Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποιούς

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 20151
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποιούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 30 Ιουν 2020, 16:43

Ντέμπορα Οντόνγκ: «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους μαύρους ηθοποιούς» https://www.lifo.gr/articles/mediac_art ... -tileorasi
Εικόνα
«Έχω σκέψεις, έχω συναισθήματα. Είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μιας μαύρης Ελληνίδας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους λευκούς Έλληνες». Αυτή ήταν η αντίδραση της ηθοποιού Ντέμπορα Οντόνγκ όταν επικοινώνησα μαζί της, με αφορμή τις εξεγέρσεις στην Αμερική και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Γνωστή από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές όπως η «Μαρία η Άσχημη», η «Εθνική Ελλάδος» και η «Λέξη που δε λες», η Ντέμπορα είναι από τους ελάχιστους μη λευκούς ανθρώπους του θεάματος στην Ελλάδα και, πέρα από την προφανή στήριξη του κινήματος Black Lives Matter, εστιάζει στη συζήτησή μας και σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα: αυτό της ανάγκης δημιουργίας ρόλων στο ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση που να μην αναπαράγουν αποκλειστικά τον στερεοτυπικό χαρακτήρα του «μετανάστη που μιλά με σπαστά ελληνικά».
— Και μετά έσκασε η δολοφονία του Φλόιντ στην Αμερική. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που δολοφονείται ένας Αφροαμερικανός.

Είναι όμως η πρώτη φορά που παίρνει φωτιά η Αμερική όλη. Σαν να είπαμε «αρκετά». Έγινε ένα μπαμ, αντίστοιχο με αυτό που έγινε με τον Γουάινστιν. Το παρακολουθούσα με κομμένη την ανάσα. Θα ήθελα να είμαι εκεί. Εδώ κανείς δεν συζητούσε τίποτα.

Το λευκό προνόμιο αυτήν τη φορά βγήκε στη φόρα και μπορούμε να μιλήσουμε γι΄ αυτό σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει. Ξεκινά από μικρά πράγματα και εξυπηρετεί ένα σύστημα που καταπιέζει όλους τους μη λευκούς.

— Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος όταν βλέπει σε ένα βίντεο να δολοφονείται εν ψυχρώ κάποιος, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας, εξοργίζεται. Το να το βλέπει ένας άνθρωπος που είναι σκεπτόμενος αλλά είναι και μαύρος, πώς τον κάνει να νιώθει;

Εγώ αυτά τα ζω από μικρό κοριτσάκι. Τα σχετικά έργα στην τηλεόραση τα έβλεπα μέχρι κάποια ηλικία, μετά σταμάτησα. Το «12 Χρόνια Σκλάβος» δεν ήθελα να το δω, δεν γινόταν. Το βίντεο δεν το είδα, μόνο σκόρπιες εικόνες. Αυτό που ένιωσα όμως επιτέλους ήταν οι μαζικές αντιδράσεις. Τότε άρχισα να σκέφτομαι, να διαβάζω. Το πρόβλημα είναι ότι οι λευκοί θεωρούν ότι ο ρατσισμός είναι το συνειδητό μίσος. Το μίσος είναι μόνο μια έκφραση του ρατσισμού. Ο ρατσισμός είναι πολύ πιο βαθύς και έχει ξεκινήσει πολλές γενιές πίσω. Από τη γέννησή τους υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα που εξυπηρετεί τους λευκούς, είτε το ξέρουν είτε δεν το ξέρουν, είτε τους αρέσει είτε όχι. Επωφελούνται από αυτό.

— Είναι το λεγόμενο λευκό προνόμιο.

Το λευκό προνόμιο λοιπόν αυτήν τη φορά βγήκε στη φόρα και μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει. Ξεκινά από μικρά πράγματα και εξυπηρετεί ένα σύστημα που καταπιέζει όλους τους μη λευκούς.

— Πώς το βιώνεις εσύ, που ζεις σε μια χώρα όπου οι μαύροι ανήκουν σαφώς σε μια μειονότητα αριθμητικά; Στην Αμερική ο πληθυσμός της αφροαμερικανικής κοινότητας είναι τεράστιος και οι φωνές τους πολύ ηχηρές – αν καταφέρουν να συσπειρωθούν ίσως να ρίξουν τον Τραμπ. Στην Ελλάδα όμως οι μαύροι είναι λίγοι.

Από την άλλη είναι αρκετοί, μιλάνε τέλεια, έχουν τα στέκια τους. Όταν ήρθε ο μπαμπάς μου εδώ από την Ουγκάντα στα '60s ήταν ο μόνος. Εγώ μερικές φορές το παίζω και λευκή γιατί προσπαθώ να θυμάμαι ότι είμαι και λευκή. Η μαμά μου είναι λευκή και Ελληνίδα. Κι εγώ είμαι μια μαύρη Ελληνίδα. Έχω το προνόμιο το ελληνικό, είναι βασικό, το δέχομαι. Είναι βασικό που έχω χαρτιά. Αν δεν είχα, θα ήμουν σε άλλη θέση αυτήν τη στιγμή.

— Οπότε, υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να πούμε ότι είσαι μια προνομιούχα μαύρη στην Ελλάδα.

Είμαι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

— Επίσης είσαι καλλιτέχνις, δηλαδή κινείσαι σε έναν χώρο εξ ορισμού πιο προοδευτικό. Ζεις σε ένα υπέροχο σπίτι, σε μια όμορφη περιοχή, δεν είσαι μετανάστρια που παλεύει να επιβιώσει. Έχεις υποδυθεί ωστόσο τέτοιους ρόλους.

Μόνο τέτοιους! Δεν μπορείς στην ελληνική τηλεόραση να κάνεις κάτι άλλο, ως μαύρος. Γυρνάμε πάλι στο λευκό προνόμιο και τα στερεότυπα. Βλέπεις έναν άνθρωπο διαφορετικό από σένα και ξαφνικά τον κρίνεις με 100% ανακριβή, στερεοτυπικά στοιχεία. Αυτά τα στερεότυπα η τέχνη μπορεί και να τα φτιάξει και να τα γκρεμίσει. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένας μαύρος ηθοποιός, ένας μη λευκός ηθοποιός, που να υποδύεται έναν ρόλο που είναι χαρακτηρισμένος για λευκό.

— Έχεις την ανάγκη, δηλαδή, να υποδυθείς απλά μια γυναίκα, έναν γυναικείο χαρακτήρα στην ηλικία που είσαι.

Να μην κάνω την υπηρέτρια, τη μετανάστρια, να πρέπει μιλάω σπαστά. Μου αρέσουν και αυτοί οι ρόλοι, απλά θέλω να έχω την επιλογή! Πώς γίνεται να μην έχεις τη φαντασία να βάλεις έναν μαύρο να παίξει;

— Να παίξεις, ας πούμε, σε μια ερωτική ιστορία.

Αυτό θα ήταν ένα ξεκάθαρο βήμα κατά του ρατσισμού.
Όταν οι φίλοι μου, και ειδικά οι φίλοι μου οι ηθοποιοί, έβαλαν μαύρο στα social για το Black Lives Matter, τόσο μαζικά, στην αρχή αυτό με γέμισε χαρά. Ήταν εκπληκτικό. Η αλληλεγγύη αυτή ας μην κρατήσει μόνο επειδή είναι trend.

— Δεν έχεις καθόλου τέτοιες προτάσεις;

Όχι, παρόλο που έχω συνεργαστεί με υπέροχους σκηνοθέτες κι έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα.

— Ας αφήσουμε το κομμάτι της τηλεόρασης, που ανέκαθεν ήταν πιο συντηρητικό γιατί απευθύνεται σε ένα ευρύτατο κοινό. Στο θέατρο τι γίνεται;

Τίποτα, το ίδιο. Ξεκάθαρα. Σε κάποιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις μόνο παίζουν φίλοι μου μαύροι. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε αλληλέγγυοι, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα από τη ρίζα. Το θέατρο είναι μία από τα ίδια. Είχα κάνει με τον Έκτορα Λυγίζο τη «Φάρσα της οδού Γουόλγορθ», μόλις που είχα τελειώσει τη σχολή. Τότε ήταν τα γεγονότα με τον Γρηγορόπουλο και δεν πήγε καλά. Έχω αρνηθεί ρόλους πολύ κακούς κι από μεγάλους σκηνοθέτες.

— Βρέθηκες κάποια στιγμή στο Λονδίνο, που είναι η Μέκκα της πολυπολιτισμικότητας. Γιατί γύρισες;

Ήμουν στο Λονδίνο για να σπουδάσω θέατρο. Στο μεταξύ έχασα τον μπαμπά μου. Νόμιζα ότι δεν θα με επηρέαζε, αλλά με επηρέασε πολύ άσχημα. Ήμουν μόνο 18 χρονών. Έπρεπε να γυρίσω στη μαμά μου. Με έβαλε στο Deree και σπούδασα ψυχολογία. Μέσα από την ψυχοθεραπεία έμαθα πράγματα για μένα, αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο και πήγα στου Θεοδοσιάδη. Ήμουν για εδώ. Τις περιόδους που δεν έχω δουλειά το σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν έμενα εκεί.

— Θέλω να μου πεις πότε κατάφερες να αγκαλιάσεις το κομμάτι της μαύρης ταυτότητας του εαυτού σου. Στο σχολείο έχεις πει ότι πέρασες δύσκολα.

Σταδιακά έγινε αυτό, κάνοντας πολλή δουλειά με τον εαυτό μου. Ψυχοθεραπεία, διαλογισμοί, διάβασμα... Στο σχολείο είχα τα θέματά μου. Αν αισθάνεσαι διαφορετικός, έρχονται και σου το δείχνουν. Ήμουν συνεσταλμένη, έκλαιγα εύκολα.

— Βλέπω, ας πούμε, ότι έχεις διακοσμητικά στο σπίτι σου από τη μαύρη κουλτούρα. Έχεις επίσης τα μαλλιά σου άφρο.

Αυτό ήταν μεγάλη στιγμή, έγινε το 2011. Είχα τα μαλλιά μου ίσια, σαν της μαμάς μου, τα έχω βασανίσει τόσο πολύ. Κάποια στιγμή άρχισα να λέω «ε, και;». Έζησα στο Παρίσι για ένα μικρό διάστημα, μετά από έναν χωρισμό. Εκεί είδα τη μαύρη κοινότητα πολύ απελευθερωμένη. Τότε άρχισα να βλέπω αλλιώς και τους άλλους διαφορετικούς ανθρώπους. Τι ωραίο να μεγαλώνεις ελεύθερος! Από την άλλη αυτό που έχω μάθει είναι πως ό,τι δυσκολία έχεις περάσει, ό,τι σου έχει αφήσει, έχεις υποχρέωση να το θεραπεύσεις. Να κάθομαι να κατηγορώ το σχολείο, τους δασκάλους, τη μαμά μου που δεν με προστάτευσε, τον μπαμπά μου που δεν το θεωρούσε σοβαρό πράγμα;

— Είναι από τα πρώτα βήματα στην ψυχοθεραπεία, το να μην κατηγορείς.

Θέλει όμως χρόνο να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Ποια είναι η γνώμη σου για την κίνηση του HBO να αποσύρει το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και να το επαναφέρει με επεξηγήσεις;

Νομίζω ότι η κίνηση ήταν καθαρά συμβολική. Το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό για τους Αμερικανούς, η κληρονομιά της ταινίας είναι τεράστια. Είναι η πιο επιτυχημένη χολιγουντιανή ταινία σχετικά με τη δουλεία. Ο θρίαμβος της όμως δεν περιλαμβάνει τους μαύρους Αμερικανούς, γιατί δίνει μια 100% ψεύτικη εικόνα της δουλείας. Εξυμνεί πρόσχαρους και αφελείς σκλάβους, πέρα για πέρα αφοσιωμένους σε αυτούς που τους κακοποιούν. Εμπνέει τον εφησυχασμό και «ξεπλένει» τους λευκούς. Φαίνεται με πόση επιδεξιότητα η λευκή υπεροχή φτιάχνει τους μύθους της. Είναι μεγάλη νίκη που κατέβηκε προσωρινά, για να επιστρέψει με επεξηγήσεις και καταγγελίες. Οι μαύροι Αμερικανοί, ειδικά του νότου, δεν μπορούν να τη δουν.

— Πώς σε επηρέασε η τρομακτική άνοδος της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη δεκαετία;

Κρατούσα την ανάσα μου. Και σκεφτόμουν με τρόμο τους μαύρους ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, να, ξεφούσκωσε. Και η περίοδος του Ομπάμα ήταν υπέροχη, και τώρα ο Τραμπ για κάποιο λόγο είναι εδώ, για να μας δείξει το κακό πρόσωπο της Αμερικής. Θα περάσει κι αυτό και θα είναι πιο δυνατά τα πράγματα μετά για τους οπαδούς της ισότητας.

— Αν είχες την ευκαιρία να πεις μια κουβέντα σε αυτό τον άνθρωπο που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ, τι θα του έλεγες;

Είναι θύμα του συστήματος. Δεν θα ήθελα να του απευθύνω καθόλου τον λόγο. Με πόνεσε πολύ, ήταν σαν να ήταν συγγενής μου. Και μετά του έλεγα «κοίτα τι γίνεται, δεν πέθανες τσάμπα, υπήρχε λόγος που έγινε όλο αυτό». Νομίζω ότι κάτι αλλάζει. Όπως και με τον Γουάινστιν και τις γυναίκες στον χώρο εργασίας, και ειδικά στον χώρο του θεάματος, έτσι και με τους μαύρους και τη λευκή υπεροχή, θα αρχίσουμε τουλάχιστον να την επισημαίνουμε.


— Τελικά, πώς είναι να ζεις ως μαύρη γυναίκα στην Ελλάδα;

Πρόκληση. Μαθαίνω από αυτό κάθε μέρα. Μικρή, μου ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήξερα καθόλου ποια είμαι. Τώρα στέκομαι καλύτερα στα πόδια μου, στο μαύρο δέρμα μου, στα ατίθασα μαλλιά μου. Θέλει δουλειά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 30 Ιουν 2020, 17:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα
Δημοσιεύσεις: 10275
Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 30 Ιουν 2020, 16:45

εχω σκέψεις
Μέχρι εδώ διάβασα
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.


πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34321
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 30 Ιουν 2020, 16:55

georgebi έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:43
Οπότε, υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να πούμε ότι είσαι μια προνομιούχα μαύρη στην Ελλάδα.

Είμαι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.
Nα προβληματισθεί για τα προνόμιά της.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 28689
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 30 Ιουν 2020, 16:58

georgebi έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:43
Είχα τα μαλλιά μου ίσια, σαν της μαμάς μου, τα έχω βασανίσει τόσο πολύ.
:a040::a040::a040:

Θύματα ρατσισμού κι αυτά. :a040:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42511
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Ιουν 2020, 17:07

Ωραίο κείμενο. Κάποιος μη φανατισμένος, αν έχουμε τέτοιους, μπορεί να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

nowhere
Δημοσιεύσεις: 14549
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 30 Ιουν 2020, 17:08

λέει εξωφρενικά πράγματα δλδ τώρα και κουοτάρετε από μια πρόταση για να γράψετε την παπαρίτσα σας.κάτι πάει πολύ στραβά

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 30 Ιουν 2020, 17:18

georgebi έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:43




Στην Ελλάδα όμως οι μαύροι είναι λίγοι.


Antigeist/Γιώργης/Giorgos574 πάει ο Μπερνάλ :cry

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 21305
Εγγραφή: 28 Ιουν 2018, 23:56
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 30 Ιουν 2020, 17:20

georgebi έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:43
ανάγκης δημιουργίας ρόλων στο ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση που να μην αναπαράγουν αποκλειστικά τον στερεοτυπικό χαρακτήρα του «μετανάστη που μιλά με σπαστά ελληνικά»
πέρα από τη Δεβόρα δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον ρόλο στη τηλεόραση που να αναπαρήγαγε αυτό το στερεότυπο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 21305
Εγγραφή: 28 Ιουν 2018, 23:56
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 30 Ιουν 2020, 17:25

— Πώς το βιώνεις εσύ, που ζεις σε μια χώρα όπου οι μαύροι ανήκουν σαφώς σε μια μειονότητα αριθμητικά; Στην Αμερική ο πληθυσμός της αφροαμερικανικής κοινότητας είναι τεράστιος και οι φωνές τους πολύ ηχηρές – αν καταφέρουν να συσπειρωθούν ίσως να ρίξουν τον Τραμπ. Στην Ελλάδα όμως οι μαύροι είναι λίγοι.
στην Ελλάδα οι μαύροι είναι λίγοι διότι ήρθαν μόνοι τους με τη δική τους θέληση και όχι αλυσοδεμένοι σε δουλεμπορικά
μικρή λεπτομέρια
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32120
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Ιουν 2020, 17:28

σκεψου να ειναι ενας ηθοποιος 2 μετρα υψος, και να γκρινιαζει που τον βαζουν συνεχεια να παιζει τον μπασκετμπολιστα αντι να παιζει τον φροντο μπαγκινς στο λοτρ.

η τον νανο απο το got να γκρινιαζει που δεν παιζει σε ταινιες πολεμικων τεχνων να δερνει τους κακους.

εμ, κοπελια, ο λογος που εχεις ρολους, ειναι το χρωμα του δερματος σου. οταν ο σκηνοθετης ψαχνει μαυρη ελληνιδα ηθοποιο, παιζεις χωρις αντιπαλο. οταν ψαχνει απλως μια ηθοποιο για εναν οποιονδηποτε ρολο, εχεις να ανταγωνιστεις ολες τις υπολοιπες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

BlastFromThePast
Δημοσιεύσεις: 2481
Εγγραφή: 22 Ιουν 2020, 19:14

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast » 30 Ιουν 2020, 17:30

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
30 Ιουν 2020, 17:20
georgebi έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:43
ανάγκης δημιουργίας ρόλων στο ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση που να μην αναπαράγουν αποκλειστικά τον στερεοτυπικό χαρακτήρα του «μετανάστη που μιλά με σπαστά ελληνικά»
πέρα από τη Δεβόρα δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον ρόλο στη τηλεόραση που να αναπαρήγαγε αυτό το στερεότυπο
Μπορείς να σκεφτείς άλλο ρόλο μαύρου στην τηλεόραση γενικά;

BlastFromThePast
Δημοσιεύσεις: 2481
Εγγραφή: 22 Ιουν 2020, 19:14

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast » 30 Ιουν 2020, 17:31

Ασέβαστος έγραψε:
30 Ιουν 2020, 17:28
σκεψου να ειναι ενας ηθοποιος 2 μετρα υψος, και να γκρινιαζει που τον βαζουν συνεχεια να παιζει τον μπασκετμπολιστα αντι να παιζει τον φροντο μπαγκινς στο λοτρ.

η τον νανο απο το got να γκρινιαζει που δεν παιζει σε ταινιες πολεμικων τεχνων να δερνει τους κακους.

εμ, κοπελια, ο λογος που εχεις ρολους, ειναι το χρωμα του δερματος σου. οταν ο σκηνοθετης ψαχνει μαυρη ελληνιδα ηθοποιο, παιζεις χωρις αντιπαλο. οταν ψαχνει απλως μια ηθοποιο για εναν οποιονδηποτε ρολο, εχεις να ανταγωνιστεις ολες τις υπολοιπες.
Και όταν μαύροι ηθοποιοί ανταγωνίζονται όλους τους υπόλοιπους, το φυσιολογικό είναι να χάνουν;

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 14597
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 30 Ιουν 2020, 17:33

Η Ελλάδα χρειάζεται να επιστρέψεις στην Αφρική
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 21305
Εγγραφή: 28 Ιουν 2018, 23:56
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Η μαύρη Ελληνίδα ηθοποιος Ντέμπ.Οντόνγκ πιστευει οτι η Ελλάδα χρειάζεται μη στερεοτυπικους ρολους για μαύρους ηθοποι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 30 Ιουν 2020, 17:33

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Ιουν 2020, 17:07
Ωραίο κείμενο. Κάποιος μη φανατισμένος, αν έχουμε τέτοιους, μπορεί να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.
δεν θα μου έκανε εντύπωση εαν ήταν Αμερικάνα
αλλά το να καθόμαστε και να μιλάμε σοβαρά για "λευκό προνόμοιο" στην ελληνική πραγματικότητα και για στερεοτυπικούς ρόλους για μαύρους ηθοποιούς στην Ελλάδα, είναι γελοίο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών