Σώπα καλέ;
Έκανε τέτοιο πράμα;! 1!
Εγώ χτε, έκανα και πατάτες, τηγανιτές.
Έφαγα και φέτα, ωραία φέτα.
Σώπα καλέ;
Αν το νησί απέχει ένα ή δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές, για την πλευρά του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τις ακτές ισχύει η μέση απόσταση, δηλαδή στο μισό ή ένα μίλι, αλλά για τις πλαϊνές πλευρές δεν ισχύει το ίδιο, δεν μπορεί δηλαδή στα πλάγια να γίνει επέκταση στα δώδεκα ναυτικά μίλια, αλλά αναλογικά με τα δώδεκα ναυτικά μίλια των τουρκικών ακτών. Τώρα αν σε ορισμένα νησιά, η επέκταση αποκλείει τις τουρκικές ακτές από την ανοιχτή θάλασσα θα πρέπει να συμφωνηθούν διάδρομοι διεθνών υδάτων. Γενικά, δεν νομίζω οτι μπορούμε να ενεργήσουμε μονομερώς, είναι σχετικά λεπτό διπλωματικό ζήτημα (παζάρι με απλά λόγια). Μια πολεμική αναμέτρηση, ίσως να μας έβγαζε από αυτό το αδιέξοδο, δυστυχώς δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:06Απ' όσο γνωρίζω, για το συγκεκριμένο θέμα ισχύει επακριβώς η μέση γραμμή.
Το θέμα είναι πως η Τουρκία πάση θυσία θα επιδιώξει να φανεί πως το φταίξιμο ανήκει στην Ελληνική πλευρά για να έχει πάτημα για την συνέχεια.
Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:06Απ' όσο γνωρίζω, για το συγκεκριμένο θέμα ισχύει επακριβώς η μέση γραμμή.a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:04Νομίζω πως στα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές, η ανακήρυξη των δώδεκα ναυτικών μιλίων δεν είναι απλή υπόθεση. Αν τα νησιά απείχαν από τις τουρκικές ακτές περισσότερο από ή ακριβώς εικοσιτέσσερα ναυτικά μίλια, τότε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αβίαστα, αλλά με αποστάσεις μικρότερες των εικοσιτεσσάρων μιλίων, έχω την αίσθηση πως βάση διεθνών συμβάσεων θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με την Τουρκία.
Για τα πλαϊνά εφαρμόζεται η λογική του 'τριγώνου'. Δες τον χάρτη της ΑΟΖ που κυκλοφορούμε εμείς στο διαδίκτυο και θα καταλάβεις τι εννοώ.a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:15Αν το νησί απέχει ένα ή δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές, για την πλευρά του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τις ακτές ισχύει η μέση απόσταση, δηλαδή στο μισό ή ένα μίλι, αλλά για τις πλαϊνές πλευρές δεν ισχύει το ίδιο, δεν μπορεί δηλαδή στα πλάγια να γίνει επέκταση στα δώδεκα ναυτικά μίλια, αλλά αναλογικά με τα δώδεκα ναυτικά μίλια των τουρκικών ακτών. Τώρα αν σε ορισμένα νησιά, η επέκταση αποκλείει τις τουρκικές ακτές από την ανοιχτή θάλασσα θα πρέπει να συμφωνηθούν διάδρομοι διεθνών υδάτων. Γενικά, δεν νομίζω οτι μπορούμε να ενεργήσουμε μονομερώς είναι σχετικά λεπτό διπλωματικό ζήτημα (παζάρι με απλά λόγια). Μια πολεμική αναμέτρηση, ίσως να μας έβγαζε από αυτό το αδιέξοδο, δυστυχώς δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:06Απ' όσο γνωρίζω, για το συγκεκριμένο θέμα ισχύει επακριβώς η μέση γραμμή.
