Τι είναι αυτά που λες; Η Ελλάδα πήρε πιο γρήγορα από κάθε άλλη χώρα μέτρα.
Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)
Μα θέλω συζήτηση αλλά τη συζήτηση συ πως την εκλαμβάνεις; Είπα δεν μου αρέσει αυτός ο τίτλος, είπες τα δικά σου δηλαδή για να γίνει συζήτηση πρέπει να πω, ωραία μου αρέσει ο τίτλος;

Δεν μου αρέσει το λέω και αυτή είναι μια πανέμορφη συζήτηση.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Myrsini την 31 Μαρ 2020, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Εδώ να πούμε βέβαια ότι ακόμα και αν ο αριθμός των νεκρών είναι μικρός, θα είναι λάθος της κυβέρνησης αν μείνει σε αυτό και δε προχωρήσει μια αξιολόγηση της δικής ανταπόκρισης και της ανταπόκρισης του ΕΣΥ τόσο συνολικά όσο και στα επιμέρους.
Ένα καλό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι όλα έγιναν καλά. Για παράδειγμα, μήπως θα πρέπει να δωθούν κίνητρα ώστε να υπάρξει παραγωγή ιατρικών αναλώσιμων στην Ελλάδα; Μήπως θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερα αποθέματα ιατρικών αναλωσίμων; Περισσότερους γιατρούς και ΜΕΘ;
Γιατί ξέφυγε η διασπορά σε ορισμένες περιοχές; Πως μπορεί να αποτραπεί αυτό σε μελλοντική πανδημία; Πως θα εντοπίζεται η διασπορά πιο γρήγορα για να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα και να σώζονται ζωές;
Η κυβέρνηση αν δε το έχει κάνει ήδη είναι πολύ σημαντικό να ορίσει όχι μόνο ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς δείκτες και έναντι αυτών να αξιολογήσει τη προσπάθεια που γίνεται τώρα.
Οπότε ο συσχετισμός επιτυχίας και αριθμού νεκρών (μόνο) είναι λάθος.
Ένα καλό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι όλα έγιναν καλά. Για παράδειγμα, μήπως θα πρέπει να δωθούν κίνητρα ώστε να υπάρξει παραγωγή ιατρικών αναλώσιμων στην Ελλάδα; Μήπως θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερα αποθέματα ιατρικών αναλωσίμων; Περισσότερους γιατρούς και ΜΕΘ;
Γιατί ξέφυγε η διασπορά σε ορισμένες περιοχές; Πως μπορεί να αποτραπεί αυτό σε μελλοντική πανδημία; Πως θα εντοπίζεται η διασπορά πιο γρήγορα για να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα και να σώζονται ζωές;
Η κυβέρνηση αν δε το έχει κάνει ήδη είναι πολύ σημαντικό να ορίσει όχι μόνο ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς δείκτες και έναντι αυτών να αξιολογήσει τη προσπάθεια που γίνεται τώρα.
Οπότε ο συσχετισμός επιτυχίας και αριθμού νεκρών (μόνο) είναι λάθος.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Πότε το είπα αυτό; οκ.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Έτσι λένε. Εσύ τι λες;hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2020, 00:24Τι είναι αυτά που λες; Η Ελλάδα πήρε πιο γρήγορα από κάθε άλλη χώρα μέτρα.
Η πρώτη ασθενής μπήκε στο ΑΧΕΠΑ στις 26/2. Είχε έρθει από το Μιλάνο στις 24. Στο οποίο Μιλάνο την προηγούμενη ακύρωναν επιδείξεις μόδας για τον κορονοιό. Ο δημοσιογράφος από την Μύκονο που ήταν μαζί της είναι πανέξυπνος και μπήκε σε 14'ημερη καραντίνα οικειοθελώς. Μαζί τους ήταν άλλα 100 άτομα όπως είπε ο ίδιος.
Κατάλαβες τι έγινε;
Στην Καστοριά τώρα. Ήταν στο Μιλάνο 100 ή 300 άτομα για έκθεση γούνας. Ήταν επίσης στην Ιταλία και δύο Λύκεια. Στους Άγιους Τόπους πήγε ένα γκρουπ από την Καστοριά στις 26/2 και γύρισε στις 2/3. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Καταλαβαίνεις γιατί γίνεται χαμός στην Καστοριά; Με τα θύματα και τον πληθυσμό που έχει, ίσως να ξεπέρασε και το Γουχάν. Το κακό είναι ότι ο πληθυσμός είναι μεσαίας και τρίτης ηλικίας επί το πλείστον.
Το μόνο σοβαρόο αποτρεπτικό μέτρο για εισαγόμενο ιό ήταν η καραντίνα σε όσους έρχονταν από την Ιταλία τουλάχιστον. Το ανακοίνωσαν τρεις βδομάδες μετά. Το μόνο μέτρο που πήραν αμέσως ήταν η ακύρωση των καρναβαλιών στις 27/2.
Για όλα τα παραπάνω έχω στοιχεία από βίντε (ειδήσεις και δηλώσεις), αν θέλεις θα τα βάλω.
Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες. Πού είδες τα έγκαιρα μέτρα;
Για τον Εχίνο Ξάνθης. Έχει λέει 3.000 κατοίκους και επέστρεψαν άλλοι τόσοι μετανάστες σε ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρώτος νεκρός ήταν ηλικιωμένος μετανάστης που επέστρεψε. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ;
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
το οποιο δεν ειναι απαγορευση, απλα ακυρωσαν την επισημη διοργανωση και εδωσαν οδηγίες
Σωστά. Απαγόρευσαν τις επίσημες εκδηλώσεις με βαριά πρόστιμα και οι κάτοικοι/επισκέπτες βγήκαν μόνοι τους και γιόρτασαν.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
- hellegennes
Αν δεν σε ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες, με τι κάνεις σύγκριση για το αν πήρε μέτρα έγκαιρα; Με την προσωπική σου εντύπωση για το τι είναι έγκαιρα; Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έγκαιρα μέτρα θα ήταν να κλείσει τα σύνορά της ακόμη και για εμπορεύματα πριν 2 χρόνια, επειδή πάντα υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί μια καταστροφική πανδημία.
Ας είμαστε σοβαροί. Η κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει μέτρα πριν καν υπάρξουν νεκροί. Τα σχολεία έκλεισαν πριν φτάσουμε καν τα 100 κρούσματα, τα μαγαζιά έκλεισαν μόλις πέθανε 1 άτομο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Να εξηγήσω λίγο γιατί η Καστοριά μπορεί να ξεπέρασε το Γουχάν ή άλλες πόλεις.
Έχει 6 θύματα και 40 χιλιάδες πληθυσμό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σαββόπουλος. Για κάθε ένα εκατομμύριο αντιστοιχούν (25 επί 6) 150 νεκροί. Για τα 10 εκατομμύρια της Ελλάδας ή της Λομβαρδίας στην Ιταλία, πάνε στους 1500 νεκρούς. Το Γουχάν έχει 20 εκατομμύρια άρα αναλογικά οι νεκροί πάνε στις 3 χιλιάδες. Εδώ παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η γήρανση του πληθυσμού που είναι μεγάλη στην Καστοριά και, αν κρίνω από τον αριθμό μεταναστών, και στον Εχίνο Ξάνθης.
ΓΜΤ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Αν είναι αλήθεια όσα λένε για το πόσο μεταδοτικός και επικίνδυνος είναι, θα γίνει μεγαλύτερος χαμός εκεί.
Έχει 6 θύματα και 40 χιλιάδες πληθυσμό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σαββόπουλος. Για κάθε ένα εκατομμύριο αντιστοιχούν (25 επί 6) 150 νεκροί. Για τα 10 εκατομμύρια της Ελλάδας ή της Λομβαρδίας στην Ιταλία, πάνε στους 1500 νεκρούς. Το Γουχάν έχει 20 εκατομμύρια άρα αναλογικά οι νεκροί πάνε στις 3 χιλιάδες. Εδώ παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η γήρανση του πληθυσμού που είναι μεγάλη στην Καστοριά και, αν κρίνω από τον αριθμό μεταναστών, και στον Εχίνο Ξάνθης.
ΓΜΤ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Αν είναι αλήθεια όσα λένε για το πόσο μεταδοτικός και επικίνδυνος είναι, θα γίνει μεγαλύτερος χαμός εκεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κορόιδο την 31 Μαρ 2020, 00:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Με τα γεγονότα. Οι ημερομηνίες είναι εκεί, μπορείς να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί.hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2020, 00:52Αν δεν σε ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες, με τι κάνεις σύγκριση για το αν πήρε μέτρα έγκαιρα; Με την προσωπική σου εντύπωση για το τι είναι έγκαιρα; Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έγκαιρα μέτρα θα ήταν να κλείσει τα σύνορά της ακόμη και για εμπορεύματα πριν 2 χρόνια, επειδή πάντα υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί μια καταστροφική πανδημία.
Ας είμαστε σοβαροί. Η κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει μέτρα πριν καν υπάρξουν νεκροί. Τα σχολεία έκλεισαν πριν φτάσουμε καν τα 100 κρούσματα, τα μαγαζιά έκλεισαν μόλις πέθανε 1 άτομο.
Τώρα λέει ότι απαγορεύει τις πτήσεις από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Τουρκία και βάζει σε καραντίνα κλπ. Βάλε με το μυαλό σου γιατί. Σκέψου γιατί δεν το έκανε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.
- hellegennes
Ποια είναι η πρώτη μέρα; Η μέρα που έφτασε 1 περίπτωση στην Ελλάδα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα σχολεία πρέπει να ήταν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη (δεν κράτησα τις ημερομηνίες) ... το βρήκα, στις 10 Μαρτίου, 14 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΙΣ 26/2. Καλά είναι;hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2020, 00:52Αν δεν σε ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες, με τι κάνεις σύγκριση για το αν πήρε μέτρα έγκαιρα; Με την προσωπική σου εντύπωση για το τι είναι έγκαιρα; Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έγκαιρα μέτρα θα ήταν να κλείσει τα σύνορά της ακόμη και για εμπορεύματα πριν 2 χρόνια, επειδή πάντα υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί μια καταστροφική πανδημία.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/3149 ... nepistimia
Τις καφετερίες στις 12 Μαρτίου, 16 μέρες μετά την νοσηλεία του πρώτου κρούσματος.
https://www.tanea.gr/2020/03/13/greece/ ... ka-kentra/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κορόιδο την 31 Μαρ 2020, 01:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η πρώτη που νοσηλεύτηκε ήρθε στις 24/2 από το Μιλάνο ημέρα Δευτέρα και πήγε στο ΑΧΕΠΑ στις 26/2 ημέρα Τετάρτη. (εν τω μεταξύ διέσπειρε τον κορονοιό).hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2020, 01:00Ποια είναι η πρώτη μέρα; Η μέρα που έφτασε 1 περίπτωση στην Ελλάδα;
Δες, το λέει μόνη της.
Εδώ η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου (20 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα) καραντίνα από την Ιταλία. ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ λες και ήθελαν αν έρθει ο ιός. (αν δεν κάνω λάθος, το εφάρμοσαν δύο ή τρεις μέρες αργότερα).
- hellegennes
Καλό μου παλικάρι, ήρθε ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ κρούσμα κι εσύ το βρίσκεις λογικό να είχαμε κλειδωθεί στα σπίτια μας; Το οποίο το κρίνεις εκ των υστέρων;
Ούτε καν στην Ιταλία δεν ήταν ανησυχητική η κατάσταση όταν κλείσαμε τα σχολεία. Όταν λήφθηκε η απόφαση να κλείσουμε τα μαγαζιά, στην Ιταλία υπήρχαν 1000 νεκροί.
Μέχρι τότε μιλούσαμε για έναν ιό που σκότωσε 3.000 άτομα σε μια χώρα 1400 εκατομμυρίων ατόμων.
Ούτε καν στην Ιταλία δεν ήταν ανησυχητική η κατάσταση όταν κλείσαμε τα σχολεία. Όταν λήφθηκε η απόφαση να κλείσουμε τα μαγαζιά, στην Ιταλία υπήρχαν 1000 νεκροί.
Μέχρι τότε μιλούσαμε για έναν ιό που σκότωσε 3.000 άτομα σε μια χώρα 1400 εκατομμυρίων ατόμων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Στους δρόμους οι αστυνομικοί-διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης
από pylothess » 11 Δεκ 2023, 20:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 837 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
18 Μάιος 2024, 18:06
-
-
- 100 Απαντήσεις
- 2124 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
28 Μαρ 2025, 13:11