Μεχρι 10.000 ευρω αναδρομικα σε συνταξιουχους βολευτες..

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Μεχρι 10.000 ευρω αναδρομικα σε συνταξιουχους βολευτες..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 15 Φεβ 2020, 13:36

Ουστ λεχριτες..
Δεν εχει αφησει κανενα κομματοσκυλο, κρατιστη που να μην του μοιρασει λεφτα η Νουδουλα.
Πασοκοι εχουνε καταντησει..

http://www.dimokratianews.gr/content/10 ... efka-aidos
Αναδρομικά έως 10.000 € παίρνουν οι συνταξιούχοι βουλευτές με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ. Αιδώς, Αργείοι!




Λύση του ΕΦΚΑ τη στιγμή που κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει διορθωτικά ποσά στους 2.550.000 «απομάχους της εργασίας»
Aναδρομικά επτά μηνών (εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και φτάνουν τα 10.000 ευρώ) φαίνεται ότι θα λάβουν όσοι βουλευτές ήταν παράλληλα συνταξιούχοι το 2016, σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.
Η διοίκηση του Ταμείου μοιάζει να δίνει λύσεις-εξπρές για τους «εθνοπατέρες», τη στιγμή που κάνει ό,τι μπορεί (όπως η πρόσφατη προσφυγή στο ΣτΕ) για να μην επιστρέψει διορθωτικά ποσά από παράνομες περικοπές στους 2.550.000 «απομάχους της εργασίας».

Η σχετική εγκύκλιος δίνει «διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/2016 στις συντάξεις που καταβάλλει ο ΕΦΚΑ στα πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή». Με το εν λόγω έγγραφο διευκρινίζεται με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται αναδρομικά, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387 του 2016), όσοι ήταν συνταξιούχοι και είχαν εκλεγεί βουλευτές το υπό εξέταση χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, σε σχέση με την εφαρμογή του ν. 4387/2016, ως προς την εφαρμογή τους στις συντάξεις που καταβάλλει το Ταμείο στα πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή υπό την ισχύ του νόμου αυτού (από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά), ισχύουν τα εξής:

1) Στους συνταξιούχους του Δημοσίου και όλων των φορέων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικά υπακτέα στην ασφάλισή τους, από τη δημοσίευση του νόμου εφαρμόζεται περιορισμός στο ακαθάριστο ποσό της κύριας και της επικουρικής σύνταξής τους κατά 60% ή αναστολή της καταβολής τους.

2) Στην περίπτωση που οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν εργασία σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους.

3) Οι ρυθμίσεις αυτές δεν εφαρμόζονται στους συνταξιούχους οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή δραστηριότητα για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης, ακόμη κι αν προκύπτει εισόδημα.

4) Αρα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ σε περίπτωση εκλογής συνταξιούχου σε θέση βουλευτή, καθώς δεν υφίσταται προγενέστερο καθεστώς ασφάλισης.

5) Από την1 Ιανουαρίου 2017 και μετά, όμως, προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης των βουλευτών για κύρια σύνταξη και για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΦΚΑ.

Στην εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, επίσης, επισημαίνεται ότι η Βουλή δεν περιλαμβάνεται στο ισχύον Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Περιλαμβάνονται μόνο οι υπηρεσίες της Βουλής, στις οποίες απασχολούνται οι υπάλληλοί της.
«Επομένως», συνεχίζει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, «στις συντάξεις που καταβάλλονται σε πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του σχετικού άρθρου του ν. 4387/2016 από τις 13 Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, προβλέπεται ο περιορισμός του ακαθάριστου ποσού της κύριας σύνταξής κατά 60%». Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις νομικών, βάσει της εγκυκλίου, για τους επτά μήνες του 2016 όσοι συνταξιούχοι ήταν βουλευτές και απώλεσαν συντάξεις θα τους επιστραφούν αναδρομικά τα ποσά που τους περικόπηκαν ή ανεστάλησαν. Αυτό σημαίνει ότι, κατά περίπτωση, θα επιστραφούν, όπως φαίνεται, πάνω από 5.000 ευρώ σε κάθε δικαιούχο.















"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών