Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Kiki mat
Δημοσιεύσεις: 1849
Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 08:20
Phorum.gr user: Dela

Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 07 Ιουν 2020, 06:40

.Ιστορικό
Λίγα λόγια για την ιστορία μας…

Η Ιδρυτική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 20Ιούνη 1976 στον κινηματογράφο Ιλιον στην Αθήνα. Εκεί συγκεντρώθηκαν 212 εκλεγμένες αντιπρόσωποι από 43 γυναικείους Συλλόγους από όλη την Ελλάδα και αποφάσισαν την επωνυμία της κοινής τους δραστηριότητας και το συντονισμό των αγώνων τους.

Με την ίδρυσή της, η ΟΓΕ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών. Οι γυναίκες που έσμιξαν μετά από την 7χρονη δικτατορία, ήταν αποφασισμένες να μπουν μπροστά και να ανοίξουν δρόμους για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών του καθημερινού μόχθου. Των γυναικών που γίνονται αποδέκτες της εργασιακής εκμετάλλευσης και της φυλετικής καταπίεσης. Από την πρώτη στιγμή αναδείχθηκε η ξεχωριστή φυσιογνωμία της, το γεγονός δηλαδή ότι είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση που ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν στη γυναικεία ανισοτιμία.

Χιλιάδες είναι οι γυναίκες που κράτησαν τις σημαίες και τα πανό της ΟΓΕ, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις σε Υπουργεία, σε Νοσοκομεία, σε εργασιακούς χώρους σε Δημοτικά Συμβούλια για την κατάσταση των παιδικών σταθμών, για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για τους ελεύθερους χώρους, για την κατάσταση στα σχολεία, που στόλισαν πλατείες και χώρους εκδηλώσεων, που έπαιξαν θέατρο, τραγούδησαν σε χορωδίες, που έγραψαν ένα άρθρο, μια ανταπόκριση, ένα ποίημα στο Δελτίο της ΟΓΕ. Με το υλικό της ΟΓΕ έφτασαν και σε άλλες γυναίκες στο χώρο δουλειάς, στο σχολείο και στον παιδικό σταθμό, στη σχολή, στη γειτονιά.

Η ΟΓΕ έχει τις ρίζες της στους αγώνες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Οι ΟΓΕδίτισσες είμαστε δεμένες σε μια συνέχεια με τις αγωνίστριες του αντικατοχικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που αντιτάχτηκε στη βρετανική-αμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα, που είχε στόχο να απομονώσει το λαό από τις κατακτήσεις που έφερνε ο δικός του αγώνας. Είμαστε δεμένες με τις γυναίκες που βίωσαν αλύγιστες τις εξορίες και τις φυλακές. Έχουμε πάρει τη σκυτάλη από τις αγωνίστριες που έδωσαν το δικό τους μεράδι στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στις γραμμές της ΟΓΕ ανθίζει η σπορά των χιλιάδων αγωνιστριών της ΠΟΓ (1946), της ΠΔΕΓ (1948), της ΠΕΓ (1964), που την διέλυσε η Χούντα το 1967. Τη δύναμή μας σήμερα την αντλούμε από την ανάγκη να αγωνιστούμε για όλα εκείνα που μας ανήκουν και μας τα στερούν τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

Υπάρχει σήμερα γυναικεία ανισοτιμία;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν κατακτήσει την ισότητα. Το γεγονός όμως ότι άρθηκαν μια σειρά αναχρονιστικές αντιλήψεις, ή ότι προωθήθηκε η νομική ισότητα, σημαίνει και πραγματική ισοτιμία στη ζωή;

Η απάντηση έρχεται από τις δεκάδες εργαζόμενες μητέρες που απολύονται μετά από την άδεια μητρότητας, αλλά και από τις χιλιάδες νέες γυναίκες που εκβιάζονται να υπογράψουν δήλωση ότι δε θα δημιουργήσουν οικογένεια προκειμένου να προσληφθούν. Γιατί η μητρότητα αποτελεί «κόστος» για την εργοδοσία και το κράτος.

Την απάντηση την δίνει η ζωή των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, που επιφορτίζονται με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα της οικογένειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Την απάντηση την δίνει η πρωτιά των γυναικών στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η διαφορά στους μισθούς, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες αυτές είναι διακρίσεις που αυξάνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών, γενικά των επιχειρηματικών ομίλων.

Η γυναικεία ανισοτιμία λοιπόν ζει και βασιλεύει στη σημερινή κοινωνία. Είναι πρόβλημα κοινωνικό, με ταξική και φυλετική διάσταση. Έχει σημαδέψει την ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία, γιατί είναι γέννημά της και θα εξαλειφθεί πλήρως μόνο με την κατάργησή της.

