κριμα
εχει βιντεο ομως με ολα τα κολπα πως να βρασεις αυγα σε λιγα λεπτα και οπως τα θες
κριμα
Αμα είναι για ένα δυο- αυγά δεν έχεις θέμα να σου σπάσουν. Η Niki αναφέρεται σε όταν είναι πολλά μαζί οπως πχ για το Πάσχα για να μην έχεις απώλειες. Που εκεί σφιχτά τα θες. Άμα θες να βράσεις ενα αυγό το βράζεις όπως θες.
η Νικι εγραψε στο πρωτο ποστ οτι μπορει να τα κανει κ μελατα κ μετρια - μετα που τη ρωτησα το αναιρεσε
οσο επιτυχια εχουν και οι εκκολαπτικες μηχανες - δεν υπαρχει 100% ξεχαστε τοΜηχανικός έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:30Όσοι τρώνε πολλά αυγά βραστά ας πάρουν έναν βραστήρα αυγών.
Θα γίνονται γρήγορα, χωρίς να τους σπάνε και θα τα πετυχαίνουν πάντα όσο μελάτα θέλουν.
Διαβάστε τα σχετικά σχόλια από τους χρήστες τέτοιων βραστήρων.
https://www.skroutz.gr/c/410/diafores-o ... aygon.html
Δεν είπε νομίζω κάπου δεν γίνονται μελάτα. Η κοπέλα έδωσε έναν τρόπο να μη σπάνε τ' αυγά που ανακαλυψε και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Δεν ισχυρίστηκε οτι βρήκε την τελειότητα.Αγις έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:35η Νικι εγραψε στο πρωτο ποστ οτι μπορει να τα κανει κ μελατα κ μετρια - μετα που τη ρωτησα το αναιρεσε
φυσικα το 100% ειναι το απιαστο που αναζητουν ολοι χιλιετιες
η πολλα ομως η λιγα υπαρχουν τροποι να γινονται σε λιγα λεπτα και με πολυ λιγες απωλειες
ρωτα κ τις γιαγιαδες στο χωριο να στα πουνε
παλι νομιζεις ;Naida έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:43Δεν είπε νομίζω κάπου δεν γίνονται μελάτα. Η κοπέλα έδωσε έναν τρόπο να μη σπάνε τ' αυγά που ανακαλυψε και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Δεν ισχυρίστηκε οτι βρήκε την τελειότητα.Αγις έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:35η Νικι εγραψε στο πρωτο ποστ οτι μπορει να τα κανει κ μελατα κ μετρια - μετα που τη ρωτησα το αναιρεσε
η πολλα ομως η λιγα υπαρχουν τροποι να γινονται σε λιγα λεπτα και με πολυ λιγες απωλειες
Όλα τ' άλλα περιττά.
Να μου στείλεις.Αγις έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:47παλι νομιζεις ;Naida έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:43Δεν είπε νομίζω κάπου δεν γίνονται μελάτα. Η κοπέλα έδωσε έναν τρόπο να μη σπάνε τ' αυγά που ανακαλυψε και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Δεν ισχυρίστηκε οτι βρήκε την τελειότητα.Αγις έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 12:35
η Νικι εγραψε στο πρωτο ποστ οτι μπορει να τα κανει κ μελατα κ μετρια - μετα που τη ρωτησα το αναιρεσε
Όλα τ' άλλα περιττά.
θα σου στειλω πμ με το τι εκανε η γιαγια μου
Τύπε, πώς έβγαλες τα πράσινα αυγά;
Niki έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 09:10Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
Η κοτα ειναι πρασινοφρουρος!
https://www.skroutz.gr/c/410/diafores-o ... aygon.htmlNiki έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 07:19Μπορώ να βράσω παράδειγμα 12 αυγά να τα κάνω σφιχτά ή μελάτα και ποτέ να μην μου σπάσει ένα.
Να το κάνω και χίλιες φορές και τις χίλιες να μην μου σπάσει ούτε ένα.
Πριν σας πω την τεχνική θα ήθελα να μου γράψετε ιδέες .
Η τεχνική είναι καθαρά δική μου.
Την βρήκα τυχαία ένα Πάσχα.
Από τότε έτσι τα βράζω τα αυγά.
Την καλημέρα μου.
Δηλαδή, δικέ μου, πρόκειται για αυγό Gangnam style.stergiosbik έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 14:04Η κοτα ειναι πρασινοφρουρος!
ΥΓ.
Υπαρχει μια ρατσα κοτας που κανει αυγα σε πρασινωπη αποχρωση.
Ειναι κορεατικες.
Τα αβγά έχουν μέσα αέρα υπό ελαφριά πίεση. Αυτός ο αέρας αν ζεσταθεί απότομα είναι που τα σπάει.Niki έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 09:10Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
Feindflug έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 14:12Δηλαδή, δικέ μου, πρόκειται για αυγό Gangnam style.stergiosbik έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 14:04Η κοτα ειναι πρασινοφρουρος!
ΥΓ.
Υπαρχει μια ρατσα κοτας που κανει αυγα σε πρασινωπη αποχρωση.
Ειναι κορεατικες.