Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
paul25
Δημοσιεύσεις: 6583
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:43

Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 30 Ιουν 2020, 15:38

Γατακι σε Πουτιν και Ερντο.... :lol:

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Καρλ Μπερνστάιν για το cnn.com, ο πρόεδρος Τραμπ, ενώ ήταν φιλικός με τους άνδρες ηγέτες στις τηλεφωνικές κλήσεις, γινόταν σχεδόν σαδιστής όταν μιλούσε με γυναίκες πρωθυπουργούς ή προέδρους.

Ο Μπερνστάιν, ο οποίος έγινε γνωστός από την εφημερίδα The Washington Post κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Watergate, επικαλείται πηγές του Λευκού Οίκου και της υπηρεσίας πληροφοριών που έχουν γνώση των κλήσεων οι οποίες είναι διαβαθμισμένες σε υψηλό επίπεδο. Οι πιο «βίαιες επιθέσεις του Τραμπ, ανέφεραν οι πηγές, απευθύνονταν σε γυναίκες αρχηγούς κρατών», έγραψε.

Η συνολική συμπεριφορά του προέδρου σε αυτές τις κλήσεις μεταφέρθηκε στον Μπερνστάιν ως «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», λόγω του πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Τραμπ.

«Οι κλήσεις οδήγησαν τους πρώην ανώτερους συνεργάτες του Τραμπ (συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων εθνικής ασφαλείας Χ.Ρ. ΜακΜάστερ και Τζον Μπόλτον, του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, καθώς και αξιωματούχων της υπηρεσίας πληροφοριών) να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος ήταν συχνά παραληρηματικός -όπως το έθεσαν δύο πηγές- στις σχέσεις του με ξένους ηγέτες», έγραψε ο Μπερνστάιν.

Και πρόσθεσε: «Περισσότεροι από δώδεκα αξιωματούχοι είτε άκουσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου σε πραγματικό χρόνο είτε τους δόθηκαν λεπτομερείς περιλήψεις και εκτυπώσεις καταγραφής ανεπεξέργαστων κειμένων των κλήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, ανέφεραν οι πηγές του CNN. Οι πηγές μίλησαν επανειλημμένα στο CNN τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο»

Το «Είσαι ηλίθια» του Τραμπ στη Μέρκελ

Ο Τραμπ ήταν επιθετικός με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως αναφέρει η έκθεση.

«Μερικά από όσα είπε στην Άνγκελα Μέρκελ είναι απλά απίστευτα: Τη χαρακτήρισε "ηλίθια" και την κατηγόρησε ότι μπαίνει στην τσέπη των Ρώσων, ανέφερε μια πηγή στον Μπερνστάιν. Είναι πιο σκληρός (σ.σ.: στις τηλεφωνικές κλήσεις) με εκείνους που βλέπει ως αδύναμους και πιο μαλακός με αυτούς που θα έπρεπε να είναι σκληρός». Η Μέρκελ αδιαφόρησε για το «φαρμάκι» του Τραμπ, ανέφερε στον Μπερνστάιν μια πηγή και απλώς η καγκελάριος απάντησε με δεδομένα.

Τα τηλεφωνήματα με την Μέρκελ θεωρήθηκαν τόσο ασυνήθιστα που οι Γερμανοί αξιωματούχοι που τα «άκουγαν» στο Βερολίνο κράτησαν το περιεχόμενό τους σε ένα στενό πυρήνα ανθρώπων.

Η Τερέζα Μέι, από την άλλη πλευρά, εξεπλάγη από τη συμπεριφορά του Τραμπ, ανέφερε η έκθεση. Η τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας ταράχτηκε και έγινε νευρική όταν ο Τραμπ της επιτέθηκε, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στον Μπερνστάιν. «Σαφώς την εκφόβισε και αυτό είχε σκοπό», σχολίασε στο CNN ένα άτομο που έχει γνώση των κλήσεων.

Η συμπεριφορά του ήταν αντίστοιχη και στις διά ζώσης συναντήσεις, δήλωσε ένας Γερμανός αξιωματούχος στο CNN. «Όταν η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο το 2018, ο Τραμπ επέδειξε πολύ αμφισβητήσιμη συμπεριφορά που ήταν αρκετά επιθετική (…). Η καγκελάριος έμεινε πράγματι ήρεμη, και αυτό έκανε και στο τηλέφωνο», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την έκθεση.

Εκανε bullying στην Τερέζα Μέι

Οι συνομιλίες του Τραμπ με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, χαρακτηρίστηκαν ως «ταπεινωτικές και εκφοβιστικές».

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος δυσφήμισε τη Βρετανή πρωθυπουργό για την «άνευρη» προσέγγισή της στο Brexit. Είπε επίσης ότι ο Μέι ήταν αδύναμη και δεν είχε θάρρος.

Οι επικοινωνίες της Μέι μ ετον Τραμπ την άφηναν σαστισμένη και τρομαγμένη, σε αντίθεση με την ήρεμη Μέρκελ, αναφέρει η έκθεση.

«Τραμπούκιζε» και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας
;

Εντωμεταξύ, bullying από τον Τραμπ φέρεται να δεχόταν και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται να τον εκφόβιζε και να τον υποτιμούσε με εχθρικό και επιθετικό τρόπο κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Πηγές ανέφεραν ακόμη ότι τα τηλεφωνήματα του Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, καθώς και εκείνες με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας και του Καναδά, ξεκίνησαν συνήθως με τον Τραμπ να διατυπώνει ένα παράπονο.

Πάντως, ένας εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού αρνήθηκε τους ισχυρισμκούς λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός είχε μόνο ευγενικές, σεβάσμιες και θετικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο».

Οταν ο Τραμπ έκανε επίδειξη πλούτου στους άλλους ηγέτες

Σύμφωνα με άλλα αποσπάσματα ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων του με άλλους ξένους ηγέτες προσπαθούσε να επιδείξει τον πλούτο και την επιτυχία του.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ φέρεται να καυχιόταν για τον πλούτο, τη νοημοσύνη και τα επιτεύγματά του σε ηγέτες όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας και ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Τον είχε στο τσεπάκι ο Πούτιν

Σε ότι αφορά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Τραμπ στις συνομιλίες τους φαίνεται να έκανε τα πάντα για να κερδίσει την... έγκρισή του.

Πάντως, ο Πούτιν φέρεται απλά να κέρδιζε κατά κράτος τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, σύμφωνα με την έκθεση του cnn. Mάλιστα, στις συνομιλίες του με τον Ρώσο ηγέτη συχνά χαρακτήριζε τους προκατόχους του ως «μικρούς» και «αδύναμους».

Οι συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μέρος ενός πλέγματος τηλεφωνημάτων του Τραμπ με τους ηγέτες της Αυστραλίας, της Τουρκίας, του Καναδά και της δυτικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τις οποίες οι αξιωματούχοι που της «άκουσαν» περιγράφουν ως «ασεβείς».

Στην περίπτωση της Ρωσίας, μια πηγή εξέφρασε φόβους ότι ο Τραμπ σπαταλούσε το «πλεονέκτημα που κερδίθηκε σκληρά στον Ψυχρό Πόλεμο» ζητώντας την έγκριση του Πούτιν.

Ο Μπερνστάιν είπε ότι αν δημοσιοποιηθούν τα σημειώματα και τα αντίγραφα των κλήσεων, ακόμη και ορισμένοι από τους Ρεπουμπλικανικούς συμμάχους του Τραμπ στο Κογκρέσο θα ζοριστούν να τον υπερασπιστούν.

Σε μια περίπτωση, η πρώην βοηθός του Τραμπ, Φιόνα Χιλ, προφανώς προσπάθησε να εξηγήσει την «ομαλή» προσέγγιση του Πούτιν και τι προσπαθούσε να επιτύχει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος προτίμησε να ακούσει την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ και τον γαμπρό Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι επίσης άκουγαν το τηλεφώνημα και επαινούσαν εξίσου τον συνομιλητή από τη Ρωσία.

Παρακολουθούσαν τον Τραμπ Τούρκοι πράκτορες

Δύο πηγές ανέφεραν ότι ο Τραμπ φαινόταν «παραληρηματικός» στα τηλεφωνήματα με τους ξένους ηγέτες. Μάλιστα, φέρεται να είχε συχνή τηλεφωνική επαφή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος καλούσε απευθείας τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι βοηθοί του Λευκού Οίκου ανησυχούσαν ότι οι Τούρκοι πράκτορες ασφαλείας στην Ουάσινγκτον παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Τραμπ, ώστε ο Ερντογάν να γνωρίζει πότε να καλέσει, αναφέρει η έκθεση. Ο Τούρκος Πρόεδρος, μάλιστα, φέρεται να εκμεταλλευόταν την άγνοια του Τραμπ για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/akoysa ... ela-merkel
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης
Δημοσιεύσεις: 7804
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:45

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 30 Ιουν 2020, 15:52

τί να έκανε στο παλικάρι μας ο τραμπάκουλας :-?
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 14639
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 30 Ιουν 2020, 16:05

Μαυροβασίλης έγραψε:
30 Ιουν 2020, 15:52
τί να έκανε στο παλικάρι μας ο τραμπάκουλας :-?
Το πολύ πολύ να των ρώτησε γιατί αργεί η diet coke. Αμφιβάλλω αν ξέρει κατα που πέφτει η Ελλάδα
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα
Δημοσιεύσεις: 10275
Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 30 Ιουν 2020, 16:22

Το cnn μπορεί να πάρει το μερίδιο αγοράς της εσπρέσο; Αυτό είναι το ερώτημα.
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42513
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Ιουν 2020, 16:30

Λίνο Βεντούρα έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:22
Το cnn μπορεί να πάρει το μερίδιο αγοράς της εσπρέσο; Αυτό είναι το ερώτημα.
Ξέρεις Λίνο, μόλις ο παπάρας αυτός χάσει τις εκλογές, οι πηγές του CNN θα τα μολογάνε κανονικά και με ονοματεπώνυμα προκειμένου να επιβιώσουν στην επόμενη μέρα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Γι αυτό μάσα καλύτερα.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 30 Ιουν 2020, 16:58

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Ιουν 2020, 16:30

Ξέρεις Λίνο, μόλις ο παπάρας αυτός χάσει τις εκλογές, οι πηγές του CNN θα τα μολογάνε κανονικά και με ονοματεπώνυμα προκειμένου να επιβιώσουν στην επόμενη μέρα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Γι αυτό μάσα καλύτερα.
παει και 'μνημειώδεις ισχυρισμούς' :102:


Άβαταρ μέλους
relativer777
Δημοσιεύσεις: 4145
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:11
Phorum.gr user: relativer777
Τοποθεσία: Χαλκηδόνα

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 01 Ιούλ 2020, 20:34

Είναι πολύ ανάγωγος ο Τραμπάκουλας.
Το ότι είναι ηλίθια αυτό το ξέρουμε όλοι.
Είναι τρόπος όμως αυτός να της το πετά κατάμουτρα ?
Θα τις δημιουργείστε ψυχολογικά τραύματα κύριε Τραμπάκουλα !!! :p3:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 01 Ιούλ 2020, 20:38

Δηλαδή αυτο μας το λενε για να τον αντιπαθησουμε?

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης
Δημοσιεύσεις: 39720
Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 01 Ιούλ 2020, 20:42

perseus έγραψε:
01 Ιούλ 2020, 20:38
Δηλαδή αυτο μας το λενε για να τον αντιπαθησουμε?
:giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα


Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23061
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 04 Ιούλ 2020, 01:50

perseus έγραψε:
01 Ιούλ 2020, 20:38
Δηλαδή αυτο μας το λενε για να τον αντιπαθησουμε?
:goodpost:
η προσοχη μας στο Καστελοριζο


Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23061
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιούλ 2020, 12:37

λουτσο στα τσιράκια των Τούρκων...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42513
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Ακουσαν τον Τραμπ στο τηλέφωνο: «Είσαι ηλίθια» είπε στην Ανγκελα Μέρκελ -Πώς αντέδρασε η καγκελάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Ιούλ 2020, 13:32

nostromos έγραψε:
30 Ιούλ 2020, 12:37
λουτσο στα τσιράκια των Τούρκων...
Θα γίνει και αυτό, το Νοέμβρη.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών