Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 41267
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 23 Ιαν 2020, 16:48

- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:28
Για να το συνδέσω με το άδικο που είπα πριν. Ένας γονέας έχει μια κόρη και έναν γιο. Ποιόν θα πρήξουν στα πρόσεξε και στα απέφυγε όταν είναι να βγουν και οι 2 έξω; Και όχι δεν είναι καθόλου ίδιος ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει μια γυναίκα μόνη σε ένα πάρκινγκ από έναν άντρα! Οι γονείς συνεχώς σου λένε να έχεις στην παρέα σου έναν άντρα και να σε συνοδεύει μέχρι το πάρκινγκ. Γιατί άραγε; Το ίδιο θα λένε και στους γιους τους;


Δεν ξέρω τι θα λες εσύ στους γιους σου, ξέρω όμως τι έλεγαν σε εμάς και οι δυο γονείς μας και φυσικά δεν ήταν «είστε άντρες, μπορείτε να κυκλοφορείτε παντού ολομόναχοι». Κάθε άλλο, φρίκαραν ακόμη και στην ιδέα.

Εκτός από βιαστές -ναι, οι άντρες πέφτουν κι αυτοί θύματα βιασμού-, υπάρχουν ληστές και κωλόπαιδα και κινδυνεύει εξίσου ο άντρας με την γυναίκα.
- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:28
Ζω με τον φόβο κάθε φορά που βγαίνω έξω το βράδυ και δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι άντρες φίλοι μου δεν έχουν αυτές τις έγνοιες.


Το να ζεις με τον φόβο δεν είναι φυσιολογικό για κανένα φύλο. Το να προσέχεις και να φυλάς τα ρούχα σου είναι, όμως, και αν οι φίλοι σου δεν έχουν καθόλου τέτοια έγνοια δεν είναι γιατί είναι άντρες, αλλά μάλλον γιατί είναι ηλίθιοι (ή έχουν κι εσύ υποθέτεις ότι δεν έχουν ή αν το συζητάτε το παίζουν Ράμπο, αλλά η πιθανότητα να μην έχουν τέτοια έγνοια, αν δεν είναι ηλίθιοι, τείνει στο μηδέν).
- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:28
Ή νομίζουμε πως όλοι οι βιαστές είναι ψυχοπαθείς με γενετική προδιάθεση
Ναι, είναι. Είτε με γενετική προδιάθεση είτε γιατί έχουν φλιπάρει από κάποιο βαθύ τραύμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
stargazer
Δημοσιεύσεις: 820
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 11:55

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 23 Ιαν 2020, 16:49

Naida έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:46


Κοίτα να δεις που από τις συνέπειες του προκλητικου ντυσίματος φτάσαμε στο
Εξακολουθώ να επιμένω ότι ένας βιαστής δεν έλκεται από το ντύσιμο εκτός αν είναι η παθολογία του τέτοια.
Και στο
για μια "μεθυσμένη γυναίκα προκλητικά ντυμένη που πιάνει το πουλί του αγνώστου"

Σιγά σιγά :)
Δεν σε καταλαβαίνω

Ίσως λες κάτι που υπάρχει μόνο μες το κεφάλι σου

Ξανακοίτα εκεί που λέω για "ανεμόμυλους"

Άβαταρ μέλους
stargazer
Δημοσιεύσεις: 820
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 11:55

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 23 Ιαν 2020, 16:53

Επειδή ίσως υπάρχουν κενά στην επαφή με την λογοτεχνία

https://www.ispania.gr/arthra/logotexni ... -apospasma

Πήραν το δρόμο τους κουβεντιάζοντας, όταν είδαν στον κάμπο καμιά τριάντα με σαράντα ανεμόμυλους. Ο Δον Κιχώτης, μόλις τους αντίκρισε, είπε στον ιπποκόμο του:
- Η τύχη οδηγεί τα βήματά μας. Βλέπεις εκεί φίλε μου Σάντσο Πάνσα, τριάντα, ίσως και λιγότερους, τεράστιους γίγαντες που ενάντια τους θα πολεμήσω και θα τους πάρω τη ζωή;
- Μα ποιους γίγαντες; είπε ο Σάντσο.
- Εκείνους εκεί κάτω, δεν βλέπεις; απάντησε ο αφέντης του, , μερικοί μάλιστα έχουν χέρια μακριά ίσαμε δυο λεύγες[1].
-34 -
- Κοιτάξτε αφέντη μου, - παρατήρησε ο Σάντσο – εκείνα εκεί κάτω που φαίνονται έτσι δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι, και αυτά που μοιάζουν με χέρια είναι τα φτερά του που, καθώς ο άνεμος τα γυρίζει, κάνουν τη μυλόπετρα να αλέθει.
- Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από περιπέτειες! Αυτοί εκεί είναι γίγαντες και, αν φοβάσαι, πήγαινε στην άκρη να προσευχηθείς, όσο θα δίνω την άνιση μάχη ενάντια τους.

- Casper -

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 23 Ιαν 2020, 16:58

hellegennes έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:38
- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:28
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Ιαν 2020, 10:55
Κατά τη γνώμη μου, κάνεις ένα βασικό λάθος. Αντιλαμβάνεσαι την πρόληψη για την πιθανότητα βιασμού ως μία αντιφεμινιστική άποψη που ενισχύει την κουλτούρα βιασμού. Και στηρίζεις το σκεπτικό σου πάνω σε αυτό.
Όχι. Αυτό που λέω είναι πως άμα θες να μιλήσεις για πρόληψη, δεν πρέπει να στέκεσαι ΜΟΝΟ στις ενέργειες του θύματος! Υπάρχει και ένας θύτης στην υπόθεση που άμα δεν δεις με τι κλικς ερεθίζεται και πώς κατέληξε σε αυτή την πράξη για να μπορείς να ενεργήσεις (έστω με όποιο τρόπο μπορείς, ακόμα και μικρό) και να αποτρέψεις ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ από αυτό, δεν γίνεται να ρίχνεις όλο το βάρος της πρόληψης αλλού! Επί τόσες σελίδες, ξαναλέω, μιλάτε για 100% ευθύνη θύτη αλλά αν θέλετε να μιλήσετε για πρόληψη τον βγάζετε εντελώς απ' το παιχνίδι. Παραδινόμαστε δηλαδή; Όλο το βάρος πέφτει στο θύμα και στο πώς θα προστατευτεί; Δεν είναι άδικο αυτό; Και όλο αυτό το σκεπτικό εσύ το θεωρείς ΒΟΛΙΚΟ;
Καλή μου, ο βιαστής είναι ένας άνθρωπος που είναι προβληματικός. Δεν τον έκανε η κοινωνία έτσι, δεν υπάρχει μέτρο πρόληψης. Είναι ένας άνθρωπος που είτε γεννήθηκε με προδιάθεση, με ελάττωμα στην ανάπτυξη των συναισθηματικών λειτουργιών του εγκεφάλου του (έλλειμμα συναισθηματικής ταύτισης και συμπόνοιας) είτε κάποιο τραύμα τού δημιούργησε το αντίστοιχο πρόβλημα.

Είναι σαν να λες ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο πρόληψης από την πλευρά του σίριαλ κίλερ. Τι είδους πρόληψη να υπάρχει;

Επίσης τι θα πει «είναι άδικο»; Υπάρχει δικαιοσύνη στην φυσική πραγματικότητα; Αν σου επιτεθεί μια αγέλη λύκων στην ερημιά, θα πεις «είναι άδικο»;
Εσύ που ξέρεις βρε Ελληγενή πως κατέληξε αυτός ο άνθρωπος να βιάσει και ποιός φταίει γι' αυτό; Ή τι ερεθίσματα είχε, τι βιώματα (ο ίδιος μίλησες για τραύματα, οπότε δεν γεννιέσαι με αυτά). Του μίλησες; Μίλησες με όλους τους ψυχοπαθείς ή βιαστές και έβγαλες και συμπεράσματα; Θεωρείς πως οι άνθρωποι με διαταραχές που καταλήγουν στο φόνο (ή στον βιασμό) είναι καταδικασμένοι επειδή έτσι γεννήθηκαν; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως; Γιατί στα δικαστήρια γι' αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία και τους βάζουν στο ψυχιατρείο αντί στην φυλακή; Γιατί αυτό δεν προσπαθούμε να το δούμε από πιο νωρίς (όταν υπάρχουν σημάδια, γιατί κάποιες φορές υπάρχουν) για να μην καταλήξουμε στον φόνο ή στον βιασμό; Και αφού αυτό είναι αδύνατον, γιατί δεν τους κλείνουν μετά στην φυλακή και καταλήγουν στο ψυχιατρείο για να ακολουθήσουν θεραπεία; Αφού κατά την γνώμη σου είναι ούτως ή άλλως χαμένη υπόθεση. Και μπορεί και να είναι από την στιγμή που έφτασαν μέχρι εκεί. Το θέμα είναι να το προλάβεις. Εσύ τους εξισώνεις όλους λες και έχεις μιλήσει με όλους και γνωρίζεις. Εδώ η ίδια η επιστήμη της ψυχιατρικής δεν έχει καλή γνώση περί γονιδίων και πάντα μιλάει και για την σημασία του περιβάλλον αλλά εμείς τους απαξιώνουμε τόσο απλά και τους απορρίπτουμε;

Επίσης τι σύγκριση είναι αυτή; Παρομοιάζεις τους λύκους (που είναι άγρια ζώα) με ανθρώπους; Υποτίθεται ο άνθρωπος (ακόμα και άρρωστος) έχει κριτική ικανότητα και ανταποκρίνεται καλύτερα σε θεραπείες. Άδικο εξήγησα τι θεωρώ και επιμένετε να μην καταλαβαίνετε τι λέω. Να ρίχνεις 100% ευθύνη στο θύτη αλλά όταν είναι να μιλήσεις για την πρόληψη να στέκεσαι μόνο στις ενέργειες των θυμάτων.

Επίσης όλοι σας λένε (ακόμα και εγώ με το παράδειγμά μου) πως υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βιαστών και που ερεθίζονται από ένα σωρό πράγματα και δεν έχουν όλοι το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος δεν καταλήγει στον βιασμό μόνο επειδή έχει αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Βολεύει όμως να το πιστεύουμε, όπως και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ένας άνθρωπος που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου θα βλέπει τον πατέρα του να χτυπάει την μάνα του, να βρίζει τις γυναίκες με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (βλέπε ξέκωλο), να εκφράζει επικίνδυνες απόψεις και ένα σωρό άλλα, τι πιθανότητες δίνεις σε αυτόν τον άνθρωπο να μεγαλώσει και να μην βλάψει με κάποιο τρόπο (για να μην μιλήσω για βιασμό) τις γυναίκες; Αυτό είναι το τραύμα που θα βιώσει λες και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε; Εμείς οι ίδιοι σαν άνθρωποι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε σαν άνθρωποι να γίνουμε καλύτεροι ώστε να τον βοηθήσουμε να μην μιμηθεί απαράδεκτες συμπεριφορές και να του δώσουμε σωστά εφόδια; Ή είναι καταδικασμένος και ούτως ή άλλως θα καταλήξει να βιάσει, οπότε να κάτσουμε στην ησυχία μας;


- Casper -

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 23 Ιαν 2020, 17:04

nowhere έγραψε:
23 Ιαν 2020, 17:02
φυλακή πάνε
Όχι. Αν ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένη διαταραχή καταλήγει να σκοτώσει, ο δικηγόρος θα σταθεί στην διαταραχή για να μειωθεί η ποινή και να καταλήξει στο ψυχιατρείο (αντί στη φυλακή, βαρύτερη ποινή).

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24493
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 23 Ιαν 2020, 17:05

sys3x έγραψε:
23 Ιαν 2020, 13:06
Το σωστό για να ξέρετε είναι το εξής:
Every time you play with the pitch wheel on a piano patch a kitten suffers a painful death.

Και ναι ρε είναι δικό μου αυτό, κάπως πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη μάστιγα ε
ΣτάθηShow
, συμφωνείς;
Εγώ λέω να απέχω για λίγο από το νήμα
SpoilerShow
Και μετά μου παραπονιέσαι όταν γράφω για διαφορετικές μουσικές γλώσσες. Εδώ Ελληνικά μιλάμε όλοι και άλλα λέμε οι μισοί άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι μισοί.
:P

nowhere
Δημοσιεύσεις: 15255
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 23 Ιαν 2020, 17:07

- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 17:04
Όχι. Αν ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένη διαταραχή καταλήγει να σκοτώσει, ο δικηγόρος θα σταθεί στην διαταραχή για να μειωθεί η ποινή και να καταλήξει στο ψυχιατρείο (αντί στη φυλακή, βαρύτερη ποινή).
στις ταινίες ίσως,στην πραγματικότητα δεν μου ρχεται καμιά περίπτωση

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 41267
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 23 Ιαν 2020, 17:14

- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:58
Εσύ που ξέρεις βρε Ελληγενή πως κατέληξε αυτός ο άνθρωπος να βιάσει και ποιός φταίει γι' αυτό; Ή τι ερεθίσματα είχε, τι βιώματα (ο ίδιος μίλησες για τραύματα, οπότε δεν γεννιέσαι με αυτά). Του μίλησες; Μίλησες με όλους τους ψυχοπαθείς ή βιαστές και έβγαλες και συμπεράσματα; Θεωρείς πως οι άνθρωποι με διαταραχές που καταλήγουν στο φόνο (ή στον βιασμό) είναι καταδικασμένοι επειδή έτσι γεννήθηκαν; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως; Γιατί στα δικαστήρια γι' αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία και τους βάζουν στο ψυχιατρείο αντί στην φυλακή;
Θα ξεκινήσω από το τέλος. Κάποια στιγμή όλα τα βίαια εγκλήματα θα αντιμετωπίζονται ψυχιατρικά. Σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να θεωρήσουμε ότι ένας άνθρωπος δεν λειτούργησε με σώας τας φρένας και άρα χρειάζεται ψυχιατρείο αντί φυλακή, αλλά στην πραγματικότητα όλοι όσοι έχουν κάνει κάποιο βίαιο έγκλημα που δεν ήταν ατύχημα έχουν ψυχιατρικό πρόβλημα.

Ξέρω λοιπόν ότι ο βιαστής είναι άρρωστος, γιατί η φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε κλάμα και φόβο είναι η συμπόνοια. Αν δεν στενοχωριέσαι όταν βλέπεις κάποιον να κλαίει αλλά αντ' αυτού χαίρεσαι, κάτι πάει λάθος στην εγκεφαλική σου λειτουργία.

Το να βλέπεις να μιλάνε άσχημα ή σεξιστικά στις γυναίκες το πολύ-πολύ να σε κάνει να μιλάς άσχημα ή σεξιστικά. Το πολύ, έτσι; Δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα σε κάνει βιαστή.

Εξάλλου αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε να βλέπουμε ελαχιστοποίηση των βιασμών σε χώρες που τείνουν όσο πιο πολύ γίνεται στην ισότητα και την φυλετική ουδετερότητα. Δεν υπάρχει πιο φυλετικά ουδέτερη χώρα στον κόσμο από την Σουηδία, αλλά παρ' όλα αυτά φιγουράρει στις τοπ χώρες στην Ευρώπη σε βιασμούς, σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι στον πάτο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
stargazer
Δημοσιεύσεις: 820
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 11:55

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 23 Ιαν 2020, 17:19

- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:58
Εσύ που ξέρεις βρε Ελληγενή πως κατέληξε αυτός ο άνθρωπος να βιάσει και ποιός φταίει γι' αυτό;
Έχουν γίνει επιστημονικές έρευνες
Ή τι ερεθίσματα είχε, τι βιώματα (ο ίδιος μίλησες για τραύματα, οπότε δεν γεννιέσαι με αυτά). Του μίλησες; Μίλησες με όλους τους ψυχοπαθείς ή βιαστές και έβγαλες και συμπεράσματα;
Αυτός όχι, οι ψυχίατροι- ψυχολόγοι ναι
Θεωρείς πως οι άνθρωποι με διαταραχές που καταλήγουν στο φόνο (ή στον βιασμό) είναι καταδικασμένοι επειδή έτσι γεννήθηκαν;
Δεν γεννήθηκαν έτσι απαραίτητα, μπορεί να έγιναν
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως;
Όχι κυρίως γιατί στερούνται ενσυναίσθησης και αυτό δεν φτιάχνει ποτέ πλήρως
Γιατί στα δικαστήρια γι' αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία και τους βάζουν στο ψυχιατρείο αντί στην φυλακή;
Γιατί είναι ψυχοπαθείς. Και τον Σεχιδη που είχε σκοτώσει όλη την οικογένεια του σε ψυχιατρική πτέρυγα τον είχαν
Γιατί αυτό δεν προσπαθούμε να το δούμε από πιο νωρίς (όταν υπάρχουν σημάδια, γιατί κάποιες φορές υπάρχουν) για να μην καταλήξουμε στον φόνο ή στον βιασμό;
Δεν μπορούμε γιατί διαμορφώνεται η διαταραχή στην παιδική ηλικία. Αν υπολογίσεις και το ότι προέρχονται από προβληματικό περιβάλλον, οι όποιες πληροφορίες αποκρύπτονται
Και αφού αυτό είναι αδύνατον, γιατί δεν τους κλείνουν μετά στην φυλακή και καταλήγουν στο ψυχιατρείο για να ακολουθήσουν θεραπεία;
Στο ψυχιατρείο πάνε όλοι στην αρχή
Ένας άνθρωπος που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου θα βλέπει τον πατέρα του να χτυπάει την μάνα του, να βρίζει τις γυναίκες με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (βλέπε ξέκωλο), να εκφράζει επικίνδυνες απόψεις και ένα σωρό άλλα, τι πιθανότητες δίνεις σε αυτόν τον άνθρωπο να μεγαλώσει και να μην βλάψει με κάποιο τρόπο (για να μην μιλήσω για βιασμό) τις γυναίκες;
Έχει πιθανότητες γιατί μπορεί να απορρίψει το πατρικό πρότυπο. Όμως για να μην γίνεται αυτό πρέπει να πιάσεις θεραπευτικά τον Πατέρα πριν κάνει παιδιά, όποτε ισχύουν τα ίδια εμπόδια
Εμείς οι ίδιοι σαν άνθρωποι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε σαν άνθρωποι να γίνουμε καλύτεροι ώστε να τον βοηθήσουμε να μην μιμηθεί απαράδεκτες συμπεριφορές και να του δώσουμε σωστά εφόδια;
Όχι πριν τον συλλάβουμε. Όταν διαμορφώθηκε η βλάβη δεν ήμασταν εκεί, μετά είναι αργά να δει παράδειγμα προς μίμηση

- Casper -

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 23 Ιαν 2020, 17:20

hellegennes έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:48

Δεν ξέρω τι θα λες εσύ στους γιους σου, ξέρω όμως τι έλεγαν σε εμάς και οι δυο γονείς μας και φυσικά δεν ήταν «είστε άντρες, μπορείτε να κυκλοφορείτε παντού ολομόναχοι». Κάθε άλλο, φρίκαραν ακόμη και στην ιδέα.

Ναι φυσικά. Όταν ρώτησε η νύχτα τι συμβουλές δίνετε στους γιους σας 2 απαντήσεις είχε και ήταν αυτές:

φυσικά και δίνω συμβουλές στο γιό μου.
Να μην ψωνίζει ξεκωλιάρες από μπαράκια γιατί ευκολάκι να βρεθεί μαχαιρωμένος.

---

Αμα μια γυναίκα ντύνεται σαν ξεκωλο ... εκπέμπει στους άνδρες το σήμα
"Ειμαθ διαθέσιμη"
Σε συνδιασμό και με άλλα σήματα πχ ..να πάει στο δωμάτιο του άνδρα κλπ κλπ
Εκλαμβάνεται σαν κριτήρια συναίνεσης.


Από εδώ κρίνε λοιπόν πόσο θα σέβονται αυτές οι άντρες τις γυναίκες όταν μεγαλώσουν και πώς θα εκλαμβάνουν την συναίνεση :)
Εκτός από βιαστές -ναι, οι άντρες πέφτουν κι αυτοί θύματα βιασμού-, υπάρχουν ληστές και κωλόπαιδα και κινδυνεύει εξίσου ο άντρας με την γυναίκα.

Το να ζεις με τον φόβο δεν είναι φυσιολογικό για κανένα φύλο. Το να προσέχεις και να φυλάς τα ρούχα σου είναι, όμως, και αν οι φίλοι σου δεν έχουν καθόλου τέτοια έγνοια δεν είναι γιατί είναι άντρες, αλλά μάλλον γιατί είναι ηλίθιοι (ή έχουν κι εσύ υποθέτεις ότι δεν έχουν ή αν το συζητάτε το παίζουν Ράμπο, αλλά η πιθανότητα να μην έχουν τέτοια έγνοια, αν δεν είναι ηλίθιοι, τείνει στο μηδέν).
Βεβαίως και βιάζονται, βεβαίως και υπάρχει κίνδυνος, αλλά μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλη σωματική διάπλαση έχει ένας άντρας για να προστατευτεί, και άλλη η μέση γυναίκα. Επίσης είναι το ίδιο να κυκλοφορείς μόνη σου (ή έστω με φίλη) από το να κυκλοφορείς με τον φίλο σου;

Μια φορά είχα ζητήσει από 2 άντρες που ήταν στην παρέα (δεν ήταν φίλοι μου, ήταν φίλοι της φίλης μου που ήταν μαζί μου) να μας πάνε στο αυτοκίνητο που ήταν σε σκοτεινό μέρος απομονωμένο. Και δεν δέχτηκαν. Κουλ λέει, μην κάνεις σαν μωρό. Ηλίθιοι είναι; Είχαν άγνοια κινδύνου ή απλά δεν τους ενδιέφερε;

Επίσης γιατί νομίζεις πως άμα λες σε κάποιον ενώ είσαι ελεύθερη "δεν ενδιαφέρομαι" συνεχίζει να σε πρήζει ενώ αμα του λες πως έχει σχέση αμέσως σταματάει; Στην πρώτη περίπτωση δεν σε σέβεται, στην 2η απλά σέβεται το φύλο του γιατί θα μπορούσε να είναι ο ίδιος στη θέση του. Μπορεί να το βρίσκεις ακραίο σαν παράδειγμα και ότι δεν συνδέεται αλλά βλέπεις και εδώ πόσο σέβονται το φύλο σου και γενικά το "όχι".

Άβαταρ μέλους
stargazer
Δημοσιεύσεις: 820
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 11:55

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 23 Ιαν 2020, 17:25

- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 17:04
nowhere έγραψε:
23 Ιαν 2020, 17:02
φυλακή πάνε
Όχι. Αν ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένη διαταραχή καταλήγει να σκοτώσει, ο δικηγόρος θα σταθεί στην διαταραχή για να μειωθεί η ποινή και να καταλήξει στο ψυχιατρείο (αντί στη φυλακή, βαρύτερη ποινή).
Καμία σχέση, ίσως στην τηλεόραση γίνεται αυτό.

Πάνε ψυχιατρείο και μετά φυλακή. Αν ξανακυλήσουν ξαναπάνε ψυχιατρείο και πάλι φυλακή κ.ο.κ

Μέχρι το τέλος της ποινής

Άβαταρ μέλους
O I
Δημοσιεύσεις: 4329
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2018, 22:11
Phorum.gr user: Ο.Ι.
Τοποθεσία: Χαλκιδική

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 23 Ιαν 2020, 17:50

stargazer έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:42
hellegennes έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:38
- Casper - έγραψε:
23 Ιαν 2020, 16:28


Όχι. Αυτό που λέω είναι πως άμα θες να μιλήσεις για πρόληψη, δεν πρέπει να στέκεσαι ΜΟΝΟ στις ενέργειες του θύματος! Υπάρχει και ένας θύτης στην υπόθεση που άμα δεν δεις με τι κλικς ερεθίζεται και πώς κατέληξε σε αυτή την πράξη για να μπορείς να ενεργήσεις (έστω με όποιο τρόπο μπορείς, ακόμα και μικρό) και να αποτρέψεις ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ από αυτό, δεν γίνεται να ρίχνεις όλο το βάρος της πρόληψης αλλού! Επί τόσες σελίδες, ξαναλέω, μιλάτε για 100% ευθύνη θύτη αλλά αν θέλετε να μιλήσετε για πρόληψη τον βγάζετε εντελώς απ' το παιχνίδι. Παραδινόμαστε δηλαδή; Όλο το βάρος πέφτει στο θύμα και στο πώς θα προστατευτεί; Δεν είναι άδικο αυτό; Και όλο αυτό το σκεπτικό εσύ το θεωρείς ΒΟΛΙΚΟ;
Καλή μου, ο βιαστής είναι ένας άνθρωπος που είναι προβληματικός. Δεν τον έκανε η κοινωνία έτσι, δεν υπάρχει μέτρο πρόληψης. Είναι ένας άνθρωπος που είτε γεννήθηκε με προδιάθεση, με ελάττωμα στην ανάπτυξη των συναισθηματικών λειτουργιών του εγκεφάλου του (έλλειμμα συναισθηματικής ταύτισης και συμπόνοιας) είτε κάποιο τραύμα τού δημιούργησε το αντίστοιχο πρόβλημα.
..Και δεν θεραπεύεται έστω και με τις πιο σύγχρονες μεθόδους

Πέστα μπας και εμπεδωθεί αυτό κάποια στιγμή
Εγώ γνωρίζω ότι ΟΛΑ τα πάθη είναι θεραπεύσιμα φτάνει να αναγνωρίζει ο παθών ότι πρόκειται για διαστροφή-ασθένεια και να έχει τη διάθεση θεραπείας. Αυτό δε σημαίνει ότι το πάθος εξαλείφεται αλλά ότι αναγνωριζόμενο ως διαστροφή τής φύσης κατά το αποδεκτόν κοινωνικά, περιορίζεται σ΄ αυτή τη σκέψη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αλκοολισμό, την τοξικομανία, τον θυμό, τη βία και όσα παρόμοια πάθη που χρειάζονται τη θέληση τού προσώπου για να θεραπευτούν.
Το πρόβλημα βρίσκεται στην συνειδητότητα και στη διάθεση τού ανθρώπου να τα θεραπεύσει.
Ξέρουμε ότι πολλοί υστερούντα είτε της συνειδητότητας είτε τής διάθεσης και εμμένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το πάθος, με την ανάλογη πληροφόρηση, είναι αθεράπευτο αλλά ότι είναι αδύνατον θεραπεύσιμο για όποιον δεν θέλει να το συνειδητοποιήσει ή δεν θέλει να το θεραπεύσει (αν μιλάμε για ενήλικα).

Όπως εγώ το βλέπω, το πρόβλημα ότι "ο βιαστής είναι ένας άνθρωπος που είναι προβληματικός" έχει να κάνει με τον αντίκτυπο που είχε το περιβάλλον του στις δυσκολίες κατανόησης αυτού του περιβάλλοντος την περίοδο κατανόησης από τον ίδιο και από το ίδιο το περιβάλλον. Έχει να κάνει με λεπτότητες που δε δίνει και πολύ σημασία η κοινωνία με το ίδιο το πρόβλημα και την ευαισθησία τού προβλήματος, όπως και οι γονείς όπως καλώς επισημαίνει και η - Casper - .

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κατά πόσο οι γονείς έχουν τη δυνατότητα κατανόησης τού προβλήματος και έπειτα η κοινωνία τη διάθεση να το αντιμετωπίσει δραστικά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και είναι λάθος να ρίχνεται ο λίθος στον θύτη ή ακόμα και στο θύμα και όλοι οι υπόλοιποι να βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω ενώ ως κοινωνία δεν κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε όπως και πολλά άλλα.

.,

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 23991
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 23 Ιαν 2020, 18:01

Η προ-πρώην μου, με είχε ζητήσει πρωκτικό πάνω στη πράξη. Δεν είχα πρόχειρο κάποιο λιπαντικό, αλλά ενέδωσα υπό πίεση.

Μία βδομάδα μετά, δεν μιλιότανε. Τη ρώτησα "τι έχεις" και άρχισε να τσιρίζει: "Κτήνος, εσύ φταις που χέζω αίμα!"

Αμέσως μετά, με χώρισε.
Ζούμε σε μία οικονομία.

Άβαταρ μέλους
stargazer
Δημοσιεύσεις: 820
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 11:55

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 23 Ιαν 2020, 18:18

Μια μικρή παρατήρηση

Αν ένα αγόρι δει τον πάτερα να χτυπάει την μάνα, όπως αναφέρθηκε πριν, δεν θα υιοθετήσει αυτή την συμπεριφορά γιατί την βλέπει να υποφέρει και να κακοποιείται. Μεταξύ τους έχουν πολύ ισχυρό δεσμό, οπότε το αγόρι θα μισήσει τον πατέρα. Αντίθετα η παθολογία του βιαστή γεννιέται από προβληματική σχέση με την μητέρα όπως έλεγε και το λινκ που παρέθεσα πριν, αυτό που δεν διαβάσατε.

Δομικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του βιαστή ωστόσο είναι το έντονο μίσος του προς τις γυναίκες. Πώς όμως γεννήθηκε το μίσος αυτό; Η πλειονότητα των βιαστών έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες, στις οποίες η στάση της μητέρας ενθάρρυνε και τροφοδότησε την περιφρόνηση προς τις γυναίκες. Οι μητέρες των βιαστών περιγράφονται από τους ίδιους είτε ως σκληρές και κακοποιητικές, είτε ως «αμφιβόλου ηθικής». Έτσι σταδιακά το παιδί αρχίζει να αναπτύσσει μίσος προς την μητέρα η οποία αποτελεί το πρότυπο πάνω στο οποίο στηρίζονται όλες οι μετέπειτα σχέσεις.

http://dikepsy.gr/index.php?view=view_a ... 89&lang=el


Οπότε αν οι γυναίκες σταματήσουν να είναι κακοποιητικές προς τα αγόρια τους η να είναι αμφιβόλου ηθικής, τότε θα αλλάξει ο κόσμος

Problem solved

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών