Εγώ στήριξα την προστασία των συνόρων στον Έβρο και την αποτροπή παση θυσία της προβοκάτσιας του Ερντογάν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Μαρ 2020, 21:25
Κι εσύ δε στήριξες ή κάνω λάθος; Τι πας να κάνεις τώρα, λάιβ ελιγμό;
Όχι τις "ανορθόδοξες" πρακτικές των έκτακτων μέτρων.
Καταλαβαίνω καλά και αυτό που λες και τη θέση σου. Και την κατανοώ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Μαρ 2020, 21:25
Εγώ είμαι πραγματιστής. Όλες αυτές οι μεταναστευτικές ροές αποσταθεροποιούν πολιτικά την Ελλάδα και την ΕΕ γενικότερα.
Και την αποσταθεροποιούν με τρόπο αντιδραστικό που είναι αδύνατον να διοχετευθεί για θετικές αλλαγές. Πες μου εσύ γιατί να πεθάνω πάνω σ' αυτόν τον πολιτικό λόφο; Επειδή ο κάθε κάτοικος αναπτυσσόμενης χώρας θεωρεί ότι μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία του σύμπαντος, για την πάρτη του μόνο φυσικά, και να βιώσει σήμερα το ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής;
Κατανοώ ότι το χάιδεμα των ακροδεξιών στοιχείων ενέχει κινδύνους, αλλά σε αυτή τη φάση το θεωρώ πιο υπέυθυνη επιλογή από το να δέσεις το μέλλον του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης με έναν επιλεκτικό ανθρωπισμό στο μεταναστευτικό.
Η διαχείριση της κατάστασης (σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) οδήγησε σε ένα σημείο όπου αυτά που έλεγε ο Άδωνης και οι ομοϊδεάτες του στην Ευρώπη φαντάζουν στους περισσότερους η πιο ρεαλιστική επιλογη, δεδομένων των συνθηκών.
Καταλαβαίνω επίσης ότι όσοι αντιδρούν σε αυτή την επιλογή μοιάζουν ως μη πραγματιστές, κυρίως γιατί έχουν διαμορφωθεί τετελεσμένες καταστάσεις που δεν ευνοούν κάποιο εναλλακτικό αφήγημα διαχειρισης.
Με αυτό κατά νου και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις, εγώ δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό που μεθοδεύεται. Κυρίως γιατί νομίζω ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα αλλά και γιατί θα ανοίξει την πόρτα για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος όπου οι "ρεαλιστικές" επιλογες θα είναι ακόμα χειρότερες από αυτές που έχουμε τώρα.