Χμ, δεν το ήξερα αυτό. Ναι, αλλά εκεί μιλάμε για ΑΟΖ και για την επήρεια των νησιών, όχι για χωρικά ύδατα. Δηλαδή με ποιο νησί μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο όσον αφορά το Καστελόριζο; Η Ρόδος βρίσκεται αρκετά μακριά.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:18Για τα πλαϊνά εφαρμόζεται η λογική του 'τριγώνου'. Δες τον χάρτη της ΑΟΖ που κυκλοφορούμε εμείς στο διαδίκτυο και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Οι διάδρομοι όντως είναι θέμα διαπραγμάτευσης αφού δεν γίνεται να υπάρξει κάποιος κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Εννοώ ότι υπολογίζεται η ίση απόσταση κάθε πλαϊνού σημείου από τις δύο ακτές. Έτσι προκύπτει το τρίγωνο που βλέπεις τόσο δεξιά όσο και αριστερά από το Καστελλόριζο. Βέβαια εδώ δεν μιλάμε για ΑΟΖ οπότε οι αποστάσεις είναι πολύ μικρότερες. Δηλαδή τα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζου δεν ενώνονται με τίποτ' άλλο.a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:23Χμ, δεν το ήξερα αυτό. Ναι, αλλά εκεί μιλάμε για ΑΟΖ και για την επήρεια των νησιών, όχι για χωρικά ύδατα. Δηλαδή με ποιο νησί μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο όσον αφορά το Καστελόριζο; Η Ρόδος βρίσκεται αρκετά μακριά.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:18Για τα πλαϊνά εφαρμόζεται η λογική του 'τριγώνου'. Δες τον χάρτη της ΑΟΖ που κυκλοφορούμε εμείς στο διαδίκτυο και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Οι διάδρομοι όντως είναι θέμα διαπραγμάτευσης αφού δεν γίνεται να υπάρξει κάποιος κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Ναι σωστό κι αυτό, thanks.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:25
Εννοώ ότι υπολογίζεται η ίση απόσταση κάθε πλαϊνού σημείου από τις δύο ακτές. Έτσι προκύπτει το τρίγωνο που βλέπεις τόσο δεξιά όσο και αριστερά από το Καστελλόριζο. Βέβαια εδώ δεν μιλάμε για ΑΟΖ οπότε οι αποστάσεις είναι πολύ μικρότερες.
Όπως είπα, όπως κλιμακώνουν οι Τούρκοι κλιμακώνουμε κι εμείς. Άρα η επόμενη κίνηση είναι η ψήφιση των 12 μιλίων στο Ιόνιο και - ίσως - η εξαγγελία για επέκτασή τους στην Κρήτη, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα και ο Δένδιας. Ίσως η ανακοίνωση της ΕΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο (ότι δηλαδή είναι μπαρούφα) να είναι και το πράσινο φως για την περιοχή της Κρήτης.
Ισχύει η μέση γραμμή.a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:04Νομίζω πως στα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές, η ανακήρυξη των δώδεκα ναυτικών μιλίων δεν είναι απλή υπόθεση. Αν τα νησιά απείχαν από τις τουρκικές ακτές περισσότερο από ή ακριβώς εικοσιτέσσερα ναυτικά μίλια, τότε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αβίαστα, αλλά με αποστάσεις μικρότερες των εικοσιτεσσάρων μιλίων, έχω την αίσθηση πως βάση διεθνών συμβάσεων θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με την Τουρκία.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
στο μόνο που έχει δίκιο είναι στο putschist
εντός μιάμισης ώρας μαξ.χρειάζονται και 20 λεπτά περίπου για να μπει σε πλήρη ισχύ το ενεργειακό πεδίο.προλαβαίνουμε οριακά
Και τωρα με τα 6 ν. μ. στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν σ διάδρομοι σε πολλά σημεία αλλά πουθενά δεν εμποδίζεται η πλεύση εμπορικών πλοίων και από τις δύο πλευρές.a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:15Αν το νησί απέχει ένα ή δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές, για την πλευρά του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τις ακτές ισχύει η μέση απόσταση, δηλαδή στο μισό ή ένα μίλι, αλλά για τις πλαϊνές πλευρές δεν ισχύει το ίδιο, δεν μπορεί δηλαδή στα πλάγια να γίνει επέκταση στα δώδεκα ναυτικά μίλια, αλλά αναλογικά με τα δώδεκα ναυτικά μίλια των τουρκικών ακτών. Τώρα αν σε ορισμένα νησιά, η επέκταση αποκλείει τις τουρκικές ακτές από την ανοιχτή θάλασσα θα πρέπει να συμφωνηθούν διάδρομοι διεθνών υδάτων. Γενικά, δεν νομίζω οτι μπορούμε να ενεργήσουμε μονομερώς, είναι σχετικά λεπτό διπλωματικό ζήτημα (παζάρι με απλά λόγια). Μια πολεμική αναμέτρηση, ίσως να μας έβγαζε από αυτό το αδιέξοδο, δυστυχώς δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης.Green Dragon έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 17:06Απ' όσο γνωρίζω, για το συγκεκριμένο θέμα ισχύει επακριβώς η μέση γραμμή.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων