Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 12:42

Δημοκράτης έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:37
Δουλεύω στον χώρο της πληροφορικής 13 χρόνια, με τα τελευταία 5 χρόνια έξω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να βρω δουλειά, στις εταιρίες σπανίως είχα προβλήματα με συναδέλφους και ειδικά με το ματζμεντ γιατί πολύ απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να φύγω,. Προέρχομαι από background που δεν είχα καμία οικονομική βοήθεια από γονείς και πότε δεν ήμουν γενιά των 700, από τα χρόνια που ήμουν Ελλάδα είχε μείνει ένα 25αρι στην άκρη και από τα χρόνια που είμαι εξω έχουν μείνει πάνω από 100 και ένα 40αρι σε μετοχές ενώ ταξιδεύω και έχω αγοράσει διαμέρισμα στο Άμστερνταμ.
Οι μόνες άλλες ειδικότητες που ξέρω που θα είχαν τις ίδιες ή καλύτερες απολαβές είναι η ιατρική αν πήγαινα να δουλέψω σε καμία Γερμανία, πολιτικός,/χημικος/ηλεκτρολογος μηχανικός που όμως δεν θα έπρεπε να δουλέψω ούτε μέρα Ελλάδα και μάλλον η λίστα τελειώνει εκεί
και μηχανολόγος μηχανικός. από τους engineers, οι χειρότερα πληρωμένοι παγκοσμίως είναι οι computer engineers.

και αφού όλα στην έξω ζωή πάνε καλά, είπες να μπεις λίγο στο πχορουμ να σπάσει η μονοτονία ε;

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Φεβ 2020, 12:48

Highlander έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:27
Μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα εργασία ειδικά εφόσον δε σε ενδιαφέρει πραγματικά αλλά έχεις προσανατολιστει εκεί μόνο επειδη ακουγεται ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά. Προσωπικά τελείωσα αρχαιολογος με καλό βαθμό, έκανα μεταπτυχιακο, διδακτορικό σχετικά γρήγορα και από εκεί και πέρα δουλεύω με συμβάσεις στο υπουργείο πολιτισμού με αξιοπρεπή μισθό που μου παρέχει άνεση. Το παν είναι να κάνεις κάτι που να σου αρέσει, αυτό πιστεύω.


Τύπε κατά βάθος χαίρομαι για σένα και που μόνο αρχαιολόγοι ασχολούνται με το e-PR του σύριζα :102:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42860
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Φεβ 2020, 12:49

EKPLIKTIKOS έγραψε:
02 Φεβ 2020, 00:35
Έχει καποια valid points το κείμενο. Ο καθενας βέβαια κρίνει απο τη δικια του εμπειρια, πώς αξιολογεί τη φαση του, κτλ. Και κατα ποσο είναι και ειλικρινής με τον εαυτό του βέβαια. Η δικιά μου εμπειρία εχει ως εξης:

Θετικά:

1. Χαλαρη προσέλευση κ δυνατότητα απουσιας για καποια ωρα αν σου τύχει κατι, πχ ραντεβού στον οδοντίατρο. Εκει που αλλοι ξυπναγαν στις 6 για να είναι στη δουλεια στις 8 στην αλλη ακρη της Αθήνας, εγω ανετιλα κοιμομανε κ μεχρι τις 10 το πρωί αμα λάχει. Βγαινεις εξω για τσιγάρο, κομπλε (ενταξει μην το γαμας αλλα καταλαβαίνετε). Παιζει κ κανα work from home για κάποιους, αλλα σε εμας δεν πολυεπαιζε. Ουτε στη συνεννόηση βοηθούσε, αλλα είχαμε κ ολα αυτα τα άχρηστα meetings κ γενικά ήταν κ στο χερι του μανατζεραιου απο πανω σου (βλέπε παρακάτω).

2. Λεφτα. Το πιο σημαντικό. Λεφτα παντα στην ωρα τους (επι κρισης γίνονταν κ μαλακιες σε αρκετες εταιρειες, αν θελει καποιος με πμ να στείλω κ ονοματα απο Αθηνα κ Πατρα). Καλα σε σχέση με τον μ.ο., ιδιωτική ασφάλεια, μετοχές, άλλες παροχες που σε φτιάχνουν.

