Κας για ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Κας για ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 13:52

shrike έγραψε:
22 Ιουν 2020, 12:45
foscilis έγραψε:
22 Ιουν 2020, 11:51
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 11:38
Πείτε ρε μαλάκες την γνώμη σας μη φοβάστε, είναι παράλογο αυτό που λέει ο Κας;
Δεν είδα το βίντεο.

Τι λέει; "Αγνοήστε με είμαι ένα ναζιστικό σκουπίδι";

Τότε ναι δεν είναι παράλογο.
Συς, συμφωνώ απόλυτα με Φος. Και δε μπορώ να το δω (ακούσω) το βίδεο εδώ που είμαι, και δεν πρόκειται ποτέ. Ό,τι κι αν λέει ο φαλακροκόρακας. Τις μεγαλύτερες αλήθειες να πει (που λέει ο λόγος), ακόμα και να εξηγεί σε τι απαντά το "42" ή να μας πει με ακρίβεια πόσα απίδια βάνει ο σάκκος... οτιδήποτε. Είναι αυτός που είναι, τέρμα.

Κλασικό το κόλπο τους να χαϊδεύουν αυτιά. Λέει, όπως και όποιος άλλος στο συνάφι του μπορεί να προφέρει παραπάνω από 3 λέξεις συνεχόμενα χωρίς να μπερδευτεί, 1-2 αυτονόητα πράματα και περιμένει να πούμε "γιατί μωρέ, έχει άδικο; σωστά τα λέει" και διάφορα τέτοια.

Άσε, δεν θα πάρω.
Δεν πολυκαταλαβαίνω πως μπορείς να συμφωνήσεις σε μία μη διατυπωμένη άποψη επί του θέματος αλλά δε γαμείς πάμε παρακάτω :D.
Καταρχήν την διατύπωση του Κας την χρησιμοποιώ σαν αφορμή για συζήτηση, με ενδιαφέρει η τοποθέτηση δηλαδή και όχι ιδιαίτερα το πρόσωπο.
Λαμβάνοντας υπόψη την προκλητική στάση της Τούρκιε η οποία γίνεται πιο επιθετική μέρα με τη μέρα καταλαβαίνω ότι ό,τι κάνει το κάνει βασιζόμενη κυρίως στο σχέδιο που έχει αναπτύξει για το Αιγαίο κτλ και στις βλέψεις της ασχέτως του τι κάνουμε εμείς. Ίσα ίσα, αν πάρουμε παράδειγμα τον Έβρο και την συμφωνία με την Ιταλία βλέπουμε ότι όσο πιο "επιθετικά" ή εμπράκτως ενεργά αντιδρούμε τόσο καλύτερα αποτελέσματα πετυχαίνουμε. Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν ερωτώ, γιατί να μην προχωρούσαμε σε μία συμφωνία με την Κύπρο αρχικά; ο απώτερος σκοπός μας είναι και θα έπρεπε να είναι οι δύο ΑΟΖ να έχουν σημείο επαφής νότια του Καστελλόριζου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 22 Ιουν 2020, 13:59

Yochanan έγραψε:
22 Ιουν 2020, 13:42
Αυτά που λέει ο λέπο ακουγονται πολυ λογικα πάντως
Δεν τα λέει με υπεροπτικό ύφος όπως ο Κόμης της Κέρκυρας και μας ψαρώνει.

Αν όμως είναι αλήθεια αυτά που άκουσα από τον Τράγκα το πρωί γιά 0% στο Καστελλόριζο τότε απλώς ψάχνουμε δικαιολογίες γιά να έχουμε την ησυχία μας ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 13:59

Yochanan έγραψε:
Ο λεπ στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια σταθερά την απεμπόλιση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Καστελλόριζο για να κερδίσουμε κάπου αλλού, γιατί δεν μας παίρνει, για να επιτευχθεί συμφωνία κτλ, αν διαβάσεις λίγο πιο προσεχτικά θα καταλάβεις νομίζω και μόνος σου ότι πέφτει σε απανωτές εξόφθαλμες αντιφάσεις (χιντ:ειδικά στην τρίτη παράγραφο).
Διάβασε ξανά και πες μου αν θες να σε πω και γω, να το συζητήσουμε ρε παιδί μου πολιτισμένα, ας πρωτοτυπήσομε.
:D

.

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 22 Ιουν 2020, 14:06

Μπίστης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 13:59
Δεν τα λέει με υπεροπτικό ύφος όπως ο Κόμης της Κέρκυρας και μας ψαρώνει.
:g094::hebit:
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 14:08

vantono έγραψε:
22 Ιουν 2020, 12:54
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 11:19
Πείτε και τίποτα οφτόπικ ρε παιδγιά να αλαφρύνουμε το θέμα , πως βάφετε τα νύχια σας, την αγαπημένη σας βαφή, κάτι.
Τί να πούμε? Ποντιακό ανέκδοτο ο δικός σου, χωρις πολλά-πολλά.
Σκέφτεσαι να εγγραφείς στους ελ γιατομπούτσο/για την πηγάδα και να πάρεις και κάρτα μέλους?
Ναι ας μην πεις πολλά πολλά, εν περάζ, θα χαθεί βελόνι βέβαια α τι α κανς.
Τώρα επί τη ευκαιρία, τελευταία στιγμή αποφασίζω πρώτον αν θα πάω να ψηφίσω και στην συνέχεια ποιες θέσεις πιστεύω ότι μας συμφέρουν περισσότερο και κυρίως που (Ευρώπη - Ελλάδα) και πότε. Ψηφίζω όταν ψηφίζω θέσεις δηλαδή και όχι πρόσωπα. Σε κάλυψα δε σε κάλυψα ξες ε.

.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 22 Ιουν 2020, 14:10

Εξαιρετικός ο Ηλίας! Τα αυτονόητα!

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 22 Ιουν 2020, 14:11

Golden Age έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:10
*sad ΝΓΜ noises*
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 14:13

Yochanan έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:11
Golden Age έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:10
*sad ΝΓΜ noises*
:lol:
Λέγε ρε στόγατο.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 14:19

Yochanan έγραψε:
22 Ιουν 2020, 13:39
θα ειχε ενδιαφέρον απο πατη μια αναλυση για τους λογους που αυτο δεν εχει γινει ακομα
:+1:
πατησιωτης, δέβρο όξω.

.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 14:20

sys3x έγραψε:
Yochanan έγραψε:
Ο λεπ στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια σταθερά την απεμπόλιση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Καστελλόριζο για να κερδίσουμε κάπου αλλού, γιατί δεν μας παίρνει, για να επιτευχθεί συμφωνία κτλ, αν διαβάσεις λίγο πιο προσεχτικά θα καταλάβεις νομίζω και μόνος σου ότι πέφτει σε απανωτές εξόφθαλμες αντιφάσεις (χιντ:ειδικά στην τρίτη παράγραφο).
Διάβασε ξανά και πες μου αν θες να σε πω και γω, να το συζητήσουμε ρε παιδί μου πολιτισμένα, ας πρωτοτυπήσομε.
Ναι, εσύ άκου το Κασιδιάρη, που είχε αυτή την έξυπνη ιδέα να ορίσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, επειδή είναι πατριώτης.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 22 Ιουν 2020, 14:20

sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 11:19
Πείτε και τίποτα οφτόπικ ρε παιδγιά να αλαφρύνουμε το θέμα , πως βάφετε τα νύχια σας, την αγαπημένη σας βαφή, κάτι.
Τους έχω και στιχάκι, που θα τους αρέσει κιόλας, μια που αποκαλούν "Αλγερινό" τον Κας.

Είναι βαρύς κι ασήκωτος της πίκρας ο καημός,
Μα είναι πιο επώδυνο να σε σκίζει Αλγερινός.

Επί του θέματος, σαφώς και πρέπει ν' ανακυρήξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, προκειμένου να κατοχυρώσουμε την ΑΟΖ του Καστελορίζου, που είναι κρίσιμη.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Ιουν 2020, 14:28

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 13:29
1. Ακριβώς αυτό: είτε το λέει ο Κασιδιάρης, είτε ο Μπάμπης ο σουγιάς είναι ένα και το αυτό. Δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη γνώση ή εμπειρία ο Κασιδιάρης γιά να έχει μεγαλύτερο βάρος η άποψή του.

2. Μου φαίνεται ιδιαίτερα χαζή ιδέα. Βασικά, γελάω και μόνο που κάποιος την βαφτίζει "ιδέα" λες και δεν την σκέφτηκε κάποιος πριν. Ο λόγος όμως που είναι χαζή, είναι ότι δεν επιφέρει κανένα όφελος και αντίθετα δημιουργεί κινδύνους. Αν επιτευχθεί συμφωνία γιά οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, το κέρδος είναι πως δημιουργούνται κοινά συμφέροντα με μία ισχυρή χώρα και έτσι δημιουργείται ακόμη ένα εμπόδιο στα σχέδια τής Τουρκίας. Με την Κύπρο, δεν δημιουργείται κανένα κοινό συμφέρον, αφού ούτως ή άλλως οι δύο χώρες είναι συνδεδεμένες σε όλα και η όποια άμυνα τής Κύπρου στηρίζεται στην Ελλάδα.

3. Μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου δεν μπορεί να χαραχθεί ΑΟΖ, γιατί ενδιάμεσα είναι η Τουρκία. Κάτι τέτοιο θα ήταν το ίδιο πράγμα όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Με δύο όμως σημαντικές διαφορές:
- Η Τουρκία στηρίζει αυτό το μνημόνιο με στρατιωτικά μέσα. Η Ελλάδα δεν μπορεί. Και εν πάσει περιπτώσει οι συμφωνίες γιά οριοθέτηση ΑΟΖ αποσκοπούν τελικά στο να ματαιώσουν μιά στρατιωτική σύγκρουση. Αν δεν είναι αυτός ο στόχος, δεν έχει και πάλι νόημα η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο. Πολύ απλούστερο είναι η Ελλάδα να βυθίσει τυχόν τουρκικό ερευνητικό σκάφος που θα έκανε έρευνες σε περιοχές που η Ελλάδα θεωρεί ότι βρίσκονται μέσα στην ΑΟΖ της.
- Η Τουρκία κάνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο επειδή επιδιώκει ακριβώς η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών να γίνει με βάση την στρατιωτική ισχύ κάθε χώρας. Αντίθετα, η Ελλάδα υποστηρίζει την οριοθέτηση βάσει του διεθνούς Δικαίου. Μία αμφιλεγόμενη δηλαδή ενέργεια, θα αποδυνάμωνε την
θέση της.
καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο,δεν υπάρχουν τουρκικά νησιά ανάμεσα σε ελλάδα κ κύπρο.τέλος πάντων,λες ότι ειναι κακή ιδέα επειδη η ελλάδα ποντάρει στο διεθνές δίκαιο και όταν κάνουν την κίνηση τους η τούρκοι θα μας σώσουν οι δυνάμεις του φωτός.οκ είναι μια άποψη

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 14:41

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:20
sys3x έγραψε:
Yochanan έγραψε:
Ναι, εσύ άκου το Κασιδιάρη, που είχε αυτή την έξυπνη ιδέα να ορίσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, επειδή είναι πατριώτης.
Εγώ θα κάνω αυτό που είναι να κάνω έτσι κι αλλιώς και δε νομίζω ότι σε αφορά ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο , από την μέχρι στιγμής τοποθέτηση μου δεν προκύπτει κάποια προσωπολατρεία (το έχω τονίσει, ασχέτως τρολλαρίσματος στο σχετικό νήμα) και επιπλέον σε ενημερώνω πως ουδέποτε ψήφισα ή στήριξα χα κτλ, επίσης δε σου επιτρέπω να μιλάς εκ μέρους μου, αν θες να τα πάμε καλά αυτό, δηλαδή να μιλάμε πολιτισμένα και σαν αθρώποι. Σε επόμενο παρόμοιο σχόλιο θα σε απαντήσω ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει να απαντάμε σε προσωπικές επιθέσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να μειώσουν το πρόσωπο και όχι την θέση.
Μέχρι στιγμής ήσουν ο πρώτος και ο μοναδικός που ανέπτυξε θέση με έστω σαθρά και αντιφατικά κατά βάσιν επιχειρήματα (κατά την γνώμη μου) στην τρίτη σου παράγραφο και κάποια άλλα λογικά αλλά εν πολλοίς αυτονόητα.
Περιορίσου σε αυτό αν θέλεις γιατί γι' αυτό άνοιξα αυτό το θέμα, εγώ να θεωρείς απολύτως σίγουρο ότι θα κάνω ακριβώς ότι γουστάρω.
:wave:

.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 14:53

sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:41
Leporello έγραψε:
sys3x έγραψε:
Εγώ θα κάνω αυτό που είναι να κάνω έτσι κι αλλιώς και δε νομίζω ότι σε αφορά ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο , από την μέχρι στιγμής τοποθέτηση μου δεν προκύπτει κάποια προσωπολατρεία (το έχω τονίσει, ασχέτως τρολλαρίσματος στο σχετικό νήμα) και επιπλέον σε ενημερώνω πως ουδέποτε ψήφισα ή στήριξα χα κτλ, επίσης δε σου επιτρέπω να μιλάς εκ μέρους μου, αν θες να τα πάμε καλά αυτό, δηλαδή να μιλάμε πολιτισμένα και σαν αθρώποι. Σε επόμενο παρόμοιο σχόλιο θα σε απαντήσω ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει να απαντάμε σε προσωπικές επιθέσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να μειώσουν το πρόσωπο και όχι την θέση.
Μέχρι στιγμής ήσουν ο πρώτος και ο μοναδικός που ανέπτυξε θέση με έστω σαθρά και αντιφατικά κατά βάσιν επιχειρήματα (κατά την γνώμη μου) στην τρίτη σου παράγραφο και κάποια άλλα λογικά αλλά εν πολλοίς αυτονόητα.
Περιορίσου σε αυτό αν θέλεις γιατί γι' αυτό άνοιξα αυτό το θέμα, εγώ να θεωρείς απολύτως σίγουρο ότι θα κάνω ακριβώς ότι γουστάρω.
Αφού θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις και δεν μας αφορά, γιατί άνοιξες το θέμα και μας τα ζαλίζεις;

Το ότι βρίσκεις τα δικά μου επιχειρήματα "σαθρά" και "αντιφατικά", ενώ έβαλες το βίντεο του Κασιδιάρη σαν βάση γιά συζήτηση, σε χαρακτηρίζει, θέλεις δεν θέλεις.

ΥΓ: Είσαι ελεύθερος να απαντήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 15:02

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:53
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 14:41
Leporello έγραψε:
Αφού θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις και δεν μας αφορά, γιατί άνοιξες το θέμα και μας τα ζαλίζεις;

Το ότι βρίσκεις τα δικά μου επιχειρήματα "σαθρά" και "αντιφατικά", ενώ έβαλες το βίντεο του Κασιδιάρη σαν βάση γιά συζήτηση, σε χαρακτηρίζει, θέλεις δεν θέλεις.

ΥΓ: Είσαι ελεύθερος να απαντήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει.
Στα ζαλίζω;
Είσαι ελεύθερος να πάρεις το μπούλο, κανένα πρόβλημα. Εξάλλου δε σε υποχρέωσε κανένας παλικαράκι μου να τοποθετηθείς.
Μπορείς να πιστεύεις ότι με χαρακτηρίζει ή ότι δεν με χαρακτηρίζει οτιδήποτε, δικαίωμα σου όπως είναι δικαίωμα μου να σε γράφω στα χοντρά παπάργια μου αλλά η παρατήρηση μου είχε να κάνει με την αναίτια απόπειρα προσωπικής επίθεσης - απαξίωσης στην οποία ΗΔΗ σου απάντησα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως αρμόζει.
Φάε μία αναφορά τώρα να στρώσεις.
Άμα κόψεις τις προσωπικές επιθέσεις είσαι ευπρόσδεκτος στην συζήτηση από μένα τουλάχιστο.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών