ΕΕ-Ηρθε το τελος της?
- Northern Spirit
Re: ΕΕ-Ηρθε το τελος της?
Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι ο νοτος γινεται μονιμα προβληματικος..Δεν ειναι σε θεση να αντιμετωπισουνε καμια κριση...Πολυ φοβαμαι οτι ο βορρας καποια στιγμη θα τους δει ως βαριδι..
Οι Γαλλοι φυσικα δεν προκειται να συμμαχησουνε με τους αποτυχημενους του Νοτου, οποτε αν σφιξουνε τα γαλατα δεν θα απεκλεια πρωτοβουλια και εξελιξεις να ερθουνε απο το βορρα οχι το νοτο.
Οι Γαλλοι φυσικα δεν προκειται να συμμαχησουνε με τους αποτυχημενους του Νοτου, οποτε αν σφιξουνε τα γαλατα δεν θα απεκλεια πρωτοβουλια και εξελιξεις να ερθουνε απο το βορρα οχι το νοτο.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
4ο στον Κόσμο. Wow... Πού στην ευχή είναι η Ρωσία; Πολύ κάτω.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:23Σύγκρινε το ΑΕΠ της με εκείνο των ΗΠΑ και τις Κίνας.
Ordem e Progresso.
Ως προς τους Ιταλούς και τις αντιδράσεις τους πάντως να είμαστε γενικώς επιφυλακτικοί.
Εκτός ότι τους αρέσουν τα μεγάλα λόγια, εδώ και 30 χρόνια, από την αρχή της δεκαετίας του '90 τους θυμάμαι (πολιτικούς και ΜΜΕ) να λένε τα ίδια, για την Ε.Ε. που δεν τους προσέχει, δεν τους υποστηρίζει και τα συναφή. Την εποχή της αστακομακαρονάδας όλα αυτά.
Πολλά λένε, λίγα κάνουν, νομίζω ότι στην πραγματικότητα, το γερμανικό μπλοκ δεν τους παίρνει πολύ στα σοβαρά. Ίσως τον Βαρουφάκη τον υπολόγιζαν περισσότερο ως δυνητικό μπουρλοτιέρη της ΕΖ.
Εκτός ότι τους αρέσουν τα μεγάλα λόγια, εδώ και 30 χρόνια, από την αρχή της δεκαετίας του '90 τους θυμάμαι (πολιτικούς και ΜΜΕ) να λένε τα ίδια, για την Ε.Ε. που δεν τους προσέχει, δεν τους υποστηρίζει και τα συναφή. Την εποχή της αστακομακαρονάδας όλα αυτά.
Πολλά λένε, λίγα κάνουν, νομίζω ότι στην πραγματικότητα, το γερμανικό μπλοκ δεν τους παίρνει πολύ στα σοβαρά. Ίσως τον Βαρουφάκη τον υπολόγιζαν περισσότερο ως δυνητικό μπουρλοτιέρη της ΕΖ.
- The Great Leader
Η προτεσταντική τσιγκουνιά του Βερολίνου δοκιμάζει την αντοχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αυτή την φορά δεν μιλάμε για κρατικές ασωτίες, άλλα για μια κρίση πανδημίας που απειλεί ζωές και τον κοινωνικό ιστό. Αν δεν φανεί η ενότητα σε αυτό, πότε θα φανεί;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 22:38Ενα βασικό θέμα που εχουν οι Ιταλοί, ειναι οτι νιώθουν εντελώς μονοι τους σε αυτο που περνάνε. Και αν στην κρίση τα είχαν ριξει οι φυλλάδες των κουτοφραγκων στους τσιφτετελληνες, εδω δεν μπορουν να κανουν το ιδιο, δυσκολα με την προπαγάνδα τους θα πεισουν τους Ιταλους ότι φταινε, όπως εκαναν με το προτεκτορατο του μπανανισταν. Και εδώ αρχιζει και τίθεται το ερώτημα, αν η Αγγλια εφυγε, γιατι να φοβηθεί η Ιταλια να κανει το ιδιο, οταν οι πολιτες της πιστεύουν οτι περισσότερη διαθεση να τη βοηθήσουν δειχνουν οι Κινεζοι απο τους αλλους Ευρωπαίους;
Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι ΟΧΙτζήδες δεν είχαν δίκιο, οπότε δεν αθωόνονται αναδρομικά.
Πρωσικό πνεύμα, η σιδηρά καγκελάριος. Τετράγωνη σκέψη, γαμώτο. Μπλέξαμε.
Ordem e Progresso.
-
- Phorum.gr user: Βελανιδοφάγος Ούννος
Και λοιπόν; Είναι το 1/5 του αμερικανικού, πολύ πιο κοντά στο γαλλικό και το βρετανικό ως τάξη μεγέθους. Όσο για την Ρωσία, κι αυτή περιφερειακή δύναμη είναι, με αναντίστοιχη στρατιωτική ισχύ.Cavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:274ο στον Κόσμο. Wow... Πού στην ευχή είναι η Ρωσία; Πολύ κάτω.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:23Σύγκρινε το ΑΕΠ της με εκείνο των ΗΠΑ και τις Κίνας.
- Interregnum
- Phorum.gr user: outpost 7 / Κίρκος
Μου φαίνεται πως ναι με την μορφή που ξέραμε μέχρι την οικονομική κρίση.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δύο είναι οι κύριοι φταίχτες· ο ιμπεριαλισμός Μέρκελ-Σόιμπλε με τεχνομονεταριστική μέθοδο, και ο μηδενισμός Σόρος με πολιτιστική διάσταση.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δύο είναι οι κύριοι φταίχτες· ο ιμπεριαλισμός Μέρκελ-Σόιμπλε με τεχνομονεταριστική μέθοδο, και ο μηδενισμός Σόρος με πολιτιστική διάσταση.
“Ο πολιτισμός, η κοινωνική ιεραρχία που γεννάται από τις πολιτισμικές αξίες, είναι που προΐστανται στην απόδοση ρόλων προηγουμένων κάθε οικονομικής αναλύσεως της παραγωγής και του καταμερισμού.” (Francois Perroux)
Εντάξει, δεν μπαίνω στη διαδικασία αλά hellegennes, να επιμένω για να αποδείξω κάτι, σε έννοιες. Μάλλον δεν είσαι Ούνος, ρωμαίικο είναι το χούι. Το ξεπερνάμε, αυτό, τι αλλάζει, και τι σημασία έχει; Είναι η πιο ισχυρή Οικονομία στην Ευρώπη; Είναι η β΄χώρα σε εξαγωγές; Κι αυτό είναι ασήμαντο; Μην παίζουμε με τις έννοιες σε παρακαλώ, ας μπούμε στην ουσία, δεν έχω χρόνο.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:35Και λοιπόν; Είναι το 1/5 του αμερικανικού, πολύ πιο κοντά στο γαλλικό και το βρετανικό ως τάξη μεγέθους. Όσο για την Ρωσία, κι αυτή περιφερειακή δύναμη είναι, με αναντίστοιχη στρατιωτική ισχύ.

Ordem e Progresso.
- Υδράργυρος
Οφ τοπικ. Ξερεις ποσοι ελληνες καταγονται απο ουννους; πιο ουννοι ειναι οι ελληνες παρα οι γερμανοιCavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:43Εντάξει, δεν μπαίνω στη διαδικασία αλά hellegennes, να επιμένω για να αποδείξω κάτι, σε έννοιες. Μάλλον δεν είσαι Ούνος, ρωμαίικο είναι το χούι. Το ξεπερνάμε, αυτό, τι αλλάζει, και τι σημασία έχει; Είναι η πιο ισχυρή Οικονομία στην Ευρώπη; Είναι η β΄χώρα σε εξαγωγές; Κι αυτό είναι ασήμαντο; Μην παίζουμε με τις έννοιες σε παρακαλώ, ας μπούμε στην ουσία, δεν έχω χρόνο.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:35Και λοιπόν; Είναι το 1/5 του αμερικανικού, πολύ πιο κοντά στο γαλλικό και το βρετανικό ως τάξη μεγέθους. Όσο για την Ρωσία, κι αυτή περιφερειακή δύναμη είναι, με αναντίστοιχη στρατιωτική ισχύ.
- Veni Vidi Vici
Μόλις σου κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία να δω που θα φτάσει το ΑΕΠ σου.Cavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:274ο στον Κόσμο. Wow... Πού στην ευχή είναι η Ρωσία; Πολύ κάτω.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:23Σύγκρινε το ΑΕΠ της με εκείνο των ΗΠΑ και τις Κίνας.
Αlea jacta est
- Veni Vidi Vici
-
- Phorum.gr user: Βελανιδοφάγος Ούννος
Μόνο καφενειακά χαρακτηρίζεται ως υπερδύναμη η Γερμανία, σε όρους διεθνών σχέσεων κανείς δεν το κάνει αυτό.Cavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:43Εντάξει, δεν μπαίνω στη διαδικασία αλά hellegennes, να επιμένω για να αποδείξω κάτι, σε έννοιες. Μάλλον δεν είσαι Ούνος, ρωμαίικο είναι το χούι. Το ξεπερνάμε, αυτό, τι αλλάζει, και τι σημασία έχει; Είναι η πιο ισχυρή Οικονομία στην Ευρώπη; Είναι η β΄χώρα σε εξαγωγές; Κι αυτό είναι ασήμαντο; Μην παίζουμε με τις έννοιες σε παρακαλώ, ας μπούμε στην ουσία, δεν έχω χρόνο.Βελανιδοφάγος Ούννος έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 13:35Και λοιπόν; Είναι το 1/5 του αμερικανικού, πολύ πιο κοντά στο γαλλικό και το βρετανικό ως τάξη μεγέθους. Όσο για την Ρωσία, κι αυτή περιφερειακή δύναμη είναι, με αναντίστοιχη στρατιωτική ισχύ.
Κατά τα άλλα δεν ξέρω τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο για εσένα - εγώ επί της ορολογίας απάντησα.
Αν κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία, δεν θα έχει κι αυτή το Α.Ε.Π. της, που οφείλεται στα λεφτά που της δίνω για να μου δίνει.Veni Vidi Vici έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 14:02Μόλις σου κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία να δω που θα φτάσει το ΑΕΠ σου.

Ordem e Progresso.
- Veni Vidi Vici
Θα το στείλει όλο Κίνα-Ασία-Ινδία.Cavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 14:15Αν κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία, δεν θα έχει κι αυτή το Α.Ε.Π. της, που οφείλεται στα λεφτά που της δίνω για να μου δίνει.Veni Vidi Vici έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 14:02Μόλις σου κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία να δω που θα φτάσει το ΑΕΠ σου.
Τη γάμησες.
Αlea jacta est
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ευτυχώς που ήρθε το τέλος της αριστεράς κατά τον Άδωνι
από southern » 19 Νοέμ 2023, 16:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 32 Απαντήσεις
- 718 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
19 Νοέμ 2023, 19:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
09 Ιούλ 2023, 21:02