Ερπετά

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Ιουν 2020, 19:32

12/06/2020
Οι κροκόδειλοι πιθανώς κάποτε περπατούσαν στα δύο πόδια.
Πατημασιές 115 εκατ. ετών αλλάζουν την εικόνα που υπάρχει για το παρελθόν τους.


Εικόνα

Στα δύο πόδια τους όπως οι δεινόσαυροι και όχι στα τέσσερα, πιθανώς περπατούσαν κάποτε οι κροκόδειλοι, σύμφωνα με επιστήμονες που ανακάλυψαν στη Νότια Κορέα πατημασιές ηλικίας 110 έως 120 εκατομμυρίων ετών. Η ανακάλυψη ίσως αλλάξει την εικόνα που υπάρχει για το παρελθόν των κροκόδειλων.

Στην αρχή οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το BBC και το New Scientist, νόμιζαν ότι επρόκειτο για χνάρια από γιγάντιους ιπτάμενους δίποδους πτερόσαυρους, όπως είχαν θεωρηθεί παρόμοια απολιθώματα που είχαν βρεθεί το 2012 σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Αλλά μετά από προσεκτικότερη εξέταση, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι οι πατημασιές προέρχονταν από προγόνους των σύγχρονων κροκόδειλων (κροκοδειλόμορφους) μήκους περίπου τριών μέτρων που περπατούσαν μόνο στα δύο πίσω πόδια τους – ένα συμπέρασμα που αναμένεται να πυροδοτήσει επιστημονικές διαμάχες.

«Ο διποδισμός συνέβη νωρίς στην εξέλιξη των κροκοδείλων, ακόμη νωρίτερα και από τους δεινόσαυρους», ανέφερε ο Αυστραλός παλαιοντολόγος Άντονι Ρομίλιο του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ. Οι σχεδόν 100 πατημασιές έχουν διατηρηθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό και έχουν μήκος 18 έως 24 εκατοστών, δηλαδή όσο περίπου το ανθρώπινο πόδι.

«Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται τους κροκόδειλους ως ζώα που δεν κάνουν και πολλά πράγματα. Τεμπελιάζουν απλώς όλη μέρα στις όχθες κάποιου ποταμού ή λίμνης. Κανένας δεν διανοείται ότι κάποτε μπορεί ο κροκόδειλος να ήταν δίποδος και ότι μπορούσε να τρέχει όπως η στρουθοκάμηλος ή ο Τυραννόσαυρος Ρεξ», δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Μάρτιν Λόκλεϊ.

Ασφαλώς δεν πρόκειται όλοι οι επιστήμονες να αποδεχθούν την ερμηνεία που έδωσαν οι ερευνητές στα νοτιοκορεατικά ευρήματα και οι οποίοι ήδη ονόμασαν “Batrachopus grandis” τον αρχαίο κροκόδειλο που έκανε τις πατημασιές, αν και δεν έχουν –ακόμη τουλάχιστον- βρεθεί καθόλου δικά του απολιθώματα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Φιλ Μάνιγκ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα, χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέροντα» τα ευρήματα, αλλά αμφισβήτησε την ερμηνεία τους, θεωρώντας πιθανότερο ότι προέρχονται από κάποιο δεινόσαυρο. Αμφιβολίες εξέφρασαν και άλλοι επιστήμονες, όπως η Μικέλα Τζόνσον του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και ο Πέδρο Γκοντόι του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης.

Εικόνα

Οι ερευνητές δηλώνουν βέβαιοι για την εκτίμηση τους περί δίποδων κροκοδείλων. «Κινούνταν με τον ίδιο τρόπο όπως πολλοί δεινόσαυροι, όμως τα αποτυπώματα αυτά δεν έγιναν από δεινόσαυρους. Οι δεινόσαυροι και οι πρόγονοι των πουλιών περπατούσαν στα δάχτυλα των ποδιών τους, ενώ οι κροκόδειλοι περπατούσαν με όλη την πατούσαν τους αφήνοντας σαφή αποτυπώματα όπως οι άνθρωποι», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης καθηγητής Κιούνγκ Σου Κιμ.
https://www.newsbeast.gr/environment/ar ... -dyo-podia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Ιουν 2020, 20:55

15/06/2020
«Λαχτάρισαν» οι λουόμενοι σε παραλία της Μάνης - Φίδι «έκοβε βόλτες» δίπλα στο κύμα.

Εικόνα

Η «ανάσα κόπηκε» σε λουόμενους παραλίας στο Βαθύ του δήμου Ανατολικής Μάνης, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, καθώς αντίκρισαν ένα φίδι να... κόβει βόλτες δίπλα στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα φίδι περίπου 1,50 μέτρου.

​Το ερπετό έκανε “βόλτες” στα ρηχά προκαλώντας ανατριχίλα στον κόσμο.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 9903
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 15 Ιουν 2020, 21:15

The Rebel έγραψε:
15 Ιουν 2020, 20:55

Πρόκειται για ένα φίδι περίπου 1,50 μέτρου.
Πρόκειται για οχιά, αλλά 1,5 μέτρου δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Ιουν 2020, 20:21

18/06/2020
Αναταραχή από φίδια σε σχολείο στο Ρέθυμνο και σε πλυντήριο στη Μαγνησία.
Η παρουσία ερπετών σε κατοικημένες περιοχές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.


Εικόνα

Μία δεντρογαλιά, εντοπίστηκε το πρωί σε δέντρο στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Σταυρωμενου στο Ρέθυμνο.

Οι μαθητές αρχικά φοβήθηκαν, όπως μετέδωσε το cretapost.gr (https://www.cretapost.gr/564370/anastat ... -ena-fidi/), αλλά σύντομα και μετά την παρέμβαση των πυροσβεστών, που ειδοποιήθηκαν από την διευθύντρια του σχολείου, κατάλαβαν πως το φίδι ήταν ακίνδυνο.

Μάλιστα οι πυροσβέστες, όταν το έπιασαν, εξήγησαν στους μαθητές τι ήταν, τα παιδιά το είδαν από κοντά και ενθουσιάστηκαν. Στη συνέχεια το μικρό ερπετό επέστρεψε στην εξοχή όπου ανήκει.

Εικόνα

Με τρόμο όμως μία γυναίκα στα Κανάλια Μαγνησίας, είδε ένα φίδι να βγαίνει κάτω από το πλυντήριο της. Αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια.

Ο σύζυγός της που έσπευσε στο πλυσταριό βρήκε τη γυναίκα του έντρομη. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Βόλου που έσπευσε με κλιμάκιο δύο ανδρών στο δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο (https://www.taxydromos.gr/Topika/371144 ... nalia.html), όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες επρόκειτο για φίδι, λαφιάτη, το οποίο αφού απομάκρυναν από το σπίτι το απελευθέρωσαν στη φύση. Υπογραμμίζεται, πως ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... i-magnisia



Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3985
Εγγραφή: 28 Αύγ 2018, 01:02

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 19 Ιουν 2020, 20:32

Αυτό που η εμφάνιση φιδιών κάπου αποτελεί είδηση :lol:
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8147
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 20 Ιουν 2020, 02:16

Null έγραψε:
19 Ιουν 2020, 20:32
Αυτό που η εμφάνιση φιδιών κάπου αποτελεί είδηση :lol:
.

Γάμησέ τα.....

Κάνουν οτιδήποτε γιά νά σε έχουν στό φόβο..... οι καναλαρχίδες......:fp:
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιουν 2020, 19:56

20/06/2020
Το νησί του Ατλαντικού που κανείς δεν μπορεί να πάει.
Οι «κάτοικοί» του δεν τα πάνε καλά με τους ανθρώπους.


Εικόνα

«Φονικότερο νησί του κόσμου» το λένε και δεν είναι απλώς ένας πιασάρικος τίτλος, αλλά μια υπαρκτή και απείρως ζοφερή πραγματικότητα.

