ΜΟΝΟ τα οπαδα κκε και αριστερας και οι νεοφιλ στηριζουν τη μεταπολιτευτικη ταξη οι επιλοιποι το μη χειρον βελτιστονΜαύρο Πρόβατο έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:49Την οποια μεταπολιτευτικη ταξη στηριζεις δια της ψηφου σου.run έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:39επειδή είναι η μεταπολιτευτικη ταξη για γελωταPhilip Mortimer έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:36Όποιος είναι κατά Χάγης πρέπει να είναι τελείως ηλίθιος.
Δε θα πάμε στη Χάγη αλλά θα λέμε ότι μας ανήκει ό,τι γουστάρουμε εμείς.
Άντε πες η Τουρκία που έχει γράψει στα @@ της διάφορα και είναι περιφερειακή δύναμη έχει την ισχύ να το κάνει, εμείς είμαστε απλά για κωμωδία.
ας τα δωκουμε ουλα
«Ναι» στη Χάγη, αλλά μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου
Re: «Ναι» στη Χάγη, αλλά μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
τα έχει συμφωνημένα όλα το μητσοτακεϊκοΔημοκράτης έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:40μη μιλάς ρε ζαίε, έχουμε βαρεθεί να παίζουμε τα βίντεο με τον Κοτζιά και την ψηφοφορία για τα σκόπια
καραγκιόζηδες
-
ρε άντε ψώφα που θα μιλήσετε για τα εθνικά θέματα
προδότες
προδότες
- Οργισμένος
Παρε χαπια ρε τελειωμενε.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
νευράκια έχετε βλέπω, γιατί?
ο Κούλης όπως άφησε να εννοηθεί η άτυπη υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα υπογράψει συνυποσχετικό για τα όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές και θα πάει στη Χάγη για να παραδώσει τις αποφάσεις στα χέρια των εκεί δικαστών
ο Κούλης όπως άφησε να εννοηθεί η άτυπη υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα υπογράψει συνυποσχετικό για τα όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές και θα πάει στη Χάγη για να παραδώσει τις αποφάσεις στα χέρια των εκεί δικαστών
Δεν λει πουθενά για κατοίκους. Αν εχει ένα κτήριο με ρεύμα π.χ. φυλάκιο αρκεί. Επίσης χωρίς τη Στογγύλη δεν ακουμπάμε την ΑΟΖ Κύπρου όπως και να έχει.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:38Η στρογγυλη δεν έχει κατοίκους. Σοβαρεψου. Αν θες να αποκλείσεις ολόκληρη την Τουρκία από την ανατολική μεσόγειο για ένα κατσαβραχο, θα γελάσει το σύμπαν.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Όσο αφορά το δικαστήριο της Χάγης, κσεστραβωθείτε.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
-
Δεν ισχυει. Θέλει κατοίκους κατοίκους. Πόσο μάλλον όλα θέλεις να αποκλείσεις μια ακτογραμμή σαν της Τουρκίας. Μόνο με το καστελοριζο πιθανόν να τα καταφέρεις.vagabondo έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:59Η Στρογγύλη έχει στρατιωτικό φυλάκιο με φαντάρους μέσα, αν και δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κάτοικοι. Αρκεί να υπάρχει κάποια οικονομική δραστηριότητα στο νησί, για να έχει ΑΟΖ.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:38Η στρογγυλη δεν έχει κατοίκους. Σοβαρεψου. Αν θες να αποκλείσεις ολόκληρη την Τουρκία από την ανατολική μεσόγειο για ένα κατσαβραχο, θα γελάσει το σύμπαν.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Εγώ πάντως κατανοώ τον προβληματισμό της Ντόρας. Λογικά το δικαστήριο θα προσπαθήσει να κόψει το καρπούζι κάπου στη μέση και να εξετάσει ορισμένα θέματα ξεχωριστά ευνοώντας τη μια ή την άλλη πλευρά. Μπορεί δηλαδή το δικαστήριο να αναγνωρίσει κάποιες ειδικές περιστάσεις και να μην δώσει τα αναμενόμενα δικαιώματα σε κάθε νησί. Η κατάσταση περιπλέκεται από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν έχουν υπογράψει διεθνείς συμβάσεις όπως έχουμε κάνει εμείς και πιστεύουν ότι δεν δεσμεύονται από αυτές (π.χ. Montego Bay).
-
Δεν ισχύει λέμε. Δες περίπτωση φιδονησιου. Πέταξες εκεί δύο φαντάρους και θα πάρεις 200 ν. μ. ΑΟΖ ; ρε θα μας τρελανετε;Σέλευκας έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 22:16Δεν λει πουθενά για κατοίκους. Αν εχει ένα κτήριο με ρεύμα π.χ. φυλάκιο αρκεί. Επίσης χωρίς τη Στογγύλη δεν ακουμπάμε την ΑΟΖ Κύπρου όπως και να έχει.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 21:38Η στρογγυλη δεν έχει κατοίκους. Σοβαρεψου. Αν θες να αποκλείσεις ολόκληρη την Τουρκία από την ανατολική μεσόγειο για ένα κατσαβραχο, θα γελάσει το σύμπαν.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Δεν είναι και τόσο δύσκολο: Βλέπεις τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις: Κατά την οριοθέτηση τής ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας, τρία μικρά νησιά (Παντελλέρια, Λαμπεντούζα και Λινόζα) αναγνωρίσθηκε ότι έχουν μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ. Στον χάρτη είναι τα κυκλάκια μέσα στην ΑΟΖ τής Τυνησίας:EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:47Ο μέσος άνθρωπος δε νομίζω να έχει το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσει το δίκαιο της θάλασσας, ενα καρο ιστορικά κειμενα, συνθήκες που αναφερονται στους ορισμούς των νησιών, νησίδων, βραχων και τις μεταφρασεις κ τα δικαιωματα που σχετιζονται με την κατοχή τους, τι αναφερεται ονομαστικά και τι όχι και σε ποιες συνθήκες και δεν ξερω κ γω τι αλλο. Για να το πω αλλιώς, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβάλλω ότι έχουμε δίκιο στη διαμάχη με την Τουρκία, αλλα θα ήμουν αφελής αν πίστευα οτι ξέρω ΓΙΑΤΙ έχουμε δικιο. Κ νομίζω οτι αυτό ισχύει για το 98% των συμπατριωτών μουBelisarius έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:20Το τι δικαιούται κάθε χώρα και τι μπορεί να εφαρμοστεί στο Καστελόριζο μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάνει το κόπο να διαβάσει το δίκαιο της θαλάσσης και να ψάξει τι έχει αποφασιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Να και η ΑΟΖ από την πλευρά τής Ιταλίας:
Σημειωτέον, ότι η Παντελλερία έχει 7.500 κατοίκους, η Λαμπεντούσα 6.000 και η Λινόζα 500. Συγκριτικά, το Καστελλόριζο έχει 500 κατοίκους. Από την άλλη μεριά, σαφώς η ΑΟΖ ορίσθηκε στην μέση γραμμή μεταξύ Σικελίας (νησί) και Τυνησίας και όχι π.χ. μεταξύ Καλαβρίας (ηπειρωτική) και Τυνησίας.
Συνεπώς, το Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης θα αναγνωρίσει μόνο χωρικά ύδατα στο Καστελλόριζο (ενδέχεται και υφαλοκρηπίδα, αν και τα νερά είναι βαθειά στο σημείο εκείνο και ενδεχομένως η υφαλοκρηπίδα να έχει μικρότερη έκταση από τα χωρικά ύδατα).
Αρα, λαϊκιστικά συμφέροντα και μόνο υπηρετούν όσοι αναφέρονται στα "δίκαια" τής Ελλάδας γιά ένωση τής ΑΟΖ της με αυτή τής Κύπρου. Μάλιστα, το αγκάθι του Καστελλορίζου εμποδίζει και την οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, αφού οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε μία αμφιλεγόμενη οριοθέτηση.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν η Τουρκία συνυπογράψει την προσφυγή στο Δικαστήριο, εξυπακούεται ότι αποδέχεται τον τρόπο που το Δικαστήριο θα κρίνει. Δεν απαιτείται να υπογράψει και το δίκαιο τής θάλασσας.Jimmy81 έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 22:29Εγώ πάντως κατανοώ τον προβληματισμό της Ντόρας. Λογικά το δικαστήριο θα προσπαθήσει να κόψει το καρπούζι κάπου στη μέση και να εξετάσει ορισμένα θέματα ξεχωριστά ευνοώντας τη μια ή την άλλη πλευρά. Μπορεί δηλαδή το δικαστήριο να αναγνωρίσει κάποιες ειδικές περιστάσεις και να μην δώσει τα αναμενόμενα δικαιώματα σε κάθε νησί. Η κατάσταση περιπλέκεται από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν έχουν υπογράψει διεθνείς συμβάσεις όπως έχουμε κάνει εμείς και πιστεύουν ότι δεν δεσμεύονται από αυτές (π.χ. Montego Bay).
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Γιά την ΑΟΖ του Καστελλορίζου πολέμησαν;
1.
Άρα, αν το Καστελόριζο ανεξαρτητοποιηθεί σε κρατίδιο, όπως η Μάλτα, ξαφνικά θα ανοίξει η ΑΟΖ σε αντίθεση με την κουτσουλιά της Λαμπεντούσας που είναι μέρος κράτους.Leporello έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 22:34Δεν είναι και τόσο δύσκολο: Βλέπεις τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις: Κατά την οριοθέτηση τής ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας, τρία μικρά νησιά (Παντελλέρια, Λαμπεντούζα και Λινόζα) αναγνωρίσθηκε ότι έχουν μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ. Στον χάρτη είναι τα κυκλάκια μέσα στην ΑΟΖ τής Τυνησίας:EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:47Ο μέσος άνθρωπος δε νομίζω να έχει το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσει το δίκαιο της θάλασσας, ενα καρο ιστορικά κειμενα, συνθήκες που αναφερονται στους ορισμούς των νησιών, νησίδων, βραχων και τις μεταφρασεις κ τα δικαιωματα που σχετιζονται με την κατοχή τους, τι αναφερεται ονομαστικά και τι όχι και σε ποιες συνθήκες και δεν ξερω κ γω τι αλλο. Για να το πω αλλιώς, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβάλλω ότι έχουμε δίκιο στη διαμάχη με την Τουρκία, αλλα θα ήμουν αφελής αν πίστευα οτι ξέρω ΓΙΑΤΙ έχουμε δικιο. Κ νομίζω οτι αυτό ισχύει για το 98% των συμπατριωτών μουBelisarius έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:20Το τι δικαιούται κάθε χώρα και τι μπορεί να εφαρμοστεί στο Καστελόριζο μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάνει το κόπο να διαβάσει το δίκαιο της θαλάσσης και να ψάξει τι έχει αποφασιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Να και η ΑΟΖ από την πλευρά τής Ιταλίας:
Σημειωτέον, ότι η Παντελλερία έχει 7.500 κατοίκους, η Λαμπεντούσα 6.000 και η Λινόζα 500. Συγκριτικά, το Καστελλόριζο έχει 500 κατοίκους. Από την άλλη μεριά, σαφώς η ΑΟΖ ορίσθηκε στην μέση γραμμή μεταξύ Σικελίας (νησί) και Τυνησίας και όχι π.χ. μεταξύ Καλαβρίας (ηπειρωτική) και Τυνησίας.
Συνεπώς, το Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης θα αναγνωρίσει μόνο χωρικά ύδατα στο Καστελλόριζο (ενδέχεται και υφαλοκρηπίδα, αν και τα νερά είναι βαθειά στο σημείο εκείνο και ενδεχομένως η υφαλοκρηπίδα να έχει μικρότερη έκταση από τα χωρικά ύδατα).
Αρα, λαϊκιστικά συμφέροντα και μόνο υπηρετούν όσοι αναφέρονται στα "δίκαια" τής Ελλάδας γιά ένωση τής ΑΟΖ της με αυτή τής Κύπρου. Μάλιστα, το αγκάθι του Καστελλορίζου εμποδίζει και την οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, αφού οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε μία αμφιλεγόμενη οριοθέτηση.
Occasio facit furem
Η Χάγη είναι σταθερή επιλογή της Ελλάδας από τη δεκαετία του '70 επί Καραμανλή Α'.
Όποιο κόμμα είναι αντίθετο στην προσφυγή στη Χάγη, ας το πει ανοικτά.
Όποιο κόμμα είναι αντίθετο στην προσφυγή στη Χάγη, ας το πει ανοικτά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπορεί να βγήκε πρώτη η ΝΔ αλλά η νεολαία δίνει την νότα της Ελπίδας
από talaipwros » 21 Μάιος 2023, 22:48 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 568 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Beria
21 Μάιος 2023, 23:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η θα γινουμε Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης ή θα χάσουμε το τρενο
από George_V » 18 Φεβ 2025, 01:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 135 Απαντήσεις
- 1924 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
19 Φεβ 2025, 20:21
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 142 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
30 Οκτ 2024, 21:49
-
-
Νέα δημοσίευση Θα κάνουμε προσφυγή στη Χάγη για τα Ελληνοτουρκικα?
από Ίακχος » 28 Απρ 2025, 23:18 » σε Εθνικά Θέματα - 1 Απαντήσεις
- 113 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
02 Μάιος 2025, 16:42
-