Ερώτηση προς άθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
O I
Δημοσιεύσεις: 4268
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2018, 22:11
Phorum.gr user: Ο.Ι.
Τοποθεσία: Χαλκιδική

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 16 Νοέμ 2019, 11:55

tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 05:44
Ο.Ι η απάντηση που θέλεις απαιτεί μόρφωση και καλλιέργεια και παιδεία πάνω στην αρχαία γραμματεία.
Τα αποσπάσματα είναι ημίμετρα και βολεύουν τον αχταρμά που λες...

Αυτός ο αχταρμάς που λες είναι ο Χριστιανισμός που έχει πάρει Ιουδαική θεολογία και αρχαία Ελληνική θεολογία και φιλοσοφία και έχει βγάλει ένα τέρας...
Για αυτό τον αποφεύγω επειδή είναι ο new age αχταρμάς που δημιουργήθηκε πριν 1700 χρόνια και επιζεί μέχρι τις μέρες μας.

Οι προσωπικές μου απόψεις δεν βασίζονται σε άλλο πολιτισμό πλην του Ελληνικού και για αυτό δεν είναι αχταρμάς.
Αν η Θέωση και η Μετενσάρκωση σε πειράζει και την βλέπεις ως ξένη της αρχαίας Ελληνικής θεολογίας τότε πρέπει να κάτσεις κάτω να διαβάσεις πολύ TLG και αρχαία γραμματεία και να βρεις αυτά τα στοιχεία μέσα στην κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας.

Η αρχαία Ελλάδα που βασίζομαι εγώ συν τα προσωπικά βιώματα μεταφυσικής συνιστούν τις ιδέες τις οποίες έχω.
Οι ιδέες αυτές δεν είναι από εδώ και από εκεί κάτι σαν κολάζ πολιτισμών αν νομίζεις. Αυτό το κολάζ είναι Χριστιανικό επίτευγμα να συνδυάζει, Ιουδαϊσμό, Καμπάλα, και αρχαία Ελλάδα... και ποιος ξέρει και γω τι άλλο σας αρέσει...

Ο αχταρμάς είναι ο Χριστιανισμός όχι οι απόψεις μου. Εσύ τώρα βιώνοντας αυτόν τον αχταρμά και το μπέρδεμα το αναφέρεις και το προβάλεις στους άλλους... δυστυχώς είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου....

Καλά ξεμπερδέματα .... και όταν αποφασίσεις από ποιον πολιτισμό είναι οι Χριστιανικές ιδέες και αποψεις μου ξαναγράφεις, μέχρι τότε ανακάτευε αρχαία Ελλάδα και Εβραίους....
Καλά.. όταν απομακρυνθείς από τον καθρέφτη έλα να απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννώνται από τις απόψεις σου με πηγές και χωρία και όχι με αερολογίες. Για αυτά που σε ρωτάω για τις ιδέες σου που είναι συγκεκριμένα και δεν απαντάς για πολλοστή φορά και ξέρεις ότι εκεί είναι το πρόβλημα

α...
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
O I
Δημοσιεύσεις: 4268
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2018, 22:11
Phorum.gr user: Ο.Ι.
Τοποθεσία: Χαλκιδική

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 16 Νοέμ 2019, 11:56

...και κάτι ακόμα μιας και επιμένεις
tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 05:55
O I έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 00:52
Με άλλα λόγια
Αντλείς την προσωπική άποψη από όλες τις θρησκείες πλην τού Χριστιανισμού (ίσως κι από κει τεμάχια που βολεύουν όπως: "με το πνευματικό του σώμα" που λες για τον Χριστό..)
Ο.Ι.
άντε πάλι ..... δεν είναι δικά μου λόγια αυτά...είναι ενός Ορθόδοξου θεολόγου....
εγώ δεν πιστεύω σε Ιησού και πνευματικά σώματα στην ΠΔ.... είναι του θεολόγου αυτά λόγια...

βλέπεις λοιπόν τι αχταρμά έχεις κάνει... μαζί μιλάμε τόσες μέρες και ακόμα δεν κατάλαβες τι έχω γράψει πριν 10 πόστ....

σε διακρίνει τρικυμία εν κρανίω... φίλτατε.... :c020:
Ναι καλά.. εσύ δεν πιστεύεις σε πνευματικά σώματα στην ΠΔ αλλά πιστεύεις σε πνευματικά σώματα γενικώς :smt005:
tanipteros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 20:38
Για μένα η ψυχή για να έχει το αθάνατο χαρακτηριστικό είναι προβολή απευθείας από αθάνατο θεϊκό ον. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δημιουργημένη αλλά προβαλλόμενη στο Γίγνεσθαι για να είναι αθάνατη μέσα σε ένα θνητό πεδίο του κόσμου.
...και μάλιστα:
tanipteros έγραψε:
07 Μάιος 2018, 16:58
αν σου πω το τι πιστεύω για κάθε άνθρωπο και πως τον αντιμετωπίζω σε σχέση με μένα θα δεις ότι δεν μου βγαίνει κανένα αντί-- χριστιανικό ή τίποτα αντί γενικά.

Εγώ πιστεύω ότι έχουμε όλοι οι άνθρωποι θείο χαρακτηριστικό την αθάνατη ψυχή και ότι είμαστε όλοι θεοί ίσοι μεταξύ μας. Μόνο που δεν ασχολούμαστε με τα πνευματικά και αγνοούμε το γνώθι σαυτόν. Ότι όλοι είμαστε ισόθεοι.... Πάς, Θεός Αγαθός.
tanipteros έγραψε:
07 Μάιος 2018, 17:14
......
Οπότε πιστεύω πως μερικοί θα συμφωνούσαν ότι λόγο της αθανασίας της ψυχής είμαστε θνητοί θεοί λόγω του θνητού σώματος.
Ένας συνδυασμός αθανασίας και θνητότητας.
Με απλά λόγια, ήμουν σίγουρος ότι θα εξαιρούσες Παλαιά και Καινή από το θεολογο-φιλοσοφικό σου Γίγνεσθαι τής ανθρώπινης φύσης λέγοντας: "εγώ δεν πιστεύω σε Ιησού και πνευματικά σώματα στην ΠΔ" ενώ στα quote από πάνω λες: "ότι είμαστε όλοι θεοί ... Ότι όλοι είμαστε ισόθεοι" και γενικά για την ψυχή λες: "είναι προβολή απευθείας από αθάνατο θεϊκό ον" αλλά αυτά δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν ούτε στον Ιησού ούτε στην Παλαιά διαθήκη :smt005:

Πες κι άλλα από τα προσωπικά σου βιώματα, όπως: "Η αρχαία Ελλάδα που βασίζομαι εγώ συν τα προσωπικά βιώματα μεταφυσικής συνιστούν τις ιδέες τις οποίες έχω" που λες, του μεταφυσικού σου επιπέδου, μπας και φωτιστούμε κι εμείς οι ταλαίπωροι αφώτιστοι θνητοί κατωτέρου επιπέδου ύπαρξης :cry

Για το άλλο
Αυτή ήταν η κουβέντα μας όσον αφορά το πνευματικό σώμα που έβαλες σφήνα στα λόγια τού υποτιθέμενου θεολόγου:
O I έγραψε:
11 Νοέμ 2019, 23:16
tanipteros έγραψε:
10 Νοέμ 2019, 23:20
Πριν καιρό διάβαζα σε μια Ορθόδοξη Χριστιανική σελίδα κάποιου θεολόγου πως η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού.
Ο Πατήρ σπάνια εμφανίζεται να δρα... όπου έχουμε εμφάνιση Γιαχβέ έλεγε ήταν ο Ιησούς.

Και έρχομαι τώρα εγώ και λέω ... όπου έχουμε κατάρες, διαταγές αφανισμών, να τρώνε τις σάρκες τους και άλλες καφρίλες του Γιαχβέ...πάντα κατά τον θεολόγο είναι λόγια και διαταγές του Ιησού...
Είσαι σίγουρος ότι ο θεολόγος αυτός είπε πως "η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού"; :smt017
Ο.Ι.
tanipteros έγραψε:
11 Νοέμ 2019, 23:26

ναι είμαι σίγουρος.
ο Ορθόδοξος θεολόγος έλεγε ότι τον καιρό της ΠΔ ο Ιησούς υπάρχει στην Αγία Τριάδα αιώνιος ως Λόγος και εμφανίζεται όποτε θέλει στα πρόσωπα της ΠΔ. με το πνευματικό του σώμα όχι με σάρκα ή ως φωνή ως Λόγος.
...όχι μόνο το υπογραμμισμένο βάζεις σφήνα, αλλά και ότι "η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού" και μετά μου λες (όπως και για τα πιο πάνω σοφά) ότι με "διακρίνει τρικυμία εν κρανίω" :smt005:

Έκανα μια έρευνα πάντως στο ευρετήριο τής Google με το ακόλουθο κείμενο: "τον καιρό της ΠΔ ο Ιησούς υπάρχει στην Αγία Τριάδα αιώνιος ως Λόγος και εμφανίζεται όποτε θέλει στα πρόσωπα της Παλαιά Διαθήκη με το πνευματικό του σώμα" και βρήκα ως πρώτο σύνδεσμο αυτό: "Όσοι ενώ βρίσκονταν στη ζωή είχαν στην καρδιά τους εν αγίω Πνεύματι τον άσαρκο Λόγο, τον ίδιο τον Χριστό δηλαδή, πριν γίνει άνθρωπος και γεννηθεί στη γη".
Αν εσύ κάτι τέτοιο το αντιλαμβάνεσαι "με το πνευματικό του σώμα" που λες για τον Χριστό, ότι το είπε Ορθόδοξος θεολόγος, απλά φέρε πηγή για να μη θεωρηθεί εμβόλιμο που πηγάζει από τα δικά σου "προσωπικά βιώματα μεταφυσικής".

Καλό διαλογισμό φίλτατε!

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8560
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Νοέμ 2019, 12:35

O.I. μπορείς να διαφωνείς στις απόψεις μου αλλά μη μου χρεώνεις χριστιανικά δόγματα σαν δικά μου... γιατί το χω πει πολλές φορές ότι από τον αχταρμά αρχαίας Ελλάδας και Εβραίων δεν παίρνω τίποτα διότι πάω κατευθείαν στην πηγή που είναι η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία.
Δεν χρειάζεται να πάω στην αρχαία Ελλάδα μέσω του Χριστιανισμού διότι ο δεύτερος περιέχει διαστρευλώσεις της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, άσε που τα Εβραϊκά δεν με εκφράζουν...

άλλο λοιπόν ο Ιησούς και η ΠΔ που δεν με ενδιαφερουν αυτά και άλλο οι απόψεις μου...
δεν ελπίζω να με καταλάβεις διότι εσύ έχεις μάθει να τα βλέπεις όλα μέσω του Χριστιανισμού που διαστρεβλώνει την αρχαία φιλοσοφία... εγώ πάω απευθείας στην πηγή δεν μου χρειάζεται ο Χριστιανισμός...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
O I
Δημοσιεύσεις: 4268
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2018, 22:11
Phorum.gr user: Ο.Ι.
Τοποθεσία: Χαλκιδική

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 16 Νοέμ 2019, 13:06

Οκ
Ας το λήξουμε εδώ. Ότι κατάλαβε ο καθένας, κατάλαβε μιας και έτσι άκρη δεν πρόκειται να βγει.

Sorry για τους Χαρακτηρισμούς :a108:

ΥΓ
Πληροφοριακά
Το ελληνικό ";" σε πληκτρολόγιο με ελληνικούς χαρακτήρες μπαίνει πατώντας το γράμμα "W" και άν θες να βάλεις " ¨ " πατάς ταυτόχρονα "shift+:" και μετά το γράμμα. Αν θες να βάλεις " ΅ " πατάς "shift+W" και μετά το γράμμα.

:wave:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

jey_pap
Δημοσιεύσεις: 1625
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 22:15
Phorum.gr user: j_pap

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 16 Νοέμ 2019, 18:06

Μίκαελ Άιβανχωφ??
Πέταρ Ντενωφ???

George Gurdjieff (Γεωργιάδης) ?????
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Μαύρο Πρόβατο
Δημοσιεύσεις: 697
Εγγραφή: 27 Ιαν 2020, 21:59

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαύρο Πρόβατο » 20 Φεβ 2020, 23:29

Nandros έγραψε:
17 Απρ 2019, 17:37
nyxtovios έγραψε:
17 Απρ 2019, 16:17
Nandros έγραψε:
19 Νοέμ 2018, 21:03
Δικέ μου! :wave:
Ήμουν πιο τυχερός και έτρεχα λιγότερο. Ο νονός μου είχε 3 εγκυκλοπαίδειες στο σπίτι του!
.
Τι ακριβώς διαβάσατε και πειστήκατε να γίνετε άθεοι;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση. Δεν βρήκα ποτέ - αφού ήταν αδύνατον να βρεις τότε - αθεϊστικά βιβλία. Το διάβασμα είναι το χόμπι μου και έχω διαβάσει αμέτρητα βιβλία. Από όσα αναφέρει ο προλαλήσας έχω ασχοληθεί λίγο με το πρώτο υπογραμμισμένο και πολύ με το δεύτερο. Η εξελικτική βιολογία ήταν terra incognita στην εποχή μου. Ίσως περισσότερο με επηρέασε μια Παγκόσμια Μυθολογία του νονού μου, όπου ανακάλυψα την ομοιότητα κάποιων μύθων σε διάφορους λαούς. Τότε έπεσαν οι πρώτοι σπόροι αμφιβολίας για την αληθότητα της χριστιανικής θρησκείας.
Η διαδικασία της αθεΐας πρέπει να ξεκίνησε κάπου στο Γυμνάσιο (3τάξιο), όταν αναρωτήθηκα: Γιατί οι Ηρακλής, Θησέας είναι μυθολογία ενώ ο Σαμψών ιστορικό πρόσωπο; Η διαδικασία είχε τερματιστεί πριν τη θητεία. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27000
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Φεβ 2020, 23:33

Μαύρο Πρόβατο έγραψε:
20 Φεβ 2020, 23:29
Nandros έγραψε:
17 Απρ 2019, 17:37
nyxtovios έγραψε:
17 Απρ 2019, 16:17
Τι ακριβώς διαβάσατε και πειστήκατε να γίνετε άθεοι;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση. Δεν βρήκα ποτέ - αφού ήταν αδύνατον να βρεις τότε - αθεϊστικά βιβλία. Το διάβασμα είναι το χόμπι μου και έχω διαβάσει αμέτρητα βιβλία. Από όσα αναφέρει ο προλαλήσας έχω ασχοληθεί λίγο με το πρώτο υπογραμμισμένο και πολύ με το δεύτερο. Η εξελικτική βιολογία ήταν terra incognita στην εποχή μου. Ίσως περισσότερο με επηρέασε μια Παγκόσμια Μυθολογία του νονού μου, όπου ανακάλυψα την ομοιότητα κάποιων μύθων σε διάφορους λαούς. Τότε έπεσαν οι πρώτοι σπόροι αμφιβολίας για την αληθότητα της χριστιανικής θρησκείας.
Η διαδικασία της αθεΐας πρέπει να ξεκίνησε κάπου στο Γυμνάσιο (3τάξιο), όταν αναρωτήθηκα: Γιατί οι Ηρακλής, Θησέας είναι μυθολογία ενώ ο Σαμψών ιστορικό πρόσωπο; Η διαδικασία είχε τερματιστεί πριν τη θητεία. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
.
Παράθεση χωρίς σχόλια; :smt017
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Φεβ 2020, 08:21

tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 05:44
Ο.Ι η απάντηση που θέλεις απαιτεί μόρφωση και καλλιέργεια και παιδεία πάνω στην αρχαία γραμματεία.
Τα αποσπάσματα είναι ημίμετρα και βολεύουν τον αχταρμά που λες...

Αυτός ο αχταρμάς που λες είναι ο Χριστιανισμός που έχει πάρει Ιουδαική θεολογία και αρχαία Ελληνική θεολογία και φιλοσοφία και έχει βγάλει ένα τέρας...
Το "αγαπάτε αλλήλους" είναι το τέρας;

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8162
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 21 Φεβ 2020, 14:49

stavmanr έγραψε:
21 Φεβ 2020, 08:21
tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 05:44
Ο.Ι η απάντηση που θέλεις απαιτεί μόρφωση και καλλιέργεια και παιδεία πάνω στην αρχαία γραμματεία.
Τα αποσπάσματα είναι ημίμετρα και βολεύουν τον αχταρμά που λες...

Αυτός ο αχταρμάς που λες είναι ο Χριστιανισμός που έχει πάρει Ιουδαική θεολογία και αρχαία Ελληνική θεολογία και φιλοσοφία και έχει βγάλει ένα τέρας...
Το "αγαπάτε αλλήλους" είναι το τέρας;
.

Ο ΦΟΒΟΣ.....μέ όποιες συνέπειες στήν συμπεριφορά τών ανθρώπων.....

Τό σενάριο τού ΑΙΩΝΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ είναι το ΤΕΡΑΣ ......

Η Παράνοια νά τό θεωρούν καί Δικαιοσύνη...... :e040: ....δείχνει τό απύθμενο βάθος τής ΣαδιστοΣκατοΨυχιάς..... :102:



.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Μαύρο Πρόβατο
Δημοσιεύσεις: 697
Εγγραφή: 27 Ιαν 2020, 21:59

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαύρο Πρόβατο » 21 Φεβ 2020, 19:27

Nandros έγραψε:
20 Φεβ 2020, 23:33
Μαύρο Πρόβατο έγραψε:
20 Φεβ 2020, 23:29
Nandros έγραψε:
17 Απρ 2019, 17:37

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση. Δεν βρήκα ποτέ - αφού ήταν αδύνατον να βρεις τότε - αθεϊστικά βιβλία. Το διάβασμα είναι το χόμπι μου και έχω διαβάσει αμέτρητα βιβλία. Από όσα αναφέρει ο προλαλήσας έχω ασχοληθεί λίγο με το πρώτο υπογραμμισμένο και πολύ με το δεύτερο. Η εξελικτική βιολογία ήταν terra incognita στην εποχή μου. Ίσως περισσότερο με επηρέασε μια Παγκόσμια Μυθολογία του νονού μου, όπου ανακάλυψα την ομοιότητα κάποιων μύθων σε διάφορους λαούς. Τότε έπεσαν οι πρώτοι σπόροι αμφιβολίας για την αληθότητα της χριστιανικής θρησκείας.
Η διαδικασία της αθεΐας πρέπει να ξεκίνησε κάπου στο Γυμνάσιο (3τάξιο), όταν αναρωτήθηκα: Γιατί οι Ηρακλής, Θησέας είναι μυθολογία ενώ ο Σαμψών ιστορικό πρόσωπο; Η διαδικασία είχε τερματιστεί πριν τη θητεία. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
.
Παράθεση χωρίς σχόλια; :smt017
Το εκανα παραθεση για να θυμαμαι σε ποια σελιδα απο αυτο το επικο τοπικ σταματησα. :lol:
Εχω κανει πραγματικα κοιλιακους απο τα γελια με ορισμενες ατακες τοσο αθεων οσο και ενθεων.
Ειπα να παραθεσω το δικο σου σχολιο γιατι απλα με εβρισκε συμφωνο. :)

Άβαταρ μέλους
Μαύρο Πρόβατο
Δημοσιεύσεις: 697
Εγγραφή: 27 Ιαν 2020, 21:59

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαύρο Πρόβατο » 21 Φεβ 2020, 19:43

Highlander έγραψε:
10 Οκτ 2019, 21:20
Alien666 έγραψε:
10 Οκτ 2019, 20:50
Αν η ερώτηση απευθυνόταν σε αγνωστικιστές, θα απαντούσα κι εγώ.
Το "αγνωστικιστης" είναι ίσως ο καλύτερος και πιο ειλικρινής αυτοπροσδιορισμός.
+1

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Φεβ 2020, 20:19

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
21 Φεβ 2020, 14:49
stavmanr έγραψε:
21 Φεβ 2020, 08:21
tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 05:44
Ο.Ι η απάντηση που θέλεις απαιτεί μόρφωση και καλλιέργεια και παιδεία πάνω στην αρχαία γραμματεία.
Τα αποσπάσματα είναι ημίμετρα και βολεύουν τον αχταρμά που λες...

Αυτός ο αχταρμάς που λες είναι ο Χριστιανισμός που έχει πάρει Ιουδαική θεολογία και αρχαία Ελληνική θεολογία και φιλοσοφία και έχει βγάλει ένα τέρας...
Το "αγαπάτε αλλήλους" είναι το τέρας;
.

Ο ΦΟΒΟΣ.....μέ όποιες συνέπειες στήν συμπεριφορά τών ανθρώπων.....

Τό σενάριο τού ΑΙΩΝΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ είναι το ΤΕΡΑΣ ......
Ποιος φόβος;
Μπορείς απλά να αγαπάς τον διπλανό σου και να μην έχεις τίποτα να φοβηθείς κι από κανέναν.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8162
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 21 Φεβ 2020, 21:14

stavmanr έγραψε:
21 Φεβ 2020, 20:19
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
21 Φεβ 2020, 14:49
stavmanr έγραψε:
21 Φεβ 2020, 08:21

Το "αγαπάτε αλλήλους" είναι το τέρας;
.

Ο ΦΟΒΟΣ.....μέ όποιες συνέπειες στήν συμπεριφορά τών ανθρώπων.....

Τό σενάριο τού ΑΙΩΝΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ είναι το ΤΕΡΑΣ ......
Ποιος φόβος;
Μπορείς απλά να αγαπάς τον διπλανό σου και να μην έχεις τίποτα να φοβηθείς κι από κανέναν.
.

Οι συνέπειες τού ΦΟΒΟΥ τής Κολάσεως ......

φτιάχνουν δουλικές καί ανελεύθερες ανθρώπινες συμπεριφορές.....


Οσο γιά τό ......" νά αγαπάς τόν βασανιστή σου " .....έχει κάτι τό Αρρωστο..... :e040:

Είναι αυτό μακέτο Δικαιοσύνης ;;;


.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 21 Φεβ 2020, 23:18

Ούτε ο φόβος της κολάσεως,ούτε οι καλές μας πράξεις θα μας σώσουν πάρα μόνο το έλεος του Θεού

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ερώτηση προς άθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 22 Φεβ 2020, 23:43

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
21 Φεβ 2020, 21:14
stavmanr έγραψε:
21 Φεβ 2020, 20:19
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
21 Φεβ 2020, 14:49


.

Ο ΦΟΒΟΣ.....μέ όποιες συνέπειες στήν συμπεριφορά τών ανθρώπων.....

Τό σενάριο τού ΑΙΩΝΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ είναι το ΤΕΡΑΣ ......
Ποιος φόβος;
Μπορείς απλά να αγαπάς τον διπλανό σου και να μην έχεις τίποτα να φοβηθείς κι από κανέναν.
.

Οι συνέπειες τού ΦΟΒΟΥ τής Κολάσεως ......

φτιάχνουν δουλικές καί ανελεύθερες ανθρώπινες συμπεριφορές.....
Αν αγαπάς το διπλανό σου είσαι δουλικός και ανελεύθερος;
Οσο γιά τό ......" νά αγαπάς τόν βασανιστή σου " .....έχει κάτι τό Αρρωστο..... :e040:
Ενώ ας πούμε το να τον μισείς είναι υγιές...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών