εγώ δε συμφωνώ να τον πάρεις σπίτι σου. Εκτός αν του προσφέρεις δουλειά και πάρεις άδεια από τη νομαρχία και του βγάλεις βίζα. Τότε πάρτον και σπίτι σου και όπου αλλού θες. Αν όμως ο Αμπντούλ μπαίνει σε λεωφορείο και πάει σαν κύριος στα σύνορα και τα βλέπει κλειστά και η αντίδρασή του είναι να κάνει ντου για να τα περάσει, τότε αν τον πάρεις σπίτι σου θεωρώ πως πρέπει να πας φυλακή.
Κλειστά σύνορα στον Έβρο
Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο
-
Εδώ είναι το θέμα.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:50
όχι, λέω το προφανές: δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να ζητάς να ανοίξουμε τα πόδια στον διπλωματικό πόλεμο του Ερντογαν με δικαιολογία κάτι γενικόλογα για αλληλεγγύη και συμπόνια. Δε στο λέω ούτε σαν εθνικιστής, δεξιός, φυλετιστής κοκ γιατί δεν είμαι τίποτα αυτά. Σαν Έλληνας πολίτης στο λέω. Δεν είναι νορμαλ κατάσταση αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που προτίνεις να την αντιμετωπίσουμε είναι κυριολεκτικά αυτοκτονικός. Δε βγάζει νόημα
Κάποιοι θεωρούν οτι αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι απολύτως φυσιολογικό.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:54Καθολου γενικολογα φιλε μου. Να εγω εκανα μια προταση. Να αφησουν τις οικογενειες να περασουν σε πρωτη φαση.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:50όχι, λέω το προφανές: δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να ζητάς να ανοίξουμε τα πόδια στον διπλωματικό πόλεμο του Ερντογαν με δικαιολογία κάτι γενικόλογα για αλληλεγγύη και συμπόνια. Δε στο λέω ούτε σαν εθνικιστής, δεξιός, φυλετιστής κοκ γιατί δεν είμαι τίποτα αυτά. Σαν Έλληνας πολίτης στο λέω. Δεν είναι νορμαλ κατάσταση αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που προτίνεις να την αντιμετωπίσουμε είναι κυριολεκτικά αυτοκτονικός. Δε βγάζει νόημα
Η ΕΕ δέχεται πόλεμο απο την Τουρκία μέσω της Ελλάδας και οι πρόσφυγες/ μετανάστες είναι οι σφαίρες. Πολλοί απο αυτούς ωθούνται στα σύνορα απο τον Τουρκικό στρατό χωρίς δυνατότητα επιλογής, προφανώς, και λυπάμαι γι'αυτούς αλλά η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το μόνο απόλυτα φυσιολογικό είναι να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Πάει χάλασε και ο φοσι. Τα πράγματα είναι σοβαρά.foscilis έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:57εγώ δε συμφωνώ να τον πάρεις σπίτι σου. Εκτός αν του προσφέρεις δουλειά και πάρεις άδεια από τη νομαρχία και του βγάλεις βίζα. Τότε πάρτον και σπίτι σου και όπου αλλού θες. Αν όμως ο Αμπντούλ μπαίνει σε λεωφορείο και πάει σαν κύριος στα σύνορα και τα βλέπει κλειστά και η αντίδρασή του είναι να κάνει ντου για να τα περάσει, τότε αν τον πάρεις σπίτι σου θεωρώ πως πρέπει να πας φυλακή.

Για τις οικογένειες των Σύριων δεν διαφώνησαν πολλοί, μεταξύ τους κι εγώ. Αλλά αυτό το "πρώτη φάση" είναι που με ανησυχεί. Γιατί αν αφήσουμε σε πρώτη φάση τους Σύριους, σε δεύτερη τους Αφγανούς, σε τρίτη τους Σομαλούς, τι ακριβώς θα γίνει αν σκάσουν στην τέταρτη φάση που θα μπαίνουν οι Πακιστανοί, κάποιες οικογένειες από το Ινκλίμπ;
Καθορίστε εσείς την εθνικότητα και τον αριθμό (γιατί οι άνθρωποι σαφώς και είναι αριθμοί) και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΚΑι που ειναι η ΕΕ που δεχεται πολεμο? Σε εναν πολεμο δε φταινε οι σφαιρες αλλα αυτοι που τις ριχνουν.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:03γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:54Καθολου γενικολογα φιλε μου. Να εγω εκανα μια προταση. Να αφησουν τις οικογενειες να περασουν σε πρωτη φαση.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 22:50
όχι, λέω το προφανές: δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να ζητάς να ανοίξουμε τα πόδια στον διπλωματικό πόλεμο του Ερντογαν με δικαιολογία κάτι γενικόλογα για αλληλεγγύη και συμπόνια. Δε στο λέω ούτε σαν εθνικιστής, δεξιός, φυλετιστής κοκ γιατί δεν είμαι τίποτα αυτά. Σαν Έλληνας πολίτης στο λέω. Δεν είναι νορμαλ κατάσταση αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που προτίνεις να την αντιμετωπίσουμε είναι κυριολεκτικά αυτοκτονικός. Δε βγάζει νόημα
Η ΕΕ δέχεται πόλεμο απο την Τουρκία μέσω της Ελλάδας και οι πρόσφυγες/ μετανάστες είναι οι σφαίρες. Πολλοί απο αυτούς ωθούνται στα σύνορα απο τον Τουρκικό στρατό χωρίς δυνατότητα επιλογής, προφανώς, και λυπάμαι γι'αυτούς αλλά η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώ. Όχι οικογένεια αλλά ούτε συριακό κουνούπι να μην περάσει πλέον.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:05Για τις οικογένειες των Σύριων δεν διαφώνησαν πολλοί, μεταξύ τους κι εγώ. Αλλά αυτό το "πρώτη φάση" είναι που με ανησυχεί. Γιατί αν αφήσουμε σε πρώτη φάση τους Σύριους, σε δεύτερη τους Αφγανούς, σε τρίτη τους Σομαλούς, τι ακριβώς θα γίνει αν σκάσουν στην τέταρτη φάση που θα μπαίνουν οι Πακιστανοί, κάποιες οικογένειες από το Ινκλίμπ;
Καθορίστε εσείς την εθνικότητα και τον αριθμό (γιατί οι άνθρωποι σαφώς και είναι αριθμοί) και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Οι Έλληνες ενώνονται αμυνόμενοι.
Αυτό γίνεται και τώρα.
Αυτό γίνεται και τώρα.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Γενικά, νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία θα ήταν πρόθυμη να υποστεί δυσκολίες για να υποδεχτεί πραγματικούς πρόσφυγες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:05Για τις οικογένειες των Σύριων δεν διαφώνησαν πολλοί, μεταξύ τους κι εγώ. Αλλά αυτό το "πρώτη φάση" είναι που με ανησυχεί. Γιατί αν αφήσουμε σε πρώτη φάση τους Σύριους, σε δεύτερη τους Αφγανούς, σε τρίτη τους Σομαλούς, τι ακριβώς θα γίνει αν σκάσουν στην τέταρτη φάση που θα μπαίνουν οι Πακιστανοί, κάποιες οικογένειες από το Ινκλίμπ;
Οι λάθρο δεν είναι ανεκτοί. Εξάλλου και να θέλαμε δεν μπορούμε να τους αντέξουμε πλέον.
Οι ουτοπικές χαζοπολιτικές και ρητορικές που υιοθετήθηκαν τόσα χρόνια θα κοστίσει τώρα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη να μεταναστεύσουν.
Είναι θέμα νομιμότητας πρώτα απ'όλα. Δεν γίνεται να αφήνεις κόσμο να περνάει τα σύνορα έτσι, γιατί απλά είναι πολλοί ή έχουν παιδάκια και μάλιστα φανερά και στα κανάλια. Τι σόι δημοκρατία έχουμε με αυτή τη λογική; Δεν γίνεται το κράτος να υποκύπτει σε τέτοιους εκβιασμούς.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:07ΚΑι που ειναι η ΕΕ που δεχεται πολεμο? Σε εναν πολεμο δε φταινε οι σφαιρες αλλα αυτοι που τις ριχνουν.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:03γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.
Ο οποιοσδήποτε που θέλει να παρανομήσει για "καλό σκοπό" τότε μπορεί να το κάνει γιατί έτσι του κάπνισε.
Και κατά δεύτερον είναι ρατσιστικό να περάσουν οι οικογένειες μόνο, δεν είναι το ελληνικό δημόσιο σε διαγωνισμούς προσλήψεων.
Ο Ελληνας πρωθυπουργος! Ο Μητσοτακης! Νοιωστε, ζουμε ιστορικες στιγμες!Once more, do not attempt to enter Greece illegally - you will be turned back.

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
ναι ρε πουλάκι μου, το ίδιο λέμε. Φυσικά και δε φταίνε οι σφαίρες, και σου είπα ότι υπο προϋποθέσεις τις συμπονάω κιόλας αλλά δε γίνεται να δεχτούμε τα πυρά οικειοθελώς για να δείξουμε ανωτερότητα, όπως ζητάς εσύΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:07ΚΑι που ειναι η ΕΕ που δεχεται πολεμο? Σε εναν πολεμο δε φταινε οι σφαιρες αλλα αυτοι που τις ριχνουν.Nero έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 23:03γενικόλογα είναι, γενικόλογα και θολούρες, απλά συνθήματα χωρίς ουσία, γιατί, στο έχω ξαναπεί, η λογική λέει ότι αν επιτρέψουμε αυτά τα κύματα να περάσουν διακυβεύεται και η δική μας ασφάλεια, και η δική τους. Αλληλεγγύη προσφέρεις όταν μπορείς και με βάση τις δυνατότητές σου. Το να πας να σώσεις ένα πνιγμένο χωρίς να ξέρεις κολύμπι ο ίδιος δεν είναι αλληλεγγύη, άλλο πράγμα είναι, και η πιθανότερη κατάληξη είναι να πνιγείτε και οι 2 μαζί. Εσύ αυτό μας ζητάς αυτή τη στιγμή, να πέσουμε στη θάλασσα να τους σώσουμε και ας μην ξέρουμε κολύμπι, και αν πνιγούμε και οι 2 δεν πειράζει, αρκεί που κάναμε το σωστό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 142 Απαντήσεις
- 6784 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
05 Σεπ 2023, 22:14
-