Εξυπνος σε εναν κοσμο ηλιθιων η βλακας σε εναν κοσμο εξυπνων;
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Εξυπνος σε εναν κοσμο ηλιθιων η βλακας σε εναν κοσμο εξυπνων;
Η καπιταλιστική μηχανή μας έχει αποβλακώσει, η ευφυία μετριέται με τους νόμους της ζήτησης και τη προσφοράς.
Γι΄αυτό το προλεταριακό κράτος που θα έρθει θα δώσει ίσες ευκαιρίες για να αποζημιώσει τους βιολογικά έξυπνους και τους πραγματικά χρήσιμους.
Όχι αυτούς που κληρονομούν περιουσίες.
Γι΄αυτό το προλεταριακό κράτος που θα έρθει θα δώσει ίσες ευκαιρίες για να αποζημιώσει τους βιολογικά έξυπνους και τους πραγματικά χρήσιμους.
Όχι αυτούς που κληρονομούν περιουσίες.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Όντας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, το να παραδεχθώ ότι η εξαθλίωσή μου είναι αποτέλεσμα βλακείας, μου δίνει κίνητρο να σταματήσω να την ανέχομαι. Με ποιον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν υποφερτές συνθήκες ζωής;
Αντικομουνιστικό θα ήταν να έλεγα "τι κι αν δουλεύω χωρίς αντίκρισμα, τι κι αν με εκμεταλλεύονται, εγώ είμαι έξυπνος και καλύτερος από αυτούς γιατί λέω αστεία ανέκδοτα".
- Γενιά της Αμαρτίας
Άρα δεν παραδέχεσαι ότι παράγεις υπεραξία. Αυτό λες;Βλήμα έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 09:53Όντας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, το να παραδεχθώ ότι η εξαθλίωσή μου είναι αποτέλεσμα βλακείας, μου δίνει κίνητρο να σταματήσω να την ανέχομαι. Με ποιον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν υποφερτές συνθήκες ζωής;
Αντικομουνιστικό θα ήταν να έλεγα "τι κι αν δουλεύω χωρίς αντίκρισμα, τι κι αν με εκμεταλλεύονται, εγώ είμαι έξυπνος και καλύτερος από αυτούς γιατί λέω αστεία ανέκδοτα".
Παράγω υπεραξία που δεν την καρπώνομαι. Έρχεται κάποιος πιο έξυπνος από εμένα και μου την παίρνει. Όσο συνεχίζει να μου την παίρνει θα αποδεικνύεται αυτός ο έξυπνος κι εγώ ο βλάκας. Αν θέλω να σταματήσω να είμαι βλάκας πρέπει να τον εμποδίσω να συνεχίσει να μου την παίρνει.
Όπως το ειπες, για την αντισεισμική τεχνολογία. Αν πιάσει τον δικό του τομέα, θα αισθανθείς εσύ πολύ βλάκας. Αν το καταλάβεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Γενιά της Αμαρτίας
Ναι αλλά στον κομμουνισμό δε χωράνε τέτοιες εξυπνάδες και τότε οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν έξυπνοι μέσω της εργασίας τους. Πολύ εξυπνότεροι από τους καπιταλιστές και εκμεταλλευτές της εργασίας των άλλων.Βλήμα έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 09:59Παράγω υπεραξία που δεν την καρπώνομαι. Έρχεται κάποιος πιο έξυπνος από εμένα και μου την παίρνει. Όσο συνεχίζει να μου την παίρνει θα αποδεικνύεται αυτός ο έξυπνος κι εγώ ο βλάκας. Αν θέλω να σταματήσω να είμαι βλάκας πρέπει να τον εμποδίσω να συνεχίσει να μου την παίρνει.
Άρα πρέπει να διαλέξεις ποιος είναι έξυπνος: ο καπιταλιστής ή το προλεταριάτο.
Αυτός που θα επιβληθεί. Ανήκοντας στο προλεταριάτο θέλω να επιβληθεί το προλεταριάτο. Όσο επιβάλλεται ο καπιταλιστής, αυτός είναι που αποδεικνύεται πιο έξυπνος.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 10:04Ναι αλλά στον κομμουνισμό δε χωράνε τέτοιες εξυπνάδες και τότε οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν έξυπνοι μέσω της εργασίας τους. Πολύ εξυπνότεροι από τους καπιταλιστές και εκμεταλλευτές της εργασίας των άλλων.
- Γενιά της Αμαρτίας
Αυτός που θα επιβληθεί είναι ο ισχυρός. Άρα έξυπνος είναι ο ισχυρός.Βλήμα έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 10:07Αυτός που θα επιβληθεί. Ανήκοντας στο προλεταριάτο θέλω να επιβληθεί το προλεταριάτο. Όσο επιβάλλεται ο καπιταλιστής, αυτός είναι που αποδεικνύεται πιο έξυπνος.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 10:04Ναι αλλά στον κομμουνισμό δε χωράνε τέτοιες εξυπνάδες και τότε οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν έξυπνοι μέσω της εργασίας τους. Πολύ εξυπνότεροι από τους καπιταλιστές και εκμεταλλευτές της εργασίας των άλλων.
Αυτό έλεγα απ' την αρχή.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 10:09Αυτός που θα επιβληθεί είναι ο ισχυρός. Άρα έξυπνος είναι ο ισχυρός.
- Γενιά της Αμαρτίας
Εντάξει τότε να τους χρησιμοποιούμε ως συνώνυμα.
αφηστε τις μαλακιες,
οσο κουμουνισμο και να εχουμε ο βλακας δεν θα γαμησει πιο ευκολα απο οτι στον καπιταλισμο.
ετσι και σε ολα τα υπολοιπα.
ο βλακας θα ειναι παντα βλακας
οσο κουμουνισμο και να εχουμε ο βλακας δεν θα γαμησει πιο ευκολα απο οτι στον καπιταλισμο.
ετσι και σε ολα τα υπολοιπα.
ο βλακας θα ειναι παντα βλακας
Υπεραπλούστευση.
Νομίζω ότι το πρόβλημα του νήματος είναι η δυσκολία στο να ορίσουμε τι είναι "έξυπνος".
Προσωπικά πιστεύω ότι ανικανότητα επιβίωσης κι εξυπνάδα δεν γίνεται να συνυπάρχουν, δε πα να μπορείς να λύσεις τα πιο δύσκολα ολοκληρώματα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Καμία υπεραπλούστευση. Συ είπας. Ο ορισμός του έξυπνου πρέπει να εμπεριέχει αυτόν του ισχυρού.
Άλλο αυτό κι άλλο να λέμε ότι ταυτίζονται.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 10:16Καμία υπεραπλούστευση. Συ είπας. Ο ορισμός του έξυπνου πρέπει να εμπεριέχει αυτόν του ισχυρού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις
- 900 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
02 Δεκ 2023, 17:39
-
- 173 Απαντήσεις
- 4563 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
11 Ιαν 2024, 15:26
-
-
Νέα δημοσίευση Πώς να ξεχωρίσεις έναν τουρκόγυφτο.
από Exodus » 04 Δεκ 2023, 01:35 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 2 Απαντήσεις
- 322 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
04 Δεκ 2023, 03:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μια φορά κι έναν καιρό
από hellegennes » 31 Αύγ 2023, 14:13 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 11 Απαντήσεις
- 603 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
31 Αύγ 2023, 16:13
-