Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Isomnia
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 10:38

Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 20 Ιουν 2018, 21:08

ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ (ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ)
Ο τρίτος πύργος που σώζεται είναι ένας θρύλος από μόνος του. Δεν είναι τυχαίο που παρά το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες το Επταπύργιο έπαψε να φυλακή, ακόμη και σήμερα δεν έχει τολμήσει κανείς να αλλάξει την χρήση του σε κάτι άλλο. Από τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι ξένα ερευνητικά κέντρα ασχολήθηκαν με τα φαινόμενα που παρατηρούνται στο εσωτερικό του πύργου και με τις φωνές που ακούγονται, κυρίως τις νυχτερινές ώρες στη γύρω περιοχή. Ένας χώρος μέσα στον οποίο έγιναν πάμπολλες εκτελέσεις μέχρι πρόσφατα, μέχρι δηλαδή την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Ελλάδα, αλλά κι ένας χώρος όπου άνθρωποι υπέφεραν πολλούς βασανισμούς, είναι αυτονόητο να γεννά τέτοιους μύθους. Όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Αυτή που λέει ότι τα φαινόμενα και οι φωνές δεν είναι των φυλακισμένων, αλλά κάποιων πνευμάτων που προστατεύουν τον θησαυρό του πύργου. Υπάρχει θησαυρός στο Επταπύργιο; Κι αν ναι, τι είδους θησαυρός είναι; Υλικής ή πνευματικής αξίας; Και γιατί δεν τον βρήκε κανείς μέχρι τώρα; Μήπως γιατί τον προστατεύουν τα «πνεύματα» του πύργου; Και σε ποιο σημείο του πύργου ακριβώς βρίσκεται; Στην τελευταία ερώτηση έρχεται να απαντήσει ένας άλλος μύθος. Αυτός που θέλει τη μία από τις δύο μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν την είσοδο του πύργου να είναι ο χάρτης του θησαυρού, με την προϋπόθεση ότι θα την δεις από την σωστή πλευρά και θα ξέρεις να την αντιστοιχίσεις στην κάτοψη του πύργου. Τότε τα δύο παγώνια που πίνουν νερό από ένα σιντριβάνι, σου δείχνουν ακριβώς πού πρέπει να σκάψεις για τον θησαυρό. Γιατί φυσικά ο θησαυρός βρίσκεται κάτω από τον πύργο. Στο βόρειο κομμάτι της υπόγειας Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Από την ελληνιστική εποχή άρχισε να δημιουργείται κάτω από τη Θεσσαλονίκη ένα δίκτυο στοών, για στρατιωτικούς κυρίως σκοπούς. Μία μεγάλη στοά ξεκινούσε από το Επταπύργιο, περνούσε από την περιοχή κοντά στην εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων και διασχίζοντας λοξά τα τείχη, κατέληγε στο λιμάνι. Μια ακόμη ξεκινούσε από το βορειοδυτικό κομμάτι των τειχών, περνούσε από το σημερινό Διοικητήριο και κατέληγε κι αυτή σε θαλάσσια ανοίγματα. Οι Ρωμαίοι, που ήξεραν από υπόγεια δίκτυα, αφού η πόλη τους ήταν γεμάτη από τέτοια, επέκτειναν τις δύο αυτές στοές και δημιούργησαν παράλληλα δίκτυα. Αργότερα οι Χριστιανοί, που χρησιμοποιούσαν τις υπόγειες στοές ως τόπο μυστικών συναντήσεων για τα λατρευτικά τους καθήκοντα, δημιούργησαν ακόμη πιο περίπλοκα δίκτυα που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τεράστιου λαβύρινθου από στοές και κατακόμβες κάτω από την πόλη, που έξοδοί του υπήρχαν (και υπάρχουν) σε όλες σχεδόν τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες της πόλης. (Αγ. Δημήτριο, Αγ. Σοφία, Αχειροποίητο, Όσιο Δαυίδ κλπ). Χρησιμοποιώντας αυτές τις εξόδους οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες κατάφερναν να εντυπωσιάζουν τα πλήθη. Ενώ παρακολουθούσαν την λειτουργία σε μία εκκλησία, χωρίς κανένας να τους βλέπει να φεύγουν, εμφανιζόταν σε κάποια άλλη. Κι έτσι δημιουργούσαν θρύλους γύρω από το όνομά τους ότι μπορεί να ήταν και δισυπόστατοι.
Πόσα και ποια κομμάτια αυτής της υπόγειας πόλης κατάφεραν να αποφύγουν την καταστροφή από την μανία της «αντιπαροχής» και της ανεξέλεγκτης δόμησης των δεκαετιών 50 και 60; Ίσως οι ανασκαφές για το μετρό έχουν κάποιες εκπλήξεις για τους Θεσσαλονικείς. Ίσως τις εκπλήξεις τις κρατήσουν για λογαριασμό τους οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατασκευής του. Σε κάθε περίπτωση κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα που κατά καιρούς βγαίνουν στο φως, δείχνουν πως ακόμα υπάρχει μεγάλο κομμάτι του δικτύου των στοών κάτω από την πόλη. Πού βρίσκεται; Πώς μπορούν να το εντοπίσουν αυτοί που θέλουν? Πώς μπορούν να δείξουν και στους άλλους τα περάσματα και τις εισόδους αυτοί που ξέρουν? Ίσως η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη κάτω από μία πλάκα πεζοδρομίου.

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ
Η Θεσσαλονίκη όπως και πολλές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης έχει στους δρόμους και στα πεζοδρόμιά της εκατοντάδες μεταλλικές πλάκες. Οι περισσότερες από αυτές εξυπηρετούν πρακτικούς σκοπούς και ανήκουν σε διάφορες ΔΕΚΟ. Αυτού του είδους τα μεταλλικά καπάκια έχουν πάνω τους στάμπα με τα αρχικά της επιχείρησης (ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ) που τις τοποθέτησε εκεί. Αν όμως εξαιρεθούν αυτές, μένουν εκατοντάδες ακόμη, με περίεργα σύμβολα χαραγμένα πάνω τους που είναι άγνωστο ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν και τι ακριβώς σκεπάζουν. Ο αστικός μύθος θέλει αυτά τα μεταλλικά καπάκια να είναι τα σημεία διατομής δύο διαφορετικών κόσμων και τοποθετούνται εκεί από αυτούς που επικοινωνούν και με τα δύο επίπεδα για να σηματοδοτούν το σημείο και για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για καπάκια σχετικά μικρού μεγέθους που φέρουν μαγικά σύμβολα, με κυρίαρχο το πεντάκτινο αστέρι σε διάφορες παραλλαγές. Μια απέραντη ποικιλία σχεδίων για την ακρίβεια, που αποκλείει την χρήση καλουπιών για την κατασκευή αυτών των μεταλλικών πλακών και φυσικά χωρίς καμιά αναφορά στα στοιχεία του κατασκευαστή, πράγμα που αποκλείει το ενδεχόμενο να εξηγηθούν ως επιχειρηματικά η βιομηχανικά λογότυπα. Αν πάει κανείς σήμερα να ζητήσει παρόμοια καπάκια σε καταστήματα που πωλούν σχετικά είδη, (υλικά οικοδομών, καταστήματα σιδερικών, χυτήρια, είδη κιγκαλερίας κλπ.) δεν θα τα βρει πουθενά. Ακόμη αξιοπερίεργο είναι ότι τα καπάκια αυτά δεν βρίσκονται μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς, δηλαδή όχι μόνο σε δρόμους και πεζοδρόμια, αλλά και σε εσωτερικές αυλές σπιτιών, ακάλυπτους χώρους, υπόγεια πολυκατοικιών, φωταγωγούς κλπ. Παρά την τεράστια ανοικοδόμηση της πόλης, τα καπάκια αυτά τα συναντάμε ακόμη με μεγάλη συχνότητα. Και παρ΄όλο που τα περισσότερα είναι αρκετά παλιά περνούν απαρατήρητα. Αν κάποιος θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα μ΄αυτά τα καπάκια, το κάνει με τον πιο ασφαλή τρόπο. Σύμβολα τόσο συνηθισμένα και εμφανή που δύσκολα τα προσέχει κανείς.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ
Είναι σε όλους γνωστή η θέση του βυζαντινού ιπποδρομίου της Θεσσαλονίκης, που μέχρι και σήμερα λέγεται «πλατεία Ιπποδρομίου». Εκεί, λοιπόν, επί αυτοκράτορος Θεοδοσίου και μετά από διαταγή του, σφαγιάστηκαν 18.000 Θεσσαλονικείς, που δεν συμμορφωνόταν με τη γραμμή που ήθελε να περάσει ο «Μέγας» αυτοκράτορας στην επικράτειά του. Τα συσσωρευμένα πτώματα κάλυψαν μια μαρμάρινη κολώνα, που βρισκόταν στο κεντρικότερο σημείο του ιπποδρομίου και το αίμα τους πότισε βαθιά το μάρμαρο. Οι συγγενείς των σφαγιασθέντων για να τιμήσουν τους νεκρούς τους κάθε φορά που περνούσαν από το σημείο έριχναν κρυφά ένα βότσαλο, ένα όστρακο ή ένα κομμάτι σπασμένου αγγείου που είχε γραμμένο πάνω το όνομα του νεκρού τους. Όταν λίγους μήνες μετά, το 392 μ.Χ. αυτοκράτορας έγινε ο Φλάβιος, αναθάρρησαν και χάραξαν τα ονόματα των νεκρών πάνω στην μαρμάρινη στήλη. Θρυλείται πως από τότε η στήλη αυτή αιμορραγούσε μια φορά τον χρόνο, στην επέτειο της μεγάλης σφαγής. Αργότερα η στήλη αυτή γκρεμίστηκε και αιώνες μετά χτίστηκε στο σημείο ένα σπίτι. Όταν έσκαβαν για τα θεμέλιά του, βρήκαν τη βάση μιας μεγάλης μαρμάρινης στήλης και διάφορα όστρακα και υπολείμματα σπασμένων αγγείων. Πριν από μερικές δεκαετίες ένας πολιτικός μηχανικός πλησίασε την γηραιά μοναδική κληρονόμο του σπιτιού για να την πείσει να το δώσει αντιπαροχή, εκείνη όμως αρνιόταν πεισματικά και έλεγε πως το κάνει για καλό, γιατί το σπίτι εκείνο εξόντωσε τόσο την οικογένεια που το έκτισε, όσο και την δική της οικογένεια που το πήρε αργότερα. Ανέφερε συγκεκριμένα πως κάποιες μέρες στο σπίτι ακουγόταν ουρλιαχτά και ποδοβολητά αλόγων και πως κάθε φορά μετά από αυτό κάποιος δικός της πέθαινε με περίεργο τρόπο ή πάθαινε κάτι κακό. Αργότερα στο σημείο αυτό κτίστηκε μια μεγάλη πολυκατοικία και … ναι! Καλά καταλάβατε: ήταν η πολυκατοικία που κατέρρευσε με τον σεισμό του 1978. Από ολόκληρη την πόλη έπεσε μόνο μία πολυκατοικία κι ήταν αυτή της πλατείας Ιπποδρομίου. Την ιστορία αυτή δεν την γνωρίζουν πολλοί. Αυτοί όμως που την γνώριζαν δεν άφησαν να κτιστεί ξανά στο σημείο κτίριο κατοικιών. Σήμερα στεγάζεται εκεί το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κι αν μια ιστορία της πόλης πρέπει να ερευνήσει και να αποκαλύψει είναι αυτή του σημείου πάνω στο οποίο είναι κτισμένο.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 263
Είναι η διεύθυνση που δεν θα ήθελε κανείς Θεσσαλονικιός να δηλώνει ως τόπο κατοικίας. Γιατί το παλιό νεοκλασικό που βρίσκεται σ΄αυτή τη διεύθυνση έχει προφανώς ήδη κατοίκους από μια άλλη διάσταση. Ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από το μυστήριο που τυλίγει αυτό το σπίτι; Αληθεύει πως όποιος θέλησε να ασχοληθεί με την ανοικοδόμησή του έπαθε κακό; Αληθεύει πως φωνές και βογκητά ακούγονται κάποιες νύχτες στα άδεια του δωμάτια; Επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα ακόμη και του εξωτερικού ασχολήθηκαν με το θέμα. Για «μέντιουμ» και άλλου είδους τσαρλατάνους που προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο μυστήριο, δεν το συζητώ. Ο καθένας με το δικό του συμπέρασμα: Η αυτοκτονία μιας ερωτευμένης κοπέλας, ο θάνατος δύο Γερμανών στρατιωτών, κι άλλα εμπριμέ ήταν οι θεωρίες που κατά καιρούς ακούστηκαν ότι «στοίχειωσαν» το σπίτι. Οι θεωρίες των σκεπτικιστών λένε πως μάλλον υπάρχουν κληρονομικές διαφορές μεταξύ των δικαιούχων του και γι΄αυτό το σπίτι μένει όπως είναι και δεν ανοικοδομείται. Την αλήθεια την ξέρει μόνον ο αέρας που μπαινοβγαίνει από τα μισογκρεμισμένα παράθυρά του. Εμείς όσο θα το βλέπουμε να μένει εκεί και να καταστρέφεται αργά από το χρόνο, θα σκεφτόμαστε πως το κατοικούν κάποιες οντότητες «από αλλού» και δεν αφήνουν κανέναν άλλον να το διεκδικήσει.

http://www.pass2greece.gr/afieroma_det. ... =123&nid=8
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11589
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 20 Ιουν 2018, 21:39

ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 263
Είναι η διεύθυνση που δεν θα ήθελε κανείς Θεσσαλονικιός να δηλώνει ως τόπο κατοικίας. Γιατί το παλιό νεοκλασικό που βρίσκεται σ΄αυτή τη διεύθυνση έχει προφανώς ήδη κατοίκους από μια άλλη διάσταση. Ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από το μυστήριο που τυλίγει αυτό το σπίτι; Αληθεύει πως όποιος θέλησε να ασχοληθεί με την ανοικοδόμησή του έπαθε κακό; Αληθεύει πως φωνές και βογκητά ακούγονται κάποιες νύχτες στα άδεια του δωμάτια; Επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα ακόμη και του εξωτερικού ασχολήθηκαν με το θέμα. Για «μέντιουμ» και άλλου είδους τσαρλατάνους που προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο μυστήριο, δεν το συζητώ. Ο καθένας με το δικό του συμπέρασμα: Η αυτοκτονία μιας ερωτευμένης κοπέλας, ο θάνατος δύο Γερμανών στρατιωτών, κι άλλα εμπριμέ ήταν οι θεωρίες που κατά καιρούς ακούστηκαν ότι «στοίχειωσαν» το σπίτι. Οι θεωρίες των σκεπτικιστών λένε πως μάλλον υπάρχουν κληρονομικές διαφορές μεταξύ των δικαιούχων του και γι΄αυτό το σπίτι μένει όπως είναι και δεν ανοικοδομείται. Την αλήθεια την ξέρει μόνον ο αέρας που μπαινοβγαίνει από τα μισογκρεμισμένα παράθυρά του. Εμείς όσο θα το βλέπουμε να μένει εκεί και να καταστρέφεται αργά από το χρόνο, θα σκεφτόμαστε πως το κατοικούν κάποιες οντότητες «από αλλού» και δεν αφήνουν κανέναν άλλον να το διεκδικήσει.
το στοιχειωμένο σπίτι!!
εμένα θα μου άρεσε να μένω εκεί!
:oops::oops:
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 20 Ιουν 2018, 23:46

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Ιουν 2018, 21:39
ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 263
Είναι η διεύθυνση που δεν θα ήθελε κανείς Θεσσαλονικιός να δηλώνει ως τόπο κατοικίας. Γιατί το παλιό νεοκλασικό που βρίσκεται σ΄αυτή τη διεύθυνση έχει προφανώς ήδη κατοίκους από μια άλλη διάσταση. Ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από το μυστήριο που τυλίγει αυτό το σπίτι; Αληθεύει πως όποιος θέλησε να ασχοληθεί με την ανοικοδόμησή του έπαθε κακό; Αληθεύει πως φωνές και βογκητά ακούγονται κάποιες νύχτες στα άδεια του δωμάτια; Επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα ακόμη και του εξωτερικού ασχολήθηκαν με το θέμα. Για «μέντιουμ» και άλλου είδους τσαρλατάνους που προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο μυστήριο, δεν το συζητώ. Ο καθένας με το δικό του συμπέρασμα: Η αυτοκτονία μιας ερωτευμένης κοπέλας, ο θάνατος δύο Γερμανών στρατιωτών, κι άλλα εμπριμέ ήταν οι θεωρίες που κατά καιρούς ακούστηκαν ότι «στοίχειωσαν» το σπίτι. Οι θεωρίες των σκεπτικιστών λένε πως μάλλον υπάρχουν κληρονομικές διαφορές μεταξύ των δικαιούχων του και γι΄αυτό το σπίτι μένει όπως είναι και δεν ανοικοδομείται. Την αλήθεια την ξέρει μόνον ο αέρας που μπαινοβγαίνει από τα μισογκρεμισμένα παράθυρά του. Εμείς όσο θα το βλέπουμε να μένει εκεί και να καταστρέφεται αργά από το χρόνο, θα σκεφτόμαστε πως το κατοικούν κάποιες οντότητες «από αλλού» και δεν αφήνουν κανέναν άλλον να το διεκδικήσει.
το στοιχειωμένο σπίτι!!
εμένα θα μου άρεσε να μένω εκεί!
:oops::oops:
Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει αρκετά σε σχετικό νήμα του σχωρεμένου, για το "στοιχειωμένο" της Όλγας.
Το πατρικό μου ήταν έναν δρόμο πιο πίσω, το συγκεκριμένο σπίτι ήταν κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας.

Βέλβιιιιιιιι!!! Για καμ του δώθε!!!! :lol:


Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11589
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 20 Ιουν 2018, 23:50

shrike έγραψε:
20 Ιουν 2018, 23:46
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Ιουν 2018, 21:39
ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 263
Είναι η διεύθυνση που δεν θα ήθελε κανείς Θεσσαλονικιός να δηλώνει ως τόπο κατοικίας. Γιατί το παλιό νεοκλασικό που βρίσκεται σ΄αυτή τη διεύθυνση έχει προφανώς ήδη κατοίκους από μια άλλη διάσταση. Ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από το μυστήριο που τυλίγει αυτό το σπίτι; Αληθεύει πως όποιος θέλησε να ασχοληθεί με την ανοικοδόμησή του έπαθε κακό; Αληθεύει πως φωνές και βογκητά ακούγονται κάποιες νύχτες στα άδεια του δωμάτια; Επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα ακόμη και του εξωτερικού ασχολήθηκαν με το θέμα. Για «μέντιουμ» και άλλου είδους τσαρλατάνους που προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο μυστήριο, δεν το συζητώ. Ο καθένας με το δικό του συμπέρασμα: Η αυτοκτονία μιας ερωτευμένης κοπέλας, ο θάνατος δύο Γερμανών στρατιωτών, κι άλλα εμπριμέ ήταν οι θεωρίες που κατά καιρούς ακούστηκαν ότι «στοίχειωσαν» το σπίτι. Οι θεωρίες των σκεπτικιστών λένε πως μάλλον υπάρχουν κληρονομικές διαφορές μεταξύ των δικαιούχων του και γι΄αυτό το σπίτι μένει όπως είναι και δεν ανοικοδομείται. Την αλήθεια την ξέρει μόνον ο αέρας που μπαινοβγαίνει από τα μισογκρεμισμένα παράθυρά του. Εμείς όσο θα το βλέπουμε να μένει εκεί και να καταστρέφεται αργά από το χρόνο, θα σκεφτόμαστε πως το κατοικούν κάποιες οντότητες «από αλλού» και δεν αφήνουν κανέναν άλλον να το διεκδικήσει.
το στοιχειωμένο σπίτι!!
εμένα θα μου άρεσε να μένω εκεί!
:oops::oops:
Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει αρκετά σε σχετικό νήμα του σχωρεμένου, για το "στοιχειωμένο" της Όλγας.
Το πατρικό μου ήταν έναν δρόμο πιο πίσω, το συγκεκριμένο σπίτι ήταν κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας.

Βέλβιιιιιιιι!!! Για καμ του δώθε!!!! :lol:
ρε συ το εννοώ.
μ'αρέσει...και σήμερα πέρασα από εκεί...ανατριχίλα!
:hebit::hebit:
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 20 Ιουν 2018, 23:52

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Ιουν 2018, 23:50
shrike έγραψε:
20 Ιουν 2018, 23:46
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Ιουν 2018, 21:39

το στοιχειωμένο σπίτι!!
εμένα θα μου άρεσε να μένω εκεί!
:oops::oops:
Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει αρκετά σε σχετικό νήμα του σχωρεμένου, για το "στοιχειωμένο" της Όλγας.
Το πατρικό μου ήταν έναν δρόμο πιο πίσω, το συγκεκριμένο σπίτι ήταν κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας.

Βέλβιιιιιιιι!!! Για καμ του δώθε!!!! :lol:
ρε συ το εννοώ.
μ'αρέσει...και σήμερα πέρασα από εκεί...ανατριχίλα!
:hebit::hebit:
Κι εγώ πέρασα, κατά τις 8 το βράδυ, φεύγοντας από την σημερινή μου υπηρεσία (καφέ με την... μαμά). :lol:

Έχω μπει και 2-3 φορές ως ενήλικος (πιτσιρικάς έμπαινα για άλλους λόγους βέβαια), για να πάρω κάτι μονωτικά φύλλα.


Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29637
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 21 Ιουν 2018, 12:26

shrike έγραψε:
20 Ιουν 2018, 23:46
.....
Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει αρκετά σε σχετικό νήμα του σχωρεμένου, για το "στοιχειωμένο" της Όλγας.
Το πατρικό μου ήταν έναν δρόμο πιο πίσω, το συγκεκριμένο σπίτι ήταν κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας.

Βέλβιιιιιιιι!!! Για καμ του δώθε!!!! :lol:
τι μνήμες μου ξυπνάς αφοριασμένε;!

μιας άλλης εποχής; μιας άλλης ζωής; μιας άλλης διάστασης;

δυσκολεύομαι ν' αποφασίσω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
elchav
Δημοσιεύσεις: 8659
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 16:27

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 27 Απρ 2022, 00:33

O αρης είναι μεγάλη ομάδα
Ο παοκ είναι μεγάλη ομάδα
Οι Αθηναίοι μας ζηλεύουν
Είμαστε συμπρωτεύουσα
Σε ένα χρόνο θα κατεβαίνω κέντρο με μετρό
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 22701
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Αστικοί μύθοι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 27 Απρ 2022, 00:38

Επίσης υπάρχουν οι εξής θρύλοι:

- Το κόκκινο σπίτι στην Αγίας Σοφίας, όπου λέγανε ότι ζούνε βρικόλακες. Πλέον το αγόρασε ο... Ιβάν... μη το πω το επίθετο.
- Οι κήποι του Πασά. Νανόδεις κατασκευές που κανείς δεν ξέρει τι εξυπηρετούσαν.
- Η οδός μαύρης πέτρας, η οποία λένε ότι κάποια ώρα της νύχτας, μετατρέπετε σε πύλη που οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο.
Ζούμε σε μια οικονομία.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών