enaon έγραψε: ↑04 Μάιος 2018, 03:00
νόμιζα οτι το παραφώρουμ ήταν στο μυαλό μου. Διάβασα λίγο το θέμα στο στοιχηματζίδικο που έχεις, και οκ , έλεος.
Κανονικά δεν πρέπει να πω τίποτα μάλλον, αλλά οκ, αρρώστια σκέτη είναι αυτά που διαβάζω, αν δεν ήταν αλήθεια θα ήταν τρομερά αστεία, τώρα είναι απογοητευτικά, μου χάλασες την ελπίδα οτι οι τρέλες που διαβάζω εδώ μέσα είναι απλά τρέλες, θα αρχίσω να βλέπω άρρωστους ανθρώπους και σε άλλα παιδιά, και άντε τώρα να κάνεις πλάκα.

περαστικά στην υγεία σου, για τα άλλα νομίζω δεν έχεις ελπίδα. Ο τζόγος καταστρέφει ζωές πάντως, αυτό μένει.
Ο ιππόδρομος υπάρχει από το 1926. Είναι, ή μάλλον ήταν, μία σημαντική "βιομηχανία".
Είναι υπερβολικό ότι καταστρέφει ζωές.
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να αποκτήσει χρήματα ή ακόμα και πάθος να αποκτήσει χρήματα. Σε συνδυασμό -
πάντα- με άγνοια των πραγματικών μεγεθών που υπεισέρχονται μπορεί να οδηγησει σε μεγάλη οικονομική ζημιά.
Εγώ στην ιστοσελίδα μου αν την ψάξεις κι άλλο έχω τουλάχιστον απομονώσει τους κυριώτερους κινδύνους και τους έχω καταγράψει. Προσπαθώ να βοηθήσω αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν σ' αυτό το παιχνίδι.
Η μαρξιστιάρικη αντίληψη "καταστρέφει ζωές" όπως και η αντίστοιχη "θα σας κάψει ο άγιος Σουλπίκιος" των πιό παραδοσιακών είναι για άσχετους.
Όμως οι διάφορες στοιχηματζίδηκες εταιρείες ασφαλώς και θέλουν άσχετους πελάτες -όσο πιό άσχετους γίνεται (σημ. εξ ου και η "ρίζα" του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει προκύψει).
Είναι όμως
μόνο ο ιππόδρομος και το στοίχημα που μπορεί να σου κάνει οικονομική ζημιά ;
Από πότε ;
Η μισή Ελλάδα έχει πετάξει τα λεφτά της σε βλακώδη-θνησιγενή επιχειρηματικά projects. Λοιπόν ;
Θα σου πω και μιά πραγματική ιστορία.
Το 2002 λίγες μέρες πριν το τέλος του μουντιάλ στη Τζαπάν και λίγες μέρες πριν τη σύλληψη του Σάββα (παιδί κι αυτό).
Ήμουνα προσκεκλημένος στο κανάλι των εν λόγω κυρίων σημερινών "αντιδίκων".
Ήμουνα συνδαιτήμονας την εποχή που δεν υπήρχε Χρυσή Αυγή -το είπα και πριν- τις όποιες δε υπέρ το δέον δεξιόστροφες αντιλήψεις που είχαν πιάσει οι κεραίες μου τις θεωρούσα άνευ σημασίας.
Η συζήτηση ήταν για την επιχορήγηση που είχε κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του "παθολογικού τζόγου". Ελέχθησαν διάφορα, η δε δική μου τοποθέτηση ήταν βασικά ότι πρέπει να αποτελέσει τμήμα της διδακτικής ύλης των σχολείων.
Αρμόδιο για την εκτέλεση του πρότζεκτ ήταν ένα πανεπιστήμιο και μετά το πέρας της συζητήσεως στο κανάλι είπα στον παραγωγό ότι θα κάνω μιά επίσκεψη στο πανεπιστήμιο για να ζητήσω πληροφοριακό υλικό και για να μας στέλνουν τα circulars που βγάζουν, για μελλοντική χρήση.
Μου λένε εντάξει, πάω εγώ την άλλη μέρα και δίνω στον προφέσσορα το video της εκπομπής μου. Μου λέει ευχαριστώ, ενδιαφέρον και του λέω δώσε μας κι εσύ κάποιο δημοσιεύσιμο υλικό που έχεις και να μας ταχυδρομείς και το μηνιαίο circular της ομάδας σου.
Ο τύπος λοιπόν μου λέει "δημοσιεύσιμο υλικό ; circular ; βρε συ, στην Ελλάδα ζεις του Σημιτιστάν". Μαγκιτάκος μιλάμε, μίλαγε στα ίσα.
Τελικά μετά από έξη χρόνια, σαν αποτέλεσμα μιάς εισηγήσεως του
Ευρωπαϊκού δικαστηρίου άρχισες να βλέπεις αυτά που βλέπεις σήμερα, κάποιους περιορισμούς στις διαφημίσεις και τα λοιπά (ο Ζουγανέλης παίζει μόνο στη βραδυνή ζώνη).