Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 03 Απρ 2023, 22:00

02.04.2023
Σεντινελέζοι: Η ιστορία της πιο «επικίνδυνης» φυλής του κόσμου.
Η συγκεκριμένη φυλή είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που ήρθαν από την Αφρική και ζουν στο νησί πάνω από 60.000 χρόνια.

Εικόνα

Ίσως είναι οι τελευταίοι άνθρωποι στον πλανήτη που παραμένουν τελείως απομονωμένοι από τον σύγχρονο πολιτισμό.


Αλλά εμφανίστηκε σπάνιο υλικό της φυλής Sentinelese, που βρίσκεται στο Βόρειο νησί Σέντινελ στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η φυλή είναι τόσο εχθρική με τους επισκέπτες της, που κάθε παρελθοντική προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους, ήρθε αντιμέτωπη με τη βία.Δυο ψαράδες σφαγιάστηκαν το 2006 από τη φυλή, επειδή πλησίασαν πολύ κοντά. Επίσης, είναι γνωστό ότι ρίχνουν βέλη με πέτρες και φωτιά σε αεροπλάνα που πετούν χαμηλά ή ελικόπτερα σε αποστολές αναγνώρισης.

Λέγεται ότι η συγκεκριμένη φυλή είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που ήρθαν από την Αφρική και ζουν στο νησί πάνω από 60.000 χρόνια.Είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσοι έχουν απομείνει στο νησί που έχει το μέγεθος του Μανχάταν, αλλά κυμαίνονται ανάμεσα σε 50 με 400.

Μάλιστα, το 2004 μετά το τσουνάμι που χτύπησε πολλές περιοχές στον Ινδικό Ωκεανό, έφτασαν στο νησί πολλά ελικόπτερα για να ρίξουν φαγητό στα μέλη της φυλής και ένας άντρας από τη φυλή απάντησε, ρίχνοντας ένα φλεγόμενο βέλος στην ομάδα διάσωσης.

Η φυλή Sentinelese, πιστεύεται ότι είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που ήρθαν από την Αφρική και ζουν στο νησί πάνω από 60.000 χρόνια.Το 2004, μετά το τσουνάμι που χτύπησε πολλές περιοχές στον Ινδικό Ωκεανό, έφτασαν στο νησί πολλά ελικόπτερα για να ρίξουν φαγητό στα μέλη της φυλής και ένας άντρας από την φυλή απάντησε, ρίχνοντας ένα φλεγόμενο βέλος στην ομάδα διάσωσης.

Οι αρχές της Ινδίας θεωρούν εγκληματική πράξη το να προσπαθήσει κάποιος να επικοινωνήσει με τη φυλή και είναι παράνομο να πλησιάσει κάποιος σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων.

Δεν έχει καμία σημασία αν έχετε φιλική ή εχθρική διάθεση, αν βρεθήκατε εκεί κατά λάθος ή όχι. Οι ντόπιοι θα σας υποδεχθούν με βέλη και πέτρες.

Το 1967, η κυβέρνηση της Ινδίας άρχισε να κάνει προσπάθειες επικοινωνίας με τη φυλή, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Τ.Ν. Παντίτ, ο οποίος άφησε δώρα στη φυλή και τους έκανε σήματα.

“Μερικές φορές, μας γύριζαν την πλάτη και κάθονταν σαν να αφοδεύουν. Τα δώρα ρούχων και τροφίμων δεν έχουν καμία σημασία γι’ αυτούς. Αυτό είχε σκοπό να μας προσβάλει και να μας πει ότι δεν είμαστε καλοδεχούμενοι”.

Τον Μάρτιο του 1970, η βάρκα της ομάδας του Παντίτ πλησίασε πολύ στην ακτή και όπως περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε μια άλλη βάρκα: “Όλοι άρχισαν να φωνάζουν κάποιες ακατανόητες λέξεις. Φωνάξαμε και εμείς και τους κάναμε νοήματα για να δείξουμε ότι έχουμε φιλική διάθεση. Εκείνη τη στιγμή συνέβη κάτι περίεργο – μια γυναίκα ζευγάρι με έναν πολεμιστή, κάθισαν στην άμμο με μια δυνατή αγκαλιά. Αυτό επαναλήφθηκε και από άλλες γυναίκες. κάθε μία διεκδικούσε έναν πολεμιστή για τον εαυτό της, ένα είδος ζευγαρώματος στην κοινότητα”.

Δορυφορική εικόνα του νησιού από τη ΝΑSA, δείχνει ότι το μέγεθός του μοιάζει με του Μανχάταν.


Η Survival International χαρακτηρίζει τη φυλή Sentinelese ως “την πιο ευάλωτη κοινωνία του πλανήτη”, καθώς είναι πιθανό να μην έχουν ανοσία σε ασθένειες, όπως η γρίπη.

Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε πόσοι υπάρχουν στην ενδοχώρα, αλλά οι εκτιμήσεις υπολογίζουν μεταξύ 50 και 400. Το νησί έχει παραμείνει ανέγγιχτο από τον σύγχρονο πολιτισμό εδώ και αιώνες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σκοτώθηκαν αρκετά μέλη της φυλής, πολεμώντας με ανθρώπους που πήγαν να πάρουν σίδηρο και άλλα αγαθά από ένα ναυάγιο.
https://www.pronews.gr/kosmos/sentinele ... ou-vinteo/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Απρ 2023, 22:14

4 Απριλίου, 2023
Ονδούρα: Γιατροί αφαίρεσαν κατσαρίδα από τον… κόλπο μιας γυναίκας!
Η ασθενής πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενη πως το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί, καθώς ένιωθε «εξαιρετικά ανήσυχη, ταραγμένη και ιδρωμένη»

Εικόνα

Για μια «εξαιρετικά περίεργη» αίσθηση στα γεννητικά της όργανα παραπονιόταν μια γυναίκα, η οποία επισκέφθηκε νοσοκομείο στην Ονδούρα, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν σοκαρισμένοι πως μέσα στον κόλπο της είχε εισχωρήσει μια κατσαρίδα!


Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail», η γυναίκα, η οποία επισκέφθηκε κλινική στην Τεγκουσικάλπα, πρωτεύουσα της χώρας, δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη, ταραγμένη και ιδρωμένη», προσθέτοντας πως το προηγούμενο βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Οι γιατροί την εξέτασαν, αλλά έμειναν άναυδοι, μόλις ανακάλυψαν το νεκρό έντομο μέσα της.«Οταν εισήγαγα το speculum, μπορούσα να δω ότι ήταν ένα έντομο. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να βγάλω κάτι σαν κατσαρίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ. Μάρκο Κάλιξ, ο γυναικολόγος που ανέλαβε την ασθενή.

Το έντομο αφαιρέθηκε άμεσα από τη γυναίκα, η οποία, μετά από έλεγχο για τυχόν τραύματα, πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν πως, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει περιπτώσεις με προφυλακτικά και σεξουαλικά παιχνίδια σφηνωμένα στα γεννητικά όργανα ή/και στα οπίσθια ασθενών τους, το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, τούς προκάλεσε έντονη ανησυχία.
https://primenews.press/ondoura-giatroi ... s-gynaikas

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 7380
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 08 Απρ 2023, 08:14

Και εμείς λέμε ότι έχει αραχνιάσει!!!
Μέχρι και κατσαρίδα είχε πιάσει από την αχρηστία!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 08 Απρ 2023, 22:26

6 Απριλίου 2023
ΗΠΑ: Η οικογένεια Γουιτάκερ με τα μέλη που… γρυλίζουν και γαβγίζουν και η ιστορία των «100 χρόνων αιμομειξίας»

Εικόνα

Τα δίδυμα αδέρφια Χένρι και Τζον Γουιτάκερ πυροδότησαν την αρχή της αιμομεικτικής οικογένειας, με δύο παιδιά τους να παντρεύονται μεταξύ τους και να αποκτούν 15 δικά τους παιδιά, το πρώτο εκ των οποίων γεννήθηκε το 1937. Η DailyMail, μετά από έρευνα, δημοσίευσε προχθές ένα γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας, που φθάνει μέχρι τους σημερινούς απογόνους.


Από τότε που γεννήθηκε το πρώτο αυτό παιδί -καρπός αιμομειξίας- όλα τα μέλη της μεγάλωσαν και οι τελευταίοι ζουν μέχρι και σήμερα σε μια ερειπωμένη αγροικία στο Οντ της Δυτικής Βιρτζίνια. Τα μέλη της οικογένειας αυτής έχουν όλα πολύ σοβαρά έως τρομακτικά γενετικά προβλήματα, από δυσμορφία, αδυναμία επικοινωνίας με λόγο, νοητική υστέρηση και σοβαρότατες ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδιαίτερα μακροχρόνια αιμομειξία είναι η αιτία αυτών των διαταραχών. ΄Εχουν όμως την υποστήριξη των γειτόνων τους, αφού η οικογένεια έχει ζήσει εκεί για γενιές, και την προστατεύουν από τον έξω κόσμο.Ένας κόσμος «εκτός ελέγχου»
Η ιστορία της οικογένειας αυτής είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Μαρκ Λάιτα, που έχει τον λογαριασμό Soft WhiteUnderbelly YouTube, την παρουσίασε σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ στο κανάλι του, τονίζοντας τις πολύ μεγάλες ταλαιπωρίες που είχαν περάσει, με ψυχικές και σωματικές ανωμαλίες σε όλη τους τη ζωή. Ο Λάιτα λέει ότι οι γενετικές επιπλοκές της οικογένειας έχουν προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα συμπεριφοράς, περιγράφοντάς την ως «εκτός ελέγχου».

Η πρώτη φορά που τους πλησίασε ο Λάιτα ήταν το 2004, όταν αρχικά τον συνάντησαν κοντά στο σπίτι των Γουιτάκερ «προστατευτικοί» γείτονες που τον απείλησαν με κυνηγετικό όπλο, καθώς δεν θέλουν να έρχονται ξένοι για να κάνουν πλάκα μαζί τους. Εκείνος έφυγε, αλλά επέστρεψε με την Αστυνομία. Κατόρθωσε και τους φωτογράφισε για το βιβλίο του με τίτλο Created Equally, που κυκλοφόρησε το 2004 και η φήμη τους εκτοξεύθηκε όταν επέστρεψε το 2020 για να γυρίσει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους, που προβλήθηκε στο κανάλι του.Όλο αυτό το σκηνικό το χαρακτήρισε σαν σκηνή της αμερικανικής ταινίας “΄Οταν ξέσπασε η βία” (σ.σ. Deliverance). Ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Ήταν σαν αυτή τη μικρή σκηνή από το Deliverance που όλοι γνωρίζουν. Ήρθαμε από έναν επαρχιακό δρόμο, που μετατρέπεται σε χωματόδρομο, και φτάνουμε σε ένα τροχόσπιτο και μετά σε μια μικρή παράγκα στην άλλη πλευρά του δρόμου. Και εκεί είναι κάποιοι άνθρωποι που περπατούν και τα μάτια τους πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και μας γαβγίζουν. Και τότε, ένας απ΄αυτούς, αν τον κοιτούσες στα μάτια ή έλεγες οτιδήποτε, απλώς ούρλιαζε, γρύλιζε και γάβγιζε φεύγοντας τρέχοντας και κλωτσώντας στο διάβα του ένα κάδο σκουπιδιών, με το παντελόνι του να κουλουριάζεται γύρω από τους αστραγάλους του. Και αυτό συνέβαινε ξανά και ξανά. Ήταν εκτός ελέγχου – το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ.”

Εικόνα

Εικόνα

Τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν καμία εκπαίδευση και ζουν σε άθλια κατάσταση σε μια απομονωμένη καλύβα στην ύπαιθρο, η οποία είναι αποκομμένη από τον πολιτισμό. Κατά τη συνάντηση της οικογένειας με τον Λάιτα, ο σκηνοθέτης ανακάλυψε τρία αδέλφια και έναν ξάδερφο που ζούσαν μαζί σε ένα βρώμικο σπίτι μαζί με τα πολλά σκυλιά τους.

Μετά την αρχική του επίσκεψη, ο σκηνοθέτης κράτησε επαφή με την οικογένεια και σύντομα επέστρεψε για να γυρίσει μια ταινία που ονομάζεται Inbred Family – The Whittakers, το 2020. Η ταινία ανέβηκε στο κανάλι του στο Youtube, με το όνομα Soft White Underbelly, και τον δείχνει να μιλά στα αδέρφια, Μπέτι, Λορέιν και Ρέι, καθώς και στον ξάδερφό τους, Τίμυ.Η Μπέτι Ανν Γουίτακερ θεωρείται η μητριάρχης της οικογένειας σήμερα και φέρεται να υποσχέθηκε στη μητέρα της ότι δεν θα παντρευτεί για να φροντίσει τα 14 αδέρφια της. Γεννημένη το 1952, εμφανίζεται αρκετά στο ντοκιμαντέρ και φροντίζει για τα ψώνια, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα μέλη της οικογένειας, που ζουν στη μικρή, απομονωμένη και υποβαθμισμένη κατοικία, τρώνε αρκετά.

Ο Ντάνι Ρέι Γουιτάκερ, γνωστός ως Ρέι, γεννήθηκε ένα χρόνο μετά την Μπέτι και αποτελεί μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ. Τόσο αυτός όσο και η Λορέιν φαίνεται να μην μπορούν να μιλήσουν και μόνο γρυλίζουν, αλλά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μπορούν να μιλήσουν εκ μέρους τους. Ο Ρέι, φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος να επικοινωνεί με τον Λάιτα μέσω αλλόκοτων ήχων και να του δείχνει αντικείμενα στο σπίτι τους με παιδικό τρόπο.Για να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Γουιτάκερ και να γίνουν επιδιορθώσεις στο σπίτι, ο Λάιτα δημιούργησε το 2022 έναν λογαριασμό, που έκτοτε έχει συγκεντρώσει 46.433 δολάρια. Τα χρήματα πράγματι διατέθηκαν στην οικογένεια, που στο τελευταίο φιλμάκι που ανέβασε στο κανάλι του ο Λάιτα δείχνει ενθουσιασμένη με τα νέα της αποκτήματα, που διευκολύνουν τη ζωή των μελών της.

Παρά τη συγκέντρωση χρημάτων από τον Λάιτα, πολλοί θεώρησαν τα ντοκιμαντέρ του και την έκθεση της δυστοπικής οικογένειας εκμετάλλευση για το κέρδος και μόνον. Ο ίδιος ο φημισμένος φωτογράφος το αρνείται κατηγορηματικά δηλώνοντας πως είναι μια κατάσταση, που πρέπει να γίνει γνωστή διότι είναι αληθινή και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από βοήθεια.
https://hellas-now.com/ipa-oikogeneia-g ... gavgizoyn/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Μάιος 2023, 21:55

05-19-2023
Η αληθινή ιστορία των Μπλε Ανθρώπων του Κεντάκι – Τα Avatar της πραγματικής ζωής.
Για περισσότερο από έναν αιώνα, αυτές οι οικογένειες των Απαλαχίων μεταβίβαζαν μια εξαιρετικά σπάνια γενετική κατάσταση του αίματος που μετέτρεπε το δέρμα τους σε μια αφοπλιστική μπλε απόχρωση.

Εικόνα

Ντροπιασμένες από την μπλε απόχρωση, οι οικογένειες αποσύρθηκαν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία, γεγονός που επιδείνωσε το πρόβλημα. Αποκομμένες από την επαφή με τον ευρύτερο πληθυσμό, παντρεύτηκαν ξαδέλφια, θείες και άλλους στενούς συγγενείς, γεγονός που αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες να κληρονομήσουν την πάθηση.


Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες τη δεκαετία του 1960, η μετάλλαξη που προκαλεί το δέρμα που μοιάζει με αυτό των Στρουμφ φέρει ένα υπολειπόμενο γονίδιο και χρειάζονται δύο άτομα με το ίδιο γονίδιο για να δημιουργήσουν ένα μπλε παιδί.

«Αν έπαιρνες οποιοδήποτε τυχαίο άτομο στον πληθυσμό, ίσως ένας στους 100.000 να έφερε αυτό το γονίδιο, αν είναι τόσο πολλοί», λέει η Ρίκι Λιούις, επιστημονική συγγραφέας και συγγραφέας του εγχειριδίου «Ανθρώπινη Γενετική: Έννοιες και εφαρμογές», που βρίσκεται τώρα στην 13η έκδοσή του. «Αλλά αν παντρεύεσαι τον ξάδερφό σου, οι πιθανότητες γίνονται ένας στους οκτώ. Ο κίνδυνος εκτοξεύεται στα ύψη αν μοιράζεστε αίμα».

Εικόνα

Όταν δύο άγνωστοι έχασαν τη γενετική λοταρία.
Ο Μάρτιν Φουγκατί έφτασε στα ακατοίκητα σύνορα του Κεντάκι το 1820. Ήταν ένα ορφανό από τη Γαλλία που δεν γνώριζε τίποτα για την καταγωγή του. Ο θρύλος λέει ότι ο ίδιος ο Μάρτιν μπορεί να είχε μια μπλε απόχρωση στο δέρμα του, αλλά όχι το σκούρο μπλε χρώμα του δέρματος των μετέπειτα Φουγκατί.

Ο Μάρτιν παντρεύτηκε μια κοκκινομάλλα Αμερικανίδα ονόματι Ελίζαμπεθ Σμιθ και οι δυο τους δημιούργησαν ένα σπίτι στις όχθες του Troublesome Creek, κοντά στην κομητεία Χάζαρντ του Κεντάκι.

Η Ελίζαμπεθ είχε ωχρό λευκό δέρμα, σχεδόν ημιδιαφανές. Αυτό που ούτε εκείνη ούτε ο Μάρτιν μπορούσαν να γνωρίζουν ήταν ότι και οι δύο έφεραν το υπολειπόμενο γονίδιο για μια σπάνια κληρονομική διαταραχή του αίματος που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία.

«Η αρχή αυτής της ιστορίας είναι τόσο άγρια επειδή ο Μάρτιν μετακόμισε στο Κεντάκι από την Ευρώπη και παντρεύτηκε μια εντελώς άγνωστη, μια μη συγγενή που έτυχε να έχει την ίδια μετάλλαξη», λέει η Λιούις. «Αυτό είναι τρελό».

Ο Μάρτιν και η Ελίζαμπεθ απέκτησαν επτά παιδιά, τέσσερα από τα οποία ήταν «καταγάλανα» σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση των Φουγκατί.

Δεδομένου ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι δεν έφταναν στο Troublesome Creek για σχεδόν έναν αιώνα, το μπλε υπολειπόμενο γονίδιο μεταβιβάστηκε σε γενιές οικογενειών Φουγκατί και γειτονικών οικογενειών, οι οποίες έγιναν γνωστές ως «οι μπλε άνθρωποι του Κεντάκι».

Εικόνα

Γιατί το αίμα τους έγινε μπλε.
Η μεθαιμοσφαιριναιμία είναι μια πάθηση του αίματος και όχι του δέρματος. Δεν έχει καμία σχέση με τη μελανίνη, το αμινοξύ που προσδίδει στους ανθρώπους σκουρόχρωμο δέρμα. Στα άτομα με μεθαιμοσφαιριναιμία, το δέρμα εμφανίζεται μπλε επειδή οι φλέβες κάτω από το δέρμα διαρρέονται από σκούρο μπλε αίμα.

Από τη βιολογία του γυμνασίου, ίσως θυμάστε ότι το αίμα είναι κόκκινο επειδή τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι γεμάτα με πρωτεΐνες που ονομάζονται αιμοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη παίρνει το κόκκινο χρώμα της από μια ένωση που ονομάζεται αίμη και περιέχει ένα άτομο σιδήρου. Αυτό το άτομο σιδήρου συνδέεται με το οξυγόνο, και έτσι τα ερυθρά αιμοσφαίρια κυκλοφορούν το οξυγόνο σε όλο το σώμα.

Το οξυγόνο ή η έλλειψη οξυγόνου είναι αυτό που μετατρέπει το αίμα από κόκκινο σε μπλε στα άτομα με μεθαιμοσφαιριναιμία. Ένα μεταλλαγμένο γονίδιο προκαλεί στον οργανισμό τους τη δημιουργία μιας σπάνιας μορφής αιμοσφαιρίνης που ονομάζεται μεθαιμοσφαιρίνη και δεν μπορεί να συνδεθεί με το οξυγόνο. Εάν αρκετό αίμα «μολυνθεί» με αυτόν τον ελαττωματικό τύπο αιμοσφαιρίνης, το αίμα από κόκκινο μετατρέπεται σε ένα σχεδόν μωβ σκούρο μπλε.

Για τους Φουγκατί, τα μέλη της οικογένειας εξέφραζαν το γονίδιο σε διαφορετικό βαθμό. Αν το αίμα τους είχε χαμηλότερη συγκέντρωση μεθαιμοσφαιρίνης, μπορεί να κοκκίνιζαν μπλε μόνο στο κρύο, ενώ τα άτομα με υψηλότερες συγκεντρώσεις μεθαιμοσφαιρίνης ήταν καταγάλανα από την κορυφή ως τα νύχια.

Εικόνα

Υπάρχει θεραπεία για το μπλε δέρμα;
Η μεθαιμοσφαιριναιμία είναι μία από τις σπάνιες γενετικές παθήσεις που θεραπεύονται με ένα απλό χάπι.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη θεραπεία για τη μεθαιμοσφαιριναιμία ήταν ο Madison Cawein III, αιματολόγος (γιατρός του αίματος) στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, ο οποίος άκουσε ιστορίες για τους «μπλε ανθρώπους» και πήγε να αναζητήσει δείγματα τη δεκαετία του 1960.

Ο Cawein στάθηκε τυχερός όταν δύο αδέρφια ονόματι Patrick και Rachel Ritchie μπήκαν σε μια κλινική της κομητείας Hazard. «Ήταν πιο μπλε από την κόλαση», είπε ο Cawein σε συνέντευξή του στο Science 82 το 1982. «Άρχισα να τους κάνω ερωτήσεις: ‘Έχετε συγγενείς που να είναι μπλε;’ Μετά κάθισα και αρχίσαμε να καταγράφουμε την οικογένεια». Θυμήθηκε ότι τα αδέλφια Ritchie «ντρέπονταν πραγματικά που ήταν μπλε». Ωστόσο, η διαταραχή δεν φαινόταν να προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Η πάθηση ήταν σαφώς γενετική, αλλά το κλειδί για τον Cawein ήταν η ανάγνωση αναφορών για κληρονομική μεθαιμοσφαιριναιμία μεταξύ απομονωμένων πληθυσμών Ινουίτ στην Αλάσκα, όπου οι συγγενείς εξ αίματος συχνά παντρεύονταν. Ήξερε ότι το ίδιο συνέβαινε και σε αυτή την απομονωμένη γωνιά των Απαλαχίων.

Στις κοινότητες των Ινουίτ, οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει το πρόβλημα, μια ανεπάρκεια ενός ενζύμου που μετέτρεπε τη μεθαιμοσφαιρίνη σε αιμοσφαιρίνη. Μελετώντας το πρόβλημα, ο Cawein κατάλαβε ότι μπορούσε να μετατρέψει τη μεθαιμοσφαιρίνη σε αιμοσφαιρίνη χωρίς το ένζυμο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια ουσία που θα μπορούσε να «δωρίσει» ένα ελεύθερο ηλεκτρόνιο στη μεθαιμοσφαιρίνη, επιτρέποντάς της να συνδεθεί με το οξυγόνο.

Η λύση, παραδόξως, ήταν μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χρωστική που ονομάζεται μπλε του μεθυλενίου. Έκανε ένεση στα αδέλφια Ritchie με 100 χιλιοστόγραμμα της μπλε χρωστικής και δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να δει αποτελέσματα.

«Μέσα σε λίγα λεπτά. το μπλε χρώμα είχε φύγει από το δέρμα του» δήλωσε ο Cawein. «Για πρώτη φορά στη ζωή τους, ήταν ροζ. Ήταν ενθουσιασμένοι».

Τι συνέβη στους μπλε ανθρώπους;
Όταν οι νέοι άρχισαν να απομακρύνονται από τα αγροκτήματα γύρω από το Troublesome Creek στα μέσα του 20ου αιώνα, πήραν μαζί τους τα υπολειπόμενα μπλε γονίδιά τους. Με την πάροδο του χρόνου, όλο και λιγότερα μωρά γεννιόντουσαν μπλε και όσα γεννιόντουσαν έπαιρναν μια φορά την ημέρα ένα χάπι μπλε μεθυλενίου για να ξαναβάλουν το ροζ στα μάγουλά τους.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε μπλε δέρμα χωρίς να το κληρονομήσετε. Η μεθαιμοσφαιριναιμία μπορεί επίσης να προκληθεί από αντιδράσεις σε ορισμένα τοπικά παυσίπονα όπως η βενζοκαΐνη και η ξυλοκαΐνη.

Και τουλάχιστον σε μια διάσημη περίπτωση, ένας άνδρας έκανε το δέρμα του μόνιμα μπλε από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας συμπληρωμάτων κολλοειδούς αργύρου και την επάλειψη του δέρματός του με κρέμα κολλοειδούς αργύρου (η κατάσταση ονομάζεται αργυρία ή δηλητηρίαση από άργυρο).

Δείτε το παρακάτω βίντεο:


https://primenews.press/i-alithini-isto ... tikis-zois

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Μάιος 2023, 19:44

24.05.2023
Βέλγιο: Φαρσέρ στέλνουν πίτσα σε 65χρονο κάθε βράδυ εδώ και 10 χρόνια!
«Δεν μπορώ να κοιμηθώ πια. Αρχίζω να τρέμω κάθε φορά που ακούω ένα μηχανάκι στο δρόμο»

Εικόνα

Την «μαρμότα του υδατάνθρακα» ή την απόλυτη φαντασίωση του φαγανού ζει εδώ και μία δεκαετία περίπου άνδρας στο Βέλγιο, ο οποίος καθημερινά γίνεται αποδέκτης δεκάδων παραδόσεων από ντελίβερι πίτσας, μπέργκερ και άλλων παχυντικών εδεσμάτων.


Όπως υποστηρίζει ο άνδρας από την Αμβέρσα, τα τελευταία δέκα χρόνια παραδίδονται στο σπίτι του φαγητά που δεν έχει παραγγείλει ποτέ με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε κατάσταση απελπισίας.

Ο Van Landeghem δηλώνει στη Het Laatste Nieuws πως όλα ξεκίνησαν πριν από εννέα χρόνια.

«Ξαφνικά, ένας διανομέας πίτσας μου παρέδωσε ένα ολόκληρο φορτίο πίτσες. Αλλά δεν είχα παραγγείλει τίποτα» εξήγησε.

Στην αρχή θεώρησε ότι ήταν ένα λάθος στη διεύθυνση παράδοσης, ωστόσο οι παραγγελίες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται καθημερινά.

«Μπορεί να είναι καθημερινή ή Σαββατοκύριακο και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Οι παραγγελίες προέρχονται από υπηρεσίες διανομής στο Turnhout , αλλά και από τη γύρω περιοχή. Μου έχουν παραδοθεί παραγγελίες ακόμη και στις 2 το βράδυ» δήλωσε ο Van Landeghem.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ πια. Αρχίζω να τρέμω κάθε φορά που ακούω ένα μηχανάκι στο δρόμο. Φοβάμαι ότι κάποιος θα έρθει να αφήσει καυτές πίτσες για άλλη μια φορά» αναφέρει.

Μάλιστα όπως είπε, τον Ιανουάριο του 2019, δέκα διαφορετικοί διανομείς εμφανίστηκαν ταυτόχρονα, με έναν από αυτούς να θέλει να παραδώσει 14 πίτσες.

«Πάντα αρνιόμουν τις παραδόσεις, οπότε δεν έχω πληρώσει ποτέ για τίποτα» είπε, εξηγώντας δε ότι δεν είναι ενοχλητικό μόνο για εκείνον όλο αυτό, αλλά και για τα εστιατόρια.

«Τους κοστίζει χρήματα και πρέπει να πετάξουν το φαγητό. Την ημέρα που εμφανίστηκαν δέκα παραδόσεις, έκανα τους υπολογισμούς: κόστισε 450 ευρώ» δήλωσε.

Όπως ισχυρίστηκε έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές το γεγονός στην αστυνομία, ενώ εξακολουθεί να μην γνωρίζει ποιος είναι αυτός που θεωρεί ότι είναι αστείο να τον παρενοχλεί κατά αυτόν τον τρόπο.

«Δεν μπορώ να το αντέξω άλλο. Όταν ανακαλύψω ποιος με ενοχλεί τα τελευταία εννέα χρόνια, δεν θα είναι η καλύτερη μέρα του» κατέληξε.
https://www.pronews.gr/kosmos/velgio-fa ... 10-xronia/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 22297
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Μάιος 2023, 19:24

26/05/2023
Κοράκια επιτίθενται σε ανθρώπους στη Βουδαπέστη – Προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς.
Ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι.

Εικόνα

Έντονη είναι η ανησυχία αρχών και κατοίκων τις τελευταίες εβδομάδες στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων επιθέσεων κορακιών σε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα. Μάλιστα, έχουν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί από αυτές.


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, η συμπεριφορά των κορακιών δεν είναι ασυνήθιστη. Άλλωστε, αυτή την περίοδο φροντίζουν τους νεοσσούς τους και ως εκ τούτου σε μια προσπάθεια να τα υπερασπιστούν θα επιτεθούν σε οτιδήποτε θεωρούν ύποπτο.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, δήμος προειδοποιεί ότι τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή. Για να τα πιάσουν τώρα χρησιμοποιούν παγίδες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτά.

«Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται ανθρώπους ή σκύλους κοντά στις φωλιές τους. Μείνετε μακριά από τις τοποθεσίες φωλεοποίησης τους», προειδοποίησαν οι αρχές της ουγγρικής πρωτεύουσας.Ένα από τα θύματα επίθεσης από κοράκι, δε, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι, ενώ οι αρχές της 13ης περιφέρειας της ουγγρικής πρωτεύουσας έλαβαν αρκετές αναφορές για επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava», τα κοράκια είναι επιθετικά από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου όταν υπερασπίζονται τους νεοσσούς τους. Ενδεικτικό είναι ότι πριν από έναν χρόνο, νηπιαγωγεία δέχθηκαν επίθεση από κοράκια στην περιφέρεια της Βουδαπέστης.
https://www.newsbeast.gr/environment/ar ... vmatismous

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών