Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Λεμονάτο μοσχάρι κατσαρόλας, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές και πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά στον φούρνο.
Έκανα και λίγο μοσχάρι τύπου κινέζικο καυτερό με μπασμάτι και διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά αλλά σήμερα δεν μπορώ να πω οτι πέτυχε ιδιαίτερα
waldorf, εσύ το σπανάκι πώς το μαγειρεύεις?
Όλο λέω να φτιάξω σπανάκι με φέτα και όλο το ξεχνώ, έχω να το φάω πάρα πολλά χρόνια, βασικά δεν ξέρω αν το έφαγα αι ποτέ, όταν το έφτιαχνε η μητέρα μου προ αμνημονεύτων ως πιάτο διαίτης εγώ δεν το άγγιζα
Έκανα και λίγο μοσχάρι τύπου κινέζικο καυτερό με μπασμάτι και διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά αλλά σήμερα δεν μπορώ να πω οτι πέτυχε ιδιαίτερα
waldorf, εσύ το σπανάκι πώς το μαγειρεύεις?
Όλο λέω να φτιάξω σπανάκι με φέτα και όλο το ξεχνώ, έχω να το φάω πάρα πολλά χρόνια, βασικά δεν ξέρω αν το έφαγα αι ποτέ, όταν το έφτιαχνε η μητέρα μου προ αμνημονεύτων ως πιάτο διαίτης εγώ δεν το άγγιζα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
για πες λίγο την συνταγή πώς ακριβώς το μαραίνεις με φέτα, εγώ θυμάμαι την μαμά να το φτιάχνει στον φούρνο αλλά δεν θυμάμαι πώς και τώρα δεν θυμάται κι εκείνη..
εγώ σπανακόρυζο το έχω φτιάξει μόνο αλλά εκεί το βράζω, όχι όμως τόσο όσο να γίνει γλύτσα (εκτός και αν είναι να φάνε οι γονείς)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μην κάνετε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο,δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ψηθούν σωστά.
Η παραπάνω εικόνα μου θυμίζει γυψοσανίδα με το fugenfuller δίπλα που το έφτιαξε νωρίς ο βοηθός και έχει αρχίσει ήδη να τραβάει.
Η παραπάνω εικόνα μου θυμίζει γυψοσανίδα με το fugenfuller δίπλα που το έφτιαξε νωρίς ο βοηθός και έχει αρχίσει ήδη να τραβάει.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Γενικά δεν μαγειρεύω πράγματα που δεν ήταν ζωντανά πρίν,οπότε λίγες οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα.
Ωστόσο όσες φορές έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω λαχανικά που περιέχουν χλωροφύλλη,τα σοκάρω σε βραστό νερό ελάχιστα (1-2 λεπτά) και αναλόγως είτε τα παγώνω αμέσως είτε τα σοτάρω σε καυτό λάδι αφού τα αφήσω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου εννοείς μετά το βράσιμο φαντάζομαι
εαν είναι παγωμένα τα σωτάρεις κατευθείαν?
εαν είναι παγωμένα τα σωτάρεις κατευθείαν?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Όχι,το πάγωμα το κάνεις αν θες να τα χρησιμοποιήσεις ως έχουν δεν τα σωτάρεις μετά.Ως γαρνιτούρα πχ ή σαν σαλάτα.Με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας απλά διατηρείς ζωντανό το χρώμα τους και την "φρεσκάδα" τους.Αν τα βάλεις σε μιά πίτα πχ ό,τι και να κάνεις,μαυρογκαρνιασμένο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ίσως βέβαια να μπορείς να δουλέψεις παραπάνω και τα "παγωμένα" λαχανικά,πχ να προσθέσεις σπαράγγια σε ομελέτα κλπ,αλλά δεν έχω ιδέα για την διαδικασία.
Ίσως βέβαια να μπορείς να δουλέψεις παραπάνω και τα "παγωμένα" λαχανικά,πχ να προσθέσεις σπαράγγια σε ομελέτα κλπ,αλλά δεν έχω ιδέα για την διαδικασία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος waldorf την 14 Φεβ 2020, 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Wald, ξαναγράψε το μία γιατί δεν κατάλαβα πράμα!
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Διάλε τσ’ απολειμμάρες σου με φουρκίζεις βραδυάτικο!
Τι θες να το κάνεις το σπανάκι;
Αν θες να το φας μονάχο του δίπλα σ`ένα κρέας τότε βράστο για 2 λεπτά σε καυτό νερό και μόλις το βγάλεις βάλτο σε παγωμένο νερό.
Αν θες να το φας μονάχο δίπλα σ`ένα κρέας αλλά να το νοστιμήσεις και λίγο,τότε μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (μετά τα πάγωμα) πέρνα το 1 λεπτό στο τηγάνι με βούτυρο.
Αν θες να το βάλεις σε πίτα τότε κάνε τα παραπάνω,αλλά μην το βάλεις σε παγωμένο νερό.
Αν θες να κάνεις σπανακόρυζο βάλτα όλα σ`ένα τσουκάλι και βράστα μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν εμετός.
Αν θες να κάνεις gourmet φύλλα σπανακιού με ρίζες αβοκάντο και εγκεφάλους γαρίδας σοτέ σε σάλτσα από άγουρο ανανά,ρώτα άλλον.
Τι θες να το κάνεις το σπανάκι;
Αν θες να το φας μονάχο του δίπλα σ`ένα κρέας τότε βράστο για 2 λεπτά σε καυτό νερό και μόλις το βγάλεις βάλτο σε παγωμένο νερό.
Αν θες να το φας μονάχο δίπλα σ`ένα κρέας αλλά να το νοστιμήσεις και λίγο,τότε μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (μετά τα πάγωμα) πέρνα το 1 λεπτό στο τηγάνι με βούτυρο.
Αν θες να το βάλεις σε πίτα τότε κάνε τα παραπάνω,αλλά μην το βάλεις σε παγωμένο νερό.
Αν θες να κάνεις σπανακόρυζο βάλτα όλα σ`ένα τσουκάλι και βράστα μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν εμετός.
Αν θες να κάνεις gourmet φύλλα σπανακιού με ρίζες αβοκάντο και εγκεφάλους γαρίδας σοτέ σε σάλτσα από άγουρο ανανά,ρώτα άλλον.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
μερσί
δηλαδή όμως, το σπανακόρυζο μόνο λιώμα γίνεται?
αυτό με τους εγκεφάλους γαρίδας, το προσπερνώ κι εγώ...
δηλαδή όμως, το σπανακόρυζο μόνο λιώμα γίνεται?
αυτό με τους εγκεφάλους γαρίδας, το προσπερνώ κι εγώ...
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
-
- Δημοσιεύσεις: 367
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2020, 00:15
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Φεβ 2020, 22:38Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.
-
- Δημοσιεύσεις: 367
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2020, 00:15
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Φεβ 2020, 22:38Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ρολακια με ζύμη πίτσας κ κιμά. Κ παρμεζάνα από πάνω. Πολύ νόστιμα! Είπα μήπως τα έκανα σχήμα καρδιάς αλλά μου πέρασε.σαν αμαρτία έγραψε: ↑15 Φεβ 2020, 05:08Εντάξει αφού δεν ρωτάει κανένας αλλος θα ρωτήσω εγω
ΤΙΝΑΥΤΟ;
-
- Δημοσιεύσεις: 367
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2020, 00:15
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Οπα οπα
Ειναι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ;
Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Φεβ 2020, 22:38Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 463 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 19 Απαντήσεις
- 1361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
13 Απρ 2023, 02:21
-
- 17 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
29 Απρ 2023, 20:56