Η ΟΓΕ δεν απευθύνεται σ’ όλες τις γυναίκες, αλλά στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Στις εργαζόμενες και στις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες και στις φτωχές αγρότισσες, στις φοιτήτριες και στις σπουδάστριες, Ελληνίδες και μετανάστριες. Αυτές είναι που βιώνουν την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση.

Απευθύνεται στις νέες γυναίκες, αντικρούοντας όλες τις νέες αντιεπιστημονικές θεωρίες που πλασάρονται παντού και διδάσκονται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Θεωρίες που αρνούνται την αντικειμενική πραγματικότητα, που ανάγουν τον “αυτοπροσδιορισμό” σε μέγιστη αξία, που αρνούνται τα βιολογικά χαρακτηριστικά των δύο φύλων και τη μεταξύ τους σχέση στη διαδικασία της τεκνοποίησης, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ελευθερίας».

Πίσω από τις κατακτήσεις των γυναικών, υπάρχει η σφραγίδα των αγώνων της ΟΓΕ, όπως για το οικογενειακό δίκαιο και τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Από την ίδρυσή της η ΟΓΕ παλεύει αταλάντευτα:

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ίση αμοιβή για ίση δουλειά.
Για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για τα επιδόματα τοκετού και μητρότητας, τις άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας, ίδιες για όλες τις μητέρες σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Για τα δικαιώματα της αγρότισσας, της αυτοαπασχολούμενης.
Για το δικαίωμα όλων των παιδιών να πηγαίνουν σε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
Η ΟΓΕ είναι πάντα παρούσα στις λαϊκές κινητοποιήσεις για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και Αθλητισμό, το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα ΜΜΕ, ενάντια στα ναρκωτικά, τη βία και την πορνεία.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς και τις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται τις επιθέσεις και τους αποκλεισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού. Έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Η δράση της στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ), και ως Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου από το 2007, υπηρετεί ακριβώς αυτόν το στόχο.
Η ΟΓΕ αποκάλυψε την αντεργατική Συνθήκη του Μάαστριχτ, μήτρα όλων των συνθηκών που τσάκισαν προηγούμενα κατακτημένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύνδεσή της με τα μονοπώλια.
Η ΟΓΕ αγωνίζεται για την αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, και την απομόνωση κάθε φασιστικού μορφώματος στις γειτονιές.
Ποια είναι η φυσιογνωμία της ΟΓΕ;

Η ΟΓΕ δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ). Δεν έχει οικονομικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις που να υπαγορεύουν τις διεκδικήσεις της, το πρόγραμμα και τους σκοπούς της.
Δεν είναι φιλανθρωπικός φορέας. Η λαϊκή αλληλεγγύη που αναπτύσσεται με τη δράση της ΟΓΕ έχει το χαρακτήρα της αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε ίσους, για να δυναμώσει ο κοινός μας αγώνας για όλα αυτά που μας στερούν. Δεν έχει το χαρακτήρα της ελεημοσύνης ή της «φιλανθρωπίας» για να μάθουμε να ζούμε στη φτώχεια.
Δεν είναι οργάνωση που θεωρεί ως αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας την «εξουσία του άντρα». Δε βλέπουμε ως αντίπαλο το συνάδελφο, το σύζυγο, τον αδελφό, το συναγωνιστή μας, αλλά το σύστημα που γεννά την ανισοτιμία μας. Η ΟΓΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του νεοφεμινισμού.
Δεν είναι χώρος κοινωνικής συναναστροφής με στόχο την αναζήτηση συντροφιάς ή την περιστασιακή διασκέδαση μοναχικών ή και καταπιεσμένων γυναικών.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση. Ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ανισοτιμία. Τα θεμέλια της ΟΓΕ είναι οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών με την αγωνιστική τους δράση. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ βρίσκονται καθημερινά πλάι στις γυναίκες της γειτονιάς, της συνοικίας, της πόλης και του χωριού, είτε είναι μέλη είτε όχι, για να αφουγκράζονται τον παλμό τους, για να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, για να τονίζουν με τη δράση τους την αξία της συμμετοχής και την αξιοπρέπεια της ελεύθερης αγωνιζόμενης γυναίκας.

Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερεί το κίνητρο του κέρδους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις: Το δικαίωμα στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, το μέλλον το παιδιών μας.

Δεν είμαστε μόνες μας!

Η αγωνιστική μας δράση συναντιέται με τη δράση εκατοντάδων ταξικών εργατικών σωματείων, με τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, με τη νεολαία.

Είμαστε της δουλειάς μαχήτριες και της ζωής δημιουργοί

Πηγή : oge.gr

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6746
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 01:15
Τοποθεσία: Μακρια απο κνιτες

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 07 Ιουν 2020, 06:56

Οι ιεχωβαδες του Περισσου θεωρουν φυσιολογικους μονο τους εαυτους τους.Ολοι
οι αλλοι ειναι αφαλιτες,προβοκατορες,φασιστες,ΑΜΕΑ,η οτι αλλο θες.Τι το ψαχνεις
τωρα δεν εχει κανενα νοημα φιλικα στο λεω.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27000
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 07 Ιουν 2020, 17:11

Kiki mat έγραψε:
07 Ιουν 2020, 06:40
SpoilerShow
.Ιστορικό
Λίγα λόγια για την ιστορία μας…

Η Ιδρυτική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 20Ιούνη 1976 στον κινηματογράφο Ιλιον στην Αθήνα. Εκεί συγκεντρώθηκαν 212 εκλεγμένες αντιπρόσωποι από 43 γυναικείους Συλλόγους από όλη την Ελλάδα και αποφάσισαν την επωνυμία της κοινής τους δραστηριότητας και το συντονισμό των αγώνων τους.

Με την ίδρυσή της, η ΟΓΕ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών. Οι γυναίκες που έσμιξαν μετά από την 7χρονη δικτατορία, ήταν αποφασισμένες να μπουν μπροστά και να ανοίξουν δρόμους για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών του καθημερινού μόχθου. Των γυναικών που γίνονται αποδέκτες της εργασιακής εκμετάλλευσης και της φυλετικής καταπίεσης. Από την πρώτη στιγμή αναδείχθηκε η ξεχωριστή φυσιογνωμία της, το γεγονός δηλαδή ότι είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση που ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν στη γυναικεία ανισοτιμία.

Χιλιάδες είναι οι γυναίκες που κράτησαν τις σημαίες και τα πανό της ΟΓΕ, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις σε Υπουργεία, σε Νοσοκομεία, σε εργασιακούς χώρους σε Δημοτικά Συμβούλια για την κατάσταση των παιδικών σταθμών, για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για τους ελεύθερους χώρους, για την κατάσταση στα σχολεία, που στόλισαν πλατείες και χώρους εκδηλώσεων, που έπαιξαν θέατρο, τραγούδησαν σε χορωδίες, που έγραψαν ένα άρθρο, μια ανταπόκριση, ένα ποίημα στο Δελτίο της ΟΓΕ. Με το υλικό της ΟΓΕ έφτασαν και σε άλλες γυναίκες στο χώρο δουλειάς, στο σχολείο και στον παιδικό σταθμό, στη σχολή, στη γειτονιά.

Η ΟΓΕ έχει τις ρίζες της στους αγώνες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Οι ΟΓΕδίτισσες είμαστε δεμένες σε μια συνέχεια με τις αγωνίστριες του αντικατοχικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που αντιτάχτηκε στη βρετανική-αμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα, που είχε στόχο να απομονώσει το λαό από τις κατακτήσεις που έφερνε ο δικός του αγώνας. Είμαστε δεμένες με τις γυναίκες που βίωσαν αλύγιστες τις εξορίες και τις φυλακές. Έχουμε πάρει τη σκυτάλη από τις αγωνίστριες που έδωσαν το δικό τους μεράδι στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στις γραμμές της ΟΓΕ ανθίζει η σπορά των χιλιάδων αγωνιστριών της ΠΟΓ (1946), της ΠΔΕΓ (1948), της ΠΕΓ (1964), που την διέλυσε η Χούντα το 1967. Τη δύναμή μας σήμερα την αντλούμε από την ανάγκη να αγωνιστούμε για όλα εκείνα που μας ανήκουν και μας τα στερούν τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

Υπάρχει σήμερα γυναικεία ανισοτιμία;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν κατακτήσει την ισότητα. Το γεγονός όμως ότι άρθηκαν μια σειρά αναχρονιστικές αντιλήψεις, ή ότι προωθήθηκε η νομική ισότητα, σημαίνει και πραγματική ισοτιμία στη ζωή;

Η απάντηση έρχεται από τις δεκάδες εργαζόμενες μητέρες που απολύονται μετά από την άδεια μητρότητας, αλλά και από τις χιλιάδες νέες γυναίκες που εκβιάζονται να υπογράψουν δήλωση ότι δε θα δημιουργήσουν οικογένεια προκειμένου να προσληφθούν. Γιατί η μητρότητα αποτελεί «κόστος» για την εργοδοσία και το κράτος.

Την απάντηση την δίνει η ζωή των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, που επιφορτίζονται με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα της οικογένειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Την απάντηση την δίνει η πρωτιά των γυναικών στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η διαφορά στους μισθούς, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες αυτές είναι διακρίσεις που αυξάνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών, γενικά των επιχειρηματικών ομίλων.

Η γυναικεία ανισοτιμία λοιπόν ζει και βασιλεύει στη σημερινή κοινωνία. Είναι πρόβλημα κοινωνικό, με ταξική και φυλετική διάσταση. Έχει σημαδέψει την ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία, γιατί είναι γέννημά της και θα εξαλειφθεί πλήρως μόνο με την κατάργησή της.

Η ΟΓΕ δεν απευθύνεται σ’ όλες τις γυναίκες, αλλά στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Στις εργαζόμενες και στις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες και στις φτωχές αγρότισσες, στις φοιτήτριες και στις σπουδάστριες, Ελληνίδες και μετανάστριες. Αυτές είναι που βιώνουν την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση.

Απευθύνεται στις νέες γυναίκες, αντικρούοντας όλες τις νέες αντιεπιστημονικές θεωρίες που πλασάρονται παντού και διδάσκονται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Θεωρίες που αρνούνται την αντικειμενική πραγματικότητα, που ανάγουν τον “αυτοπροσδιορισμό” σε μέγιστη αξία, που αρνούνται τα βιολογικά χαρακτηριστικά των δύο φύλων και τη μεταξύ τους σχέση στη διαδικασία της τεκνοποίησης, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ελευθερίας».

Πίσω από τις κατακτήσεις των γυναικών, υπάρχει η σφραγίδα των αγώνων της ΟΓΕ, όπως για το οικογενειακό δίκαιο και τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Από την ίδρυσή της η ΟΓΕ παλεύει αταλάντευτα:

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ίση αμοιβή για ίση δουλειά.
Για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για τα επιδόματα τοκετού και μητρότητας, τις άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας, ίδιες για όλες τις μητέρες σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Για τα δικαιώματα της αγρότισσας, της αυτοαπασχολούμενης.
Για το δικαίωμα όλων των παιδιών να πηγαίνουν σε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
Η ΟΓΕ είναι πάντα παρούσα στις λαϊκές κινητοποιήσεις για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και Αθλητισμό, το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα ΜΜΕ, ενάντια στα ναρκωτικά, τη βία και την πορνεία.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς και τις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται τις επιθέσεις και τους αποκλεισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού. Έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Η δράση της στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ), και ως Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου από το 2007, υπηρετεί ακριβώς αυτόν το στόχο.
Η ΟΓΕ αποκάλυψε την αντεργατική Συνθήκη του Μάαστριχτ, μήτρα όλων των συνθηκών που τσάκισαν προηγούμενα κατακτημένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύνδεσή της με τα μονοπώλια.
Η ΟΓΕ αγωνίζεται για την αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, και την απομόνωση κάθε φασιστικού μορφώματος στις γειτονιές.
Ποια είναι η φυσιογνωμία της ΟΓΕ;

Η ΟΓΕ δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ). Δεν έχει οικονομικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις που να υπαγορεύουν τις διεκδικήσεις της, το πρόγραμμα και τους σκοπούς της.
Δεν είναι φιλανθρωπικός φορέας. Η λαϊκή αλληλεγγύη που αναπτύσσεται με τη δράση της ΟΓΕ έχει το χαρακτήρα της αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε ίσους, για να δυναμώσει ο κοινός μας αγώνας για όλα αυτά που μας στερούν. Δεν έχει το χαρακτήρα της ελεημοσύνης ή της «φιλανθρωπίας» για να μάθουμε να ζούμε στη φτώχεια.
Δεν είναι οργάνωση που θεωρεί ως αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας την «εξουσία του άντρα». Δε βλέπουμε ως αντίπαλο το συνάδελφο, το σύζυγο, τον αδελφό, το συναγωνιστή μας, αλλά το σύστημα που γεννά την ανισοτιμία μας. Η ΟΓΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του νεοφεμινισμού.
Δεν είναι χώρος κοινωνικής συναναστροφής με στόχο την αναζήτηση συντροφιάς ή την περιστασιακή διασκέδαση μοναχικών ή και καταπιεσμένων γυναικών.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση. Ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ανισοτιμία. Τα θεμέλια της ΟΓΕ είναι οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών με την αγωνιστική τους δράση. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ βρίσκονται καθημερινά πλάι στις γυναίκες της γειτονιάς, της συνοικίας, της πόλης και του χωριού, είτε είναι μέλη είτε όχι, για να αφουγκράζονται τον παλμό τους, για να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, για να τονίζουν με τη δράση τους την αξία της συμμετοχής και την αξιοπρέπεια της ελεύθερης αγωνιζόμενης γυναίκας.

Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερεί το κίνητρο του κέρδους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις: Το δικαίωμα στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, το μέλλον το παιδιών μας.

Δεν είμαστε μόνες μας!

Η αγωνιστική μας δράση συναντιέται με τη δράση εκατοντάδων ταξικών εργατικών σωματείων, με τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, με τη νεολαία.

Είμαστε της δουλειάς μαχήτριες και της ζωής δημιουργοί

Πηγή : oge.gr
Αυτές οι αίγες είναι άλλες από τις αίγες της ΕΓΕ; :smt017
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Gewponos90
Δημοσιεύσεις: 9848
Εγγραφή: 17 Φεβ 2020, 16:18
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 07 Ιουν 2020, 17:49

Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27000
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 07 Ιουν 2020, 18:14

Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
Σταμάτησα να διαβάζω στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ.

Μόνο στην επικεφαλίδα: ΟΓΕ vs ΕΓΕ.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Gewponos90
Δημοσιεύσεις: 9848
Εγγραφή: 17 Φεβ 2020, 16:18
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 07 Ιουν 2020, 18:23

Nandros έγραψε:
07 Ιουν 2020, 18:14
Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
Μόνο στην επικεφαλίδα: ΟΓΕ vs ΕΓΕ.


Την νηματοθετρια ρώτησα ρε για τον τιτλο
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27000
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 07 Ιουν 2020, 18:29

Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 18:23
Nandros έγραψε:
07 Ιουν 2020, 18:14
Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
Μόνο στην επικεφαλίδα: ΟΓΕ vs ΕΓΕ.
Την νηματοθετρια ρώτησα ρε για τον τιτλο
Αν δεν βάλεις το ποσα της σε παράθεση ή δεν την καλέσεις, μπορεί και να μην δει το ποστ σου. :102:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Kiki mat
Δημοσιεύσεις: 1849
Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 08:20
Phorum.gr user: Dela

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 07 Ιουν 2020, 22:46

Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
απάντηση την δίνει η ζωή των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, που επιφορτίζονται με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα της οικογένειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Gewponos90
Δημοσιεύσεις: 9848
Εγγραφή: 17 Φεβ 2020, 16:18
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 08 Ιουν 2020, 11:20

Kiki mat έγραψε:
07 Ιουν 2020, 22:46
Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
απάντηση την δίνει η ζωή των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, που επιφορτίζονται με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα της οικογένειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Και από αυτό καταλαβαίνεις ότι τους θεωρεί βάρος;
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Kiki mat
Δημοσιεύσεις: 1849
Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 08:20
Phorum.gr user: Dela

Re: Θεωρεί η ΟΓΕ ότι οι γυναίκες ΑΜΕΑ είναι βάρος στην κοινωνία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 08 Ιουν 2020, 12:45

Gewponos90 έγραψε:
08 Ιουν 2020, 11:20
Kiki mat έγραψε:
07 Ιουν 2020, 22:46
Gewponos90 έγραψε:
07 Ιουν 2020, 17:49
Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;
απάντηση την δίνει η ζωή των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, που επιφορτίζονται με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα της οικογένειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Και από αυτό καταλαβαίνεις ότι τους θεωρεί βάρος;
Επιφορτιζονται με .... . Τι καταλαβαίνεις εσύ ; Έχω αναπηρία είμαι μάνα ,έχω ηλικιωμένους που φρόντιζα ,καθαρίζω το σπίτι μου . Είμαι εξωγήινος και είναι υποχρέωσή μου . Ποιο είναι το μέλημα του κράτους που δεν μου παρέχεται ; Τώρα θα κάνω φάκελο για ΚΕΠΑ μακάρι να μου δώσουν λίγο ποσοστό το θέμα είναι ότι δεν ξέρουν να χαίρονται οι άνθρωποι ... . Κάθε ζώο καθαρίζει την σπηλιά του,φωλια του να . Το τακτοποιημα είναι ωραίο και όμορφα συναισθήματα σε πλημμυρίζουν όταν καθαριζεις χώρο σου . Έχω και ψυχιατρικής φύσης προβλήματα αυτό δεν έχει να κάνει με την αντίληψη ,την λογική και την νοητική μου κατάσταση .

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών