"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 24 Δεκ 2019, 21:53

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:29
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:25
Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:23

Ρητή συναίνεση δεν αφορά το αν το μετάνιωσε μετά ή όχι. Η συναίνεση δίνεται ή όχι πριν την πράξη. Αν δεν υπήρχε συναίνεση. Με άλλα λόγια αν δεν στο επιτρέψει να κάνεις μαζί της σεξ και κάνεις είναι βιασμός. Ακόμα κι αν σε έχει φτιάξει τέρμα, είσαι ένα βήμα πριν μπεις και σου πει δε θέλω και προχωρήσεις είναι βιασμός.
Στο δικαστήριο αυτό πως θα φανεί ;
Θα υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπεις να κάνει σεξ ένας άνδρας μαζί σου και θα περιγράψεις μάλιστα και την μεθοδολογία;
Η ..αρκεί η μαρτυρία σου και μόνο για να τον βγάλεις μετά ως βιαστή ;
Δεν το γνωρίζω αυτό πως θα μπορούσε να αποδειχθεί. Και φυσικά δεν θεωρώ πως αρκεί η μαρτυρία μιας γυναίκας για να δικαστεί ο άλλος ως βιαστής.
Μα ..αυτό ακριβώς ζητάς !!
Να αρκεί απλά και μόνο η μαρτυρία μιας γυναίκας για να θεωρηθεί και καταδικαστεί ένας άνδρας για βιαστής !!!

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 24 Δεκ 2019, 21:55

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:44
Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:38

Εάν αυτός κάνει πίσω και μετά πει στους κοινούς γνωστούς-συμμαθητές-συναδέλφους τι του έκανε και δεν την πλησιάζει κανείς, τι είναι;
Και τόσο αναποφάσιστη μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν είναι νορμάλ και πάει προς την κατηγορία Μεσσαλίνα. Γιατί τέτοια αλλοπρόσαλλη κατάσταση μόνον σε ξεπέτα με άγνωστο ή με γνωστό, αλλά δεσμευμένο μπορώ να φανταστώ.
Μπορεί να είδε τον έχει μικρό και να μη θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο της τζάμπα. Ε μα και εσύ κάτι παρατηρήσεις που κάνεις.
αν γίνει το αντίθετο;
αν τη παρατήσει ο γκόμενος ενώ η άλλη έχει γδυθεί γιατί λίγο πριν μπει άλλαξε γνώμη; και τη πετάξει και από το αυτοκίνητο γιατί no means no
δικαίωμά του, νομίζω;
μη τολμήσει καμία να τον χαρακτηρίσει καθίκι, ή ότι τη κορόιδεψε ή οτιδήποτε
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 21:56

Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:51

Αν δεν του άρεσε αυτή μόλις γδύθηκε και θέλει να φύγει αυτός; Μπορεί να το κάνει ή θα τον πείτε παλιάνθρωπο;
Και κακώς ασχολούμαι. Η κατάσταση με συμφέρει. Είμαστε περισσότερες, οι gay αυξάνονται και πληθύνονται και όσο περισσότερες έχουν τόσο ακραία συμπεριφορά, τόσο περισσότεροι άντρες διαθέσιμοι για τις φυσιολογικές γυναίκες.
Γιατί τις συγκεκριμένες μόνον με γ-male ή με κανέναν που τον ταΐζουν τις φαντάζομαι.
Μόνο βητα male και τέτοιους ε; Τι να πεις,τι τραβάνε κι αυτές.

Υγ Χιούμορ έκανα ρε καμάρι μου με το μέγεθος. Αν είναι δυνατόν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 24 Δεκ 2019, 21:58

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:56
Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:51

Αν δεν του άρεσε αυτή μόλις γδύθηκε και θέλει να φύγει αυτός; Μπορεί να το κάνει ή θα τον πείτε παλιάνθρωπο;
Και κακώς ασχολούμαι. Η κατάσταση με συμφέρει. Είμαστε περισσότερες, οι gay αυξάνονται και πληθύνονται και όσο περισσότερες έχουν τόσο ακραία συμπεριφορά, τόσο περισσότεροι άντρες διαθέσιμοι για τις φυσιολογικές γυναίκες.
Γιατί τις συγκεκριμένες μόνον με γ-male ή με κανέναν που τον ταΐζουν τις φαντάζομαι.
Μόνο βητα male και τέτοιους ε; Τι να πεις,τι τραβάνε κι αυτές.

Υγ Χιούμορ έκανα ρε καμάρι μου με το μέγεθος. Αν είναι δυνατόν.
Οκ! :8)
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 22:00

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:55
Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:44
Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:38

Εάν αυτός κάνει πίσω και μετά πει στους κοινούς γνωστούς-συμμαθητές-συναδέλφους τι του έκανε και δεν την πλησιάζει κανείς, τι είναι;
Και τόσο αναποφάσιστη μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν είναι νορμάλ και πάει προς την κατηγορία Μεσσαλίνα. Γιατί τέτοια αλλοπρόσαλλη κατάσταση μόνον σε ξεπέτα με άγνωστο ή με γνωστό, αλλά δεσμευμένο μπορώ να φανταστώ.
Μπορεί να είδε τον έχει μικρό και να μη θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο της τζάμπα. Ε μα και εσύ κάτι παρατηρήσεις που κάνεις.
αν γίνει το αντίθετο;
αν τη παρατήσει ο γκόμενος ενώ η άλλη έχει γδυθεί γιατί λίγο πριν μπει άλλαξε γνώμη; και τη πετάξει και από το αυτοκίνητο γιατί no means no
δικαίωμά του, νομίζω;
μη τολμήσει καμία να τον χαρακτηρίσει καθίκι, ή ότι τη κορόιδεψε ή οτιδήποτε
Μπορεί να είναι καθίκι μπορεί και να μην είναι. Εξαρτάται για ποιο λόγο κάνει πίσω. Αν κάνει γιατί όντως δεν θέλει φυσικά και είναι δικαίωμα του και στα @@ του τι θα πει η άλλη. Συμφωνητικό υπέγραψαν; Αν κάνει πίσω επίτηδες για να την εκδικηθεί κτλ κτλ ε λίγο καθικακι είναι.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 22:00

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:53
Naida έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:25

Στο δικαστήριο αυτό πως θα φανεί ;
Θα υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπεις να κάνει σεξ ένας άνδρας μαζί σου και θα περιγράψεις μάλιστα και την μεθοδολογία;
Η ..αρκεί η μαρτυρία σου και μόνο για να τον βγάλεις μετά ως βιαστή ;
Δεν το γνωρίζω αυτό πως θα μπορούσε να αποδειχθεί. Και φυσικά δεν θεωρώ πως αρκεί η μαρτυρία μιας γυναίκας για να δικαστεί ο άλλος ως βιαστής.
Να αρκεί απλά και μόνο η μαρτυρία μιας γυναίκας για να θεωρηθεί και καταδικαστεί ένας άνδρας για βιαστής !!!
Είσαι ντιπ σαπέρα αγόρι μου; Πότε ζήτησα εγώ τέτοιο πράγμα;

Que Sera, Sera...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 24 Δεκ 2019, 22:05

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:00
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

Το όλο ζητούμενο τότε πιο είναι ;
Σε πρακτικό επίπεδο μην μου πεις αφηρημένες και ασαφεις θεωρίες για πατριαρχιες και τα συναφή

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 22:07

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:05
Naida έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Σε πρακτικό επίπεδο μην μου πεις αφηρημένες και ασαφεις θεωρίες για πατριαρχιες και τα συναφή
Σε πρακτικό επίπεδο θα το λύσει το δικαστήριο. Με μαρτυρίες και δική.

Que Sera, Sera...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 24 Δεκ 2019, 22:09

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:07
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

Ε τότε ποιο είναι το ζήτημα ;
Και με ποιο δικαίωμα μπορούν κάποιες γυναίκες να βρίζουν ολόκληρο το ανδρικό φύλο ως βιαστές και αυτό να μην θεωρείται ως ρατσισμός ;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 24 Δεκ 2019, 22:11

Naida έγραψε:
foscilis έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:17
Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:07

Και μονόκερους;
έδωσα συγκεκριμένο παράδειγμα όπου αυτά έγιναν. Όπως με όλα τα woke κινήματα των σόσιαλ, αυτά που λέω δεν είναι ούτε συνωμοσιολογίες ούτε υπερβολές. Είναι αυτό που ζητάνε τα κινήματα δημόσια, με viral τρόπο συχνά.

Άλλωστε τι ακριβώς πιστεύεις ότι σημαίνει ο ορισμός του βιασμού ως "οτιδήποτε γίνεται χωρίς ρητή συναίνεση", αν όχι οτιδήποτε αποφασίσει το φερόμενο ως θύμα εκ των υστέρων, provided να μην είπε "θέλω να γίνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό";

Κι έτσι η συζήτηση μετατοπίζεται από τον αληθινό βιασμό, στις σεξουαλικές εμπειρίες για τις οποίες μετανιώνει η κάθε προβληματική.
Ρητή συναίνεση δεν αφορά το αν το μετάνιωσε μετά ή όχι. Η συναίνεση δίνεται ή όχι πριν την πράξη. Αν δεν υπήρχε συναίνεση. Με άλλα λόγια αν δεν στο επιτρέψει να κάνεις μαζί της σεξ και κάνεις είναι βιασμός. Ακόμα κι αν σε έχει φτιάξει τέρμα, είσαι ένα βήμα πριν μπεις και σου πει δε θέλω και προχωρήσεις είναι βιασμός.
Αυτή είναι η ρητή άρνηση όχι η ρητή συναίνεση.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 22:14

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:09
Naida έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Και με ποιο δικαίωμα μπορούν κάποιες γυναίκες να βρίζουν ολόκληρο το ανδρικό φύλο ως βιαστές και αυτό να μην θεωρείται ως ρατσισμός ;
Που είδες να λένε όλοι οι άνδρες είναι βιαστές; Άκουσες κάπου την φράση "όλοι οι άνδρες";

Άμα θες να το πάμε σπασαρχίδικα να το πάμε αλλά δεν νομίζω να είναι ωραίο.
foscilis έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:11
Naida έγραψε:
foscilis έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:17
έδωσα συγκεκριμένο παράδειγμα όπου αυτά έγιναν. Όπως με όλα τα woke κινήματα των σόσιαλ, αυτά που λέω δεν είναι ούτε συνωμοσιολογίες ούτε υπερβολές. Είναι αυτό που ζητάνε τα κινήματα δημόσια, με viral τρόπο συχνά.

Άλλωστε τι ακριβώς πιστεύεις ότι σημαίνει ο ορισμός του βιασμού ως "οτιδήποτε γίνεται χωρίς ρητή συναίνεση", αν όχι οτιδήποτε αποφασίσει το φερόμενο ως θύμα εκ των υστέρων, provided να μην είπε "θέλω να γίνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό";

Κι έτσι η συζήτηση μετατοπίζεται από τον αληθινό βιασμό, στις σεξουαλικές εμπειρίες για τις οποίες μετανιώνει η κάθε προβληματική.
Η ρητή άρνηση δεν σημαίνει μη συναίνεση;

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 24 Δεκ 2019, 22:15

Naida έγραψε:

Δεν το γνωρίζω αυτό πως θα μπορούσε να αποδειχθεί.
Naida αυτό είναι το μεγάλο θέμα της συναίνεσης όμως. Συναίνεση για οτιδήποτε μπορείς να εξασφαλισεις (1) εγγράφως (2) με κατάθεση αυτόπτη μσρτυρα. Ειδάλλως, αν δεν υπάρχουν στοιχεία ειναι απλα ο λογος του ενός εναντιον του λόγου του άλλου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Δεκ 2019, 22:24

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:15
Naida έγραψε:

Δεν το γνωρίζω αυτό πως θα μπορούσε να αποδειχθεί.
Naida αυτό είναι το μεγάλο θέμα της συναίνεσης όμως. Συναίνεση για οτιδήποτε μπορείς να εξασφαλισεις (1) εγγράφως (2) με κατάθεση αυτόπτη μσρτυρα. Ειδάλλως, αν δεν υπάρχουν στοιχεία ειναι απλα ο λογος του ενός εναντιον του λόγου του άλλου.
Είναι ένα θέμα όμως το οποίο θα πρέπει να υφίσταται ως θέμα νομικά. Γιατί διαφορετικά θα υπάρχουν περιπτώσεις μη συναίνεσης που απλά ο άλλος θα φεύγει κύριος. Που πιο πιθανό είναι μια γυναίκα να μη μπει καν στη διαδικασία να καταγγείλει μια τέτοια περίπτωση παρά να κάνει ψεύτικη καταγγελία ότι την βίασε ο άλλος ή ότι δεν συναίνεσε. Πρέπει να έχει φάει γερή πετριά για να το κάνει. Ή να αποσκοπεί σε κάποιο όφελος χρήματα, διασημότητα κτλ. Αλλά ξαναλέω πολύ περισσότερες θα είναι οι περιπτώσεις που δεν δόθηκε συναίνεση, να υπήρξε βιασμός και να μη καταγγελθούν ποτέ παρά το αντίθετο.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 24 Δεκ 2019, 22:39

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:14
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

Που είδες να λένε όλοι οι άνδρες είναι βιαστές; Άκουσες κάπου την φράση "όλοι οι άνδρες";

foscilis έγραψε:
Naida έγραψε:

Όχι.

Μη συναίνεση είναι η απουσία συναίνεσης. "Δεν έχω πει κανε αυτο". Εντελώς διαφορετικό από το "έχω πει μην κάνεις αυτό".

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 24 Δεκ 2019, 22:42

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 22:14
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

foscilis έγραψε:
Naida έγραψε:

Ναι σημαίνει.
Αλλά νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει είναι ότι η μη ρητή άρνηση δεν σημαίνει απαραιτήτως συναίνεση και αυτό δημιουργεί πρόβλημσ στο όλο σκεπτικό...
Yippie Kay Yay

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών