«Ναι» στη Χάγη, αλλά μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
run
Phorum.gr user: ran

Re: «Ναι» στη Χάγη, αλλά μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 28 Ιαν 2020, 21:59

Μαύρο Πρόβατο έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:49
run έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:39
Philip Mortimer έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:36
Όποιος είναι κατά Χάγης πρέπει να είναι τελείως ηλίθιος.

Δε θα πάμε στη Χάγη αλλά θα λέμε ότι μας ανήκει ό,τι γουστάρουμε εμείς.

Άντε πες η Τουρκία που έχει γράψει στα @@ της διάφορα και είναι περιφερειακή δύναμη έχει την ισχύ να το κάνει, εμείς είμαστε απλά για κωμωδία.
επειδή είναι η μεταπολιτευτικη ταξη για γελωτα

ας τα δωκουμε ουλα
Την οποια μεταπολιτευτικη ταξη στηριζεις δια της ψηφου σου.
ΜΟΝΟ τα οπαδα κκε και αριστερας και οι νεοφιλ στηριζουν τη μεταπολιτευτικη ταξη οι επιλοιποι το μη χειρον βελτιστον
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Ιαν 2020, 22:07

Δημοκράτης έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:40
dna replication έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:36
με τη νδ του Κούλη τα πράγματα θα πάνε άσχημα
μη μιλάς ρε ζαίε, έχουμε βαρεθεί να παίζουμε τα βίντεο με τον Κοτζιά και την ψηφοφορία για τα σκόπια
καραγκιόζηδες
τα έχει συμφωνημένα όλα το μητσοτακεϊκο

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 28 Ιαν 2020, 22:10

ρε άντε ψώφα που θα μιλήσετε για τα εθνικά θέματα
προδότες

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 28 Ιαν 2020, 22:10

sloopy έγραψε:
28 Ιαν 2020, 19:10
Αν ο πρωθυπουργός κάνει την κοτα μπροστα σε ενα ρωσο επιχειρηματία, τι θα κανει μπροστά στον ερντογαν;
Παρε χαπια ρε τελειωμενε.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Ιαν 2020, 22:13

νευράκια έχετε βλέπω, γιατί?

ο Κούλης όπως άφησε να εννοηθεί η άτυπη υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα υπογράψει συνυποσχετικό για τα όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές και θα πάει στη Χάγη για να παραδώσει τις αποφάσεις στα χέρια των εκεί δικαστών

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 28 Ιαν 2020, 22:16

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:38
Σέλευκας έγραψε:
28 Ιαν 2020, 20:35
Παρεμπιπτόντως το Καστελόριζο ακόμα και να αναγνωριστεί όλη η ΑΟΖ του θα πρέπει να αναγνωριστεί και η ΑΟΖ της Στρογγύλης , αλλιώς δεν ακουμπάμε με την ΑΟΖ της Κύπρου.
Η στρογγυλη δεν έχει κατοίκους. Σοβαρεψου. Αν θες να αποκλείσεις ολόκληρη την Τουρκία από την ανατολική μεσόγειο για ένα κατσαβραχο, θα γελάσει το σύμπαν.
Δεν λει πουθενά για κατοίκους. Αν εχει ένα κτήριο με ρεύμα π.χ. φυλάκιο αρκεί. Επίσης χωρίς τη Στογγύλη δεν ακουμπάμε την ΑΟΖ Κύπρου όπως και να έχει.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιαν 2020, 22:19

Όσο αφορά το δικαστήριο της Χάγης, κσεστραβωθείτε.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 28 Ιαν 2020, 22:28

vagabondo έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:59
Σέλευκας έγραψε:
Παρεμπιπτόντως το Καστελόριζο ακόμα και να αναγνωριστεί όλη η ΑΟΖ του θα πρέπει να αναγνωριστεί και η ΑΟΖ της Στρογγύλης , αλλιώς δεν ακουμπάμε με την ΑΟΖ της Κύπρου.
Η στρογγυλη δεν έχει κατοίκους. Σοβαρεψου. Αν θες να αποκλείσεις ολόκληρη την Τουρκία από την ανατολική μεσόγειο για ένα κατσαβραχο, θα γελάσει το σύμπαν.
Η Στρογγύλη έχει στρατιωτικό φυλάκιο με φαντάρους μέσα, αν και δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κάτοικοι. Αρκεί να υπάρχει κάποια οικονομική δραστηριότητα στο νησί, για να έχει ΑΟΖ.
Δεν ισχυει. Θέλει κατοίκους κατοίκους. Πόσο μάλλον όλα θέλεις να αποκλείσεις μια ακτογραμμή σαν της Τουρκίας. Μόνο με το καστελοριζο πιθανόν να τα καταφέρεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 28 Ιαν 2020, 22:29

Εγώ πάντως κατανοώ τον προβληματισμό της Ντόρας. Λογικά το δικαστήριο θα προσπαθήσει να κόψει το καρπούζι κάπου στη μέση και να εξετάσει ορισμένα θέματα ξεχωριστά ευνοώντας τη μια ή την άλλη πλευρά. Μπορεί δηλαδή το δικαστήριο να αναγνωρίσει κάποιες ειδικές περιστάσεις και να μην δώσει τα αναμενόμενα δικαιώματα σε κάθε νησί. Η κατάσταση περιπλέκεται από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν έχουν υπογράψει διεθνείς συμβάσεις όπως έχουμε κάνει εμείς και πιστεύουν ότι δεν δεσμεύονται από αυτές (π.χ. Montego Bay).

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 28 Ιαν 2020, 22:30

Σέλευκας έγραψε:
28 Ιαν 2020, 22:16
Σέλευκας έγραψε:
Δεν λει πουθενά για κατοίκους. Αν εχει ένα κτήριο με ρεύμα π.χ. φυλάκιο αρκεί. Επίσης χωρίς τη Στογγύλη δεν ακουμπάμε την ΑΟΖ Κύπρου όπως και να έχει.
Δεν ισχύει λέμε. Δες περίπτωση φιδονησιου. Πέταξες εκεί δύο φαντάρους και θα πάρεις 200 ν. μ. ΑΟΖ ; ρε θα μας τρελανετε;
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 28 Ιαν 2020, 22:34

EKPLIKTIKOS έγραψε:
28 Ιαν 2020, 20:47
Belisarius έγραψε:
28 Ιαν 2020, 20:20
Το τι δικαιούται κάθε χώρα και τι μπορεί να εφαρμοστεί στο Καστελόριζο μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάνει το κόπο να διαβάσει το δίκαιο της θαλάσσης και να ψάξει τι έχει αποφασιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Ο μέσος άνθρωπος δε νομίζω να έχει το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσει το δίκαιο της θάλασσας, ενα καρο ιστορικά κειμενα, συνθήκες που αναφερονται στους ορισμούς των νησιών, νησίδων, βραχων και τις μεταφρασεις κ τα δικαιωματα που σχετιζονται με την κατοχή τους, τι αναφερεται ονομαστικά και τι όχι και σε ποιες συνθήκες και δεν ξερω κ γω τι αλλο. Για να το πω αλλιώς, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβάλλω ότι έχουμε δίκιο στη διαμάχη με την Τουρκία, αλλα θα ήμουν αφελής αν πίστευα οτι ξέρω ΓΙΑΤΙ έχουμε δικιο. Κ νομίζω οτι αυτό ισχύει για το 98% των συμπατριωτών μου
Δεν είναι και τόσο δύσκολο: Βλέπεις τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις: Κατά την οριοθέτηση τής ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας, τρία μικρά νησιά (Παντελλέρια, Λαμπεντούζα και Λινόζα) αναγνωρίσθηκε ότι έχουν μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ. Στον χάρτη είναι τα κυκλάκια μέσα στην ΑΟΖ τής Τυνησίας:
Εικόνα
Να και η ΑΟΖ από την πλευρά τής Ιταλίας:
Εικόνα
Σημειωτέον, ότι η Παντελλερία έχει 7.500 κατοίκους, η Λαμπεντούσα 6.000 και η Λινόζα 500. Συγκριτικά, το Καστελλόριζο έχει 500 κατοίκους. Από την άλλη μεριά, σαφώς η ΑΟΖ ορίσθηκε στην μέση γραμμή μεταξύ Σικελίας (νησί) και Τυνησίας και όχι π.χ. μεταξύ Καλαβρίας (ηπειρωτική) και Τυνησίας.

Συνεπώς, το Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης θα αναγνωρίσει μόνο χωρικά ύδατα στο Καστελλόριζο (ενδέχεται και υφαλοκρηπίδα, αν και τα νερά είναι βαθειά στο σημείο εκείνο και ενδεχομένως η υφαλοκρηπίδα να έχει μικρότερη έκταση από τα χωρικά ύδατα).

Αρα, λαϊκιστικά συμφέροντα και μόνο υπηρετούν όσοι αναφέρονται στα "δίκαια" τής Ελλάδας γιά ένωση τής ΑΟΖ της με αυτή τής Κύπρου. Μάλιστα, το αγκάθι του Καστελλορίζου εμποδίζει και την οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, αφού οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε μία αμφιλεγόμενη οριοθέτηση.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 28 Ιαν 2020, 22:43

Jimmy81 έγραψε:
28 Ιαν 2020, 22:29
Εγώ πάντως κατανοώ τον προβληματισμό της Ντόρας. Λογικά το δικαστήριο θα προσπαθήσει να κόψει το καρπούζι κάπου στη μέση και να εξετάσει ορισμένα θέματα ξεχωριστά ευνοώντας τη μια ή την άλλη πλευρά. Μπορεί δηλαδή το δικαστήριο να αναγνωρίσει κάποιες ειδικές περιστάσεις και να μην δώσει τα αναμενόμενα δικαιώματα σε κάθε νησί. Η κατάσταση περιπλέκεται από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν έχουν υπογράψει διεθνείς συμβάσεις όπως έχουμε κάνει εμείς και πιστεύουν ότι δεν δεσμεύονται από αυτές (π.χ. Montego Bay).
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν η Τουρκία συνυπογράψει την προσφυγή στο Δικαστήριο, εξυπακούεται ότι αποδέχεται τον τρόπο που το Δικαστήριο θα κρίνει. Δεν απαιτείται να υπογράψει και το δίκαιο τής θάλασσας.
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 28 Ιαν 2020, 22:46

run έγραψε:
28 Ιαν 2020, 21:05
είναι δικα μας γιατι για αυτά πολεμησαν ελληνες και στους βαλκανικούς πρωτο παγκοσμιο και τον β παγκοσμιο

για αυτό είναι δικα μας επειδή πολεμησαν ελληνες για να γινουν αυτά δικα μας
Γιά την ΑΟΖ του Καστελλορίζου πολέμησαν;
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιαν 2020, 22:51

Leporello έγραψε:
28 Ιαν 2020, 22:34
EKPLIKTIKOS έγραψε:
28 Ιαν 2020, 20:47
Belisarius έγραψε:
28 Ιαν 2020, 20:20
Το τι δικαιούται κάθε χώρα και τι μπορεί να εφαρμοστεί στο Καστελόριζο μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάνει το κόπο να διαβάσει το δίκαιο της θαλάσσης και να ψάξει τι έχει αποφασιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Ο μέσος άνθρωπος δε νομίζω να έχει το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσει το δίκαιο της θάλασσας, ενα καρο ιστορικά κειμενα, συνθήκες που αναφερονται στους ορισμούς των νησιών, νησίδων, βραχων και τις μεταφρασεις κ τα δικαιωματα που σχετιζονται με την κατοχή τους, τι αναφερεται ονομαστικά και τι όχι και σε ποιες συνθήκες και δεν ξερω κ γω τι αλλο. Για να το πω αλλιώς, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβάλλω ότι έχουμε δίκιο στη διαμάχη με την Τουρκία, αλλα θα ήμουν αφελής αν πίστευα οτι ξέρω ΓΙΑΤΙ έχουμε δικιο. Κ νομίζω οτι αυτό ισχύει για το 98% των συμπατριωτών μου
Δεν είναι και τόσο δύσκολο: Βλέπεις τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις: Κατά την οριοθέτηση τής ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας, τρία μικρά νησιά (Παντελλέρια, Λαμπεντούζα και Λινόζα) αναγνωρίσθηκε ότι έχουν μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ. Στον χάρτη είναι τα κυκλάκια μέσα στην ΑΟΖ τής Τυνησίας:
Εικόνα
Να και η ΑΟΖ από την πλευρά τής Ιταλίας:
Εικόνα
Σημειωτέον, ότι η Παντελλερία έχει 7.500 κατοίκους, η Λαμπεντούσα 6.000 και η Λινόζα 500. Συγκριτικά, το Καστελλόριζο έχει 500 κατοίκους. Από την άλλη μεριά, σαφώς η ΑΟΖ ορίσθηκε στην μέση γραμμή μεταξύ Σικελίας (νησί) και Τυνησίας και όχι π.χ. μεταξύ Καλαβρίας (ηπειρωτική) και Τυνησίας.

Συνεπώς, το Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης θα αναγνωρίσει μόνο χωρικά ύδατα στο Καστελλόριζο (ενδέχεται και υφαλοκρηπίδα, αν και τα νερά είναι βαθειά στο σημείο εκείνο και ενδεχομένως η υφαλοκρηπίδα να έχει μικρότερη έκταση από τα χωρικά ύδατα).

Αρα, λαϊκιστικά συμφέροντα και μόνο υπηρετούν όσοι αναφέρονται στα "δίκαια" τής Ελλάδας γιά ένωση τής ΑΟΖ της με αυτή τής Κύπρου. Μάλιστα, το αγκάθι του Καστελλορίζου εμποδίζει και την οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, αφού οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε μία αμφιλεγόμενη οριοθέτηση.
Άρα, αν το Καστελόριζο ανεξαρτητοποιηθεί σε κρατίδιο, όπως η Μάλτα, ξαφνικά θα ανοίξει η ΑΟΖ σε αντίθεση με την κουτσουλιά της Λαμπεντούσας που είναι μέρος κράτους.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 28 Ιαν 2020, 22:59

Η Χάγη είναι σταθερή επιλογή της Ελλάδας από τη δεκαετία του '70 επί Καραμανλή Α'.

Όποιο κόμμα είναι αντίθετο στην προσφυγή στη Χάγη, ας το πει ανοικτά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών