Μακεδονία

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα
Δημοσιεύσεις: 1589
Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 15 Νοέμ 2019, 12:01

Zteo όπως πάντα ο,τι να ‘ναι
Pirate7G έγραψε:
26 Φεβ 2019, 21:19
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
26 Φεβ 2019, 21:40
Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Ο αυθαίρετος τίτλος που δεν βασίζεται πουθενά «δεν σημαίνει πως είναι λάθος ή ψέμα»;
Ναι


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 7309
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Ιαν 2020, 21:16

Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020
ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ:
ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


Εικόνα

Το "Φανάρι" του Γένους, το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Φάρος της Ρωμιοσύνης, ο προμαχώνας του Ελληνισμού που πριν 100 χρόνια έσωσε την Μακεδονία από τους Κομιτατζήδες, ολισθαίνει σε μέγα ατόπημα, αναγνωρίζοντας το κράτος των πλαστογράφων με την απαράδεκτη ονομασία της άθλιας Συμφωνίας των Πρεσπών, που εμπεριέχει τον ελληνικό και αιματοβαμμένο όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ονομασία που οποία καταδίκασε και συνεχίζει να καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός κόσμος σε κάθε γωνιά και στασίδι της γης!

Εικόνα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά τις προειδοποιήσεις όλων των Μητροπολιτών της Μακεδονίας (https://makedonikokomma.blogspot.com/20 ... onias.html), παρά την αγωνιώδη έκκληση του Μακεδονικού Κόμματος που είχε βγάλει μάλιστα και σχετική συγκινητική αφίσα (https://makedonikokomma.blogspot.com/20 ... piano.html), προχώρησε (13-1-2020) με ανακοίνωσή του σε αναγνώριση της κρατικής ονομασίας "Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ονομάζοντας έτσι γραπτώς την γειτονική χώρα, μετά την υποδοχή του νυν και πρώην Πρωθυπουργού, Σπασόφσκι και Ζάεφ αντίστοιχα, στο Φανάρι!

Εικόνα

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος των Σκοπίων μετά την γνωστή "κομμουνιστική" απόσχισή τους από το Σερβικό Πατριαρχείο και την αυθαίρετη υιοθέτηση της ονομασίας "Εκκλησία της Μακεδονίας"!

Εικόνα

Το Φανάρι αναφέρει πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήσεως των Σκοπίων, ενώ στα Σκόπια αναφέρουν πως έγινε μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το όνομα που θα αναγνωριστούν και σαν Εκκλησία. Με την ονομασία "Εκκλησία της (Β) "Μακεδονίας"" που θέλουν οι Σκοπιανοί, ή σαν "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας" που επιδιώκει τουλάχιστον για τώρα το Φανάρι; Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συγκληθεί προσεχώς σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους και του Σερβικού Πατριαρχείου, προκειμένου να βρεθεί λύση...

Εικόνα

Προς στιγμήν όμως, πληγώνει βαρύτατα τον Ελληνισμό η αχρείαστη αναγνώριση της κρατικής ονομασίας "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", η οποία γίνεται μετά τις φορτικές πιέσεις της Αθήνας, προκειμένου να "κλείσουν" οριστικά το μέγα εθνικό θέμα, για "να ξεχάσει γρήγορα" ο λαός...

Οι Ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης όπου βασίλευσε ένας Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος, οι Ιεράρχες του Θρόνου όπου κάθισε ένας Φώτιος, είναι αδιανόητο να αναγνωρίζουν τους σφετεριστές και διαστρεβλωτές της Ιστορίας, που έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν εθνικά "Μακεδόνα" ακόμη και τον ίδιο τον Χριστό! Ενώ διώκουν και φυλακίζουν απάνθρωπα επί χρόνια τον κανονικό και φιλέλληνα Επίσκοπο Αχριδών Ιωάννη!Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που έχει μέσα στα 16 χρόνια δράσης του αποδείξει τον μεγάλο και έμπρακτο σεβασμό του στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, νιώθοντας πως εκφράζει τα αισθήματα του συνόλου του Ορθόδοξου Κλήρου και Λαού μας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, λαμβάνει το θάρρος να ζητήσει ρητή ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ από το Πατριαρχείο και επαναπροσδιορισμό της ονομασίας του κρατιδίου του Τίτο σαν "νότια Δημοκρατία της τέως Γιουγκουσλαβίας" "ΝΔτΓ" ή "κράτος των Σκοπίων" (ΚτΣ).

Ο ευφυής Πατριάρχης μας, οφείλει να εννοήσει ότι οι πολιτικοί της αθεΐας και του εθνικού "ξεπουλήματος" στην Ελλάδα, θέλουν να σύρουν στον γκρεμό και το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, για να μειώσουν και να καταρρακώσουν το κύρος και την αγάπη που απολάμβανε μέχρι πρότινος από τον λαό μας, ώστε να περάσουν εύκολα τα δόλια παραπέρα σχέδιά τους κατά της Πίστης και της Πατρίδας. Για να μπορούν να λένε ύστερα δεξιά και αριστερά "να και το Φανάρι συμφώνησε στο όνομα" και να αποποιηθούν έτσι τις τεράστιες εθνικές και συνταγματικές τους ευθύνες! Αλλά το Φανάρι σε αυτή την παγίδα δεν πρέπει να πέσει ποτέ! Μα ήδη πέφτει...
noiazomai.gr

"Aνακοινωθέν για την συνάντηση της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας (13.01.2020)

Σήμερον, 13ην Ἰανουαρίου 2020, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, ἐδέχθη, κατόπιν αἰτήσεως αὐτοῦ, τόν Ἐξοχ. κ. Oliver Spasovski, Πρωθυπουργόν τῆς Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας, συνοδευόμενον ὑπό τοῦ προκατόχου αὐτοῦ Ἐξοχ. κ. Zoran Zaev καί τῶν συνεργατῶν αὐτῶν κ. Dane Talevski καί κ. Dejan Sotirovski.

Σκοπός τῆς ἐπισκέψεως ἦτο ἡ θεώρησις τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ προβλήματος τῆς χώρας αὐτῶν. Κατά τήν συζήτησιν ἐτέθησαν ἐπί τάπητος αἱ προηγηθεῖσαι ἐπί τοῦ θέματος φάσεις, ἐν αἷς καί ἡ βούλησις τῆς ἐπαναφορᾶς τῆς ἐκεῖσε Ἐκκλησίας εἰς τήν κανονικότητα ὑπό τό ὄνομα τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀχριδῶν, κατόπιν καί τῆς ὑποβληθείσης ἐν καιρῷ εἰς τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν ἐκκλήτου προσφυγῆς.

Πρός τοῦτο ἀπεφασίσθη νά προσκληθοῦν εἰς τήν ἕδραν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀντιπροσωπεῖαι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σερβίας καί τῆς ἐν τῇ χώρᾳ αὐτῶν Ἐκκλησίας, πρός διαβούλευσιν καί προσπάθειαν ἐξευρέσεως κοινῶς ἀποδεκτῆς λύσεως.

Ἡ ἀτμόσφαιρα τῶν συνομιλιῶν ἦτο θερμή καί εἰλικρινής, μετά δέ ταύτας οἱ ὑψηλοί ἐπισκέπται παρεκάθησαν εἰς τήν Πατριαρχικήν τράπεζαν καί ἐν συνεχείᾳ ἀνεχώρησαν ἐπιστρέφοντες εἰς τά ἴδια.
Ὁ κ. Πρωθυπουργός καί οἱ σύν αὐτῷ ἐξέφρασαν τόν σεβασμόν καί τήν ἐμπιστοσύνην των πρός τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν, τῆς ὁποίας ἔλαβον τήν εὐλογίαν πρός ἅπαντα τόν ἐκεῖσε κλῆρον καί λαόν.

Περί τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην κατά τήν συζήτησιν παρευρέθησαν καί συνέβαλον εἰς αὐτήν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλόχιος, οἱ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Ἰωακείμ καί Διάκονος Γρηγόριος, Ἀρχιγραμματεύς καί Ὑπογραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ἀντιστοίχως, ὡς καί ὁ Ἐντιμολ. κ. Κωνσταντῖνος Δεληκωσταντῆς, Ἄρχων Διδάσκαλος τοῦ Γένους καί Διευθυντής τοῦ Α΄Πατριαρχικοῦ Γραφείου.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου"

https://www.noiazomai.gr/2020/01/patria ... kopia.html

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 2249
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 23 Ιαν 2020, 20:57

το είχε πει ο ελπιδοφόρος, τότε προυσσης, πως αν λυθεί το πείσμα της ελλαδας θα ακολουθήσει το ιερο πατριαρχείο αναλόγως.
Ζαποτέκος έγραψε:
17 Σεπ 2019, 20:28
Οι Έλληνες ... είμαστε λαθρό.

stavmanr
Δημοσιεύσεις: 5472
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Ιαν 2020, 08:05

Ακόμα δεν πήραν πίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών;
6 μήνες κλείσαμε...

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος
Δημοσιεύσεις: 2684
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 17:08

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 24 Ιαν 2020, 11:43

stavmanr έγραψε:
24 Ιαν 2020, 08:05
Ακόμα δεν πήραν πίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών;
6 μήνες κλείσαμε...
Ποιος να την πάρει ; Οι Σκοπιανοί ; Γιατί σε εμάς το σημερινό κόμμα που κυβερνά έλεγε πως αν ψηφισθεί δεν ανακαλείται και ούτε θα βγουν τα Σκόπια απ' το ΝΑΤΟ.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 7309
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » Χθες, 20:05

25 Φεβ 2020
«Έσκισαν» τη Συμφωνία οι Σκοπιανοί :
Εξαφάνισαν το «Βόρεια» από την ονομασία.


Εικόνα

«Η αποτυχία εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών θα φέρει τα Σκόπια σε δύσκολη θέση» προειδοποιούν οι ΗΠΑ – Διπλωματικός μαραθώνιος για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Οι Σκοπιανοί επιμένουν στον όρο «Μακεδονία» και οι αντιδράσεις συνεχίζονται εντός του κρατιδίου με βανδαλισμούς, δηλώσεις και κινητοποιήσεις, ενώ οι ΗΠΑ και γενικώς η Δύση, «αγωνιούν» για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο η Αθήνα κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».

Aρκετές περιπτώσεις βανδαλισμών σε πινακίδες Υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων που έγραφαν «Βόρεια Μακεδονία», σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια, σε μια περίοδο που μετράνε αντίστροφα για τις εκλογές.

Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, οι δράστες των βανδαλισμών κρατικής περιουσίας, μιας πράξης που σε όλα τα κράτη επισύρει πρόστιμο και φυλάκιση, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά αντιθέτως βγαίνουν επώνυμα και τις παραδέχονται. Μάλιστα ΜΜΕ των Σκοπίων συχνά πυκνά φιλοξενούν δηλώσεις τους και μόνο που δεν τους… επαινούν. Και εδώ με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε μια ακόμα περίπτωση που η Ελληνική πλευρά πιάστηκε κυριολεκτικά κορόιδο.

Σχεδόν 13 μήνες έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας, τα αγάλματα σε κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, τα οποία παραπέμπουν στην αρχαία Ελληνική Ιστορία, εξακολουθούν να μην έχουν καμία πινακίδα, όπως ορίζει η εικονική Συμφωνία, με αποτέλεσμα η μακεδονική ιστορία και πολιτισμός να σχετίζονται ψευδώς με το γιουγκοσλαβικό κρατίδιο.

Η βλακώδης φόρμουλα της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, η οποία α­ντί να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των αγαλμάτων έσπευσε να συμφωνήσει στη διατήρησή τους, αποδείχτηκε καταστροφική. Όπως και η πλήρης απάθεια της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Η εικόνα που μένει για τους τουρίστες και τους επισκέπτες είναι ότι βρίσκονται σε μια χώρα που όλοι στο εσωτερικό της αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία», τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» και εκεί υπάρχουν αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλιάδων.Το μήνυμα ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί το μόνο ουσιαστικό δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική και την ομαλή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έστειλε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ποιοι πίεσαν και γιατί πίεσαν για μια Συμφωνία που βλάπτει τόσο ηχηρά τα ελληνικά Εθνικά συμφέροντα.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικός δρόμος προς τα εμπρός αν ανατραπούν οι Πρέσπες. Η αποτυχία της συνέχισης της εφαρμογής της συμφωνίας θα φέρει τη Βόρεια Μακεδονία σε μειονεκτική θέση. Βεβαίως, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή προοπτική και επίσης ενδείξεις ότι θα δημιουργήσει προστριβές για τη Βόρεια Μακεδονία και εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Μάθιου Πάλμερ.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο Voice of America. Ο κ. Πάλμερ είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην περίπτωση που το κόμμα VMRO κερδίσει τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα. Αν και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν τοποθετούνται σε εσωτερικά ζητήματα που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία άλλων χωρών, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα Σκόπια θα γίνουν και τυπικά το 30ο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μέχρι τις εκλογές του Απριλίου.

Φυσικά οι ΗΠΑ πιέζουν για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, και όχι για το συμφέρον της χώρας μας. Η ταχεία ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική συμμαχία αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δύσης, η οποία έχει υποστεί σοβαρά γεωπολιτικά χτυπήματα από τη Ρωσία και ο τερματισμός της ρωσικής επιρροής στο γιουγκοσλαβικό κρατίδιο θα λύσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
«Οι γαλλικές ανησυχίες έχουν απαντηθεί»

Εξίσου, όμως, αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αλβανία.

Ο κ. Πάλμερ υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης και ως εκ τούτου εκτίμησε ότι οι γαλλικές ανησυχίες έχουν απαντηθεί. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είχε αρνηθεί να συναινέσει στη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων πριν από πέντε μήνες, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα η γαλλική πλευρά είχε καταθέσει και σχετική πρόταση για την ανανέωση της διαδικασίας εισδοχής των υποψήφιων χωρών.

«Υπάρχουν, λοιπόν, λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι. Σίγουρα μεταφέραμε στους ευρωπαίους εταίρους μας την ελπίδα και την προσδοκία μας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της συνάντησης του Μαρτίου για να αποδείξει ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη παραμένει ανοιχτός», σημείωσε ο κ. Πάλμερ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
https://www.triklopodia.gr/%ce%ad%cf%83 ... %be%ce%b1/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών