Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 01 Μαρ 2020, 22:57

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:45
Nero έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:38
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:31
Μην εχεις αυταπατες. Δεν ειναι ολοι ρατσιστες και φασιστες. Συγνωμη που σε στεναχωρω... Να καθιερωσετε και εσεις μια μερα τον χρονο.
Πες μου ρε φίλε, είσαι φασίστας ή δίνεις κώλο να σε γαμήσουν και πληρώνεις και το λιπαντικό; Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει;
Αρχισες και συ τα "αν σ'αρεσει ο Αμπντουλ παρτον σπιτι σου"?
εγώ δε συμφωνώ να τον πάρεις σπίτι σου. Εκτός αν του προσφέρεις δουλειά και πάρεις άδεια από τη νομαρχία και του βγάλεις βίζα. Τότε πάρτον και σπίτι σου και όπου αλλού θες. Αν όμως ο Αμπντούλ μπαίνει σε λεωφορείο και πάει σαν κύριος στα σύνορα και τα βλέπει κλειστά και η αντίδρασή του είναι να κάνει ντου για να τα περάσει, τότε αν τον πάρεις σπίτι σου θεωρώ πως πρέπει να πας φυλακή.

likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses » 01 Μαρ 2020, 23:00

Nero έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:50

όχι, λέω το προφανές: δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να ζητάς να ανοίξουμε τα πόδια στον διπλωματικό πόλεμο του Ερντογαν με δικαιολογία κάτι γενικόλογα για αλληλεγγύη και συμπόνια. Δε στο λέω ούτε σαν εθνικιστής, δεξιός, φυλετιστής κοκ γιατί δεν είμαι τίποτα αυτά. Σαν Έλληνας πολίτης στο λέω. Δεν είναι νορμαλ κατάσταση αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που προτίνεις να την αντιμετωπίσουμε είναι κυριολεκτικά αυτοκτονικός. Δε βγάζει νόημα
Εδώ είναι το θέμα.
Κάποιοι θεωρούν οτι αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι απολύτως φυσιολογικό.

Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 01 Μαρ 2020, 23:02

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 01 Μαρ 2020, 23:03

Αίγαγρος έγραψε:
01 Μαρ 2020, 21:31

ξεκινήσαμε και τα push-backs!

οι μκο παίρνουν πούλο σιγά-σιγά από τα νησιά, στη Λέσβο βάλανε φωτιά σε παράτυπο καταυλισμό έξω από την πόλη.
θα δούμε πολλά!
η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας τελείωσε!
:romance-hearteyes:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 01 Μαρ 2020, 23:03

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:54
Nero έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:45

Αρχισες και συ τα "αν σ'αρεσει ο Αμπντουλ παρτον σπιτι σου"?
όχι, λέω το προφανές: δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να ζητάς να ανοίξουμε τα πόδια στον διπλωματικό πόλεμο του Ερντογαν με δικαιολογία κάτι γενικόλογα για αλληλεγγύη και συμπόνια. Δε στο λέω ούτε σαν εθνικιστής, δεξιός, φυλετιστής κοκ γιατί δεν είμαι τίποτα αυτά. Σαν Έλληνας πολίτης στο λέω. Δεν είναι νορμαλ κατάσταση αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που προτίνεις να την αντιμετωπίσουμε είναι κυριολεκτικά αυτοκτονικός. Δε βγάζει νόημα
Καθολου γενικολογα φιλε μου. Να εγω εκανα μια προταση. Να αφησουν τις οικογενειες να περασουν σε πρωτη φαση.
γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.

Η ΕΕ δέχεται πόλεμο απο την Τουρκία μέσω της Ελλάδας και οι πρόσφυγες/ μετανάστες είναι οι σφαίρες. Πολλοί απο αυτούς ωθούνται στα σύνορα απο τον Τουρκικό στρατό χωρίς δυνατότητα επιλογής, προφανώς, και λυπάμαι γι'αυτούς αλλά η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 01 Μαρ 2020, 23:04

Το μόνο απόλυτα φυσιολογικό είναι να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 01 Μαρ 2020, 23:04

foscilis έγραψε:
01 Μαρ 2020, 22:57
εγώ δε συμφωνώ να τον πάρεις σπίτι σου. Εκτός αν του προσφέρεις δουλειά και πάρεις άδεια από τη νομαρχία και του βγάλεις βίζα. Τότε πάρτον και σπίτι σου και όπου αλλού θες. Αν όμως ο Αμπντούλ μπαίνει σε λεωφορείο και πάει σαν κύριος στα σύνορα και τα βλέπει κλειστά και η αντίδρασή του είναι να κάνει ντου για να τα περάσει, τότε αν τον πάρεις σπίτι σου θεωρώ πως πρέπει να πας φυλακή.
Πάει χάλασε και ο φοσι. Τα πράγματα είναι σοβαρά. :D

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Μαρ 2020, 23:05

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Καθολου γενικολογα φιλε μου. Να εγω εκανα μια προταση. Να αφησουν τις οικογενειες να περασουν σε πρωτη φαση.
Για τις οικογένειες των Σύριων δεν διαφώνησαν πολλοί, μεταξύ τους κι εγώ. Αλλά αυτό το "πρώτη φάση" είναι που με ανησυχεί. Γιατί αν αφήσουμε σε πρώτη φάση τους Σύριους, σε δεύτερη τους Αφγανούς, σε τρίτη τους Σομαλούς, τι ακριβώς θα γίνει αν σκάσουν στην τέταρτη φάση που θα μπαίνουν οι Πακιστανοί, κάποιες οικογένειες από το Ινκλίμπ;

Καθορίστε εσείς την εθνικότητα και τον αριθμό (γιατί οι άνθρωποι σαφώς και είναι αριθμοί) και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 01 Μαρ 2020, 23:07

Nero έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:03
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
Nero έγραψε:

γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.

Η ΕΕ δέχεται πόλεμο απο την Τουρκία μέσω της Ελλάδας και οι πρόσφυγες/ μετανάστες είναι οι σφαίρες. Πολλοί απο αυτούς ωθούνται στα σύνορα απο τον Τουρκικό στρατό χωρίς δυνατότητα επιλογής, προφανώς, και λυπάμαι γι'αυτούς αλλά η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη
ΚΑι που ειναι η ΕΕ που δεχεται πολεμο? Σε εναν πολεμο δε φταινε οι σφαιρες αλλα αυτοι που τις ριχνουν.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 01 Μαρ 2020, 23:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:05
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Για τις οικογένειες των Σύριων δεν διαφώνησαν πολλοί, μεταξύ τους κι εγώ. Αλλά αυτό το "πρώτη φάση" είναι που με ανησυχεί. Γιατί αν αφήσουμε σε πρώτη φάση τους Σύριους, σε δεύτερη τους Αφγανούς, σε τρίτη τους Σομαλούς, τι ακριβώς θα γίνει αν σκάσουν στην τέταρτη φάση που θα μπαίνουν οι Πακιστανοί, κάποιες οικογένειες από το Ινκλίμπ;

Καθορίστε εσείς την εθνικότητα και τον αριθμό (γιατί οι άνθρωποι σαφώς και είναι αριθμοί) και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.
Συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώ. Όχι οικογένεια αλλά ούτε συριακό κουνούπι να μην περάσει πλέον.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 01 Μαρ 2020, 23:09

Οι Έλληνες ενώνονται αμυνόμενοι.

Αυτό γίνεται και τώρα.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 01 Μαρ 2020, 23:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:05
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Γενικά, νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία θα ήταν πρόθυμη να υποστεί δυσκολίες για να υποδεχτεί πραγματικούς πρόσφυγες.
Οι λάθρο δεν είναι ανεκτοί. Εξάλλου και να θέλαμε δεν μπορούμε να τους αντέξουμε πλέον.
Οι ουτοπικές χαζοπολιτικές και ρητορικές που υιοθετήθηκαν τόσα χρόνια θα κοστίσει τώρα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη να μεταναστεύσουν.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 01 Μαρ 2020, 23:12

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:07
Nero έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

ΚΑι που ειναι η ΕΕ που δεχεται πολεμο? Σε εναν πολεμο δε φταινε οι σφαιρες αλλα αυτοι που τις ριχνουν.
Είναι θέμα νομιμότητας πρώτα απ'όλα. Δεν γίνεται να αφήνεις κόσμο να περνάει τα σύνορα έτσι, γιατί απλά είναι πολλοί ή έχουν παιδάκια και μάλιστα φανερά και στα κανάλια. Τι σόι δημοκρατία έχουμε με αυτή τη λογική; Δεν γίνεται το κράτος να υποκύπτει σε τέτοιους εκβιασμούς.
Ο οποιοσδήποτε που θέλει να παρανομήσει για "καλό σκοπό" τότε μπορεί να το κάνει γιατί έτσι του κάπνισε.
Και κατά δεύτερον είναι ρατσιστικό να περάσουν οι οικογένειες μόνο, δεν είναι το ελληνικό δημόσιο σε διαγωνισμούς προσλήψεων.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 01 Μαρ 2020, 23:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 21:59
kameron έγραψε:
01 Μαρ 2020, 21:49

Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια.
Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι αντιδράσεις από Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.
Ναι. :lol:

Και πραγματικά γουστάρω γιατί οι ανακοινώσεις είναι σαφέστατες, πλήρως συγκροτημένες και ειλικρινά περιμένω τον αντίλογο που σίγουρα θα υπάρξει.
Once more, do not attempt to enter Greece illegally - you will be turned back.
Ο Ελληνας πρωθυπουργος! Ο Μητσοτακης! Νοιωστε, ζουμε ιστορικες στιγμες! :D
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 01 Μαρ 2020, 23:13

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:07
Nero έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

ναι ρε πουλάκι μου, το ίδιο λέμε. Φυσικά και δε φταίνε οι σφαίρες, και σου είπα ότι υπο προϋποθέσεις τις συμπονάω κιόλας αλλά δε γίνεται να δεχτούμε τα πυρά οικειοθελώς για να δείξουμε ανωτερότητα, όπως ζητάς εσύ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών