ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑshrike έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:10Έχω έναν πελάτη (και τώρα που το σκέφτομαι, έχω αρκετό καιρό να τον δω, ελπίζω να είναι καλά ο άνθρωπος), από την Τανζανία. Ωραίος τύπος και χιουμορίστας, άμα τον άκουγε κανένας να μιλάει εδώ στο μαγαζί και τον ρωτούσε από που είναι (επειδή σε κάποιους έκανε εντύπωση ότι μιλούσε άπταιστα ελληνικά και με τέλεια προφορά), συνήθως το γύριζε στα ποντιακά και τους έλεγε "Πόντιος ασόν Τανζανίαν" και διάφορα τέτοια, τα μιλούσε αρκετά καλά κι αυτά λόγω συζύγου.Custom_F έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 11:48Εγώ πάντως όταν βλέπω κάναν ταλαιπωρο του λέω... Α ρε μαυρε...
Τελευταία άρχισα να αισθάνομαι άσχημα, ενώ μέχρι τώρα δεν το έλεγα ασφαλώς για να κορόιδεψω, νομίζω ότι έτσι θα πιστεύουν οι άλλοι.
Αυτό είναι καταπίεση όμως.
Εδώ είναι που κάποιος πρέπει να μου πει...
Α ρε μαύρη...
Εκείνους όμως που γούσταρε πιο πολύ να τρολάρει, ήταν οι δημοσιογράφοι. Μια μέρα πιάσαμε κουβέντα στο μαγαζί, μου λέει: δεν αντέχω, μ' έχουν πρήξει... όποτε με πετυχαίνει έξω στο δρόμο κανένα συνεργείο τηλεόρασης, με βλέπουν έτσι μαύρο-μαύρο και τρέχουν για να αρχίσουν την ανάκριση. Τις προάλλες, με αρχίζει μία στις ερωτήσεις "από πού είστε; πόσα χρόνια έχετε στην Ελλάδα; πώς σας αντιμετωπίζει εδώ ο κόσμος;" και διάφορα τέτοια, πιάνω κι εγώ προφορά Αφρικανού από ταινία και της λέω "ντεν έκω παράπονο από κόζμο εντώ, είναι καλό, έκω και ντουλειά, το μόνο γκαμώτο είναι ότι ντουλεύω σαν μαύρος".
Πάει κι ο Uncle Benn
Re: Πάει κι ο Uncle Benn
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
- Dwarven Blacksmith
Το ότι στην Ελλάδα ο όρος Βλάχος έχει πάρει εντελώς ρατσιστική διάσταση είναι αλήθεια. Ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα είναι επειδή δεν έχει άλλες προεκτάσεις. Οι Βλάχοι κοινωνικά δηλαδή δεν έχουν διαφορετικές ιστορίες και βιώματα από την μη-βλάχικη Ελ οικογένεια. Όλα είναι κάτι σα θρύλος.
There are decades where you fuck around and days where you find out
- Northern Spirit
Γιατι;Custom_F έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:26Έτσι νομίζεις.Northern Spirit έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:16δεν αναφερεται σε μαυρους ανθρωπους η ταινια αλλα σε κακομεταχειριση ζωων.
Είναι ρατσιστική.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
κανονικα επρεπε να σου κανει μηνυση ο κινγκ κονγκ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
μάλλον επειδή είσαι μπάρμπας
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- hellegennes
Ίσως να είχε μια δόση πραγματικότητας κατά την δουλοκρατία, αλλά το να είχε ρατσιστική χροιά στον 20ό αιώνα δεν μπορεί να ισχύει, γιατί όπως προανέφερα δεν θα είχαμε Uncle Sam και πολλούς άλλους Uncle. Η χρήση του είναι συχνή στα αμερικάνικα αγγλικά για να αναφερθείς σε πρόσωπο αγαπητό και οικείο. Και για τον Καρλ Μπαρκς η συνήθης προσφώνηση ήταν Uncle Carl.gassim έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:22Κι εγω πρώτη φορά το ακούω αλλά για να αλλάζει ολόκληρη εταιρεία όνομα, έστω και σαν ευκαιρία για να πιάσει τον παλμό της αγοράς, κάποια αλήθεια θα υπάρχει.hellegennes έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:15Αν το κάνουν Mister Ben θα μπορέσουν εύκολα να περάσουν και στην παραγωγή στιγμιαίας φασολάδας με το όνομα Mister Bean.
Σοβαρά τώρα, επειδή πρώτη φορά το ακούω αυτό, είναι πραγματικότητα ή μύθος; Γιατί και Uncle Sam έχουνε και δεν είναι ιδιαίτερα μαύρος. Όρος οικειότητας του brand μου κάνει.
Είναι σαν να λέμε ότι το (χριστιανικό) βιβλιοπωλείο Λυδία θα πρέπει να αλλάξει όνομα γιατί στην αρχαία Ελλάδα Λυδίες ονομάζονταν οι πόρνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Dwarven Blacksmith
There are decades where you fuck around and days where you find out
Απαντάς σοβαρά κ δεν έχει πλάκα πια.Northern Spirit έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:34Γιατι;Custom_F έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:26Έτσι νομίζεις.Northern Spirit έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:16
δεν αναφερεται σε μαυρους ανθρωπους η ταινια αλλα σε κακομεταχειριση ζωων.
Είναι ρατσιστική.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
αλλη μια μαλακια της πολιτικης ορθοτητας
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
hellegennes έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:41Ίσως να είχε μια δόση πραγματικότητας κατά την δουλοκρατία, αλλά το να είχε ρατσιστική χροιά στον 20ό αιώνα δεν μπορεί να ισχύει, γιατί όπως προανέφερα δεν θα είχαμε Uncle Sam και πολλούς άλλους Uncle. Η χρήση του είναι συχνή στα αμερικάνικα αγγλικά για να αναφερθείς σε πρόσωπο αγαπητό και οικείο. Και για τον Καρλ Μπαρκς η συνήθης προσφώνηση ήταν Uncle Carl.gassim έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:22Κι εγω πρώτη φορά το ακούω αλλά για να αλλάζει ολόκληρη εταιρεία όνομα, έστω και σαν ευκαιρία για να πιάσει τον παλμό της αγοράς, κάποια αλήθεια θα υπάρχει.hellegennes έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 12:15
Αν το κάνουν Mister Ben θα μπορέσουν εύκολα να περάσουν και στην παραγωγή στιγμιαίας φασολάδας με το όνομα Mister Bean.
Σοβαρά τώρα, επειδή πρώτη φορά το ακούω αυτό, είναι πραγματικότητα ή μύθος; Γιατί και Uncle Sam έχουνε και δεν είναι ιδιαίτερα μαύρος. Όρος οικειότητας του brand μου κάνει.
Είναι σαν να λέμε ότι το (χριστιανικό) βιβλιοπωλείο Λυδία θα πρέπει να αλλάξει όνομα γιατί στην αρχαία Ελλάδα Λυδίες ονομάζονταν οι πόρνες.
Δεν πρέπει, αλλά αν έβγαζε το βιβλιοπωλείο μια ανακοίνωση και έλεγε αλλάζουμε όνομα επειδή στην αρχαία Ελλάδα Λυδίες ονομάζονταν οι πόρνες κι εμείς ως χριστιανικό βιβλιοπωλείο δεν θέλουμε να ονομαζόμαστε έτσι, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Επίσης, ο έρως είναι η λυδία λιθος της ψυχής, οπότε τι κανουμε?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
μαύρη μοίρα, μαύρη ψυχή και τα παρόμοια να καταργηθούν άμεσαCustom_F έγραψε: ↑19 Ιουν 2020, 11:48Εγώ πάντως όταν βλέπω κάναν ταλαιπωρο του λέω... Α ρε μαυρε...
Τελευταία άρχισα να αισθάνομαι άσχημα, ενώ μέχρι τώρα δεν το έλεγα ασφαλώς για να κορόιδεψω, νομίζω ότι έτσι θα πιστεύουν οι άλλοι.
Αυτό είναι καταπίεση όμως.
Εδώ είναι που κάποιος πρέπει να μου πει...
Α ρε μαύρη...
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- NewModelArmy
H Eλλαδα αντιστεκεται στον καταιγισμο πολιτικης ορθοτητας απο τα ορφανα του Σορος
Σοβαρα τωρα το θεωρουν ρατσιστικο και βγαζουν την φατσα ενος συμπαθητικου μαυρου για να βαλουν την φατσα του Σκουρλετη σε μαυρο; Ποια η διαφορα;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."