Είμαι Έλλην

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Re: Είμαι Έλλην

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 23 Ιουν 2018, 04:46

hellegennes έγραψε:
23 Ιουν 2018, 00:16
Northern Spirit έγραψε:
22 Ιουν 2018, 23:55
1. Μου λες οτι εχω στρεβλη αποψη αλλα δεν μου φερνεις στοιχεια να αποδεξεις αυτο που λες...Τα μονα αρχιτεκτονικα μνημειο που υπηρξανε ητανε η Αγια Σοφια και μερικες ακομη εκκλησιες και ας πουμε και το Αγιο Ορος με την πολιτιστικη του κληρονομια...Αλλα ολα εχουνε ενα κοινο: σχετιζονται με την θρησκεια..
Surprise! Σχεδόν το σύνολο των αρχιτεκτονικών μνημείων παγκοσμίως σχετίζονται με την θρησκεία.

Όσο για το ιστορικό ζήτημα, δεν τίθεται θέμα. Δεν υπάρχει επιστημονική σχολή που να μην συμφωνεί με την δική μας εκδοχή σχετικά με την Μακεδονία.
Oχι ολα..Τα Μινωικα και τα Μυκηναικα παλατια δεν ειχανε θρησκευτικο χαρακτηρα..

Οσο για το τελευταιο εφοσον ολοι συμφωνουνε και δεν αμφιβαλλω επ' αυτου για ποιο λογο ολοι αυτη η υστερια για το Μακεδονικο;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 05:21

Nandros έγραψε:
22 Ιουν 2018, 15:18
Βινόσαυρος έγραψε:
22 Ιουν 2018, 03:41
Nandros έγραψε:
21 Ιουν 2018, 17:03
Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις ενός πράκτορα!
.
Πονάει όταν γίνομαι δηκτικός ε;
Το πρακτοριλίκι σου υπέρ ξένης δύναμης δεν έχει σχέση με δηκτικότητα.
Σου έχουν ανατρέψει τα πάντα όλα τα επιχειρήματα σου, αλλά εσύ συνεχίζεις απτόητος.
.
Εικασίες κάνουν και ο ανατροπέας ήταν ανάποδος και σας έπεσαν στα μούτρα. Χωρις παρεξήγηση.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 06:05

ST48410 έγραψε:
22 Ιουν 2018, 21:52
Βινόσαυρος έγραψε:
22 Ιουν 2018, 03:49
ST48410 έγραψε:
22 Ιουν 2018, 03:00

Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων
μα οι συγχρονοι μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους, το ίδιο και οι έλληνες αντίστοιχα.
Αγαπητέ αν είναι να κάθομαι μέσα στη νύχτα να γράφω κατεβατά με επιχειρηματολογία και αριθμημένη μάλιστα για να μπορεί να γίνει διάλογος βήμα βήμα και δεν ρίχνεις μια ματιά τι αξία έχει;
νομίζω και γω πως δεν έχει αξία. λες π.χ. για την μαζική κληρονομιά και προσπαθείς να κάνεις αναγωγή στην ατομική φέρνοντας την αθηνά ωνάση.

Όταν μιλάμε για παγκόσμια κληρονομιά καταλαβαίνεις τι εννοούμε;
Ακόμα και οι παρατρεχάμενοι για την επιστροφή των γλυπτών του παρθενώνα άλλαξαν τροπάρι, από τον "ελληνικό παρθενώνα" που δεν έβγαζε πουθενά το γύρισαν στο «ενιαίο έργο» και αν πραγματικά κάποιος πίστευε πως το έκαναν για αυτον τον λόγο θα υποστήριζε αλλά όλοι ξέρουν τι πανούργος είναι ο έλληνας. να θυμίσω πως ο λαός αυτός που κόπτεται τώρα για το εργο ήταν αυτός που μέσα σε λίγες δεκαετίες καυσαερίου έκανε όση ζημιά έκαναν αιώνες λόγω άμεσης φυσικής φθοράς. Αυτά όμως δεν τα ξέρετε. Πως χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν οι άξιοι απόγονοι του περικλή και να πείσουν τους ανάξιους έλληνες κληρονόμους να το συντηρήσουν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2018, 10:34

Βινόσαυρος έγραψε:
23 Ιουν 2018, 06:05

Ακόμα και οι παρατρεχάμενοι για την επιστροφή των γλυπτών του παρθενώνα άλλαξαν τροπάρι, από τον "ελληνικό παρθενώνα" που δεν έβγαζε πουθενά το γύρισαν στο «ενιαίο έργο» και αν πραγματικά κάποιος πίστευε πως το έκαναν για αυτον τον λόγο θα υποστήριζε αλλά όλοι ξέρουν τι πανούργος είναι ο έλληνας. να θυμίσω πως ο λαός αυτός που κόπτεται τώρα για το εργο ήταν αυτός που μέσα σε λίγες δεκαετίες καυσαερίου έκανε όση ζημιά έκαναν αιώνες λόγω άμεσης φυσικής φθοράς. Αυτά όμως δεν τα ξέρετε. Πως χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν οι άξιοι απόγονοι του περικλή και να πείσουν τους ανάξιους έλληνες κληρονόμους να το συντηρήσουν.
Είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας. Το οτιδήποτε ελληνικό έχει πλέον ελπίδα διάσωσης μόνον εκτός ελληνικών συνόρων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 23 Ιουν 2018, 10:35

Βινόσαυρος έγραψε:
νομίζω και γω πως δεν έχει αξία. λες π.χ. για την μαζική κληρονομιά και προσπαθείς να κάνεις αναγωγή στην ατομική φέρνοντας την αθηνά ωνάση.

Καταλαβαίνω. Τα επιτεύγματα των ανθρώπων ανά τους αιώνες γίνονται κοινό κτήμα για όλους. Τρεφόμαστε με τροφές που καλλιεργήθηκαν στο άλλο άκρο της γης, ντυνόμαστε με ρούχα που που σχεδίασαν και λάνσαραν σαν μόδα επίσης αλλού, το ίδιο για τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, τα αυτοκίνητα κοκ.
Ωστόσο δες λίγο. Μερικές δεκαετίες πριν η Κίνα για παράδειγμα ήταν σε άθλια κατάσταση, οικονομική, στρατιωτική κλπ σε σύγκριση με το τι είναι σήμερα. Τι θα λέγαμε τότε; Ότι εκείνοι οι Κινέζοι ήταν λιγότερο απόγονοι σε σχέση με τους σημερινούς των αυτοκρατορικών δυναστειών του παρελθόντος; Και αν δεν ήταν εκείνοι ποιος άλλος σε αυτή την γη θα ήταν; Ποιος θα διεκδικούσε με λογικά επιχειρήματα κάτι τέτοιο;
Άλλο παράδειγμα. Οι σημερινοί Κινέζοι. Αν ο Northern Spirit βρίσκεται στην Αγγλία κοντά σε κάποιο πανεπιστήμιο θα έχεις ίσως γνωρίσει κάποιους φοιτητές. Θα δει πόσο έξω από τα ενδιαφέροντά τους είναι πχ ο Βουδισμός και η σχετική φιλοσοφία. Μιλούν και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για εργασία, για σπουδές, για χρήμα. Με την λογική του Northern Spirit αυτοί ας πούμε είναι λιγότερο απόγονοι των αρχαίων Κινέζων. Καταλαβαίνεις το άτοπο;

Ένας λαός στην ιστορία του περνάει περιόδους μεγαλείου και κατάπτωσης. Γιαυτό σου έκανα την αναγωγή στην ατομική κληρονομιά που εκεί είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε βάθος μίας γενιάς.
Βινόσαυρος έγραψε:
Ποιοι είναι οι άξιοι απόγονοι του Περικλή; Η Ελλάδα υπήρξε μάλλον φτωχό και μικρό κράτος μετά τον ΒΠΠ. Θα περίμενες να έχει γίνει εδώ πρωτοποριακή έρευνα για το φωτοχημικό νέφος και να υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης που δεν υπήρχαν σε πολύ πιο εύρωστες, μεγάλες και ανεπτυγμένες χώρες; Ήρθε η ανάπτυξη με όλα τα προβλήματα που έρχονται μαζί (την ρύπανση της ατμόσφαιρας) και κάποια στιγμή όταν το πρόβλημα έγινε σοβαρό τα μεγάλα κράτη άρχισαν να το μελετούν, να επενδύουν σε έρευνα και λύσεις και να λαμβάνουν μέτρα. Τα μικρότερα και φτωχότερα ακολούθησαν. Θα κατηγορήσουμε και για αυτό την Ελλάδα.
Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για τον Ελληνικό Παρθενώνα. Με όσους Άγγλους έχω συζητήσει προσωπικά παραδέχονται την κλοπή των μαρμάρων και η γραμμή άμυνας ήταν ότι δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για την παρουσίασή τους. Μετά το κτίσιμο του νέου μουσείου της Ακρόπολης το γύρισαν και αυτοί στην οικονομική ζημιά που θα έπληττε το μουσείο τους αν τα επέστρεφαν. Στο ηθικό πεδίο κανείς ποτέ δεν μου είπε ότι δεν τα δικαιούμαστε ή ότι εμείς δεν είμαστε αρκετά Έλληνες. Που τα βρίσκετε αυτά;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 23 Ιουν 2018, 10:41

Yochanan έγραψε:
22 Ιουν 2018, 23:03
Απο πλευρας βιολογικης καταγωγης ειναι τριβιαλ το θεμα. Οι Ελ στην αρχαιοτητα ηταν δυο τρια εκατομυρια σε εναν παγκοσμιο πληθυσμο που δεν ξεπερνουσε τα 100? 150? Οχι μονο εμεις, αλλά και οι κατωιταλοι, σικελοι, πολλοι νοτιοβαλκανιοι και τουρκοι καθως και πολλοι λεβαντινοι ειμαστε απογονοι ελληνωνε Βασικα μεχρι στο πακισταν συζητανε σε ποιο βαθμο ειναι ο πληθυσμος τους απογονοι ελληνων λογω των εποικων των ελληνοινδικων και ελληνοβακτριανων βασιλειων. Αν το ερώτημα ειναι αν ειμαστε βιολογικά καθαροι - ατοφιοι χωρις προσμιξεις ελ και αυτο εχει απαντηθει τριβιαλι - οχι. Κανεις δεν ειναι ετσι εκτος ισως απο κατι απομονωμενους πληθυσμους του αμαζονιου ξερω 'γω ή της ισλανδιας. Τωρα αν παλι θες να μαθεις και ποσοστο επι τοις εκατο των προσμιξεων ε, αντε και γαμήσου στην τελική.

Βασικά σκεψου το ετσι. Αν εχεις 1 ατομο που αφηνει απογονες πριν 2000 χρονια ειναι περιπου 70 γενιες ητοι 2^70 ατομα. Αυτο δεν παει ακριβως ετσι λογω ενδογαμιας (η αιμομιξια στα επιστημονικα) οποτε φτανουμε στα τωρινα νουμερα. Θελω να πω το θεμα χρονος ειναι σημαντικο. Οσο πιο πισω ειναι ο αρχικος πληθυσμος τοσο πιο βαθυ το βιολογικο ιμπριντ του. Εκτος αν τον γενοκτονησουνε βασικα (ινδιανοι, αβοριγινες κλπ).
Επειδή δεν ξέρω δεν ανακατεύτηκα με το θέμα. Άλλωστε για έναν λαό που ο μισός βρισκόταν στα καράβια και δημιουργούσε αποικίες εδώ κι εκεί και βρισκόταν σε εμπορικές επαφές με τον τότε γνωστό κόσμο η έννοια της βιολογικής καθαρότητας μου φαίνεται κάπως ουτοπική. Θα πήγαινα τώρα ας πούμε στρατιώτης στην Κάτω Ιταλία θα έβρισκα εκεί μια όμορφη γυναίκα και δεν έκανα μαζί της παιδιά; Ποιος θα εμπόδιζε μια τέτοια ανάμειξη πληθυσμών τότε; Βάση ποιας λογικής; Δεν νομίζω ότι οι αρχαίοι είχαν τέτοια κολλήματα. Ας πείτε αυτοί που κατέχετε τα ιστορικά καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 14:10

ST48410 έγραψε:
23 Ιουν 2018, 10:35
Βινόσαυρος έγραψε:

Καταλαβαίνω. Τα επιτεύγματα των ανθρώπων ανά τους αιώνες γίνονται κοινό κτήμα για όλους. Τρεφόμαστε με τροφές που καλλιεργήθηκαν στο άλλο άκρο της γης, ντυνόμαστε με ρούχα που που σχεδίασαν και λάνσαραν σαν μόδα επίσης αλλού, το ίδιο για τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, τα αυτοκίνητα κοκ.
Ωστόσο δες λίγο. Μερικές δεκαετίες πριν η Κίνα για παράδειγμα ήταν σε άθλια κατάσταση, οικονομική, στρατιωτική κλπ σε σύγκριση με το τι είναι σήμερα. Τι θα λέγαμε τότε; Ότι εκείνοι οι Κινέζοι ήταν λιγότερο απόγονοι σε σχέση με τους σημερινούς των αυτοκρατορικών δυναστειών του παρελθόντος; Και αν δεν ήταν εκείνοι ποιος άλλος σε αυτή την γη θα ήταν; Ποιος θα διεκδικούσε με λογικά επιχειρήματα κάτι τέτοιο;
Άλλο παράδειγμα. Οι σημερινοί Κινέζοι. Αν ο Northern Spirit βρίσκεται στην Αγγλία κοντά σε κάποιο πανεπιστήμιο θα έχεις ίσως γνωρίσει κάποιους φοιτητές. Θα δει πόσο έξω από τα ενδιαφέροντά τους είναι πχ ο Βουδισμός και η σχετική φιλοσοφία. Μιλούν και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για εργασία, για σπουδές, για χρήμα. Με την λογική του Northern Spirit αυτοί ας πούμε είναι λιγότερο απόγονοι των αρχαίων Κινέζων. Καταλαβαίνεις το άτοπο;

Ένας λαός στην ιστορία του περνάει περιόδους μεγαλείου και κατάπτωσης. Γιαυτό σου έκανα την αναγωγή στην ατομική κληρονομιά που εκεί είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε βάθος μίας γενιάς.
Βινόσαυρος έγραψε:
Ποιοι είναι οι άξιοι απόγονοι του Περικλή; Η Ελλάδα υπήρξε μάλλον φτωχό και μικρό κράτος μετά τον ΒΠΠ. Θα περίμενες να έχει γίνει εδώ πρωτοποριακή έρευνα για το φωτοχημικό νέφος και να υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης που δεν υπήρχαν σε πολύ πιο εύρωστες, μεγάλες και ανεπτυγμένες χώρες; Ήρθε η ανάπτυξη με όλα τα προβλήματα που έρχονται μαζί (την ρύπανση της ατμόσφαιρας) και κάποια στιγμή όταν το πρόβλημα έγινε σοβαρό τα μεγάλα κράτη άρχισαν να το μελετούν, να επενδύουν σε έρευνα και λύσεις και να λαμβάνουν μέτρα. Τα μικρότερα και φτωχότερα ακολούθησαν. Θα κατηγορήσουμε και για αυτό την Ελλάδα.
Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για τον Ελληνικό Παρθενώνα. Με όσους Άγγλους έχω συζητήσει προσωπικά παραδέχονται την κλοπή των μαρμάρων και η γραμμή άμυνας ήταν ότι δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για την παρουσίασή τους. Μετά το κτίσιμο του νέου μουσείου της Ακρόπολης το γύρισαν και αυτοί στην οικονομική ζημιά που θα έπληττε το μουσείο τους αν τα επέστρεφαν. Στο ηθικό πεδίο κανείς ποτέ δεν μου είπε ότι δεν τα δικαιούμαστε ή ότι εμείς δεν είμαστε αρκετά Έλληνες. Που τα βρίσκετε αυτά;
1. Δεν είναι ο ίδιος λαός. Για ίδιους λαούς μπορούμε να μιλάμε για κλειστές κοινωνίες που δεν έρχονται σε επαφή με άλλες. ΔΙαφωνώντας σε αυτό το ριζικό πως μπορουμε να πάμε παρακάτω στη κουβέντα; Οι έλληνες, οι πέρσες, οι αιγύπτιοι, οι κινέζοι είχαν μεγάλους πολιτισμούς στην αρχαιότητα και στα ματια μου φαντάζουν γελοιότητες να έχουν οι σημερινοι κάτοικοι των ίδιων περιοχών την κληρονομιά των αρχαίων.

2. Οι δυτικοι φιλέλληνες το είπε ο γιόχι σε κάποια τοποθέτηση. Παρόλες τις δικαιολογίες και αιτηολογήσεις οι ίδιοι οι νεοέλληνες κατέστρεφαν τον παρθενώνα και σε αυτούς θα το χρεώσουμε. Κάθε φιλέλληνας όπως είμαστε οι ανθέλληνες δε μπορεί παρα να στεναχωριέτται για αυτην την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι κατακτητές αυτού του τόπου στην παγκόσμια κληρονομιά μας.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 14:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Ιουν 2018, 10:34
Βινόσαυρος έγραψε:

Είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας. Το οτιδήποτε ελληνικό έχει πλέον ελπίδα διάσωσης μόνον εκτός ελληνικών συνόρων.
Όχι να τα ακούνε αυτο'ί που λένε ο παρθενώνας είναι δικος μας και ότι θέλουμε τον κάνουμε.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Ιουν 2018, 14:45

Northern Spirit έγραψε:
23 Ιουν 2018, 04:46
hellegennes έγραψε:
23 Ιουν 2018, 00:16
Northern Spirit έγραψε:
22 Ιουν 2018, 23:55
1. Μου λες οτι εχω στρεβλη αποψη αλλα δεν μου φερνεις στοιχεια να αποδεξεις αυτο που λες...Τα μονα αρχιτεκτονικα μνημειο που υπηρξανε ητανε η Αγια Σοφια και μερικες ακομη εκκλησιες και ας πουμε και το Αγιο Ορος με την πολιτιστικη του κληρονομια...Αλλα ολα εχουνε ενα κοινο: σχετιζονται με την θρησκεια..
Surprise! Σχεδόν το σύνολο των αρχιτεκτονικών μνημείων παγκοσμίως σχετίζονται με την θρησκεία.

Όσο για το ιστορικό ζήτημα, δεν τίθεται θέμα. Δεν υπάρχει επιστημονική σχολή που να μην συμφωνεί με την δική μας εκδοχή σχετικά με την Μακεδονία.
Oχι ολα..Τα Μινωικα και τα Μυκηναικα παλατια δεν ειχανε θρησκευτικο χαρακτηρα..

Οσο για το τελευταιο εφοσον ολοι συμφωνουνε και δεν αμφιβαλλω επ' αυτου για ποιο λογο ολοι αυτη η υστερια για το Μακεδονικο;
1. Ποιος σου είπε ότι δεν σχετίζονται και με την θρησκεία;
Στους Μινωίτες η κυρίαρχη άποψη λέει ότι ο Μίνωας ήταν και θρησκευτικός αρχηγός, πιθανόν το ίδιο και οι Μυκηναίοι βασιλείς.

2. Γιατί συμβαίνει το παράδοξο ενώ όλη η σοβαρή επιστημονική κοινότητα λέει ότι δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες αυτοί να επιμένουν ότι είναι Μακεδόνες. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Ιουν 2018, 14:56

Βινόσαυρος έγραψε:
ST48410 έγραψε:
22 Ιουν 2018, 21:52
Βινόσαυρος έγραψε:
22 Ιουν 2018, 03:49

μα οι συγχρονοι μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους, το ίδιο και οι έλληνες αντίστοιχα.
Αγαπητέ αν είναι να κάθομαι μέσα στη νύχτα να γράφω κατεβατά με επιχειρηματολογία και αριθμημένη μάλιστα για να μπορεί να γίνει διάλογος βήμα βήμα και δεν ρίχνεις μια ματιά τι αξία έχει;

1. Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός πρέπει να αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά αλλά το όνομα Μακεδονία να ανήκει σε κάποιους που δεν είχαν ούτε έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.
Ρε ουστ, καλά σε λέει ο Νάνδρος πρακτοράκο.

2. Στην καραμέλα περί φθοράς λόγω των καυσαερίων σου είχα απαντήσει και στο αείμνηστο.
Έπρεπε να έχουμε κρατήσει στην Αθήνα άμαξες με άλογα για να μην μαζέψουν τα μάρμαρα ρύπους από τα καυσαέρια.
Το ίδιο έπρεπε να έχει κάνει και το Λονδίνο γιατί εκεί η ρύπανση μέχρι την Δεκαετία του 80 είχε κτυπήσει κόκκινο και βεβαίως και το Παρίσι κι ένα σωρό μεγαλουπόλεις με ιστορικά μνημεία.
Αλλά όχι, οι άλλοι τα έκαναν όλα καλά, μόνο στην Ελλάδα αδιαφορήσαμε και βάλαμε αυτοκίνητα μέσα στην Αθήνα.
Ρε ουστ ξανά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 23 Ιουν 2018, 14:56

Βινόσαυρος έγραψε:
23 Ιουν 2018, 14:10
1. Δεν είναι ο ίδιος λαός. Για ίδιους λαούς μπορούμε να μιλάμε για κλειστές κοινωνίες που δεν έρχονται σε επαφή με άλλες. ΔΙαφωνώντας σε αυτό το ριζικό πως μπορουμε να πάμε παρακάτω στη κουβέντα; Οι έλληνες, οι πέρσες, οι αιγύπτιοι, οι κινέζοι είχαν μεγάλους πολιτισμούς στην αρχαιότητα και στα ματια μου φαντάζουν γελοιότητες να έχουν οι σημερινοι κάτοικοι των ίδιων περιοχών την κληρονομιά των αρχαίων.
Σημασία δεν έχει να συμφωνήσουμε ή να δώσουμε έναν ορισμό εγώ και εσύ. Σημασία έχει να φτάσουμε σε συμπεράσματα λαμβάνοντας υπόψη πως χρησιμοποιούνται οι ορισμοί στον πραγματικό κόσμο. Μπορεί ας πούμε εγώ να θεωρώ ότι η τάδε χώρα (βάλε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) βρίσκεται σε ηθική κατάπτωση και δεν αξίζει το ένδοξο παρελθόν της. Και λοιπόν; Λες να δεχθούν την άποψή μου οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και μου πουν ότι δεν είναι απόγονοι εκείνων τους οποίους θεωρούν σπουδαίους;
Όσο ο Γερμανός θεωρεί τον Μπαχ και τον Γκαίτε πρόγονό του με ότι συνεπάγεται αυτό, εμείς θα θεωρούμαι τον Πλάτωνα και τον Φειδία και θα ζητάμε να ισχύουν τα ανάλογα. Όταν επικρατήσουν οι απόψεις σου και όλοι ανήκουν γενικά στην ανθρωπότητα το ξανασυζητάμε.
Βινόσαυρος έγραψε:
23 Ιουν 2018, 14:10
2. Οι δυτικοι φιλέλληνες το είπε ο γιόχι σε κάποια τοποθέτηση. Παρόλες τις δικαιολογίες και αιτηολογήσεις οι ίδιοι οι νεοέλληνες κατέστρεφαν τον παρθενώνα και σε αυτούς θα το χρεώσουμε. Κάθε φιλέλληνας όπως είμαστε οι ανθέλληνες δε μπορεί παρα να στεναχωριέτται για αυτην την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι κατακτητές αυτού του τόπου στην παγκόσμια κληρονομιά μας.
Μονομερής και προκατειλημμένη άποψη στα όρια του τρολαρίσματος αλλά ας τσιμπήσω.
Και ο Έλγιν ας πούμε δεν προξένησε ζημιές; Στην Γερμανία επί ΒΠΠ οι βομβαρδισμοί; Δεν καταστράφηκαν μνημεία; Οι σταυροφόροι στην Κωνσταντινούπολη δεν λεηλάτησαν; Ας έρθουν λοιπόν οι αναμάρτητοι να ζητήσουν τον λόγο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 23 Ιουν 2018, 14:58

Βινόσαυρος έγραψε:
23 Ιουν 2018, 14:12
Όχι να τα ακούνε αυτο'ί που λένε ο παρθενώνας είναι δικος μας και ότι θέλουμε τον κάνουμε.
Αυτό πιστεύω δεν αναφέρεται σε μένα. Οφείλεις να διευκρινίσεις. Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 15:09

Πραγματικά κάνετε σα παιδάκια του δημοτικού. Σας επιπλήττει η δασκάλα που κάνετε φασαρία και αντί να συνεσταλθείτε λίγο βγάζετε και γλώσσα «κυρία δε μιλούσα μόνο εγώ, και η πετρούλα μιλούσε». Ή σας σταματάει ο τροχονόμος για παράβαση και λέτε «και ο μπροστά έτρεχε».

Νιώστε λίγο βρε άνθρωποι, αν θέλετε την κληρονομιά θα πρέπει να αποδεχθείτε και την ευθύνη ότι την καταστρέψατε αντί να ψάχνετε αλλου να το φορτώσετε.

Κάτι άλλο συντροφε στου 48410 ο συγχωρεμένος ο φιλιππος φαλμεραγιερ απέδειξε σε όλον τον κόσμο την σχέση των ρωμιών τότε με του αρχαίους έλληνες. Λέει ο Ομπάμα, αυτό σαν ένα δείγμα τι γνώμη έχει ο κόσμος, όταν έρχεται προ 2ετίας νομίζω στην ελλάδα «εδώ είναι ο τόπος που γεννήθηκε η δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος». Προσοχή ο τόπος. Δεν είπε τίποτα για προγόνους και έλληνες. Είναι ιστορική σύμπτωση λοιπόν για τον υπολοιπο κόσμο.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 23 Ιουν 2018, 15:10

ST48410 έγραψε:
23 Ιουν 2018, 14:58
Βινόσαυρος έγραψε:
Όχι, δεν ξέρω ακόμα πλήρως τις θέσεις σου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2018, 15:13

Βινόσαυρος έγραψε:
23 Ιουν 2018, 15:10
ST48410 έγραψε:
23 Ιουν 2018, 14:58
Βινόσαυρος έγραψε:
Όχι, δεν ξέρω ακόμα πλήρως τις θέσεις σου.
Πάλι καλά. Όταν νομίζεις ότι κατανόησες μια θέση, είναι χειρότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών