nemo έγραψε: ↑15 Μάιος 2024, 22:24
Αρίστος έγραψε: ↑15 Μάιος 2024, 21:16
nemo έγραψε: ↑15 Μάιος 2024, 17:49
μια υποθεση ειναι οτι οι λοφοι εγιναν βουνα και νομιζω οτι πρεπει να βαλουμε και αυτην την παραμετρο
Η κορυφή του Έβερεστ βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ, σε γεωγραφικές συντεταγμένες 28ο Β, 87ο Α.
Το ύψος της μεταβάλλεται κατά μερικά χιλιοστά κάθε έτος λόγω της διαδικασίας ορογένεσης που δημιούργησε τα Ιμαλάια και συνεχίζεται και στην εποχή μας καθώς η Ινδική τεκτονική πλάκα συγκρούεται με την Ευρασιατική. Συχνά αναφέρεται εσφαλμένα ως «η Στέγη του Κόσμου», αλλά αυτός ο όρος («the Roof of the World») στην πραγματικότητα αφορά το σύνολο της οροσειράς των Ιμαλαΐων.
Θα μπορουσε να κανει τετοιο επιτευγμα λαος που δεν γνωριζε το σιδηρο, τη γραφη, τη γεωμετρια και το σχεδιο;
.
.
αυτο συζηταμε και οχι τις παπαριες που σου λεει ο αλλος
δεν εχω ασχοληθει με τις γεωλογικες μετατοπισεις ωστε να πω κατι το σιγουρο
εκεινο που καταλαβα ειναι οτι αυτος ο πολιτισμος διακοπηκε αποτομα
και ηταν δουλοκτητικος και φυσικα δεν ηταν οι λαοι που βρηκαμε οι δημιουργοι αυτων των κατασκευων
και οι επισημες χρονολογιες που λενε ειναι για τον ....
Δες εδω απο αρθρο μου.
Τα λενε επιστημονες που εφαγαν τη ζωη τους σε αυτες τις περιοχες.
Μια προκατακλυσμιαία πόλη στις Ανδεις
Το Τιαχουανάκο στις βολιβιανές Άνδεις, η εντυπωσιακότερη μεγαλιθική πόλη της Νότιας Αμερικής, προέρχεται από έναν πολιτισμό που σύμφωνα με την επιστήμη επηρέασε τους Ίνκας. Η επίσημη χρονολόγηση του Τιαχουανάκο καταχωρείται από το 1500 π.Χ. μεχρι το 1000 μ.Χ. Υπάρχουν όμως μερικοί κορυφαίοι επιστήμονες που έχουν τελείως διαφορετική γνώμη.
Ο Αυστριακός Άρθουρ Ποζνάνσκι ήταν μηχανικός, εξερευνητής, δημοτικός σύμβουλος στη Λαπάζ και παθιασμένος ερευνητής των ερειπίων του Τιαχουανάκο στα οποία αφιέρωσε 50 χρόνια της ζωής του. Εξαιτίας της συστηματικής αρχαιολογικής δουλειάς του η γερμανική κυβέρνηση τον τίμησε με τον τίτλο του καθηγητή αρχαιολογίας το 1914 ενώ επανειλημμένα τιμήθηκε απο την κυβέρνηση της Βολιβίας. Ο Ποζνάνσκι κατέληξε στις μελέτες του πως το Τιαχουανάκο πρέπει να αποδωθεί σε ενα πανάρχαιο εξελιγμένο επιστημονικά και τεχνολογικά αμερικάνικο πολιτισμό που κατασκεύασε τα μεγαλόπρεπα κτίρια του το 15.000 π.Χ....
Ο Ποζνάνσκι δέχτηκε άγριο πόλεμο απο το επιστημονικό κατεστημένο γι' αυτή την ημερομηνία. Επειδή θεώρησε σαν βάση των συλλογισμών του πως το κεντρικό κτίριο της πόλης ήταν ένα ακριβές αστρονομικό ημερολόγιο, η γερμανική κυβέρνηση έστειλε τέσσερεις διακεκριμένους αστρονόμους της εποχής για να ακυρώσουν τα στοιχεία του. Οι επιστήμονες είχαν επικεφαλής τον Χανς Λούντεντορφ, διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Πότσδαμ και έκαναν μελέτες στο Τιαχουανάκο από το 1927 έως το 1930.
Το κανόνι χτύπησε στους Γερμανούς Ακαδημαικούς όταν οι Γερμανοί αστρονόμοι έδωσαν δίκιο σε πολλές θέσεις του Ποζνάνσκι και απλά διόρθωσαν την ημερομηνία του από το 15.000 π.Χ. στο 10.500 π.Χ...Το κατεστημένο δεν δέχτηκε ούτε τις νέες χρονολογήσεις και ο Ποζνανσκι μετά από πόλεμο δεκαετιών προχώρησε σε ένα μερικό συμβιβασμό προκειμένου να κυκλοφορήσει τα βιβλία του. Είπε πως οι αστρονομικές μετρήσεις στο Τιαχουανάκο δείχνουν είτε το 4000 π.Χ., είτε το 10.500 π.Χ.
To 1997 o Oσβάλντο Ριβέρα, επικεφαλής του του Εθνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Βολιβίας και επιστήμονας με λαμπρές μελέτες στο Τιαχουνάκο, παραδέχτηκε στον εναλλακτικό ερευνητή Γκράχαμ Χάνκοκ:
«Σκεφτόμαστε πως το Τιαχουανάκο χρονολογείται πολύ νωρίτερα από όσο υπολογίζαμε πριν. Μετά από 21 χρόνια ανασκαφών και μελετών στα ερείπια του, μπορώ να σου πω ότι μέναμε διαρκώς με το στόμα ανοιχτό γιατί το Τιαχουανάκο είναι ασύλληπτο. Κάθε μέρα βρίσκουμε διαφορετικά πράγματα και πιστεύω πως μια μέρα θα ανακαλύψουμε τον εσωτερικό πυρήνα της πόλης, ένα βυθισμένο Τιαχουανάκο κάτω απ’ αυτό της επιφάνειας. Πιστεύω πως 12-21 μέτρα κάτω από το έδαφος βρίσκεται το ιερό Τιαχουανάκο, η αρχική αυθεντική πόλη. Δεν μπορώ να σου πω πόσο παλιό είναι. Είναι ένα κεφάλαιο σε ένα εντελώς νέο βιβλίο».
.