Στα 33 λοιπόν χιλιόμετρα από τις ακτές της πολιτείας του Σάο Πάολο, καμιά εκατοστή χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, θα βρει κανείς ένα μικρό νησί 110 στρεμμάτων.

Και θα το δει από τη θάλασσα μόνο, καθώς ο βαρκάρης δεν θα σε πάει ως τις ακτές. Και γιατί απαγορεύεται και γιατί φοβάται.

Βλέπετε στα χώματά του λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη συγκέντρωση δηλητηριωδών φιδιών από κάθε άλλο σημείο της Γης!

Εικόνα

Καλωσορίσατε στο Ilha de Queimada Grande της Βραζιλίας, το Νησί των Φιδιών όπως το λένε όλοι, ένα μέρος πλασμένο με τα υλικά του χειρότερου εφιάλτη. Γιατί τα φίδια που ζουν εδώ ανήκουν στα πιο θανάσιμα της οικουμένης.

Σε μια χώρα σαν τη Βραζιλία που δεν στερείται από ομορφιές, το μικρό αυτό νησί μοιάζει σε μια πρώτη ματιά να ανήκει στο ίδιο μήκος κύματος. Ήπιο υποτροπικό κλίμα, παρθένο τοπίο και καμία ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Ό,τι πρέπει για βουτιά δηλαδή, θα σκεφτεί ο τουρίστας που δεν έχει πληροφορηθεί για το τι ακριβώς αντικρίζει. Μόλις μάθει, θα αλλάξει σίγουρα ρότα…

Οι οχιές του Νησιού των Φιδιών.

Εικόνα

Ο άνθρωπος δεν έχει κατοικήσει ή αξιοποιήσει το Ilha de Queimada Grande για έναν απλό λόγο: δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτόν.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως στο νησί συνωστίζονται από 1-5 δηλητηριώδη φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Και μιας και τρέφονται με τα άφθονα αποδημητικά πουλιά που η κακή μοίρα τα φέρνει να ξεκουραστούν εδώ, ο αριθμός των ερπετών είναι ασυνήθιστα υψηλός.

Οι δηλητηριώδεις οχιές που ζουν εδώ δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Bothrops insularis είναι η επιστημονική ονομασία του εξαιρετικά δηλητηριώδους φιδιού, ένα είδος οχιάς σε αποχρώσεις κίτρινου και καφέ.

Είναι ένα από τα πλέον θανάσιμα είδη φιδιού στον κόσμο, στις πρώτες θέσεις και στα δηλητηριώδη της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι τοξίνες του σκοτώνουν άνθρωπο σε λιγότερο από μία ώρα. Το πανίσχυρο δηλητήριό του το καταλαβαίνεις, καθώς η σάρκα λιώνει γύρω από το σημείο της επίθεσης.

Εικόνα

Σε ένα είδος που τρέφεται αποκλειστικά με πουλιά, ήταν επόμενο το δηλητήριο να εξελιχθεί ώστε να δρα ακαριαία. Το φίδι πρέπει να εξουδετερώσει τη λεία του άμεσα, ώστε να μην προλάβει να πετάξει μακριά. Και σε ένα νησί που ο ανταγωνισμός μεταξύ των θηρευτών είναι μεγάλος, η αποτελεσματικότητα του δηλητηρίου είναι αποφασιστικής σημασίας σε όρους επιβίωσης.

Το γένος που ανήκει η συγκεκριμένη «χρυσή οχιά», όπως τη λένε κοινώς, ευθύνεται για το 90% των απωλειών ανθρώπινης ζωής στη Βραζιλία λόγω φιδιών. Είναι εξαιρετικά επιθετικό και ακόμα επιθετικότερο είναι το απομονωμένο είδος του Νησιού των Φιδιών.

Ακόμα και με το αντίδοτο, έχεις 3% πιθανότητα να πεθάνεις. Και ο θάνατος μοιάζει φρικτός. Έρχεται με νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση των μυϊκών ιστών και αιμορραγία στον εγκέφαλο και τα έντερα.

Όσο για τις οχιές του γένους Bothrops, ευθύνονται για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους σε όλη την Αμερική, Βόρεια και Νότια.



Η οχιά που ζει στο Νησί των Φιδιών κυμαίνεται στο 1 μέτρο κατά μέσο όρο, με αυτό το «1-5 δηλητηριώδη φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο» να αποκτά προφανώς ακόμα πιο τρομακτικές διαστάσεις.

Ο βιολόγος Marcelo Duarte, που μελετά το ενδημικό είδος οχιάς του νησιού και έχει βρεθεί στα εδάφη του πάνω από 20 φορές, επιβεβαιώνει πως η συγκέντρωση των φιδιών είναι αδιανόητα υψηλή, λέγοντας πάντως πως είναι ασφαλέστερο το νούμερο 1 φίδι ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όσο για το δηλητήριό τους, πέρα από τις νευροτοξίνες που συναντάμε στις οχιές, έχει και αιμοτοξίνη, διαλύοντας τα ερυθρά κύτταρα της λείας. Οι οχιές ξεπερνούσαν άλλοτε τις 400.000, οι τελευταίες εκτιμήσεις (2015) μιλούν ωστόσο για έναν πληθυσμό μόλις 2.000-4.000 φιδιών, κάτι που τα μετατρέπει σε είδος «άκρως απειλούμενο με εξαφάνιση».

Πώς ξεκίνησαν όλα.

Εικόνα

Παρά το γεγονός ότι ο θρύλος θέλει τους πειρατές να έφεραν τα φίδια στο νησί για να προστατεύουν τους κουρσάρικους θησαυρούς που έθαβαν εκεί, στην πραγματικότητα ο πληθυσμός των φιδιών εξελίχθηκε στο διάβα χιλιάδων ετών. Και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Πριν από 11.000 χρόνια, το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας ανέβηκε αρκετά ώστε να απομονώσει το Ilha da Queimada Grande από την ηπειρωτική Βραζιλία. Τα φίδια που ζούσαν εδώ τράβηξαν έτσι ένα διαφορετικό εξελικτικό μονοπάτι, γι’ αυτό και οι ρητές διαφορές τους από την οχιά που ζει στην ενδοχώρα της Βραζιλίας (Bothrops jararaca), με την οποία μοιράζονται πολλές ομοιότητες.

Τα φίδια του νησιού δεν απειλούνται από στεριανούς θηρευτές, μια κατάσταση που τους επέτρεψε να αναπαραχθούν ταχύτατα. Η μόνη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν η έλλειψη χερσαίας λείας. Για να βρουν τροφή, έπρεπε να κοιτάξουν στα κλαδιά των δέντρων, όπου σταματούσαν για λίγο το μακρύ ταξίδι τους τα αποδημητικά πουλιά.

Και μιας και η λεία τους είναι αποκλειστικά φτερωτή, το δηλητήριό τους έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Σκοτώνει λοιπόν ακαριαία και είναι 3-5 φορές δυνατότερο από το δηλητήριο των συγγενών ειδών οχιάς...

Οι σκοτεινοί μύθοι και η ακόμα σκοτεινότερη πραγματικότητα.

Εικόνα

Οι ντόπιοι έχουν πολλές ιστορίες να σου πουν για τη φριχτή μοίρα όσων πάτησαν αυθάδικα στις ακτές του Νησιού των Φιδιών.

Λαϊκές διηγήσεις και θρύλους δηλαδή, σαν εκείνο τον ψαρά που κατέβηκε στο νησί αναζητώντας μπανάνες και τον βρήκαν μέρες μετά νεκρό στη βάρκα του, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Δεύτερη αγαπημένη ιστορία, εκείνη του τελευταίου φαροφύλακα του νησιού και της οικογένειάς του. Γιατί ναι, ο άνθρωπος σκέφτηκε να φτιάξει φάρο εκεί! Σύμφωνα με τα ιστορικά μητρώα, ο φάρος λειτούργησε πράγματι για λίγο, από το 1909 μέχρι και τη δεκαετία του 1920.

Γιατί εγκαταλείφθηκε δεν είναι σαφές, οι ντόπιοι έχουν πάντως την απάντηση: ο τελευταίος φαροφύλακας, η γυναίκα και τα τρία τους παιδιά έγιναν τροφή για τα φίδια, που μπήκαν στο σπίτι ένα βράδυ από το ξεχασμένο ανοιχτό παράθυρο.

Εικόνα

Εξαιτίας του υπαρκτού κινδύνου, το κράτος της Βραζιλίας απαγορεύει διά ροπάλου τις επισκέψεις στο καταραμένο νησί. Και το διασφαλίζει με τις περιπολίες της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι και επιφορτισμένο επισήμως με την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων.

Μόνο αν είσαι βιολόγος ή διαπρεπής ερπετολόγος μπορείς να πατήσεις στο νησί για την έρευνά σου και η αποστολή οφείλει να περιλαμβάνει και γιατρό. Γιατρό έχουν μαζί τους και οι συντηρητές του φάρου, που έρχονται μία φορά τον χρόνο παρουσία του Ναυτικού για να ελέγξουν την κατάσταση λειτουργίας του αυτοματοποιημένου εδώ και δεκαετίες φάρου.

Η μελέτη μάλιστα της συγκεκριμένης οχιάς είναι συνεχής, καθώς η επιστήμη ελπίζει πως κατανοώντας την εξέλιξή της θα μάθει περισσότερα για το εξαιρετικά επιθετικό είδος Bothrops. Η κατανόηση της συμπεριφοράς του οποίου είναι εξαιρετικής σημασίας, μιας και είναι το φίδι που σκοτώνει περισσότερους Βραζιλιάνους από κάθε άλλο.



Ο Marcelo Duarte του Brazilian Butantan Institute θεωρεί μάλιστα πως το δηλητήριο της συγκεκριμένης οχιάς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Σε συνέντευξή του το 2014 στο Vice είχε δηλώσει πως οι έρευνες είναι ελπιδοφόρες, καθώς το δηλητήριο της οχιάς του Νησιού των Φιδιών αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη με τις καρδιακές νόσους, τους θρόμβους κ.ά.

Και καθώς επιστήμη, φαρμακευτικές και συλλέκτες άγριας ζωής έχουν δημιουργήσει μια καλή μαύρη αγορά και για αυτή την οχιά, βιοπειρατές, όπως τους λένε, έχουν εντοπιστεί αρκετές φορές στο Ilha da Queimada Grande.

Μία οχιά από το νησί πιάνει άλλωστε μεταξύ 10.000-30.000 δολάρια στη μαύρη αγορά. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη υποβάθμιση του φυσικού της habitat, έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό της οχιάς. Η επιστήμη μάς λέει πως έχει απολέσει πάνω από το 50% του αριθμού της κατά την τελευταία 15ετία.

Την οχιά του Νησιού των Φιδιών τη συναντάμε σήμερα στην Κόκκινη Λίστα του International Union for Conservation of Nature ως ακραία απειλούμενο είδος. Ένα βήμα πριν την οριστική εξαφάνιση δηλαδή.

Ίσως σε κάποια χρόνια το Νησί των Φιδιών να είναι άλλος ένας τουριστικός παράδεισος δίπλα στις ακτές της Βραζιλίας...
https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro ... ei-na-paei

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιουν 2020, 21:50

20 Ιουνίου, 2020
Χελώνα-αλιγάτορας περπατούσε αμέριμνη στους δρόμους της Βιρτζίνια.

Εικόνα

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Φέρφαξ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, βρήκε μία χελώνα «αλιγάτορα», βάρους τριάντα κιλών κοντά σε λίμνη στην περιοχή της Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα προστασίας ζώων της αστυνομίας, έλαβε ένα τηλεφώνημα για μία τεράστια χελώνα που κυκλοφορούσε στο δρόμο. Οταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Αντι για χελώνα είδαν ένα μικρό «δεινόσαυρο».



Αξιωματούχοι στο Τμήμα Αγριων Ζώων και Εσωτερικής Αλιείας της Βιρτζίνια είπαν σε δημοσίευση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα ότι επειδή η χελώνα δεν αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της περιοχής, πιθανότατα μεγάλωσε σε αιχμαλωσία και αφέθηκε ελεύθερη από ιδιώτες που την είχαν ως κατοικίδιο. Οι χελώνες αλλιγάτορες μπορούν να βρεθούν σε αποχετεύσεις ποταμών που ρέουν στον Κόλπο του Μεξικού ενώ έχουν εντοπιστεί στην Φλόριντα, την Τζόρτζια και το Ανατολικό Τέξας.



Όπως τόνισαν οι τοπικές αρχές, η χελώνα ήταν αρκετά τυχερή που βρέθηκε καθώς μεγάλωσε σε αιχμαλωσία, πράγμα που θα δυσχέραινε την προσπάθεια της να αναζητήσει τροφή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αργό θάνατο.

Η χελώνα αλιγάτορας, που απέκτησε το όνομα «Λόρδος του Φέρφαξ» (Lord Fairfax), μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο της Βιρτζίνια.

Παρά το γεγονός πως εμφανισιακά ο «Λόρδος του Φέρφαξ» φαίνεται τεράστιος, οι ειδικοί εξήγησαν πως είναι νεαρής ηλικίας και θα μπορούσε να φτάσει να ζυγίζει ενενήντα κιλά.

Οι «χελώνες αλιγάτορες» είναι από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος χελώνες του γλυκού νερού και η μεγαλύτερη του είδους στην Βόρεια Αμερική. Είναι σαρκοφάγα ζώα που τρώνε οτιδήποτε μπορούν να πιάσουν. Από πουλιά και ποντίκια μέχρι μικρούς αλιγάτορες και αρμαντίλος.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που προσελκύει την λεία της. Ενώ εκείνη κάθεται ακίνητη στον πυθμένα, με το στόμα ανοιχτό, η γλώσσα της έχει ένα κόκκινο λαμπερό χρώμα, που όταν κινείται μοιάζει με σκουλήκι, παρασέρνοντας έτσι ανυποψίαστα ψάρια και βατράχια.
https://www.el.gr/paraxena/chelona-alig ... se-amerim/

Άβαταρ μέλους
ammophila
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 29 Μαρ 2020, 13:19
Phorum.gr user: Alamo

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ammophila » 20 Ιουν 2020, 21:57

Το παρακάτω είναι καλή ιδέα για πολιτική διαφήμιση....
....Ενώ εκείνη κάθεται ακίνητη στον πυθμένα, με το στόμα ανοιχτό, η γλώσσα της έχει ένα κόκκινο λαμπερό χρώμα, που όταν κινείται μοιάζει με σκουλήκι, παρασέρνοντας έτσι ανυποψίαστα ψάρια και βατράχια
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Ιουν 2020, 22:09


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Ιουν 2020, 21:30


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 03 Ιούλ 2020, 21:53


Kauldron

Για αυτο ειναι οι φιλοι.... βοηθαει ο ενας τον αλλον.!!!

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 16 Ιούλ 2020, 20:51

15/07/2020
Σκότωσε δηλητηριώδες φίδι με σουγιά και ζώνη ασφαλείας ενώ οδηγούσε.

Εικόνα

Ένα περιπολικό έκανε σήμα στο φορτηγάκι να σταματήσει για υπερβολική ταχύτητα. Ο αστυνομικός πλησίασε τον οδηγό και άκουσε την πιο απίστευτη δικαιολογία.

«Ένα καφέ φίδι ή ένα φίδι τίγρης είναι πίσω στην καρότσα. Νομίζω με δάγκωσε, ήταν στο αμάξι μαζί» είπε ταραγμένος ο οδηγός, που ισχυρίστηκε ότι έτρεχε για να φτάσει στο νοσοκομείο όσο ήταν καιρός.

Στην αρχή δεν τον πίστεψαν, όμως όταν είδαν το νεκρό φίδι στο πίσω μέρος του πικάπ, φώναξαν το ασθενοφόρο.Ο άντρας που έγινε γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, Τζιμι, οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο όταν πρόσεξε το φίδι να ανεβαίνει στο πόδι του.

Στην Αυστραλία είναι ενάντια στο νόμο να σκοτώνει φίδια, αλλά ο Τζίμι δεν είχε και πολλές επιλογές, ειδικά, όταν είδε το φίδι να σηκώνει το κεφάλι για να τον δαγκώσει.

Είχε μαζί του μόνο ένα σουγιά κι αυτόν χρησιμοποίησε μαζί με τη ζώνη ασφαλείας για να σκοτώσει το φίδι.

Εικόνα

Ο νεαρός Αυστραλός πέταξε το νεκρό φίδι στην καρότσα του φορτηγού για να ξέρουν οι γιατροί τι αντιοφικό ορό να του χορηγήσουν και πάτησε το γκάζι για να φτάσει στο νοσοκομείο.

Στην περίπτωση του καφέ φιδιού (brown snake) που θεωρείται το 2ο πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο η ζωή ή ο θάνατος είναι ζήτημα λίγων λεπτών της ώρας.

Ευτυχώς, με τη βοήθειά τους, το ασθενοφόρο κατέφτασε, μόνο για να διαπιστώσει ότι ο Τζίμι ήταν καλά στην υγεία του, καθώς δεν είχε δεχτεί κάποιο δάγκωμα από το πολύ επικίνδυνο ερπετό, που είχε δαγκώσει αρκετές φορές μόνο το κάθισμα ανάμεσα στα πόδια του.


https://www.pronews.gr/kosmos/896710_sk ... yse-vinteo

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιούλ 2020, 22:17

19|07|2020
Έπιασε κόμπρα να του κλέβει αυγά και την έκανε να τα ξεράσει!

Εικόνα

Το φίδι αναγνωρίστηκε ως μια ινδική κόμπρα, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον πλανήτη. Ένας αγρότης στην Ινδία ξύπνησε μέσα στη νύχτα από κακαρίσματα και θορύβους που έρχονταν από το κοτέτσι. Μόλις έφτασε εκεί είδε μια κόμπρα 2 μέτρων να καταβροχθίζει τα αβγά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nakkheeran, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Ιούλη, στην Κουνταλόρ της Ινδίας.

Ο αγρότης τρομοκρατημένος κάλεσε αμέσως έναν κυνηγό φιδιών για να πιάσει το επικίνδυνο φίδι.

Όπως διαπίστωσε ο διασώστης φιδιών, πρώτα σκότωσε μια κότα και στη συνέχεια άρχισε να καταπίνει τα αβγά.

Ο φιδο-κυνηγός όχι μόνο έπιασε το φίδι αλλά το εξανάγκασε να ξεράσει τα και τα 7 αβγά που είχε καταπιεί προηγουμένως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ινδική κόμπρα, γνωστή και ως spectacle cobra, φτάνει τα 1,4 με 2,2 μέτρα όταν ενηλικιωθεί.

Το νευροτοξικό και καρδιοτοξικό της δηλητήριο θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο είδος, που ευθύνεται για τα περισσότερα ανθρώπινα θύματα στον κόσμο, εντοπίζεται στο Πακιστάν, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και το Μπουτάν.


https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %84%ce%b7/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ερπετά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 24 Ιούλ 2020, 19:52

23 Ιουλίου, 2020
Μεγάλη σαύρα τα βάζει με δύο σκύλους και ρίχνει «σκαμπίλι» στον έναν.

Εικόνα

Στην Ταϊλάνδη, ένας βαράνος έρχεται αντιμέτωπος με δύο σκύλους. Ο βαράνος χτυπά με την δυνατή ουρά του έναν από τους σκύλους και τον τρομάζει.


https://www.el.gr/paraxena/megali-sayra ... kyloys-ka/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών