Έκανα τεστ DNA, τα αποτελέσματα (MyHeritage + MyTrueAncestry)
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Re: Έκανα τεστ DNA, τα αποτελέσματα (MyHeritage + MyTrueAncestry)
Αυτά τα τεστ δίδουν και στοιχεία για απλοομάδες ή δίδουν μόνο αυτές τις περιγραφές;
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Είπαμε, έχουν μια τεράστια βάση δεδομένων, όταν εσύ δίνεις δείγμα τότε ψάχνουν που έχεις περισσότερους "συγγενείς". Εάν πχ βρουν πως έχεις χιλιάδες τέταρτα/πέμπτα ξαδέρφια στην Ιταλία τότε κάτι παίζει και σου λέει πως είσαι από Ιταλία.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Όχι ακριβώς, το ancestry που έκανα εγώ πχ, λέει ότι έχει φτιάξει για κάθε ancestral region ένα προφίλ βάσει οικογενειών που είναι εκεί για πολλές γενιές. Έτσι, αν ματσάρεις σε αρκετά σημεία DNA, υποθέτω σε κατατάσσει στην τάδε περιοχή με ποσοστό τάδε... άλλα όπως το myheritage δεν ξέρω τι κάνουν..
Εγώ έβγαλα (ancestry.com):
52% Ελλάδα & Αλβανία (ούνα φάτσα;;)
34% Νότια Ιταλία (οκ κάνει νόημα, έχουμε κάποια "ιταλικά" ονόματα στο σόι, πχ Βενετσάνα)
14% κόκκινα Βαλκάνια (???)

Ομολογώ βέβαια ότι δεν έχω ιδέα τι παίζει απ'το 4ο επίπεδο και πέρα στο δέντρο (ως προ-προπαπούδες πάει). Ψήνομαι να πληρώσω τα λίγα ευρώ να πάρω και από myheritage, να δω πόσο διαφορετικά/μούφα θα είναι τα αποτελέσματα
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Όχι, τουλάχιστον το ancestry είναι πολύ light και τσεκάρει κάποιες περιοχές μόνο του dna που σχετίζονται υποτίθεται με κάποια traits. πχ δες εδώ

αυτά είναι μόνο τάσεις βέβαια, πχ στο caffeine intake έχει πέσει οικτρά έξω για μένα. Το πολύ ένα καφεδάκι πίνω!
Πατώντας στο κάθε trait σου λέει λίγα λογάκια, πχ πόσο % είναι γενετικό vs περιβ. και με reference σε κάποιο paper.
Ένιγουει, βάσει αυτών των σημείων dna και κάποιων άλλων είναι που σε ματσάρουν σε περιοχές και με άλλα άτομα.
Έτσι δουλεύει και το myheritage απ'όσο ξέρω, αν θες haplogroups, ψάξε dna testing haplogroups reddit για να βρεις ποιες υπηρεσίες τα δίνουν.
Και στο myheritage το έχουν αυτο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι marketing μουφα κάτι τέτοιο. Πως γνωρίζουν πως μια οικογένεια είναι αρκετές γενιές σε μια περιοχή και δεν έχει μπασταρδεψει; Άντε και στο πάει μέχρι προπαππούδες, που βρήκαν δείγμα και τι μέγεθος έχουν για να γίνει στατιστικά η σύγκριση;masterridley έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 02:54Όχι ακριβώς, το ancestry που έκανα εγώ πχ, λέει ότι έχει φτιάξει για κάθε ancestral region ένα προφίλ βάσει οικογενειών που είναι εκεί για πολλές γενιές. Έτσι, αν ματσάρεις σε αρκετά σημεία DNA, υποθέτω σε κατατάσσει στην τάδε περιοχή με ποσοστό τάδε... άλλα όπως το myheritage δεν ξέρω τι κάνουν..
Εγώ έβγαλα (ancestry.com):
52% Ελλάδα & Αλβανία (ούνα φάτσα;;)
34% Νότια Ιταλία (οκ κάνει νόημα, έχουμε κάποια "ιταλικά" ονόματα στο σόι, πχ Βενετσάνα)
14% κόκκινα Βαλκάνια (???)
Ομολογώ βέβαια ότι δεν έχω ιδέα τι παίζει απ'το 4ο επίπεδο και πέρα στο δέντρο (ως προ-προπαπούδες πάει). Ψήνομαι να πληρώσω τα λίγα ευρώ να πάρω και από myheritage, να δω πόσο διαφορετικά/μούφα θα είναι τα αποτελέσματα
Εμένα μου έβγαλε ονομαστικά την Τραπεζούντα (Τουρκία είχα 25%), αλλά πιστεύω πως είναι από μακρινούς συγγενείς που μείνανε πισω και κάνανε το τέστ, πάρα από ancestral region.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μοιάζει κάπως με το δικό μου αυτό. Ίσως το πιο κοντινό που έχω δει απ' όσα ανεβάσατε. Και το μόνο πλην του δικού μου που έχει Ίβηρας (είχα και πολύ, σχεδόν 30% νομίζω).
30 Νοεμβρίου 2024
Υπερδιάσημος Τούρκος youtuber βγήκε «Έλληνας» σε τεστ DNA και οι συμπατριώτες του το σχολιάζουν.
«Όμορφος Έλληνας youtuber» του έγραψε ένας συμπατριώτης του.

Είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό, διάφοροι influencers να κάνουν DNA tests και να αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα του τεστ λάιβ ή σε βίντεο στους οπαδούς τους, την ώρα που τα μαθαίνουν και οι ίδιοι.
Στην Τουρκία από ό,τι φαίνεται είναι της μόδας γιατί κατά καιρούς γίνονται viral τέτοια βιντεάκια. O Τούρκος youtuber, Orkun Isitmak, ο οποίος έχει 11 εκατομμύρια followers, έκανε ένα τέτοιο τεστ και βγήκε κατά 84% ΝοτιοΕυρωπαίος και 57% Έλληνας.
Και αυτό σχολιάστηκε πολύ στη γείτονα χώρα.

Κάποια από τα σχόλια που βρήκαμε στο Reddit, κάποια χιουμοριστικά και κάποια πιο σοβαρά:
“Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη Μογγολία”.
“Ωραίος Έλληνας YouTuber”.
Κάποιος άλλος προσπαθεί να κάνει μία ενδελεχή ανάλυση γιατί συμβαίνει αυτό:
“Λοιπόν, η περιοχή της σύγχρονης Τουρκίας δεν υπήρξε ποτέ ομοιογενής. Είναι μια τεράστια χώρα. Οι ανατολικοί Τούρκοι είναι πολύ πιο κοντά στους Αρμένιους/Άνω Μεσοποτάμιους/Καυκάσιους, με πολύ λίγη τουρκική ανάμειξη. Η δυτική Τουρκία έχει μερικές από τις πιο πραγματικές τουρκικές αναμείξεις (που παραμένουν μειοψηφία στο DNA τους), αλλά ο πληθυσμός πριν από τους Σελτζούκους/Οθωμανούς (η πλειοψηφία του DNA τους) ήταν πιο δυτικός και παρόμοιος με τους Κύπριους και τους Δωδεκανήσιους Έλληνες. Οι προ-τουρκικοί Ανατολίτες δεν ήταν Μυκηναίοι, επομένως δεν ήταν πλήρως Έλληνες, αλλά είχαν εκτενή ελληνιστική επιρροή και υπήρχε ένα σημαντικό ποσοστό Μυκηναϊκής/Ελληνικής ανάμειξης (30-40% σε ρωμαϊκά δείγματα) στη δυτική Τουρκία. Παράλληλα, υπήρχε επίσης σημαντική εγχώρια ανατολική ανάμειξη (από Καρίες, Λυκίες, Λυδούς), καθώς και ανατολική ανατολίτικη/μεσοποταμιακή ανάμειξη.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, η Τουρκία είναι ποικιλόμορφη. Και οι Τούρκοι δεν είναι ούτε πλήρως τουρκικοί, ούτε τουρκοποιημένοι Έλληνες, αλλά αποτέλεσμα πολύπλοκων μεταναστεύσεων στην Ανατολία”.
“Ως Τούρκος, μπορώ να πω ότι τα δεδομένα είναι αληθή. Και αυτό δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι άρχισαν να μεταναστεύουν στην Ανατολία μόλις πριν από 1000 χρόνια. Καθώς οι Τούρκοι έγιναν η κυρίαρχη κουλτούρα, οι άλλοι αφομοιώθηκαν με τον καιρό. Ίσως είμαι Έλληνας ή Πέρσης ή Κούρδος. Δεν έχει σημασία, κατά τη γνώμη μου. Μεγάλωσα ως Τούρκος, οπότε αυτό είμαι, ανεξάρτητα από τους προγόνους μου”.
Η εθνικότητα, δεν καθορίζεται από το DNA φυσικά, αυτή καθορίζεται από τον πολιτισμό που συνδέει κάποιες ομάδες ανθρώπων. Αλλά, τέτοιες αποκαλύψεις όπως του youtuber μπορεί να φέρουν τους λαούς πιο κοντά, διαλύοντας τις ρατσιστικές θεωρίες περί φυλετικής ανωτερώτητας και καθαρότητας.
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/diasi ... holiazoun/
Υπερδιάσημος Τούρκος youtuber βγήκε «Έλληνας» σε τεστ DNA και οι συμπατριώτες του το σχολιάζουν.
«Όμορφος Έλληνας youtuber» του έγραψε ένας συμπατριώτης του.

Είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό, διάφοροι influencers να κάνουν DNA tests και να αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα του τεστ λάιβ ή σε βίντεο στους οπαδούς τους, την ώρα που τα μαθαίνουν και οι ίδιοι.
Στην Τουρκία από ό,τι φαίνεται είναι της μόδας γιατί κατά καιρούς γίνονται viral τέτοια βιντεάκια. O Τούρκος youtuber, Orkun Isitmak, ο οποίος έχει 11 εκατομμύρια followers, έκανε ένα τέτοιο τεστ και βγήκε κατά 84% ΝοτιοΕυρωπαίος και 57% Έλληνας.
Και αυτό σχολιάστηκε πολύ στη γείτονα χώρα.

Κάποια από τα σχόλια που βρήκαμε στο Reddit, κάποια χιουμοριστικά και κάποια πιο σοβαρά:
“Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη Μογγολία”.
“Ωραίος Έλληνας YouTuber”.
Κάποιος άλλος προσπαθεί να κάνει μία ενδελεχή ανάλυση γιατί συμβαίνει αυτό:
“Λοιπόν, η περιοχή της σύγχρονης Τουρκίας δεν υπήρξε ποτέ ομοιογενής. Είναι μια τεράστια χώρα. Οι ανατολικοί Τούρκοι είναι πολύ πιο κοντά στους Αρμένιους/Άνω Μεσοποτάμιους/Καυκάσιους, με πολύ λίγη τουρκική ανάμειξη. Η δυτική Τουρκία έχει μερικές από τις πιο πραγματικές τουρκικές αναμείξεις (που παραμένουν μειοψηφία στο DNA τους), αλλά ο πληθυσμός πριν από τους Σελτζούκους/Οθωμανούς (η πλειοψηφία του DNA τους) ήταν πιο δυτικός και παρόμοιος με τους Κύπριους και τους Δωδεκανήσιους Έλληνες. Οι προ-τουρκικοί Ανατολίτες δεν ήταν Μυκηναίοι, επομένως δεν ήταν πλήρως Έλληνες, αλλά είχαν εκτενή ελληνιστική επιρροή και υπήρχε ένα σημαντικό ποσοστό Μυκηναϊκής/Ελληνικής ανάμειξης (30-40% σε ρωμαϊκά δείγματα) στη δυτική Τουρκία. Παράλληλα, υπήρχε επίσης σημαντική εγχώρια ανατολική ανάμειξη (από Καρίες, Λυκίες, Λυδούς), καθώς και ανατολική ανατολίτικη/μεσοποταμιακή ανάμειξη.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, η Τουρκία είναι ποικιλόμορφη. Και οι Τούρκοι δεν είναι ούτε πλήρως τουρκικοί, ούτε τουρκοποιημένοι Έλληνες, αλλά αποτέλεσμα πολύπλοκων μεταναστεύσεων στην Ανατολία”.
“Ως Τούρκος, μπορώ να πω ότι τα δεδομένα είναι αληθή. Και αυτό δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι άρχισαν να μεταναστεύουν στην Ανατολία μόλις πριν από 1000 χρόνια. Καθώς οι Τούρκοι έγιναν η κυρίαρχη κουλτούρα, οι άλλοι αφομοιώθηκαν με τον καιρό. Ίσως είμαι Έλληνας ή Πέρσης ή Κούρδος. Δεν έχει σημασία, κατά τη γνώμη μου. Μεγάλωσα ως Τούρκος, οπότε αυτό είμαι, ανεξάρτητα από τους προγόνους μου”.
Η εθνικότητα, δεν καθορίζεται από το DNA φυσικά, αυτή καθορίζεται από τον πολιτισμό που συνδέει κάποιες ομάδες ανθρώπων. Αλλά, τέτοιες αποκαλύψεις όπως του youtuber μπορεί να φέρουν τους λαούς πιο κοντά, διαλύοντας τις ρατσιστικές θεωρίες περί φυλετικής ανωτερώτητας και καθαρότητας.
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/diasi ... holiazoun/
Με βρήκε μια κυρία που είχαμε κάποια τμήματα κοινού dna, είναι από το χωριο του παππού μου, με ενημέρωσε πως οι κάτοικοι κάνουν μια προσπάθεια να φτιάξουν τα γενεαλογικά δέντρα των χωριανών, ξεκίνησε να ψάχνει και το δικό μου. Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. 

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σέλευκας την 13 Μαρ 2025, 00:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 999 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kappa
17 Ιούλ 2024, 15:05
-
-
Νέα δημοσίευση Αν έκανα βιβλική ταινία με σας.
από Communio Sancta » 01 Νοέμ 2024, 18:46 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 100 Απαντήσεις
- 2253 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Νοέμ 2024, 02:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έκανα μαλάκια. Πόσο πολυ θα τονε πιω;;;
από Οργισμένος » 07 Απρ 2024, 17:32 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 72 Απαντήσεις
- 3382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης