Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35213
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 24 Μάιος 2020, 17:14

Antigeist έγραψε:
24 Μάιος 2020, 16:17
Πίστεψε με οι Φράγκοι και αλλοι γερμανικοί λαοί πρόσφεραν στο ρωμαϊκό κράτος πολύ πιο σημαντικές υπηρεσίες από οποιουδήποτε γρέκουλο μέχρι τότε. Δεν θα είχαν εξαφανιστεί οι Ούννοι από την Ευρώπη χωρίς την αρωγή τους. Δεν θα είχε επιβιώσει η Κωνσταντινούπολη χωρίς τις υπηρεσίες γερμανικών λαών. Επιπλέον οι Φράγκοι και οι Λομβαρδοι και αλλοι Γερμανοί νυμφεύτηκαν γυναίκες από την ρωμανική αριστοκρατία και εγκατέλειψαν τις γλώσσες τους για την ρωμανική. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί δεν διαθέτουν ρωμαϊκή κληρονομιά των οποίων οι απόγονοι μέχρι πριν λίγους αιώνες ακόμα γράφανε λατινικά και διαθέτεις εσύ ρε καημένε που θεωρείς το ρωμαϊκό όνομα κατώτερο από αυτό του γραικού;
Κατ αρχήν εγώ δεν θεωρώ κατώτερα ή ανώτερα ονόματα.Ούτε εγώ τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζομαι ως Ρωμιός αλλά ως Έλληνας.Αυτό είναι άλλο θέμα,όμως μιλάμε τώρα για τους Βυζαντινούς.
Οι Φράγκοι όσες υπηρεσίες και να πρόσφεραν ήλθαν ΜΕΤΑ.Κανείς αυτοκράτωρ Ρώμης δεν τους έχρισε Ρωμαίους,αυτοχρίσθηκαν δια της καταλήψεως όπως και οι Τούρκοι άλλωστε χίλια χρόνια αργότερα.
Δεν πρόκειται περί της Κωνσταντινουπόλεως μόνον.Οι κάτοικοι της ανατολικής περιοχής του ορίτζιναλ και αρχικού ρωμαικού κράτους ήσαν Ρωμαίοι πολίτες ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ.
Το 212 μ.Χ. δηλαδή 120 χρόνια ΠΡΙΝ την μεταφορά της πρωτευούσης από τον Κωνσταντίνο ο Καρακάλλας απένειμε την ιδιότητα του Ρωμαίου πολιτη σε όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας.Σήμερα μιλάμε για το αν είναι Ελληνας ο Αντετονκούμπο που γεννήθηκε εδώ και συζητάμε για ανθρώπους που ήσαν οι πρόγονοί τους Ρωμαίοι δια νόμου αιώνες πριν.
Αφήνω το γεγονός ότι θα πρέπει να έγιναν απίστευτες επιμειξίες πληθυσμών και πριν αφού η ρωμαική ειρήνη κράτησε αιώνες.Από το 212 και μετά δεν μπορούσε κάν ένας Ιταλός να πει σε έναν άλλον εγώ είμαι Ρωμαίος και εσύ δεν είσαι.Δια νόμου ήσαν όλοι.Απλώς στο ανατολικό κομμάτι ήταν πιο διαδεδομένη η ελληνική γλώσσα εκ παραδόσεως.

Άβαταρ μέλους
Pertinax
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 23:29

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pertinax » 24 Μάιος 2020, 18:17

Chronicle έγραψε:
24 Μάιος 2020, 15:17
Άλλη μια προσθήκη, καθώς βλέπω διάλογο αμπελοφιλοσοφίας περί Μικρασιατών!

Οι ρωμαιοβαρεμένοι, αγαπούν τις παραχαράξεις των πηγών. Μία από τις μεθόδους για να το επιτύχουν είναι να εισάγουν -λες και τους ρώτησε κανένας- τις προσωπικές τους απόψεις για την "ποιότητα" διαφόρων λαών, κάτι που βλέπουμε κατά κόρον στο blog του "φλωρινιώτη" όπου το μπλα-μπλα πάει σύννεφο και αυτό ακριβώς μας έφαγε πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρούμε τα σημεία όπου ο καθένας τους διαπράττει την απάτη.

Δεν υπάρχει συζήτηση για την... ποιότητα της ελληνικότητας των Μικρασιατών, ούτε είναι δυνατόν να ακούμε αμπελοφιλοσοφίες και άχρηστες συζητήσεις με ανύπαρκτο αντικείμενο!

Όπως έχουμε χιλιοπεί, η ελληνικότητα καταγράφεται στις πηγές για όλη τη βυζαντινή επικράτεια και εξίσου για την Μικρασία: φυλή και γένος ανέκαθεν ελληνικό, ευγενές και αδούλωτο:
'Έλα ρε Χρον και σε ψάχναμε! Ακόμα να απαντήσεις γιατί δεν ταυτίζεις εθνοτικά τους Βυζαντινούς του κέντρου με τους Βυζαντινούς της περιφέρειας :D

Τώρα που συνήλθες και κάνεις μία ακόμα απέλπιδα αντεπίθεση, για λύσε μας την απορία.

Άβαταρ μέλους
Pertinax
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 23:29

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pertinax » 24 Μάιος 2020, 18:22

Chronicle έγραψε:
24 Μάιος 2020, 12:22
Στην ουσία το ίδιο έλεγε και ο Καταρτζής, απλώς βρισκόταν σε αδιέξοδο για να αντιμετωπίσει τους αρχαιοβαρεμένους της εποχής του και γι' αυτό καταγράφει τόσες αντιφάσεις στο έργο του

Γι' αυτό άλλωστε γελάμε με τους ρωμαϊστές, διότι ξέρουν καλά ότι οι σημερινοί Έλληνες συμφωνούν ΚΑΙ με τον Καταρτζή!

Διότι, κανείς μας δεν λέει σήμερα, "ΕΜΕΙΣ οι αρχαίοι Έλληνες", αλλά λέμε, "εμείς οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων", κάτι που πίστευε φυσικά και ο Καταρτζής. Όλοι ξέρουμε ότι αν κάποιος πει "είμαι αρχαίος Έλληνας", η θέση του είναι στο τρελοκομείο. Κατά συνέπεια, όχι μόνο στήριγμα δεν τους προσφέρει ο Καταρτζής, αλλά αντιθέτως, αποτελεί κινούμενη άμμο που τους έχει ήδη καταπιεί.

Ο Καταρτζής απλώς αγωνιούσε να βρει επιχειρήματα για να διατηρήσει τον ελληνισμό ως ρωμιοσύνη σε αντίθεση με τους αρχαιόπληκτους που ζούσαν στην ουτοπία της απευθείας γέφυρας μεταξύ αρχαίας Ελλάδας και σήμερα.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι απευθυνόταν στο τότε. Εμείς σήμερα όμως εύκολα βλέπουμε ότι ο Καταρτζής ήταν απλώς οπαδός του ομαλά εξελισσόμενου ελληνισμού που πλέον βιωνόταν ως ρωμιοσύνη. Γι' αυτό αποδεχόταν τον προγονικό ελληνισμό και ως προς το γένος και ως προς τη γλώσσα.

Τις "εθνικιστικές" ατάκες του Καταρτζή τις έχουμε αναφέρει πάλι, για να καταλάβουμε πόσο απλή είναι η ερμηνεία περί "δύο λαών και εθνών", όταν το λέει ο ίδιος που ομολογεί ότι "κατάγεται άπό τόν Περικλέα" και τον "Θεμιστοκλέα"!. Η ομολογία είναι τρομακτική για τους ρωμαϊστές, που αν θυμηθεί κάποιος, αγωνιούν να βασιστούν σε δύο συγκρουόμενες θεωρίες:

1) Θέλουν οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ Βυζαντινοί να βλέπουν προγόνους τους λατινορωμαίους!
2) Θέλουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, οι αυθεντικοί Ρωμιοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ αδιάσπαστη "εθνοτική ταυτότητα των Βυζαντινών", να βλέπουν προγόνους μαζί και τους... Αρχαίους Έλληνες!


Όποιος κατανοήσει σε τι πρωτοφανή μονοπάτια αντίφασης τους έχουμε οδηγήσει, τελικά θα νιώσει οίκτο για τους ρωμαϊστές. Πρεσβεύουν "αδιάσπαστη συνέχεια εθνοτικής ταυτότητας βυζαντινών και ρωμιών", και κατόπιν την διασπούν μόνοι τους επικαλούμενοι τον... Καταρτζή!

Διότι για τον καταρτζή, ένα και μοναδικό ιστορικό υποκείμενο είναι οι Έλληνες και οι Ρωμιοί μέσα στην ιστορική τους εξέλιξη διότι δεν υπάρχουν τρύπες στην ιστορία και ο ελληνισμός, κατακτώντας παρά τη θέληψη του το αυθεντικά ρωμαϊκό στοιχείο που ήταν το λατινικό, προχώρησε στο επόμενο βήμα της ιστορίας του ως ρωμιοσύνη.

Αυτά λέει ο "εθνικιστής" Καταρτζής:

Εικόνα

Οι "Ρωμαίοι" του Καταρτζή ξεκινούν από τους... Έλληνες/Γραικούς και όχι από τους Φαβίους!

Και τόσο για λύπηση οι ρωμαϊστές, όταν βλέπουμε την εθνικιστική ουσία του Καταρτζή να κατανοεί μέχρι και ο... Κιτρομηλίδης διότι από τις αντιφάσεις του Καταρτζή μπορεί να μπερδευτεί μόνο όποιος το... επιθυμεί! Οι αρχαίοι Έλληνες από τους νεοέλληνες ασφαλώς και διακρίνονται, ασφαλώς και ξεχωρίζουν και γι΄αυτό όπως είπαμε ακόμα και ο πιο εθνικιστής Έλληνας δεν λέει ποτέ την έκφραση, "εμείς οι αρχαίοι Έλληνες":

Εικόνα

:)
Δεν σου φτάνουν όλα όσα έχεις υποστεί εδώ μέσα, τώρα θες και να ρεφάρεις το κάζο που έπαθες με τον Καταρτζή, τον πιο Ρωμιό από τους Ρωμιούς :D

- Το να λες ότι η ρωμιοσύνη ήταν ομαλά εξελισσόμενος ελληνισμός είναι ουσιοκρατία. Το λες αυτό ως Νεοέλληνας που ξέρει ότι η ρωμιοσύνη μετεξελίχθηκε, με τη σειρά της, σε Νέο Ελληνισμό (η νεοελληνική ιδεολογία είναι το πέταμα του ρωμαϊκού φερετζέ και η επιστροφή στην πάτρια ταυτότητα του Έλληνα). Έλα όμως που όταν ο Καταρτζής μιλούσε για Ρωμιοσύνη, εννοούσε το έθνος της Ρωμιοσύνης και όχι το Νέο Ελληνισμό.

- Οι Νεοέλληνες δεν συμφωνούν με τον Καταρτζή. Λένε "είμαστε Νεοέλληνες που καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες". Δεν λένε "είμαστε Ρωμιοί που καταγόμαστε από τους Έλληνες", όπως έλεγε ο Καταρτζής.

- Ο Καταρτζής ακολουθούσε τη ρωμαίικο ιστορικό σχήμα του Ακροπολίτη (Έλληνες -> Βυζαντινοί Ρωμαίοι), όχι το ιστορικό σχήμα άλλων Βυζαντινών Ρωμαίων (αρχαίοι Έλληνες + αρχαίοι Ρωμαίοι -> Βυζαντινοί Ρωμαίοι). Είναι αστείο να ισχυρίζεσαι ότι δεν πίστευε σε μια διακριτή βυζαντινή εθνοτική ταυτότητα, επειδή απέρριπτε ως προγόνους τους λατινορωμαίους.

- Είναι ακόμα μεγαλύτερο αστείο να επικαλείσαι καθηγητές, όπως ο Κιτρομηλίδης, που εξηγούν απλοϊκά τα πράγματα (μπορώ να σου παραθέσω και τον Δημαρά που θεωρούσε τον Καταρτζή Νεοέλληνα :lol: ), γιατί έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την ιδιαιτερότητα της ρωμαίικης ταυτότητας.

- Βλέπω ότι ανακάλυψες και τον Αθανάσιο Κομνηνό Υψηλάντη, ο οποίος 9 στις 10 μιλάει για Ρωμιούς και 1 στις 10 για Έλληνες. Και ενώ το ζήτημα είναι αν είχε ρωμαίικη ή νεοελληνική συνείδηση, εσύ, σαν αυτιστικός που είσαι, προσπαθείς να μου την πεις δείχνοντας ότι... δεν είχε λατινορωμαϊκή...

- Όσο για το πόσο πιο Ρωμιός ήταν ο Καταρτζής ή ο Κομνηνός Υψηλάντης ή ο Δαπόντες από τον Αθανάσιο τον Πάριο, φαίνεται από τη συχνότητα του εν λόγω εθνωνυμίου στα γραπτά τους. Το γεγονός ότι αυτή την - κατ' εσέ - μικρή λεπτομέρεια (την κατ΄εμέ μεγάλη), κάποιοι ομοϊδεάτες σου προσπαθούν να τη μειώσουν και να τη διαστρεβλώσουν λέει πάρα πολλά. Π.χ. η Ελένη Αγγελομάτη-Τσουγκαράκη που φιλοδοξεί να γράψει και ολόκληρη μελέτη για τα εθνωνύμια επί τουρκοκρατίας, διαστρεβλώνει βάναυσα τη συχνότητα του όρου Ρωμαίοι στο έργο του Κομνηνού Υψηλάντη. Συγκεκριμένα μας λέει (στο άρθρο της στον τόμο "Έλλην, Ρωμηός, Γραικός", σ. 258) ότι ο Υψηλάντης χρησιμοποιεί τον όρο συνολικά 26 φορές, ενώ εγώ, μόνο στις σημειώσεις που έχω κρατήσει, βλέπω πάνω από 70 αναφορές (και αντίστοιχα 5 αναφορές σε Έλληνες και 4 σε Γραικούς).

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 18:37

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:22
Σοβαρη προσωπικοτις ο Κητρομιλιδης που μας τον παρουσιαζεις λες και ειναι κανενας βαθυστοχατος αναλυτης :smt005::smt005:

Antigeist

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 24 Μάιος 2020, 18:40

πατησιωτης έγραψε:
24 Μάιος 2020, 17:14
Antigeist έγραψε:
24 Μάιος 2020, 16:17
Πίστεψε με οι Φράγκοι και αλλοι γερμανικοί λαοί πρόσφεραν στο ρωμαϊκό κράτος πολύ πιο σημαντικές υπηρεσίες από οποιουδήποτε γρέκουλο μέχρι τότε. Δεν θα είχαν εξαφανιστεί οι Ούννοι από την Ευρώπη χωρίς την αρωγή τους. Δεν θα είχε επιβιώσει η Κωνσταντινούπολη χωρίς τις υπηρεσίες γερμανικών λαών. Επιπλέον οι Φράγκοι και οι Λομβαρδοι και αλλοι Γερμανοί νυμφεύτηκαν γυναίκες από την ρωμανική αριστοκρατία και εγκατέλειψαν τις γλώσσες τους για την ρωμανική. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί δεν διαθέτουν ρωμαϊκή κληρονομιά των οποίων οι απόγονοι μέχρι πριν λίγους αιώνες ακόμα γράφανε λατινικά και διαθέτεις εσύ ρε καημένε που θεωρείς το ρωμαϊκό όνομα κατώτερο από αυτό του γραικού;
Κατ αρχήν εγώ δεν θεωρώ κατώτερα ή ανώτερα ονόματα.Ούτε εγώ τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζομαι ως Ρωμιός αλλά ως Έλληνας.Αυτό είναι άλλο θέμα,όμως μιλάμε τώρα για τους Βυζαντινούς.
Οι Φράγκοι όσες υπηρεσίες και να πρόσφεραν ήλθαν ΜΕΤΑ.Κανείς αυτοκράτωρ Ρώμης δεν τους έχρισε Ρωμαίους,αυτοχρίσθηκαν δια της καταλήψεως όπως και οι Τούρκοι άλλωστε χίλια χρόνια αργότερα.
Δεν πρόκειται περί της Κωνσταντινουπόλεως μόνον.Οι κάτοικοι της ανατολικής περιοχής του ορίτζιναλ και αρχικού ρωμαικού κράτους ήσαν Ρωμαίοι πολίτες ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ.
Το 212 μ.Χ. δηλαδή 120 χρόνια ΠΡΙΝ την μεταφορά της πρωτευούσης από τον Κωνσταντίνο ο Καρακάλλας απένειμε την ιδιότητα του Ρωμαίου πολιτη σε όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας.Σήμερα μιλάμε για το αν είναι Ελληνας ο Αντετονκούμπο που γεννήθηκε εδώ και συζητάμε για ανθρώπους που ήσαν οι πρόγονοί τους Ρωμαίοι δια νόμου αιώνες πριν.
Αφήνω το γεγονός ότι θα πρέπει να έγιναν απίστευτες επιμειξίες πληθυσμών και πριν αφού η ρωμαική ειρήνη κράτησε αιώνες.Από το 212 και μετά δεν μπορούσε κάν ένας Ιταλός να πει σε έναν άλλον εγώ είμαι Ρωμαίος και εσύ δεν είσαι.Δια νόμου ήσαν όλοι.Απλώς στο ανατολικό κομμάτι ήταν πιο διαδεδομένη η ελληνική γλώσσα εκ παραδόσεως.
Πολύ μ' αρέσει αυτή η λογική. Έλληνες μετά το τέλος κάθε ελληνικού κράτους όταν τα έλιωσε η Ρώμη υπάρχουν. Όμως λατινόφωνοι Ρωμαίοι μετά το τέλος της δυτικής Ρώμης όταν την πήραν (εκ των έσω ουσιαστικά και μετά από μακρά υπηρεσία) τα βελανίδια ξαφνικά δεν υπάρχουν γιατί δεν μας συμφέρει.

Αν, λέμε αν, σου λέει κάτι, δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται Ρωμαίοι στις πηγές πριν τον 6ο αιώνα το νωρίτερο. Ρωμαίοι "πολίτες" (δηλαδή ουσιαστικά κρέας της φοροεισπρακτικής μηχανής μην φανταστείς τίποτα καθεστώς ισονομίας, διακαιώματα και τέτοια φαιδρά) υπήρχαν και στο σημερινό Ιράκ και στο Μαρόκο, δεν ήταν προνόμιο των γραίκουλων.

Αυτό που έγινε ήταν ότι όταν την εξουσία έλαβαν ντόπιοι μικρασιάτες που δεν είχαν καμία σχέση με την παραδοσιακή ρωμαϊκή λατινικότητα απλώς βάφτισαν τους υπηκόους τους Ρωμαίους (δεν μπορούσαν να κάνουν καριέρα με το πολιτικά άχρηστο τότε όνομα Έλληνας) όπως ακριβώς βάφτιζε ανέκαθεν και ο πάπας τους υπηκόους του (χωρίς ωστόσο να καινοτομεί). Για να στο πω αλλιώς ενώ ο πάπας και ο Κάρολος διοικούσαν πραγματικούς Ρωμαίους με την αυθεντική λατινική γλωσσική και φυλετική έννοια ο πολίτης αυτοκράτορας διοικούσε ένα κράτος Ελλήνων και Αρμενίων με ρωμαϊκή μόνο την ιστορική καταγωγή του κράτους. Ωστόσο ρωμαϊκότατη καταγωγή είχαν και ένα σωρό πόλεις που αναγνώριζαν τον Κάρολο ως βασιλιά τους. Θυμίζω εδώ ότι η translatio imperii είναι μύθος όπως σου λέει και κάθε ιστορικός. Πότε δεν "μετέφερε" ο Κωνσταντίνος την εξουσία.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ο στρατός του δυτικού ρωμαϊκού κράτους όσο ζούσε αντλούσε του στρατιώτες του από τα ανατολικά της Γαλατίας από Ρωμανόφωνους και μη με γερμανικότατη καταγωγή. Είχαν δηλαδή εκτεθεί στην ρωμαϊκή ταυτότητα πολύ πιο νωρίς από τους Έλληνες. Μην ξεχνάς ότι οι Φράγκοι εκχριστιανίστηκαν πριν και όχι μετά την πτώση της Δύσης και όχι μόνο αυτό αλλά ποτέ τους δεν αγκάλιασαν αιρέσεις. Πολύ πιο ορθόδοξοι Χριστιανοί από τα γραικά ήταν.

Η δε αυτοκρατορία της ανατολής επιβίωσε το ντου από παντού του 3ου αιώνα χάρη στους εκλατινισμένους ή μη κατοίκους των βαλκανικών επαρχιών. Αυτοί, που από κει και πέρα γίνονται ηγέτες του κράτους δεν θεωρούσαν καθόλου εθνοτικά Ρωμαίους τους Έλληνες όπως βλέπεις και στο έργο του Μαρκελλίνου Κόμη ή του Ιουστινιανού.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι και οι Βυζαντινοί και οι δυτικοί είχαν ρωμαϊκή κληρονομιά αλλά περισσότερο "Ρωμαίος" από τον άλλον δεν ήταν κανείς μετά τον Ιουστινιανό. Ο ένας είχε την σημαντική κληρονομιά του καισαρικού θεσμού και ο άλλος είχε την επίσης σημαντική κληρονομιά φυλής+λατινοσύνης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 24 Μάιος 2020, 18:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Pertinax
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 23:29

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pertinax » 24 Μάιος 2020, 18:41

Ρουμ έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:37
Σοβαρη προσωπικοτις ο Κητρομιλιδης που μας τον παρουσιαζεις λες και ειναι κανενας βαθυστοχατος αναλυτης :smt005::smt005:
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Ο Χρον τον επικαλείται για να μας δείξει ότι ο Καταρτζής ήταν ομοϊδεάτης του Παπαρηγόπουλου :lol:

Imperium
Δημοσιεύσεις: 3479
Εγγραφή: 23 Απρ 2020, 12:47

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 24 Μάιος 2020, 18:45

Μαλακία νήμα είναι βασικά, δεν βγάζει νόημα. Τι το "Ελληνικό" είχε μείνει όρθιο από 200 χρόνια πριν τον Κωνσταντίνο μέχρι 200 χρόνια μετά και βάλε, για να πούμε οτι αυτή η περίοδος της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ήταν "Ελληνική"; Για κλάματα ο ισχυρισμος. Οι Στασιαστές του Νίκα ποιάν ακριβώς "Ελληνική" σκοτούρα είχαν;

Αν όμως τεθεί το ερώτημα "Ηταν το Βυζαντιο Ελληνιστικό", δλδ βασικά Ανατολίτικο, ΟΚ, μέσα, συζητιέται, και μάλλον η απάντηση είναι ναι.

Τά άλλα περί "Εληνικού" είναι άντε να μην πώ...
Ποτέ μην εμπιστεύεσαι επιστήμονα που φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο.

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 18:58

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:41
Ρουμ έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:37
Σοβαρη προσωπικοτις ο Κητρομιλιδης που μας τον παρουσιαζεις λες και ειναι κανενας βαθυστοχατος αναλυτης :smt005::smt005:
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Ο Χρον τον επικαλείται για να μας δείξει ότι ο Καταρτζής ήταν ομοϊδεάτης του Παπαρηγόπουλου :lol:
Μην μιλατε εσεις για μπερδεμενα μπουτια,εκτιθεσται
Κητρομηλιδηδες ,Ευθυμιου ,Βερεμηδες κλπ ημιμαθεις ειναι οι πηγες σας :smt005::smt005::smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 24 Μάιος 2020, 19:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 18:58

Imperium έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:45
Μαλακία νήμα είναι βασικά, δεν βγάζει νόημα.
Οταν σας πανε εμπλοκη το νημα ειναι ...''''μαλακια''' :smt005::smt005::smt005:

Αιντεεεεεεεεεε :c020::c020::c020:

Πολυ θα θελατε καποιος να το διεγραφε.
Θα ανακουφιζοσασταν

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 19:02

Imperium έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:45
Μαλακία νήμα είναι βασικά, δεν βγάζει νόημα. Τι το "Ελληνικό" είχε μείνει όρθιο από 200 χρόνια πριν τον Κωνσταντίνο μέχρι 200 χρόνια μετά και βάλε, για να πούμε οτι αυτή η περίοδος της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ήταν "Ελληνική"; Για κλάματα ο ισχυρισμος. Οι Στασιαστές του Νίκα ποιάν ακριβώς "Ελληνική" σκοτούρα είχαν;

Αν όμως τεθεί το ερώτημα "Ηταν το Βυζαντιο Ελληνιστικό", δλδ βασικά Ανατολίτικο, ΟΚ, μέσα, συζητιέται, και μάλλον η απάντηση είναι ναι.

Τά άλλα περί "Εληνικού" είναι άντε να μην πώ...
Ο Ιουλιανος ελεγε προς τους κατοικους της Ανατολιτικης Αντιοχειας οτι '''εισθαι Ελληνες στο γενος σε αντιθεση με εμενα που ειμαι Ελληνας στο τροπο ζωης'''

Μαντεψε ποιοι ειναι οι μετεπειτα Ρωμιοι :c020::c020::c020:

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 19:11

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:41
Ρουμ έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:37
Σοβαρη προσωπικοτις ο Κητρομιλιδης που μας τον παρουσιαζεις λες και ειναι κανενας βαθυστοχατος αναλυτης :smt005::smt005:
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Ο Χρον τον επικαλείται για να μας δείξει ότι ο Καταρτζής ήταν ομοϊδεάτης του Παπαρηγόπουλου :lol:
Μην θυμηθω τους μυθους για την ''''Ελλενισσα που κουβαλαγε τεραστια λιθαρια ''
που ηταν τελικα οι ιδιοι μυθοι με την Καπαδοκισσα που κι αυτη κουβαλαγε τεραστια λιθαρια
και ανεβασεις παλι πυρετο :003::003::003:
[ οχι μονο εσυ αλλα και ο Εσπρεσσο ο Αρισ Βιλλα ο Γκιοργκο ο Διομεδες και οι λοιποι μεταμφιεσμενοι :c020: ]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 24 Μάιος 2020, 19:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 19:15

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 18:41
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.
Ξερεις ποσες πηγες μιλανε για την ''''τρισχιλιετη συνεχεια του Παπαρηγοπουλου'''' ,πριν απο τον Παπαρηγοπουλο ;;;
Ψαξε βρες η πες στον Χρον να σου πει που θα τις βρεις και θα δεις οτι η αλαζονεια θα αρχισει να φευγει σιγα σιγα

Άβαταρ μέλους
Pertinax
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 23:29

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pertinax » 24 Μάιος 2020, 19:25

Ρουμ έγραψε:
24 Μάιος 2020, 19:11
Μην θυμηθω τους μυθους για την ''''Ελλενισσα που κουβαλαγε τεραστια λιθαρια ''
που ηταν τελικα οι ιδιοι μυθοι με την Καπαδοκισσα που κι αυτη κουβαλαγε τεραστια λιθαρια
και ανεβασεις παλι πυρετο :003::003::003:
Φρίκαρες λίγο έτσι;

Τελικά η Ελλένισα ήταν Καπαδόκισσα; Θεωρούσαν τους βυζαντινούς Καππαδόκες "Έλλενους";
Ξερεις ποσες πηγες μιλανε για την ''''τρισχιλιετη συνεχεια του Παπαρηγοπουλου'''' ,πριν απο τον Παπαρηγοπουλο ;;;
Ψαξε βρες η πες στον Χρον να σου πει που θα τις βρεις και θα δεις οτι η αλαζονεια θα αρχισει να φευγει σιγα σιγα
Οι περισσότερες που έχουν βρει (από Ακροπολίτη μέχρι Δαπόντε) είναι στο ίδιο ρωμαίικο μοτίβο του Καταρτζή. Έλληνες που έγιναν Ρωμαίοι.

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 19:27

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 19:25


Τελικά η Ελλένισα ήταν Καπαδόκισσα; Θεωρούσαν τους βυζαντινούς Καππαδόκες "Έλλενους";

Παλι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις εεεε; :g030:
Τι να κανετε κι εσεις , οτι μπορει κανει ο καθε ενας :lol:

Ρουμ
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: 27 Σεπ 2019, 12:36
Phorum.gr user: Πιτερ

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 24 Μάιος 2020, 19:36

Pertinax έγραψε:
24 Μάιος 2020, 19:25

Τελικά η Ελλένισα ήταν Καπαδόκισσα; Θεωρούσαν τους βυζαντινούς Καππαδόκες "Έλλενους";
Οχι , απλα τοσο η Ελλινισσα οσο και οι Καπαδοκισσα
αναφερονταν στους προγονους των σημερινων κατοικων
με τους οποιους οι τωρινοι κατοικοι συγκρινονταν και βγαινανε χαμενοι αφου πλεον δεν μπορουσαν να σηκωσουν τα τεραστια αυτα λιθαρια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 24 Μάιος 2020, 19:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών