Σελίδα 1 από 1

Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:16
από Eθνικοκοινωνιστης
Milliyet: Η Γαλλία έπεισε την Αγγλία να πουλήσει πυραύλους Meteor στην Τουρκία - "Έρχεται ισορροπία στους αιθέρες με την Ελλάδα"

Με την... ισορροπία των αιθέριων ασχολείται την Πέμπτη το πρωτοσέλιδο και ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet προχωρώντας σε μια ανάλυση της "μειονεκτικής" κατάστασης στην οποία είναι η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα και τους λοιπούς γείτονες, καλώντας παράλληλα σε επιτάχυνση της μαζικής παραγωγής μαχητικών Kaan τα οποία θεωρεί ο αρχισυντάκτης ότι θα γείρουν την πλάστιγγα.


Αναφέρει λοιπόν ο αρχισυντάκτης της Milliyet: "Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ύπαρξη μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς δεν λειτουργεί πολύ καλά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η έννοια των αεροπορικών πολέμων έχει αλλάξει. Στο παρελθόν, υπήρχε ένα μοντέλο πολέμου στο οποίο οι άνθρωποι πολεμούσαν βλέποντας ο ένας τον άλλον στον αέρα και η ικανότητα του πιλότου ήταν καθοριστική. Ο αγώνας μεταξύ των αεροπλάνων για να φτάσουν σε θέση να χτυπήσουν το ένα το άλλο στον αέρα, που ονομάζουμε αερομαχία, γεννήθηκε από αυτό το μοντέλο σύγκρουσης.

Milliyet: Η Γαλλία έπεισε την Αγγλία να πουλήσει πυραύλους Meteor στην Τουρκία - "Έρχεται ισορροπία στους αιθέρες με την Ελλάδα"


Αυτό το μοντέλο σύγκρουσης έχει εκλείψει. Οι πόλεμοι από αέρος γίνονται πλέον με βλήματα, χωρίς δηλαδή τα αεροπλάνα να βλέπουν το ένα το άλλο στον αέρα. Η πρώτη προϋπόθεση για να είναι επιτυχής σε αυτόν τον αγώνα είναι τα αεροπλάνα να έχουν το χαρακτηριστικό "stealth", το οποίο ονομάζουμε αόρατο. Η σχεδίαση ιπτάμενων πτερυγίων των πολεμικών αεροπλάνων νέας γενιάς, η χρήση βαφής που απορροφά ραντάρ και οι κινητήρες που κρύβονται στην άτρακτο είναι όλα τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Ο πρώτος στόχος λοιπόν είναι να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι από τον εχθρό... Το να είσαι μόνος αόρατος δεν αρκεί για να κερδίσεις μια αεροπορική μάχη. Το δεύτερο βήμα είναι να εντοπίσετε το εχθρικό αεροπλάνο πριν σας προσέξει. Τα κλασικά συστήματα ραντάρ μπορούν να σαρώσουν μόνο ένα μέρος του ουρανού και η κεραία πρέπει να μετακινηθεί φυσικά για άλλα μέρη. Τα ραντάρ AESA, τα οποία ονομάζουμε "Ραντάρ σάρωσης ενεργού ευρετηρίου", εξαλείφουν αυτήν την ευπάθεια και παρέχουν ανώτερη επίγνωση της κατάστασης. Μόνο τα F-16 Block 60 και τα επόμενα Block-70 στις αποθήκες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαθέτουν ραντάρ AESA, τα Block 30 και Block 50 F-16 που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκιας δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα. Τα ραντάρ AESA που αναπτύχθηκαν από την Aselsan έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στο Block 30s, του οποίου η πνευματική ιδιοκτησία έχει αποκτηθεί, και τα εγχώρια ραντάρ AESA θα χρησιμοποιηθούν επίσης στη διαδικασία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών Block 50".


Συνεχίζοντας ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ αναφέρει: "Τα πρώτα 2 βήματα είναι η αορατότητα και η παρατήρηση του εχθρού πρώτα, αλλά η εξουδετέρωση του εχθρού θα καθορίσει το αποτέλεσμα σε έναν πόλεμο. Αυτό που το επιτρέπει είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος που χρησιμοποιεί καποιος. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τον πύραυλο AIM-120 C7, τα τυπικά πυρομαχικά του ΝΑΤΟ. Το βεληνεκές αυτού του πυραύλου, που διαθέτει σύστημα ανάφλεξης με στερεό καύσιμο, είναι 70 χιλιόμετρα, αλλά το λεγόμενο βεληνεκές "No Escape Zone", από το οποίο ο στόχος δεν μπορεί να διαφύγει μετά την εκτόξευση, είναι 30 χιλιόμετρα. Από την άλλη, οι αποτελεσματικοί πύραυλοι Ramjet Meteor που αναπτύχθηκαν από τους Γάλλους έχουν βεληνεκές 200 χιλιομέτρων και βεληνεκές μη διαφυγής 100 χιλιόμετρα. Αυτή η διαφορά των 70 χιλιομέτρων είναι εξαιρετικά καθοριστική όσον αφορά τους πολέμους αέρος-αέρος. Οι πύραυλοι Meteor, που έχουν γίνει το αποφασιστικό στοιχείο στους εναέριους πολέμους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα F-16. Αεροπλάνα κατάλληλα για χρήση Meteor είναι τα αεροσκάφη F-35, Rafale, Eurofighter και τα σουηδικής κατασκευής Gripen-Saab".

Και αφού τελειώνει η ορθολογική ανάλυση, περνάμε και στο κύριο θέμα του άρθρου: "Η Τουρκία θα αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter προκειμένου να εξαλείψει τα τρωτά σημεία που θα προκύψουν έως ότου εισέλθει επαρκής αριθμός Kaan στο απόθεμα. Η αγορά αυτών των αεροπλάνων δεν θα ήταν αρκετή για την εξάλειψη της ευπάθειας στις μάχες αέρος-αέρος. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει πυραύλους Meteor για τα Rafale στο απόθεμά της, παραδίδονται και F-35, ενώ και η Βουλγαρία και η Ρουμανία, που έχουν πρόσβαση στον Εύξεινο Πόντο, έχουν παραγγελίες για F-35. Και πάλι, το Ισραήλ χρησιμοποιεί F-35 στον εναέριο χώρο της Συρίας".

Προσθέτει δε ο Σεντίρ: "Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αγγλία δείχνουν ότι ένα ακόμη πολύ δύσκολο εμπόδιο ξεπεράστηκε. Φαίνεται ότι το Λονδίνο έπεισε το Παρίσι να πουλήσει πυραύλους Meteor στην Τουρκία και ότι η τουρκοελληνική ισορροπία στον αέρα θα εξισωθεί ξανά. Χωρίς τους πυραύλους Meteor, τα Eurofighters θα ανταποκρίνονταν στα δύο πρώτα βήματα των αεροπορικών πολέμων νέας γενιάς, δηλαδή την αορατότητα και την ανάγκη να εντοπιστεί πρώτα ο εχθρός, αλλά ο κύριος στόχος της εξουδετέρωσης του εχθρού θα έλειπε. Τώρα αυτό ολοκληρώθηκε. Ζούμε σε μια γεωγραφία που απαιτεί αποτροπή ανά πάσα στιγμή.



Κοιτάξτε, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης στην Ελλάδα επιμένει στις καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο δικό του κόμμα και σχεδόν σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται σε αυτή τη διαδικασία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας δήλωσε πριν από περίπου 10 ημέρες ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια πριν προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης. Κάνοντας μια πρόταση που θα οδηγούσε δύο χώρες σε πόλεμο για να κερδίσουν το χειροκρότημα στην εσωτερική πολιτική έδειξε ότι ο αγώνας του Τσίπρα ενάντια στο σύστημα περιορίστηκε στο να μην φορά γραβάτα και ήταν συμβολικός. Αποδείχθηκε ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από τον δεξιό υπουργό Άμυνας Δένδια, ή το ΑΚΕΛ όπως ήδη ξέρουμε.

Πρέπει να προστατεύσουμε τη διαδικασία διαλόγου με την Ελλάδα και να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά για να σταματήσουμε τα σχέδια του Ισραήλ στην περιοχή μας.

Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να υπάρχει κενό μέχρι να παραχθεί επαρκής αριθμός Kaan και Gökhan, της εγχώριας έκδοσης των πυραύλων Meteor. Ως μέσα ενημέρωσης, εξηγούμε κάθε πρωτότυπο που παράγεται ως "Εντάξει, λύσαμε το πρόβλημα", αλλά το σημαντικό είναι να περάσουμε από το πρωτότυπο στη μαζική παραγωγή και να βάλουμε τα προϊόντα στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ζούμε σε μια γεωγραφία όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Δυστυχώς αυτή είναι η θλιβερή αλλά αληθινή αλήθεια"

https://www.capital.gr/epikairotita/389 ... in-ellada/

μετα την νδουλικη παπατζα του ελλας-ισραηλ συμμαχια λιωνει και η δευτερη με το ελλας γαλλια συμμαχια

τελευταια εμεινε και αυτη με το κουρδικο κρατος :102:

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:22
από micmic
Αυτές τις πίπες περί "συμμάχων" τις πιστεύουν μόνο οι τερματικά ηλίθιοι. Και η Γαλλία και η Αγγλία και η Ισπανία και η Αμερική και η Ρωσία θα πουλήσουν σε όποιον χώνει φράγκα. Τέρμα.

Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς βέβαια αν αντί για μπουρδελοχώρα ήμασταν εξαγωγείς εξελιγμένων όπλων.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:24
από Eθνικοκοινωνιστης
micmic έγραψε:
27 Δεκ 2024, 18:22
Αυτές τις πίπες περί "συμμάχων" τις πιστεύουν μόνο οι τερματικά ηλίθιοι. Και η Γαλλία και η Αγγλία και η Ισπανία και η Αμερική και η Ρωσία θα πουλήσουν σε όποιον χώνει φράγκα. Τέρμα.

Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς βέβαια αν αντί για μπουρδελοχώρα ήμασταν εξαγωγείς εξελιγμένων όπλων.
ναι αλλα οσοι δεν ψηφισαν την αμυντικη συμφωνια με την γαλλια γιατι δεν υπηρχαν αντισταθμιστικα ειναι προδοται αναρχοκομμουνισται

:giggle::giggle::giggle:

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:26
από sys3x
Έχουμε πολύ εξεληγμένα βλήματα όμως.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:37
από GoBzi
Να τοποθετηθεί ο Λιμπρε που είναι άεργος νεοδημοκρατης από από το Παρίσι, όπως ο Κούλης μας.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:56
από Ζενίθεδρος
Με λίγα λόγια, μπορούμε να βάλουμε τα Ραφάλ στον γκώλον μας.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 18:58
από SeaHawk
Τιτλος: Η Γαλλία έπεισε την Αγγλία να πουλήσει πυραύλους Meteor στην Τουρκία
Εντος του αρθρου:Φαίνεται ότι το Λονδίνο έπεισε το Παρίσι να πουλήσει πυραύλους Meteor στην Τουρκία

Kουβα και παλι το παπαηγαλακι νηματοθετης
Αν ειχε διαβασει το αρθρο που ποσταρε θα το ηξερε
Αλλα ποτε δεν διαβαζει.
Παπαγαλιζει τιτλους.


Καλα για αρθρο που περιμενει το Kaan και μαλιστα με Τουρκικους Meteor τι να πει κανεις.
Μιλαμε κειμενο επιθεωρησης Σεφερλη.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 19:09
από Eθνικοκοινωνιστης
δεν αλλαζει η βαρεμαρα να κανουν σωστο κοπι πειστ και η αγραμματοσυνη των δημοσιογραφων του σαπιταλ την ουσια της ειδησης :102:

και που μεταφερουν ειδησεις μεσω google translate με ελαχιστο editing πολυ σας πεφτει :102:

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 19:32
από Μπίστης
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 18:16

μετα την νδουλικη παπατζα του ελλας-ισραηλ συμμαχια


Ακόμα οι εβραιοκαψουρηδες νομίζουν ότι πρόκειται για σταυροφορικο κράτος ενώ είναι εντελώς για πάρτη του

:102:

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 19:38
από Στύξ
Ζενίθεδρος έγραψε:
27 Δεκ 2024, 18:56
Με λίγα λόγια, μπορούμε να βάλουμε τα Ραφάλ στον γκώλον μας.
Μια χαρά είναι τα Ραφάλ και πιστοποιημένα για ΟΛΑ τα όπλα.

Οι τουρκ μεγαλοπιάνονται με πολλά ,αλλά μπορεί να πάρουν ένα παπάρι στο τέλος.

Re: Κουβας νο4324132

Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκ 2024, 20:06
από Στύξ
Να υπενθυμίσω ότι ως συμπαραγωγός χώρα , η Τουρκία επένδυσε κοντά 3 δις για γραμμή παραγωγής 100 F-35 ( με οψιόν για άλλα 20) κι έμεινε με αυτό που φαντάζεστε στο χέρι.