3. Ο κοινος χωρος εργασιας που κράζει ο τυπος εχει τα θετικά του, μπορεί να αναπτύξεις κ κάποιες καλες σχεσεις κ να περνάς καλύτερα. Αυτο ομως μπορεί να ειναι κ αρνητικο για κάποιους. Εγω εκανα οχι φιλίες αλλα σίγουρα παρεες που πέρναγα ευχάριστα τουλάχιστον στον χώρο της δουλειάς.



Αρνητικα

1. Το οτι πας αργά δε σημαίνει οτι δε φεύγεις κ αργά. Κ νωρίς να πήγαινα, ποτε δεν.εφευγα στο 8ωρο. Το μεσημεριανο δεν ηταν παντα στανταρ, γιατι επαιζαν deadlines κτλ. Έτρωγες, αλλα μπορεί να έτρωγες στις 5. Γενικα πολλες ωρες δουλειάς, κ για τους περισσότερους στα παπαρια σας θα μου πειτε, αλλα εγώ έχω ενα μικρο παιδακι, κ γυρναγα σπιτι (εεπ δουλεια ηταν στην αλλη ακρη της Αθήνας, οποτε υπολογιστε κ οτι αν έφευγα 7+ κλαφτα) κ δεν τον έβλεπα. Ενω αλλοι 3 ειναι σπιτι τους να δουν την οικογένειά τους ή να ασχοληθούν με τα χομπι τους. Εγω νυχτωνε κ ημουν ακομα στη δουλειά. Κ σκεφτείτε κ το work preparation που ειναι βέβαια unpaid.

2. Πολυ ανθυγιεινή ζωη. Δεν ειναι ό,τι καλύτερο να εισαι κολλημένος σε 2 οθόνες, οσο καλες κ να ειναι. Προσπαθούσα να σηκώνομαι συχνά, αλλα πολλες φορές απλα κανεις pass λογω φορτου.. αναρωτιέμαι τι κουσουρια μυοσκελετικα, πονοκεφάλους, ματια μτλ, αφηνει μια τετοια ζωη μετα απο πολλα χρονια. Πολλοι επαιρναν κ απέξω φαγητο πρακτικα καθε μερα, εγω ευτυχώς επαιρνα ταπερακι..

3. Τα λεφτα δεν ειναι κ τοσα πολλα. Εισαι απλα πανω απο τον wagecuck μ.ο. που δε λεει κ τοσα πολλα. Τα ιδια μπορεί να παιρνει ο μεσος δυ μετα απο λιγα χρονια υπηρεσιας με ξυσιμο μεχρι να ματώσει το παπαρι του. Στην αρχη χαιρεσαι γιατι σε αντίθεση με τους wagecuck φιλους σου, ό,τι θες σε λογικα πλαισια το αγοράζεις, ενω ο αλλος μετραει περισσότερο τα ρεστα του, αν με πιανετε. Αλλα στο τελος αρχιδια, δεν εισαι κ κροισος μεσ στην κριση. Οταν βγαλεις τα οικογενειακά εξοδα που ειχα εγω, ενοικιο, λογαριασμους, εξοδα μετακίνησης κτλ, εχεις αλλη εικονα.

4. Πολλοι μανατζερς ειναι άσχετοι κ βύσματα (ναι, βυσματα στον ιδιωτικό τομέα, μην πεσετε τωρα απο το σύννεφο ε; ). Οι Περισσότεροι ειναι διαχειρισιμοι βέβαια, αλλα σου χαλάνε τη μερα. Ειναι κ κάποιοι μαλακες συνάδελφοι, κομπλεξικοι, και γλυψιμο παιζει, μπινιες απο κάποιους (λιγους ειναι η αληθεια αλλα σε εμας πχ 1 μουνι είχαμε κ 1 υπουλο κ χαλαγε ολο το κλίμα). Να σας πω σκηνικα αμα θελετε.

5. Μίτινγκς. Ο μαη γκοντ. Ποση χαμένη ωρα ανευ αιτιας; πραγματα που θα έπρεπε να κρατανε 5 λεπτα εκλειναν μισαωρο ευκολα.

Προσωπικά είμαι χαρούμενος που εφυγα απο τη φαση αυτη. Αλλα that's just me, αλλοι εχουν αλλες εμπειρίες, ειναι διαφορετικοί, κ σίγουρα οι άνθρωποι πρεπει να βγάλουν τα προς το ζην κάπως, αλλα ας είμαστε ειλικρινείς (χωρίς να κρίνουμε). Εχω φιλο που εχει πτυχίο (αχρηστοσχολης αλλα οκ) που δουλεύει ντελιβερι κ καθαρίζει χιλιάρικο το μήνα ευκολα αμα παιρνει διπλες βάρδιες. Να μη μιλήσω για κατι υδραυλικους κτλ ποσα μπορούν να καθαρίζουν κ ψιλομαυρα. Θα μου πεις αυτοι μπαινουν σε βοθρους κ βγαζουν κουραδια για να ζήσουν. Αλλα κ εσυ στο βοθρο εισαι, απλα η κουραδα ειναι ανθρωπομορφη, κ ειναι ο μανατζερ σου. Ο CEO που αντί για μισθο σου δινει στοκς που πρεπει να περάσουν 2 χρονια τουλάχιστον για να ρευστοποιήσεις ό,τι έχει απομεινει επειδή ενας καραφλας πρώην kgbιτης αποφασισε να σε γαμησει δίνοντας σε αλλη εταιρεία την αναπτυξη του BLE της Apple. Σκατα.
Ωραία τα λες. Στο θέμα μάνατζμεντ είναι τι θα σου τύχει, ο δικός μου τιμ λιντερ είναι ιδιοφυΐα και εύκολος στη συνεργασία (το μάνατζερ δεν τον βλέπω πολύ). Τελικά προς τα ποια κατεύθυνση έφυγες;
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Ορέστης 35

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 02 Φεβ 2020, 12:52

Namrail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:32
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24

Αυτο ειναι τραγικο, χειροτερο αν δε σου αρεσει η δουλεια σου. Και οι δασκαλοι δουλευουν πολλες ωρες, αλλα γουσταρουν και εχουν και ενα σωρο αδειες να πηγαινουν ταξιδια. Η δασκαλα μας ταξιδευει συνεχεια στο εξωτερικο.
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Άλλο να σου αρέσει η δουλειά σου και άλλο να περνάς καλά. Εκτός και αν εννοείς με το "περνάς καλά" το να σε γεμίζει.

Τώρα το ότι αναφέρεσαι σε δασκάλους, είναι και δείγμα του τι ψάχνεις. Δημοσιουπαλληλικι ψάχνεις , που θα σου δίνει σχετικά καλά χρήματα και άπλετο χρόνο να καυλαντιζεις.

Καλή τύχη σε αυτό, αλλά η κανουλα του δημοσίου όσο πάει και στενεύει.
Σε ιδιωτικο ειναι η δασκαλα μου. Τεσπα, ενα παραδειγμα εφερα. Δε μπορει ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι στην Ελλαδα να ειναι τιμωρημενοι. Τοτε γιατι δουλευετε ρε; Για να μη σας πουνε τεμπεληδες;
Μα την παναγια πιστευω οτι οι πακιστανοι που εχουν τα μπακαλικα στην Αχαρνων μπορει να ζουνε καλυτερα.
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:27
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Και πόσο υπολογίζεις το νοίκι;
450.

klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:20


Και εσύ που ξέρεις Ορέστη τι σχέση έχουν με τη γνώση των θετικών επιστημών; Εσύ, το κλασικό μαλακισμένο millennial που περιμένει να του είναι όλα στρωμένα στη ζωή του, να θεωρεί ότι κακά μαθηματικά είναι άχρηστα γιατί δεν εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο και να κράζει τους ανέραστους νέρντουλες που το χαλάνε τη ζαχαρένια;. Κάτσε λοιπόν να αναρωτιέσαι γιατί δεν γαμάς τίποτα και δεν βρίσκεις τη δουλειά που σου αξίζει ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι τα "hastable" να βγάζουν τα λεφτά και να γαμάνε το ξεφτυλότσουλο στο μπαρ που δεν σου έκατσε.
Ηξερα τι ηταν τα hashtable καποτε. Τα ξεχασα. Σιγα τη γνωση. Νομιζω η mysql τα φτιαχνει αυτοματα. Να μου ελεγες οτι εχεις τις μαθηματικες γνωσεις να ανακαλυψεις μονος σου εναν καινουριο αλγοριθμο, να πω μαλιστα. Ποσοι πληροφορικαριοι ασχολουνται με κατι τετοιο; Καποιοι στα πανεπιστημια; Καποιοι στην γκουγκλ; Γενικα ολα εχουν αυτοματοποιηθει σε μεγαλο βαθμο, καμια δημιουργικοτητα.

Παντως πολλα νευρα βλεπω για καποιον που το επαγγελμα του τον κανει ευτυχισμενο.
Highlander έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:27
Μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα εργασία ειδικά εφόσον δε σε ενδιαφέρει πραγματικά αλλά έχεις προσανατολιστει εκεί μόνο επειδη ακουγεται ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά. Προσωπικά τελείωσα αρχαιολογος με καλό βαθμό, έκανα μεταπτυχιακο, διδακτορικό σχετικά γρήγορα και από εκεί και πέρα δουλεύω με συμβάσεις στο υπουργείο πολιτισμού με αξιοπρεπή μισθό που μου παρέχει άνεση. Το παν είναι να κάνεις κάτι που να σου αρέσει, αυτό πιστεύω.
:g030:

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Φεβ 2020, 12:54

Δημοκράτης έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:37
Δουλεύω στον χώρο της πληροφορικής 13 χρόνια, με τα τελευταία 5 χρόνια έξω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να βρω δουλειά, στις εταιρίες σπανίως είχα προβλήματα με συναδέλφους και ειδικά με το ματζμεντ γιατί πολύ απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να φύγω,. Προέρχομαι από background που δεν είχα καμία οικονομική βοήθεια από γονείς και πότε δεν ήμουν γενιά των 700, από τα χρόνια που ήμουν Ελλάδα είχε μείνει ένα 25αρι στην άκρη και από τα χρόνια που είμαι εξω έχουν μείνει πάνω από 100 και ένα 40αρι σε μετοχές ενώ ταξιδεύω και έχω αγοράσει διαμέρισμα στο Άμστερνταμ.
Οι μόνες άλλες ειδικότητες που ξέρω που θα είχαν τις ίδιες ή καλύτερες απολαβές είναι η ιατρική αν πήγαινα να δουλέψω σε καμία Γερμανία, πολιτικός,/χημικος/ηλεκτρολογος μηχανικός που όμως δεν θα έπρεπε να δουλέψω ούτε μέρα Ελλάδα και μάλλον η λίστα τελειώνει εκεί

Εικόνα

the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 12:55

klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:42
the comet the course the tail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:32
ο klg είναι ο foscilis; :p2:
Όχι, εγώ δεν θα καθόμουν να γράφω logs analysis framework σε perl, είναι πιο άρρωστος από μένα.
perl; έχω να δω 20 χρόνια κώδικα σε perl. :cry

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7882
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Φεβ 2020, 13:07

Σε τέτοια διλήμματα βρίσκονται πολλοί άνθρωποι όταν πρέπει να επιλέξουν σπουδές. Γι' αυτό η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών έχει υψηλή βάση ενώ δεν ικανοποιεί τα ενδιαφέροντα των μαθητών που την επιλέγουν. Είναι καλές σπουδές για την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση. Πολλοί όμως θα προτιμούσαν φυσική ή μαθηματικά. Στο εξωτερικό οι φυσικοί, μαθηματικοί, έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Όχι σαν εκπαιδευτικοί αλλά εργαζόμενοι στην βιομηχανία, εταιρίες ή στην έρευνα.

the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 13:21

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:52
:g030:
Ορέστη άνοιξε ένα νήμα με ιδέες σε προτζεκτς, για όσους θέλουν να ξαναπιάσουν κώδικα, κάνοντας κάτι δημιουργικό, που μπορεί να αποφέρει και κάτι, από εμπλουτισμό του cv έως ευκαιρίες για freelancing.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3284
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2020, 13:22

the comet the course the tail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:55
klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:42
the comet the course the tail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:32
ο klg είναι ο foscilis; :p2:
Όχι, εγώ δεν θα καθόμουν να γράφω logs analysis framework σε perl, είναι πιο άρρωστος από μένα.
perl; έχω να δω 20 χρόνια κώδικα σε perl. :cry
Τελευταία φορά που είδα perl για δουλειά, ήταν πριν 3-4 χρόνια που κάναμε migrate ένα script που έφτιαχνε ένα iptables firewall. Το script ήταν κοντά 5k γραμμές perl.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 13:27

klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 13:22
the comet the course the tail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:55
klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:42


Όχι, εγώ δεν θα καθόμουν να γράφω logs analysis framework σε perl, είναι πιο άρρωστος από μένα.
perl; έχω να δω 20 χρόνια κώδικα σε perl. :cry
Τελευταία φορά που είδα perl για δουλειά, ήταν πριν 3-4 χρόνια που κάναμε migrate ένα script που έφτιαχνε ένα iptables firewall. Το script ήταν κοντά 5k γραμμές perl.
λόγοι υγείας με ανάγκασαν να σταματήσω όποια -κάπως σοβαρή- δραστηριότητά στον τομέα γύρω στο 2007. δεν τα ξανάπιασα ποτέ σοβαρά. :102:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 69726
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Φεβ 2020, 13:32

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:52
Namrail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:32
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24

Αυτο ειναι τραγικο, χειροτερο αν δε σου αρεσει η δουλεια σου. Και οι δασκαλοι δουλευουν πολλες ωρες, αλλα γουσταρουν και εχουν και ενα σωρο αδειες να πηγαινουν ταξιδια. Η δασκαλα μας ταξιδευει συνεχεια στο εξωτερικο.
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Άλλο να σου αρέσει η δουλειά σου και άλλο να περνάς καλά. Εκτός και αν εννοείς με το "περνάς καλά" το να σε γεμίζει.

Τώρα το ότι αναφέρεσαι σε δασκάλους, είναι και δείγμα του τι ψάχνεις. Δημοσιουπαλληλικι ψάχνεις , που θα σου δίνει σχετικά καλά χρήματα και άπλετο χρόνο να καυλαντιζεις.

Καλή τύχη σε αυτό, αλλά η κανουλα του δημοσίου όσο πάει και στενεύει.
Σε ιδιωτικο ειναι η δασκαλα μου. Τεσπα, ενα παραδειγμα εφερα. Δε μπορει ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι στην Ελλαδα να ειναι τιμωρημενοι. Τοτε γιατι δουλευετε ρε; Για να μη σας πουνε τεμπεληδες;
Μα την παναγια πιστευω οτι οι πακιστανοι που εχουν τα μπακαλικα στην Αχαρνων μπορει να ζουνε καλυτερα.
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:27
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Και πόσο υπολογίζεις το νοίκι;
450.

klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:20


Και εσύ που ξέρεις Ορέστη τι σχέση έχουν με τη γνώση των θετικών επιστημών; Εσύ, το κλασικό μαλακισμένο millennial που περιμένει να του είναι όλα στρωμένα στη ζωή του, να θεωρεί ότι κακά μαθηματικά είναι άχρηστα γιατί δεν εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο και να κράζει τους ανέραστους νέρντουλες που το χαλάνε τη ζαχαρένια;. Κάτσε λοιπόν να αναρωτιέσαι γιατί δεν γαμάς τίποτα και δεν βρίσκεις τη δουλειά που σου αξίζει ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι τα "hastable" να βγάζουν τα λεφτά και να γαμάνε το ξεφτυλότσουλο στο μπαρ που δεν σου έκατσε.
Ηξερα τι ηταν τα hashtable καποτε. Τα ξεχασα. Σιγα τη γνωση. Νομιζω η mysql τα φτιαχνει αυτοματα. Να μου ελεγες οτι εχεις τις μαθηματικες γνωσεις να ανακαλυψεις μονος σου εναν καινουριο αλγοριθμο, να πω μαλιστα. Ποσοι πληροφορικαριοι ασχολουνται με κατι τετοιο; Καποιοι στα πανεπιστημια; Καποιοι στην γκουγκλ; Γενικα ολα εχουν αυτοματοποιηθει σε μεγαλο βαθμο, καμια δημιουργικοτητα.

Παντως πολλα νευρα βλεπω για καποιον που το επαγγελμα του τον κανει ευτυχισμενο.
Highlander έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:27
Μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα εργασία ειδικά εφόσον δε σε ενδιαφέρει πραγματικά αλλά έχεις προσανατολιστει εκεί μόνο επειδη ακουγεται ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά. Προσωπικά τελείωσα αρχαιολογος με καλό βαθμό, έκανα μεταπτυχιακο, διδακτορικό σχετικά γρήγορα και από εκεί και πέρα δουλεύω με συμβάσεις στο υπουργείο πολιτισμού με αξιοπρεπή μισθό που μου παρέχει άνεση. Το παν είναι να κάνεις κάτι που να σου αρέσει, αυτό πιστεύω.
:g030:
E, τότε τα πράγματα είναι απλά. Πάρε κι εσύ πτυχίο αρχαιολογίας, μεταπτυχιακό και διδακτορικό όπως ο ντόκτορ Χαϊλάντερ και με 8μηνες συμβάσεις στα πολιτισμικά του δήμου σου, θα μπορέσεις να νοικιάζεις και διαμερίσματα με 500 ευρώ και να γίνεις επιτέλους ευτυχής. :D
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δημοσιεύσεις: 7077
Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 02 Φεβ 2020, 13:36

Δύο παρατηρήσεις
α) Πολλοί προγρμματιστές έχετε μαζευτεί εδω μέσα! Δε μου κάνει εντύπωση,ακούω τις
συζητήσεις των συναδέλφων σας στην εταιρεία μου και μου θυμίζουν το φόρουμ.Τις
προάλλες, άκουγα κάποιους στο διπλανό γραφείο να μαλώνουν για την ύπαρξη του
Θεου και έλεγα από μέσα μου "Που είσαι ρε φορουμάρα" !
β)Προσωπικά, σπούδασα Οικονομικά και δεν άσκησα ποτέ το "επάγγελμά μου". Βασικά,
έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο σε αυτό. Αφενός, έπρεπε να κάνω μάστερ σε κάποια
σχολή του εξωτερικού για να πιάσω δουλειά σε μεγάλη πολυεθνική.Μετά είχα τα δικά
μου κολλήματα που μοιάζουν με εκείνα του Ορέστη. Τελικά, περιπλανήθηκα από εδω
και από εκεί,ταλαιπωρήθηκα μέχρι να βρω τη τωρινή μου δουλειά σε κάποια διαφημιστική.
Η δουλειά εκει πέρα(κειμενογράφος) με εκφράζει σε σημαντικό βαθμό παρόλα αυτά θα
συμφωνήσω με κάποιους σχολιαστές ότι "η δουλειά δεν είναι χόμπι".Κάποια από τα αρνητικά
που έχουν περιγραφεί, ισχύουν και στη δική μου περίπτωση,νομίζω ότι ισχύουν και σε
κάθε επάγγελμα. Για αυτό φίλε Ορέστη, ότι δουλειά και να βρεις πρέπει να ρίξεις νερό
στο κρασί σου.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Φεβ 2020, 13:39

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 13:36
ότι δουλειά και να βρεις πρέπει να ρίξεις νερό
στο κρασί σου.

Ορέστη να ακούς ό,τι σου λέει ο κειμενογράφος μας :102:

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δημοσιεύσεις: 7077
Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 02 Φεβ 2020, 13:40

Επιπλέον, να πω και κάτι άλλο επειδή έχω ασκήσει και χειρωνακτικά επαγγέλματα.
Είναι μεγάλο λαθος αυτό που σκέφτονται κάποιοι νεαροί που λένε "Έλα μωρέ
χαρτογιακάς θα γίνω, να κάθομαι στο γραφείο και να κάνω παρασιτική δουλεία
σα φλώρος?" Όποιος πάει να κουβαλήσει παλέτες ή να μαζεύει φρούτα στο χωράφι
καταλαβαίνει ότι οι δουλείες του γραφείου ακολουθούν το αξίωμα του "μη χείρον
βέλτιστον". Στη τελική ένας νεαρός χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορεί να
το παίζει και μποέμ. Να δουλεύει σερβιτόρος κάθε βράδυ και μετά να ξυπνάει για
να πάει γυμναστήριο. Όταν μεγαλώνεις όμως....

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δημοσιεύσεις: 7077
Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 02 Φεβ 2020, 13:41

Χουργιατς έγραψε:
02 Φεβ 2020, 13:39
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 13:36
ότι δουλειά και να βρεις πρέπει να ρίξεις νερό
στο κρασί σου.

Ορέστη να ακούς ό,τι σου λέει ο κειμενογράφος μας :102:
Κειμενογράφος είμαι.Άμα θες πίστεψε το.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών