Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
pussycat
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 07 Δεκ 2018, 18:29

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pussycat » 16 Ιαν 2020, 23:27

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:19
pussycat έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:15
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:41


Σε πολλές αρέσει αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν
Και θέλουν να καθησυχάζουν τις εποχές τους ότι απλά υπεκυψαν σε πιέσεις
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνιδων γυναικών θέλει να πιεστεί και ν πέσει κατόπιν πίεσης και στενής πολιορκιας
Για να μην νιώθει εύκολη κι ανήθικη
Καλά, εσύ αυτά πες στον δικαστή να δούμε τι θα σου πει κι αυτός! :roll:
Βασικά δεν έχω βιάσει ποτέ γυναίκα ούτε έχω κάνει σεξ σε γυναίκα χωρίς την συναίνεση της
Και δεν θα εμπλεκα ποτέ με τρελσρες γυναίκες του άγριου αυτού φεμινιστικού κινήματος
Ε πάντως αν πας ποτέ κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού, μην πεις τα παραπάνω γιατί δε σε βλέπω καλά. Ειδικότερα αν δικαστής είναι γυναίκα.

-Σου είπε πως δεν ήθελε πρωκτικό;
-Μου το είπε.
-Και συ τότε γιατί της έκανες;
-Μα δεν ξέρετε κυρία δικαστά πως όταν οι γυναίκες λένε όχι, εννοούνε ναι;
-Όχι.
-Αχα! :wink

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Ιαν 2020, 23:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:14
stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:50
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:47


Έχει παραθέσει η ΓΑΛΉ τα αρθα του ποινικού κωδικα πιο πριν
Στο λινκ που σου έδωσα τί διάβασες: τα άπαντα του Ρίτσου; :smt017
Είναι το άρθρο περί βιασμού του από Ιουλίου 2019 τροποποιημένου ποινικού κώδικα.
Υπήρχε και στο δικό μου λινκ.
1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη.
2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.
3. Αν η γενετήσια πράξη έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
4. Αν κάποια από τις πράξεις των προηγουμένων παραγράφων είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.
5. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.
Υποθέτω ότι εννοείς την παράγραφο 5.

Καλό θα είναι λοιπόν να διευκρινήσεις σε ποιο ποίημα του Ρίτσου αναφέρεται η άρνηση της κοπέλας στην πράξη, γιατί από τη δική της αφήγηση δεν προκύπτει από κάπου ότι υπήρξε αντίρρηση. Το "δεν συναίνεσα εγκεφαλικά" δεν πιάνεται. Πολύ περισσότερο στο ερωτικό πεδίο όπου το στοιχείο του πόνου δεν συνεπάγεται πάντα απουσία ηδονής.
:lol:

Κάνεις τό ίδιο σφάλμα με τον Χελ: η απουσία συναίνεσης δεν χρειάζεται να είναι ρητή ή να εκφραστεί με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίστοιχα, στο ερώτημα "να πάρω το αυτοκίνητό σου στην κατοχή μου;" η έλλειψη απάντησης από εσένα δεν σημαίνει συμφωνία. Το αντίθετο: η συναίνεση τεκμηριώνεται μόνο όταν είναι εκφράσιμη με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο χαρακτήρας του νεαρού, το παρελθόν της κοπέλας και όλα τα στοιχεία του αφηγήματος* γενικώς, είναι τελείως εκτός θέματος γιατί οι δίκες γενικώς αφορούν πάντα σε κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί συγκεκριμένο περιστατικό. Γράφω γενικά.
Για να καταλάβεις τι εννοώ, αντιστρέφω τελείως την υπόθεση. Έστω ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι, καυγάδιζε για κάποιο άσχετο λόγο, μια εβδομάδα μετά το συμβάν με το στοίχημα, χωρίς κάποια χειροδικία από τον νεαρό. Και η κοπελιά έπαιρνε ένα σταχτοδοχείο και τον χτύπαγε στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον βαριά ή σκοτώνοντας τον, ξεσπώντας έτσι το θυμό της τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ή για τη συνολική υποτίμηση που είχε δεχθεί. Έχουν γίνει αντίστοιχες δολοφονίες συντρόφων ή συζύγων από γυναίκες σε άσχετο χρόνο. Ακόμη και σ' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καταγγελία από τη γυναίκα για τη βίαιη συμπεριφορά του άντρα στο παρελθόν (όσο ακραία ή απάνθρωπη και να ήταν) και δεν υπάρχουν αντίστοιχες ιατρικές γνωματεύσεις ή μαρτυρίες γειτόνων ή γνωστών που να πιστοποιήσουν τα λεγόμενα της, θα καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά.

Αυτό που εννοώ είναι ότι πολλοί και κυρίως πολλές νοιώθουν ότι η έκφραση "με πνίγει το δίκιο" ή μια προβληματική προϊστορία στις οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις, είναι κάτι που υφίσταται ως απτό στοιχείο που είναι σε όλους ορατό. Κι εδώ ακριβώς, υπάρχει το παράδοξο του πράγματος. Κάτι που το ίδιο το θύμα ήθελε να κρύψει για τον χ ή ψ λόγο (ντροπή, φόβο κλπ) δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο ως κάτι αυταπόδεικτο. Όταν λέμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, εννοούμε ότι είναι ψυχρή και δεν λειτουργεί συναισθηματικά ή διαισθητικά. Λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί βάσει τεκμηρίων και συγκεκριμένων άρθρων. Και η ερμηνεία των άρθρων (το λεγόμενο πνεύμα του νόμου) έχει κάποιο χ βαθμό ελαστικότητας.



*Ως υπόθεση εργασίας, ακόμη και αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι φανταστική.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής σε αυτά που έγραφα. Ναι μεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε έναν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάποια εγκλήματα τεκμηριώνονται από την κατάσταση και μόνον, όπως περιγράφεται στα αντίστοιχα άρθρα.
Έφερα το παράδειγμα του εγκλήματος παράλειψης: περνάς από ένα στενό και βρίσκεις έναν χτυπημένο από τροχαίο ατύχημα. Πατάς το γκάζι και φεύγεις. Δύο μέρες αργότερα σε καλεί ο εισαγγελέας και σου λέει "ο τάδε σε είδε να προσπερνάς τον χτυπημένο και να εξαφανίζεσαι. Κατηγορείσαι για παράλειψη μπλα μπλα μπλα". Δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι σκέφτηκες ή δε σκέφτηκες ή τηλεφώνησες ή δεν τηλεφώνησες. Αυτά είναι πλέον στη δική σου ευθύνη να τα παρουσιάσεις για να δείξεις ότι δεν τέλεσες το έγκλημα της εγκατάλειψης του παθόντα.

Το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ. ορίζει κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς τη συναίνεση του θύματος ως εγκληματική. Επομένως, το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε σεξουαλική πράξη αναγνωρίζεται δυνητικά η εγκληματική πράξη, αν κι εφόσον δεν έχεις εξασφαλίσει τη συναίνεση. Το θύμα μπορεί απλά να πει "δεν έδωσα καμία συγκατάθεση, αφού δεν μίλησα καθόλου (εξαιτίας φόβου ή άλλης κατάστασης)". Όλοι θα στραφούν στον κατηγορούμενο και θα του πουν "αφού δεν σου μίλησε, πώς κατάλαβες ότι ήθελε να προχωρήσετε;". Οπότε, εκ των πραγμάτων μπαίνει σε θέση απολογούμενου.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 23269
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 16 Ιαν 2020, 23:48

Ως παρθένα γνωρίζεις ότι εσύ κι εγώ θέλουμε να σε αγαπήσω. Συναίνεση κατοχυρώθηκε!

(Στίχοι ενός τραγουδιού).
Ζούμε σε μια οικονομία.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Ιαν 2020, 23:59

Σας παραθέτω και απόσπασμα από άρθρο για μία σουηδική έρευνα που έγινε στα πλαίσια της αλλαγής προς το νόμο αυτό:

"Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουν κατά νου το «αρχετυπικό θύμα βιασμού» που ουρλιάζει και προσπαθεί να αντισταθεί στον βιαστή. Οι ειδικοί όμως διαβεβαιώνουν ότι η πιο συνηθισμένη σωματική και ψυχολογική αντίδραση του θύματος είναι να «παγώσει» σε βαθμό που να παραμένει εντελώς ακίνητο. Για παράδειγμα, περυσινή σουηδική μελέτη κατέληξε ότι το 70% των 298 θυμάτων που εξετάστηκαν βίωσαν «ακούσια παράλυση» στη διάρκεια του βιασμού.

Στην πολύκροτη πρόσφατη υπόθεση στην Ισπανία, οι δύο από τους τρεις δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε βιασμός παρά το γεγονός πως αναγνώρισαν ότι η 18χρονη είχε «παγώσει» ενώ οι πέντε άνδρες την είχαν περικυκλώσει σε μια εσοχή του δρόμου και την κρατούσαν από τα μαλλιά. Ο τρίτος δικαστής τοποθετήθηκε υπέρ της πλήρους αθώωσης των πέντε ανδρών, υποστηρίζοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό – και πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Ραφαέλ Καταλά, ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι τα έχει χάσει. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην ανάγκη για αναθεώρηση της νομοθεσίας περί βιασμού."


https://tomov.gr/2018/07/10/souidia-se- ... sunainesi/

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24418
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Ιαν 2020, 00:11

stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:59
Και τι γίνεται συνήθως όταν είναι ο λόγος τους ενός έναντι του λόγου του άλλου; Δηλαδή κάθε γυναίκα μπορεί να ισχυρισθεί εκ των υστέρων ότι "πάγωσε" και δεν συναίνεσε. Και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις καταδικάζεται ο άνδρας με μόνο τεκμήριο τον ισχυρισμό της;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70111
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Ιαν 2020, 00:17

stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:36
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:14
stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:50

Στο λινκ που σου έδωσα τί διάβασες: τα άπαντα του Ρίτσου; :smt017
Είναι το άρθρο περί βιασμού του από Ιουλίου 2019 τροποποιημένου ποινικού κώδικα.
Υπήρχε και στο δικό μου λινκ.
1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη.
2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.
3. Αν η γενετήσια πράξη έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
4. Αν κάποια από τις πράξεις των προηγουμένων παραγράφων είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.
5. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.
Υποθέτω ότι εννοείς την παράγραφο 5.

Καλό θα είναι λοιπόν να διευκρινήσεις σε ποιο ποίημα του Ρίτσου αναφέρεται η άρνηση της κοπέλας στην πράξη, γιατί από τη δική της αφήγηση δεν προκύπτει από κάπου ότι υπήρξε αντίρρηση. Το "δεν συναίνεσα εγκεφαλικά" δεν πιάνεται. Πολύ περισσότερο στο ερωτικό πεδίο όπου το στοιχείο του πόνου δεν συνεπάγεται πάντα απουσία ηδονής.
:lol:

Κάνεις τό ίδιο σφάλμα με τον Χελ: η απουσία συναίνεσης δεν χρειάζεται να είναι ρητή ή να εκφραστεί με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίστοιχα, στο ερώτημα "να πάρω το αυτοκίνητό σου στην κατοχή μου;" η έλλειψη απάντησης από εσένα δεν σημαίνει συμφωνία. Το αντίθετο: η συναίνεση τεκμηριώνεται μόνο όταν είναι εκφράσιμη με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο χαρακτήρας του νεαρού, το παρελθόν της κοπέλας και όλα τα στοιχεία του αφηγήματος* γενικώς, είναι τελείως εκτός θέματος γιατί οι δίκες γενικώς αφορούν πάντα σε κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί συγκεκριμένο περιστατικό. Γράφω γενικά.
Για να καταλάβεις τι εννοώ, αντιστρέφω τελείως την υπόθεση. Έστω ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι, καυγάδιζε για κάποιο άσχετο λόγο, μια εβδομάδα μετά το συμβάν με το στοίχημα, χωρίς κάποια χειροδικία από τον νεαρό. Και η κοπελιά έπαιρνε ένα σταχτοδοχείο και τον χτύπαγε στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον βαριά ή σκοτώνοντας τον, ξεσπώντας έτσι το θυμό της τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ή για τη συνολική υποτίμηση που είχε δεχθεί. Έχουν γίνει αντίστοιχες δολοφονίες συντρόφων ή συζύγων από γυναίκες σε άσχετο χρόνο. Ακόμη και σ' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καταγγελία από τη γυναίκα για τη βίαιη συμπεριφορά του άντρα στο παρελθόν (όσο ακραία ή απάνθρωπη και να ήταν) και δεν υπάρχουν αντίστοιχες ιατρικές γνωματεύσεις ή μαρτυρίες γειτόνων ή γνωστών που να πιστοποιήσουν τα λεγόμενα της, θα καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά.

Αυτό που εννοώ είναι ότι πολλοί και κυρίως πολλές νοιώθουν ότι η έκφραση "με πνίγει το δίκιο" ή μια προβληματική προϊστορία στις οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις, είναι κάτι που υφίσταται ως απτό στοιχείο που είναι σε όλους ορατό. Κι εδώ ακριβώς, υπάρχει το παράδοξο του πράγματος. Κάτι που το ίδιο το θύμα ήθελε να κρύψει για τον χ ή ψ λόγο (ντροπή, φόβο κλπ) δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο ως κάτι αυταπόδεικτο. Όταν λέμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, εννοούμε ότι είναι ψυχρή και δεν λειτουργεί συναισθηματικά ή διαισθητικά. Λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί βάσει τεκμηρίων και συγκεκριμένων άρθρων. Και η ερμηνεία των άρθρων (το λεγόμενο πνεύμα του νόμου) έχει κάποιο χ βαθμό ελαστικότητας.



*Ως υπόθεση εργασίας, ακόμη και αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι φανταστική.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής σε αυτά που έγραφα. Ναι μεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε έναν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάποια εγκλήματα τεκμηριώνονται από την κατάσταση και μόνον, όπως περιγράφεται στα αντίστοιχα άρθρα.
Έφερα το παράδειγμα του εγκλήματος παράλειψης: περνάς από ένα στενό και βρίσκεις έναν χτυπημένο από τροχαίο ατύχημα. Πατάς το γκάζι και φεύγεις. Δύο μέρες αργότερα σε καλεί ο εισαγγελέας και σου λέει "ο τάδε σε είδε να προσπερνάς τον χτυπημένο και να εξαφανίζεσαι. Κατηγορείσαι για παράλειψη μπλα μπλα μπλα". Δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι σκέφτηκες ή δε σκέφτηκες ή τηλεφώνησες ή δεν τηλεφώνησες. Αυτά είναι πλέον στη δική σου ευθύνη να τα παρουσιάσεις για να δείξεις ότι δεν τέλεσες το έγκλημα της εγκατάλειψης του παθόντα.

Το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ. ορίζει κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς τη συναίνεση του θύματος ως εγκληματική. Επομένως, το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε σεξουαλική πράξη αναγνωρίζεται δυνητικά η εγκληματική πράξη, αν κι εφόσον δεν έχεις εξασφαλίσει τη συναίνεση. Το θύμα μπορεί απλά να πει "δεν έδωσα καμία συγκατάθεση, αφού δεν μίλησα καθόλου (εξαιτίας φόβου ή άλλης κατάστασης)". Όλοι θα στραφούν στον κατηγορούμενο και θα του πουν "αφού δεν σου μίλησε, πώς κατάλαβες ότι ήθελε να προχωρήσετε;". Οπότε, εκ των πραγμάτων μπαίνει σε θέση απολογούμενου.
Είναι συντριπτικά τα επιχειρήματα σου και κυρίως τα παραδείγματα με τα αυτοκίνητα που ανέφερες. Μιλάμε για συγκρουόμενα, όχι αστεία.

Ειδικώς η τελευταία παράγραφος, είναι σεμινάριο δικαστικής λογικής.
Πριν σου απαντήσω λοιπόν, καλό θα ήταν να μην πιάσουμε το θέμα από τη μέση αλλά από την αρχή της δίκης. Θέλω να συντάξεις το κατηγορητήριο βάσει των στοιχείων του συγκεκριμένου αφηγήματος και τις σκληρές ερωτήσεις που θα έφερναν εκ των πραγμάτων τον κατηγορούμενο σε θέση απολογίας. Κι εγώ απλώς θα υποθέσω τις ερωτήσεις προς την καταγγέλλουσα.

Προσωπικώς πάντως, πιστεύω ότι με τα δεδομένα στοιχεία, θα ήταν μάλλον χλωμό να αναλάβει κάποιος δικηγόρος την υπόθεση αν η κατηγορία ήταν βιασμός. Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν θα υπήρχε καν δίκη.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70111
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Ιαν 2020, 00:23

stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:59
Σας παραθέτω και απόσπασμα από άρθρο για μία σουηδική έρευνα που έγινε στα πλαίσια της αλλαγής προς το νόμο αυτό:

"Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουν κατά νου το «αρχετυπικό θύμα βιασμού» που ουρλιάζει και προσπαθεί να αντισταθεί στον βιαστή. Οι ειδικοί όμως διαβεβαιώνουν ότι η πιο συνηθισμένη σωματική και ψυχολογική αντίδραση του θύματος είναι να «παγώσει» σε βαθμό που να παραμένει εντελώς ακίνητο. Για παράδειγμα, περυσινή σουηδική μελέτη κατέληξε ότι το 70% των 298 θυμάτων που εξετάστηκαν βίωσαν «ακούσια παράλυση» στη διάρκεια του βιασμού.

Στην πολύκροτη πρόσφατη υπόθεση στην Ισπανία, οι δύο από τους τρεις δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε βιασμός παρά το γεγονός πως αναγνώρισαν ότι η 18χρονη είχε «παγώσει» ενώ οι πέντε άνδρες την είχαν περικυκλώσει σε μια εσοχή του δρόμου και την κρατούσαν από τα μαλλιά. Ο τρίτος δικαστής τοποθετήθηκε υπέρ της πλήρους αθώωσης των πέντε ανδρών, υποστηρίζοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό – και πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Ραφαέλ Καταλά, ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι τα έχει χάσει. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην ανάγκη για αναθεώρηση της νομοθεσίας περί βιασμού."


https://tomov.gr/2018/07/10/souidia-se- ... sunainesi/
Αντιπαραθέτεις -και εξομοιώνεις- τα τεκταινόμενα μεταξύ ενός ζεύγους που κάνει στοιχηματικό σεξ βλέποντας ένα ριάλιτυ μοντέλων με μια κυκλωτική επίθεση 5 αντρών σε μια κοπέλα που έγινε σε εξωτερικό χώρο;

Μήπως έχεις ξεφύγει τελείως; : :D
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32787
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2020, 09:24

stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:22
Ασέβαστος έγραψε:
16 Ιαν 2020, 09:55
stavmanr έγραψε:
15 Ιαν 2020, 19:57

Ο πρόεδρας δεν θα ασχοληθεί με τα στοιχήματά σας ή τα παιχνίδια σας. Θα ασχοληθεί με το γεγονός ότι μία κοπέλα είχε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συναίνεσή της, τη στιγμή που συνέβαινε η πράξη. Κι ο Χελ θα προσπαθεί να αποδείξει την ηθική της πρότασης "δώσαμε χέρια σε ένα στοίχημα για να την πηδήξω και δέχτηκε", προσπαθώντας να δικαιολογήσει πώς αντιλαμβάνεται την δέσμευση μίας γυναίκας σε αναγκαστική σεξουαλική πράξη (υποχρέωση) την οποία εκείνη, τη στιγμή που συνέβαινε, δεν ήθελε.
το οτι "δεν ηθελε" θαπρεπε να το κανει σαφες και στον αλλο, η αρκει που το σκεφτοταν απο μεσα της, για να υπαρξει καταδικη για βιασμο;
Σύμφωνα με το σκεπτικό του ευρωνόμου, σαφής πρέπει να γίνεται η πρόθεση για τη δραστηριότητα. Η μη εξασφάλιση συναίνεσης σημαίνει μη συναίνεση. Για να σου το κάνω λιανό: αν ο άλλος είναι αμίλητος και δεν ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε, δεν μπορείς να το θεωρήσεις συναίνεση. Η συναίνεση είναι η θετική πράξη που οφείλει να αποδειχτεί. Κάθε τί άλλο αποτελεί μη συναίνεση.
οποτε αυτη που μετα το στοιχημα εβγαλε το βρακι της και εστησε κωλο, συναινεσε. αν μολις μπηκε η πουτσα πονεσε και δεν ηθελε αλλο, μπορουσε να το πει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32787
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2020, 09:29

hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:37
Gherschaagk έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:34
Κάπου εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε πως ενώ η κοπέλα είναι βλαμμένη, ο άλλος ήταν ξεφτίλας γιατί ότι έκανε, το έκανε με σκοπό να την πονέσει.
Από πού προκύπτει αυτό; Η αυτόματη ανάγνωση της ιστορίας είναι ότι ήθελε να την πάρει από πίσω κι αυτή δεν ήθελε, οπότε όταν του δόθηκε η ευκαιρία τής είπε «πας στοίχημα για το τάδε; Αν χάσεις θα κάνουμε το δείνα», όπου εκείνη θα μπορούσε να πει «όχι».
να ξαναπω οτι η ιστορια δεν μας λεει το αλλο μερος του στοιχηματος. το θα γινοταν δηλαδη αν κερδιζε η κοπελλα. και αρα, αν και αυτη ηταν εξισου χειριστικη, ηθελε να τον πονεσει, κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32787
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2020, 09:30

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:37

Καμία μα καμία γυναίκα στν Ελλάδα δεν θα πει ξεκάθαρα ότι θέλει σεξ !!
Θα παριστάνει την δύσκολη και το ..κάστρο που πέφτει μόνον μετά από στενή πολιορκία και αυτό το κάνει για να μην φανεί εύκολη και για να μην έχει ενοχές που παραβαίνει τα ταμπού της
λαθος αυτο. ολες το ζητανε οταν το θελουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιαν 2020, 09:49

ST48410 έγραψε:
17 Ιαν 2020, 00:11
stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:59
Και τι γίνεται συνήθως όταν είναι ο λόγος τους ενός έναντι του λόγου του άλλου; Δηλαδή κάθε γυναίκα μπορεί να ισχυρισθεί εκ των υστέρων ότι "πάγωσε" και δεν συναίνεσε. Και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις καταδικάζεται ο άνδρας με μόνο τεκμήριο τον ισχυρισμό της;
Όπως έγραψα παραπάνω, ο νέος νόμος καταλήγει να ζητά από τον κατηγορούμενο τα τεκμήρια ή έστω κάποια στοιχεία συναίνεσης.
Αυτό συμβαίνει, διότι, όπως έβαλα και στα παραδείγματα που μπέρδεψαν τη Γαλή, πολλές περιπτώσεις βιασμών αθωώνονταν εξαιτίας της φύσης του εγκλήματος που είναι συνήθως μέσα σε στενά προσωπικά όρια και αντίστοιχο περιβάλλον (χωρίς μάρτυρες κλπ). Επίσης, τεράστιο πλήθος βιασμών δεν έφταναν ποτέ στη δικαιοσύνη δεδομένου ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να αποδείξει κανείς ότι βιάστηκε (χωρίς τη δική του θέληση) και ταυτόχρονα η δημοσιοποίηση αποτελούσε μία εκ νέου ατιμωτική δραστηριότητα για το θύμα το οποίο ήταν ήδη βεβαρυμένο ψυχολογικά.

Μη φαντάζεσαι ότι ξαφνικά θα κατηγορεί καθένας τον άλλο για βιασμό.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιαν 2020, 09:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Ιαν 2020, 00:17

Είναι συντριπτικά τα επιχειρήματα σου και κυρίως τα παραδείγματα με τα αυτοκίνητα που ανέφερες. Μιλάμε για συγκρουόμενα, όχι αστεία.

Ειδικώς η τελευταία παράγραφος, είναι σεμινάριο δικαστικής λογικής.
Πριν σου απαντήσω λοιπόν, καλό θα ήταν να μην πιάσουμε το θέμα από τη μέση αλλά από την αρχή της δίκης. Θέλω να συντάξεις το κατηγορητήριο βάσει των στοιχείων του συγκεκριμένου αφηγήματος και τις σκληρές ερωτήσεις που θα έφερναν εκ των πραγμάτων τον κατηγορούμενο σε θέση απολογίας. Κι εγώ απλώς θα υποθέσω τις ερωτήσεις προς την καταγγέλλουσα.

Προσωπικώς πάντως, πιστεύω ότι με τα δεδομένα στοιχεία, θα ήταν μάλλον χλωμό να αναλάβει κάποιος δικηγόρος την υπόθεση αν η κατηγορία ήταν βιασμός. Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν θα υπήρχε καν δίκη.
Δεν θα σκάσω κι όλας για να σε πείσω. :g030:
Συζήτηση κάνουμε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιαν 2020, 09:51

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2020, 09:24
stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:22
Ασέβαστος έγραψε:
16 Ιαν 2020, 09:55


το οτι "δεν ηθελε" θαπρεπε να το κανει σαφες και στον αλλο, η αρκει που το σκεφτοταν απο μεσα της, για να υπαρξει καταδικη για βιασμο;
Σύμφωνα με το σκεπτικό του ευρωνόμου, σαφής πρέπει να γίνεται η πρόθεση για τη δραστηριότητα. Η μη εξασφάλιση συναίνεσης σημαίνει μη συναίνεση. Για να σου το κάνω λιανό: αν ο άλλος είναι αμίλητος και δεν ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε, δεν μπορείς να το θεωρήσεις συναίνεση. Η συναίνεση είναι η θετική πράξη που οφείλει να αποδειχτεί. Κάθε τί άλλο αποτελεί μη συναίνεση.
οποτε αυτη που μετα το στοιχημα εβγαλε το βρακι της και εστησε κωλο, συναινεσε. αν μολις μπηκε η πουτσα πονεσε και δεν ηθελε αλλο, μπορουσε να το πει.
Νομίζω ότι σε ορολογία και νομολογία Νεάντερταλ έχεις συντάξει ισχυρά τεκμήρια αθώωσης.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιαν 2020, 09:53

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Ιαν 2020, 00:23
stavmanr έγραψε:
16 Ιαν 2020, 23:59
Σας παραθέτω και απόσπασμα από άρθρο για μία σουηδική έρευνα που έγινε στα πλαίσια της αλλαγής προς το νόμο αυτό:

"Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουν κατά νου το «αρχετυπικό θύμα βιασμού» που ουρλιάζει και προσπαθεί να αντισταθεί στον βιαστή. Οι ειδικοί όμως διαβεβαιώνουν ότι η πιο συνηθισμένη σωματική και ψυχολογική αντίδραση του θύματος είναι να «παγώσει» σε βαθμό που να παραμένει εντελώς ακίνητο. Για παράδειγμα, περυσινή σουηδική μελέτη κατέληξε ότι το 70% των 298 θυμάτων που εξετάστηκαν βίωσαν «ακούσια παράλυση» στη διάρκεια του βιασμού.

Στην πολύκροτη πρόσφατη υπόθεση στην Ισπανία, οι δύο από τους τρεις δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε βιασμός παρά το γεγονός πως αναγνώρισαν ότι η 18χρονη είχε «παγώσει» ενώ οι πέντε άνδρες την είχαν περικυκλώσει σε μια εσοχή του δρόμου και την κρατούσαν από τα μαλλιά. Ο τρίτος δικαστής τοποθετήθηκε υπέρ της πλήρους αθώωσης των πέντε ανδρών, υποστηρίζοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό – και πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Ραφαέλ Καταλά, ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι τα έχει χάσει. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην ανάγκη για αναθεώρηση της νομοθεσίας περί βιασμού."


https://tomov.gr/2018/07/10/souidia-se- ... sunainesi/
Αντιπαραθέτεις -και εξομοιώνεις- τα τεκταινόμενα μεταξύ ενός ζεύγους που κάνει στοιχηματικό σεξ βλέποντας ένα ριάλιτυ μοντέλων με μια κυκλωτική επίθεση 5 αντρών σε μια κοπέλα που έγινε σε εξωτερικό χώρο;

Μήπως έχεις ξεφύγει τελείως; : :D
Όπως έχω γράψει 3 φορές ως τώρα, δεν με απασχολεί η όποια υπόθεση συγκεκριμένα, και δεν δικάζω κανέναν από το διαδίκτυο.
Τα παραπάνω παραδείγματα τα βάζω για να κατανοήσει, όποιος θέλει, τη φύση του αδικήματος και γιατί τροποποιήθηκε ο ποινικός κώδικας στο παρόν πλαίσιο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιαν 2020, 09:54

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2020, 09:30
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Ιαν 2020, 21:37

Καμία μα καμία γυναίκα στν Ελλάδα δεν θα πει ξεκάθαρα ότι θέλει σεξ !!
Θα παριστάνει την δύσκολη και το ..κάστρο που πέφτει μόνον μετά από στενή πολιορκία και αυτό το κάνει για να μην φανεί εύκολη και για να μην έχει ενοχές που παραβαίνει τα ταμπού της
λαθος αυτο. ολες το ζητανε οταν το θελουν.
Αυτό που μου αρέσει σε εσάς τους δύο είναι ότι ξέρετε τί θέλουν οι γυναίκες πριν από αυτές.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών