Σύνδρομο του Μηχανικού- το νοσηρό φαινόμενο και τρόποι αντιμετώπισης
Re: Σύνδρομο του Μηχανικού- το νοσηρό φαινόμενο και τρόποι αντιμετώπισης
Σύνδρομο μη μηχανικού= δεν μπόρεσα να γράψω καλά στις πανελλήνιες και να γίνω μηχανικός οπότε προσπαθώ να την πω σε αυτούς που είναι καλύτεροι μου. Γιατί δηλαδή επειδή αυτοί καταλαβαίνουν μαθηματικά και φυσική ενώ εγώ είμαι βλάκας και σπούδασα στην 57η επιλογή μου στο μηχανογραφικό υστέρω σε κάτι?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Όποιος στην αρχή του ποστ είχε αμφιβολίες για την ύπαρξη του φαινομένου και νόμιζε ότι υπερβάλω, φαντάζομαι έχει αλλάξει γνώμη διαβάζοντας το νήμα 

Δίκαιο είχε ο συνάδελφος. Με εξαίρεση χειρουργούς η γιατρούς που κάνουν έρευνα οι υπόλοιποι είναι σαν μηχανικοί αυτοκινήτων για ανθρώπους. Ακολουθούν πρωτόκολλα που δεν συνέταξαν οι ίδιοι, για να αντιμετωπίσουν ασθενείς τη λειτουργία των οποιων δεν καταλαβαίνουν (καταλαβαίνουν οι βιολόγοι) χορηγώντας ματζουνια που παρασκεύασαν άλλοι (φαρμακοποιοι) και χρησιμοποιώντας διαγνωστικά.εργαλεια.και.μηαχανηματα που έφτιαξαν μηχανικοί.Japetus έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 12:56Είχα γνωρίσει κάποτε συνάδελφο μηχανικό, καθηγητή μάλιστα, που δε δεχόταν με τίποτα τη σύγκριση γιατρών με μηχανικούς.. Υπό αιρέσεις δεχόταν ισάξιούς του μόνο τους χειρουργούς καθώς κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν κάτω από πίεση για να ανταπεξέλθουν δίνοντας λύση σε κάτι επείγον που θα προκύψει ξαφνικά.
Όλους τους άλλους γιατρούς συλλήβδην, τους θεωρούσε ότι κάνουν ένα υποδεέστερο επάγγελμα που το μόνο που χρειάζεται για να είσαι καλός είναι πολύ διάβασμα και μελέτη/εμπειρία παρελθόντων περιστατικών προκειμένου να μπορείς να δώσεις απαντήσεις, και δεν απαιτείται κανενός είδους ευφυία στην αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού...
Πρόσφατα σε μια πώληση ακινητου, χρειαστηκαμε πιστοποιητικό μηχανικού ότι το ακίνητο δεν είχε αυθαιρεσίες Το ακίνητο ήταν στην οδό Κ. Νερη στο Μετς Ο μηχανικός έγραφε Φ. Νέγρη
Επέμενε ότι ήταν σωστος και ότι όλοι ήμασταν λαθος
Επέμενε ότι ήταν σωστος και ότι όλοι ήμασταν λαθος
- hellegennes
Μα ισχύει για τους μη ερευνητές. Είναι πολλές φορές απλώς υπερφίαλα άτομα που η έπαρσή τους έχει ενισχυθεί από τις μακροχρόνιες σπουδές τους.Japetus έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 12:56Είχα γνωρίσει κάποτε συνάδελφο μηχανικό, καθηγητή μάλιστα, που δε δεχόταν με τίποτα τη σύγκριση γιατρών με μηχανικούς.. Υπό αιρέσεις δεχόταν ισάξιούς του μόνο τους χειρουργούς καθώς κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν κάτω από πίεση για να ανταπεξέλθουν δίνοντας λύση σε κάτι επείγον που θα προκύψει ξαφνικά.
Όλους τους άλλους γιατρούς συλλήβδην, τους θεωρούσε ότι κάνουν ένα υποδεέστερο επάγγελμα που το μόνο που χρειάζεται για να είσαι καλός είναι πολύ διάβασμα και μελέτη/εμπειρία παρελθόντων περιστατικών προκειμένου να μπορείς να δώσεις απαντήσεις, και δεν απαιτείται κανενός είδους ευφυία στην αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ο καθηγητής μας στην ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, μας έλεγε για τους γιατρούς: μην σας τύχει να πάτε στο νοσοκομείο. οι γιατροί το μόνο που ξέρουν είναι στατιστική.Japetus έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 12:56Είχα γνωρίσει κάποτε συνάδελφο μηχανικό, καθηγητή μάλιστα, που δε δεχόταν με τίποτα τη σύγκριση γιατρών με μηχανικούς.. Υπό αιρέσεις δεχόταν ισάξιούς του μόνο τους χειρουργούς καθώς κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν κάτω από πίεση για να ανταπεξέλθουν δίνοντας λύση σε κάτι επείγον που θα προκύψει ξαφνικά.
τώρα, εντάξει. οι χειρούργοι είναι σαν τους πρακτικούς μαστόρους ή ράφτες. σου φτιάχνουν κάτι στο περίπου και να σου ταιριάζει. απλά δεν έχουν αίσθηση του φόβου να πάει κάτι στραβά. αυτό γενικά ισχύει για τους γιατρούς. στα αρχίδια τους όλα. δεν πα να πεθάνεις; τι να κάνουμε. πέθανες.

Οι γιατροί θάβουν τα λάθη τους, τους μηχανικούς τους θάβουν τα λάθη τουςthe comet the course the tail έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 13:21ο καθηγητής μας στην ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, μας έλεγε για τους γιατρούς: μην σας τύχει να πάτε στο νοσοκομείο. οι γιατροί το μόνο που ξέρουν είναι στατιστική.Japetus έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 12:56Είχα γνωρίσει κάποτε συνάδελφο μηχανικό, καθηγητή μάλιστα, που δε δεχόταν με τίποτα τη σύγκριση γιατρών με μηχανικούς.. Υπό αιρέσεις δεχόταν ισάξιούς του μόνο τους χειρουργούς καθώς κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν κάτω από πίεση για να ανταπεξέλθουν δίνοντας λύση σε κάτι επείγον που θα προκύψει ξαφνικά.
τώρα, εντάξει. οι χειρούργοι είναι σαν τους πρακτικούς μαστόρους ή ράφτες. σου φτιάχνουν κάτι στο περίπου και να σου ταιριάζει. απλά δεν έχουν αίσθηση του φόβου να πάει κάτι στραβά. αυτό γενικά ισχύει για τους γιατρούς. στα αρχίδια τους όλα. δεν πα να πεθάνεις; τι να κάνουμε. πέθανες.
- EKPLIKTIKOS
Δεν ειμαι γιατρος αλλα εχω την αίσθηση ότι οι γιατροί γενικά είναι απο τα επαγγέλματα που πρέπει να εισαι up to date παντα. Ενας καθηγητής σχολείου πχ ελάχιστα χρειάζεται να επιμορφωθει (Αν κ με τις νέες τεχνολογίες αλλάζει αυτο). Αντίθετα ενας γιατρός πρέπει να έχει μια επαφή με τις εξελίξεις του κλάδου του. Εγώ τους έβαλα β κατηγορία μετα τους μηχανικούς σε ξερολιαση κ ταση να μιλάνε για πράγματα που δε γνωρίζουν με έπαρση. Το κακο που έχουν σε σχέση με τους μηχανικούς είναι οτι ειναι πιθανότερο να είναι βλαμμένοι σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, να γράφουν στο πολυτονικό και γενικά να σπάνε αρχιδια. Οι μηχανικοί μεν σπάνε αρχιδια, αλλα πρέπει να ασχοληθείς κ εσύ μαζί τους αλλιώς θα βρουν κάποιον αλλο να ζαλισουν. Οι γιατροί θα σου πουν τη μαλακια τους ακομα κ στη στάση του λεωφορείου σαν τους ταρίφες, μόνο που σε αντίθεση με τους ταρίφες θα σου τονίσουν ότι είναι κ γιατροί για να τους σεβαστεις. Για να καταλάβετε πόσο μαλακες είναι, θα σου πουν ότι είναι γιατροί ακομα κ σε αγγελίες για μηχανές κ αμάξια, ότι κ καλα αυτο τους προσδίδει σοβαρότητα κ αξιοπιστία. Δεν υπάρχει άλλος κλάδος να το κάνει αυτό, δε θα δεις ποτε σε αγγελία μηχανής να σου γράφει ο αλλος "από χημικό μηχανικό εμπ/φιλολογο/τεχνολογο τροφίμων"
Γι' αυτό μάλλον μας έχει ξεπεράσει και η Ουγκάντα σε κτιριακή υποδομή και εμφάνιση πανεπιστημίων, να μην μιλήσουμε για την μέση εκπαίδευση, να μην μιλήσουμε για τα άλλα. Επειδή οι πανελλήνιες έκαναν την δουλειά τους.Lord Brum έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 12:57Σύνδρομο μη μηχανικού= δεν μπόρεσα να γράψω καλά στις πανελλήνιες και να γίνω μηχανικός οπότε προσπαθώ να την πω σε αυτούς που είναι καλύτεροι μου. Γιατί δηλαδή επειδή αυτοί καταλαβαίνουν μαθηματικά και φυσική ενώ εγώ είμαι βλάκας και σπούδασα στην 57η επιλογή μου στο μηχανογραφικό υστέρω σε κάτι?
Όξω ρε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
η ξερολίαση περισσότερο έχει να κάνει με 1) τον χαρακτήρα του καθένα και 2) την φάση που περνάει. θα πρέπει να αναζητήσει κανείς τις αιτίες στην ψυχολογία και όχι στο τι σπούδασε. έχουν δει πολλά τα μάτια μου. άτομα που δεν μιλούσαν καν σε μικρότερη ηλικία, ξαφνικά είτε επειδή πιάσανε λεφτά στα χέρια τους, είτε επειδή έγιναν αφεντικά στην επιχείρηση του μπαμπά, είτε επειδή βρήκαν γκόμενα, είτε επειδή έγιναν οικογενειάρχες με αμάξι και σπίτι με κήπο, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και γνώμη για όλα.

Γεια σου ρε αστέριthe comet the course the tail έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 13:43η ξερολίαση περισσότερο έχει να κάνει με 1) τον χαρακτήρα του καθένα και 2) την φάση που περνάει. θα πρέπει να αναζητήσει κανείς τις αιτίες στην ψυχολογία και όχι στο τι σπούδασε. έχουν δει πολλά τα μάτια μου. άτομα που δεν μιλούσαν καν σε μικρότερη ηλικία, ξαφνικά είτε επειδή πιάσανε λεφτά στα χέρια τους, είτε επειδή έγιναν αφεντικά στην επιχείρηση του μπαμπά, είτε επειδή βρήκαν γκόμενα, είτε επειδή έγιναν οικογενειάρχες με αμάξι και σπίτι με κήπο, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και γνώμη για όλα.

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Τελικά? Δεν είχε αυθαιρεσίες?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 121 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
11 Ιαν 2025, 18:55
-
- 33 Απαντήσεις
- 1583 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
22 Μάιος 2024, 18:36
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο πιστεύετε ότι θα στοιχίσει η τακτική αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ναυαγίου;
από Unique » 16 Ιουν 2023, 01:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 142 Απαντήσεις
- 3739 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
19 Ιουν 2023, 07:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σύνδρομο Τραμπικής Παράκρουσης
από Scouser » 19 Φεβ 2025, 14:53 » σε Διεθνής πολιτική - 244 Απαντήσεις
- 5963 Προβολές
-