Τι ηπιες χθες ρε φιλε?Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑11 Δεκ 2019, 13:59Ο νηματοθέτης είναι εγελιανός σοφιστής
Ευτυχώς δε ζούμε στην εποχή της δικαίωσης των εξουσιαστικών σχέσεων
Σήμερα, αύριο επαναστατούν οι εργάτες
Σε 10 χρόνια η πλειοψηφία των χωρών θα έχει κομμουνιστικό κράτος με νέες δυναμικές
Οπότε είμαστε υπέρ της δουλοποίησης των αστών στα χέρια των προλετάριων
Η δικτατορία του προλεταριάτου είναι τετελεσμένο
Δουλοκτησία.
Re: Δουλοκτησία.
- blackpaint
- Δημοσιεύσεις: 9596
- Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 00:37
- blackpaint
- Δημοσιεύσεις: 9596
- Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 00:37
Re: Δουλοκτησία.
η φιλανθρωπια ειναι πρακτικη της αστικης ταξης: παρε ενα ορφανοτροφειο και μεινε μακρια μου. Η αριστερα αντιπροτασει την ταξικη αλληλεγγυη.
Re: Δουλοκτησία.
Εννοώ ότι δεν αντίκειται στην ανθρώπινη φύση.
- blackpaint
- Δημοσιεύσεις: 9596
- Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 00:37
Re: Δουλοκτησία.
Διαφωνω. Η δουλεια εμφανιζεται μονον σε ταξικα διαστρωματωμενες κοινωνιες. Στην πιο φυσικη μορφη κοινωνικης οργανωσης του χομο σαπιενς σαπιενς, και την πιο μακραιωνη, αυτη της κυνηγετικης-τροφοσυλλεκτικης κοινωνιας, ηταν ανυπαρκτη.
Re: Δουλοκτησία.
Δεν ήταν πρακτική γιατί ο άνθρωπος τότε έπρεπε να ξοδεύει όλη του την ενέργεια για να επιβιώσει. Όταν όμως ο άνθρωπος ανακάλυψε τρόπους να τρώει και να του μένει αρκετός ελεύθερος χρόνος και εμφανίστηκε η δουλεία, δεν έπαψε να είναι χομο σαπιενς σαπιενς. Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε στο DNA μας γονίδια για να διασπάμε το άμυλο που δεν είχαν οι κυνηγοί. Αυτό σημαίνει ότι ο αγροτικός πολιτισμός μπήκε στο DNA μας.blackpaint έγραψε: ↑14 Δεκ 2019, 19:37Διαφωνω. Η δουλεια εμφανιζεται μονον σε ταξικα διαστρωματωμενες κοινωνιες. Στην πιο φυσικη μορφη κοινωνικης οργανωσης του χομο σαπιενς σαπιενς, και την πιο μακραιωνη, αυτη της κυνηγετικης-τροφοσυλλεκτικης κοινωνιας, ηταν ανυπαρκτη.
- blackpaint
- Δημοσιεύσεις: 9596
- Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 00:37
Re: Δουλοκτησία.
Τι διανοητικη ακροβασια ηταν αυτη τωρα; τι σχεση εχουν τα ενζυμα με τη δουλεια ως ..φυσικη κατασταση; Ουτε η δουλεία, ουτε η δουλειά, ουτε η ατομικη ιδιοκτησια ειναι φυσικες συνθηκες στον ανθρωπο, αλλα κοινωνικες. Τεχνητες συνθηκες και συμβασεις δηλαδη.
Re: Δουλοκτησία.
Στο σενάριο επαναφοράς σε προβιομηχανικές συνθήκες, δεν λαμβάνεις υπόψη σου ιστορικά δεδομένα και διαπιστωμένες διαφορές των μεγάλων πολιτισμών. Χριστιανικές κοινωνίες θα δώσουν το πιθανότερο, κάτι σε φεουδαλικό σύστημα, με ελάχιστη δουλεία πέρα από περιστασιακές συνθήκες πχ σκλαβοι στις φυτείες του νότου των ΗΠΑ. Σε μεσογειακές περιοχές λίγο πιο χύμα τα πράγματα κάτι σε ζωή βυζαντινού χωριού, με εκτεταμένες οικογένειες-σόγια και μικρή περιστασιακή αριστοκρατία. Ο μουσουλμανικός κόσμος θα έχει σίγουρα εκτεταμένη δουλεία, και με κατακτητικούς πολέμους για απόκτηση αυτών. Εν μέρει οδήγησε και στην παρακμή του. Πολυπληθείς ασιατικές κοινωνίες Ινδίες Ινδοκίνες κλπ κάποιο σύστημα με κάστες, είχαν πάντα περίσσιο κόσμο. Η Κίνα γραφειοκρατία. Αφρική προσαρμοσμένο ανθρώπινο υποείδος σε αδιάκοπους πολέμους μικρών πρωτόγονων φυλών, πιο εκτεταμένη θα ήταν η ανθρωποφαγία παρά η δουλεία.Antigeist έγραψε: ↑19 Νοέμ 2019, 17:38Όλες σχεδόν οι μεσογειακές κοινωνίες της αρχαιότητας ήταν στη βάση τους δουλοκτητικές με απομεινάρια να επιβιώνουν στον χώρο μέχρι το τέλος του μεσαίωνα. Προσοχή: είναι άλλο πράγμα μια κοινωνία (όπως η φεουδαλικές ή αποικιοκρατικές) που έχει κάποιους δούλους (δούλος με την αυστηρή έννοια του όρου λέγεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από έναν κύριο αλλά αποτελεί αντικείμενο χρηματικών συναλλαγών), και άλλο μια κοινωνία όπου ολόκληρη η οικονομική και πολιτική δραστηριότητα βασίζεται στην δουλοκτησία.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτή η πανάρχαια κοινωνική διάρθρωση να ξανακάνει την εμφάνισή της σε συνθήκες όπου η οικονομία αναγκαστεί να ξεκόψει τελείως από τους κινητήρες καύσης και άρα οι παραγωγικές δυνατότητες κινήσουν αιώνες πίσω.
Έχει μια δουλοκτητική κοινωνία κάνενα καλό κατά τη γνώμη σας; Είναι προτιμότερη από ένα καθεστώς βλαχοδημαρχίας όπως αυτό του ευρωπαϊκού μεσαίωνα; Άλλωστε αυτό είναι το πολιτικό πρότυπο που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Διαφέρει μόνο στο ότι βλαχοδήμαρχος μπορεί να γίνει πλέον οποιοσδήποτε και το ιδεολογικό πλαίσιο εκκοσμικεύτηκε.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Re: Δουλοκτησία.
ακόμα δούλους έχεις, όχι δια της βίας, αλλά της συστηματικής αποβλάκωσης και του "προνομίου" να καταναλώνουν το προϊόν που παράγουν.
Re: Δουλοκτησία.
Nτάξει αφού και η δουλειά είναι αφύσικη φάε ηλιακή ακτινοβολία τότε που είναι 100% φυσική. Κάποιος εργάστηκε για να παράξει, να μεταφέρει να πουλήσει να μαγειρέψει αυτά που τρως.blackpaint έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 04:35Τι διανοητικη ακροβασια ηταν αυτη τωρα; τι σχεση εχουν τα ενζυμα με τη δουλεια ως ..φυσικη κατασταση; Ουτε η δουλεία, ουτε η δουλειά, ουτε η ατομικη ιδιοκτησια ειναι φυσικες συνθηκες στον ανθρωπο, αλλα κοινωνικες. Τεχνητες συνθηκες και συμβασεις δηλαδη.
Re: Δουλοκτησία.
Η αγορά των προϊόντων γίνεται με ένα αντίτιμο . Είναι ανοησία να θεωρείται ο παραγωγικός τομέας δούλος .Αυτές οι ιδέες είναι παράλογες .