για να κρατούν ακίνητα τα χέρια της γυναίκας σε αγαλματάκια που κατασκευάστηκαν με διαφορά τουλάχιστον 20.000 ετών. Τα αγαλματάκια αυτά λειτουργούσαν σαν κείμενα που περιέγραφαν την ιστορία της γυναίκας επειδή η στάση των χεριών παρέμεινε απαράλλαχτη σε διάστημα 40.000 ετών. Μάλιστα όταν θέλησαν να προσθέσουν και το παιδί της, το έβαλαν πάνω στο κεφάλι της μια και δεν μπορούσαν να αλλάξουν την θέση των χεριών.


Εικόνα
Είναι δικη σου υπόθεση και ερμηνεία να ...υποθέσω.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/o-frachtis-tou-theou/
Η στάση των χεριών είναι προστατευτική ...ιμάντες δεν βλέπω να τα δένουν.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Άθεος
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 31 Ιαν 2024, 22:15

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 07 Φεβ 2024, 22:28

ksk έγραψε:
07 Φεβ 2024, 22:16
Είναι δικη σου υπόθεση και ερμηνεία να ...υποθέσω.
Η στάση των χεριών είναι προστατευτική ...ιμάντες δεν βλέπω να τα δένουν.
Μόνο η ερμηνεία είναι δική μου. Το αγαλματάκι δεν το κατασκεύασα εγώ. 😊


Εικόνα
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 10336
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 07 Φεβ 2024, 22:34

Άθεος έγραψε:
07 Φεβ 2024, 22:28
ksk έγραψε:
07 Φεβ 2024, 22:16
Είναι δικη σου υπόθεση και ερμηνεία να ...υποθέσω.
Η στάση των χεριών είναι προστατευτική ...ιμάντες δεν βλέπω να τα δένουν.
Μόνο η ερμηνεία είναι δική μου. Το αγαλματάκι δεν το κατασκεύασα εγώ. 😊


Εικόνα
Πάλι καλά...
Οκέι να συμφωνήσω σε αρπαγές γυναικών αλλά εδώ μιλάς για κάτι μεγαλύτερο για το οποίο δεν συμφωνώ.
Βασικα θα σταματήσω εδώ και θα σε αποχαιρετήσω.
Παρατηρητής...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών