Καβαλάρης έγραψε: ↑28 Οκτ 2024, 23:20
The Rebel έγραψε: ↑28 Οκτ 2024, 18:02
Πεθαίνεις και δεν λιώνεις ;;
- Ήσουν αμαρτωλός.!!
Πεθαίνει παπάς και δεν λιώνει ;;
- Είναι Άγιος.!!
Κορόιδα ρωμιοί.
Μόνο για χαζά αστειάκια είσαι. Και ενημερωτικά, έχω εγκαταλείψει εδώ και καιρό την θρησκεία.
axilmar έγραψε: ↑28 Οκτ 2024, 16:59
Δεν ειναι αποδειξεις αυτες. Ουτε καν αποδειξη δεν ξερεις τι σημαινει.
Ακόμα εδώ είσαι πιτσιρίκο; Δεν βάζεις μυαλό ε; Συνέχεια να πουλάς μούρη.
Να σου θυμίσω ότι τις μεταθανάτιες εμπειρίες τις επικαλέστηκες
πρώτος εσύ.
Οχι, καθολου. Καποιο αμερικανικο πανεπιστημιο, γνωστο, δεν θυμαμαι πιο, διατηρουσε για πολλα χρονια τμημα παραψυχολογιας και δεν βρηκε ποτε τιποτα, και εκλεισε.
Α μάλιστα, "κάποιο" πανεπιστήμιο είχε "κάποιο" τμήμα το οποίο έκλεισε. Πολύ διαφωτιστικό.
Λογικοτατη. Δεν σημαινει οτι ειναι και αποδειξη. Αλλα ειπαμε, δεν ξερεις τι σημαινει αποδειξη.
Μα δεν ισχυρίστηκα ότι είναι απόδειξη. Αλλά είπαμε, μια ζωή να πουλάς μούρη.
Νομιζεις οτι μειωνοντας με θα καταφερεις κατι; κλασικα, οποιος δεν εχει επιχειρηματα το γυρναει στις προσβολες...
Αν μας έδειχνες και την "προσβολή"...
Κατά τα άλλα, το ότι είσαι αστοιχείωτος είναι απλά γεγονός.
Κανεις δεν γεννιεται αθεος στον κοσμο αυτο. Αντιθετα, βομβαρδιζομαστε απο μικροι, οταν δεν εχουμε την Λογικη, με θρησκευτικες/μεταφυσικες παραστασεις.
Και λοιπόν; Από την στιγμή που κάποιος καταλήγει άθεος, δεν έχει πλέον πιστεύω. Δεν έχει καμμία βάση ο ισχυρισμός ότι ο εγκέφαλος σε περίπτωση θανάτου φτιάχνει ένα τόσο συγκεκριμένο σενάριο με βάση παλαιότερα ερεθίσματα. Είναι απλώς μια δικαιολογία του ποδαριού με σκοπό την άρνηση του φαινομένου.
Άλλωστε ούτε τα όνειρα είναι κατά παραγγελία. Δεν ξέρουμε τι όνειρα θα δούμε, κάποια δεν βγάζουν νόημα, κάποια είναι τελείως αδιάφορα, κάποια είναι δυσάρεστα και κάποια που θα θέλαμε να δούμε δεν τα βλέπουμε ποτέ.
Και όπως επεσήμανα, ο εγκεφαλικά νεκρός σίγουρα δεν ονειρεύεται τίποτα.
Προσπαθει να κρατηθει στην ζωη, ανακαλωντας εμπειριες που θα τον σοκαρουν και θα τον ενεργοποιησουν.
Αυθαίρετο συμπέρασμα. Τέτοιες εμπειρίες θα μπορούσαν να είναι οποιουδήποτε είδους, πχ ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος ή μελλοντικοί στόχοι που πραγματοποιούνται κλπ. Ο καθένας θα είχε τις δικές του χωρίς κάποιον κοινό παρονομαστή.
Και όταν φυσικά κάποιος βγαίνει από το σώμα του και βλέπει πχ τους γιατρούς να τον χειρουργούν, δεν ανακαλεί τίποτα ούτε φαντάζεται τίποτα. Βλέπει την πραγματικότητα.
Περαν δλδ του οτι εισαι ο κλασικος μαλακας που νομιζει οτι τα ξερει ολα και οτι οι αλλοι ειναι κατωτεροι του...
Τα μπέρδεψες. Όλα τα ξέρουν αυτοί που γράφουν για πράγματα τα οποία όχι μόνον αγνοούν αλλά ούτε θέλουν και να μάθουν. Άτομα σαν εσένα δηλαδή. Εγώ ξέρω πέντε πράγματα που έχω ψάξει.