Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 23:52Δηλαδή όντως δεν κατάλαβες πως το παράδειγμα του φανταστικού διαλόγου μας:ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 21:19Οπότε, αυτός που πήρε προσωπικά κάτι, ήσουν εσύ και όχι εγώ.
Και άρχισες ολόκληρη ιστορία για την "έντεχνη" προσπάθεια μου στο να μην απαντήσω στο αν σε έβρισα ή στο αν μπορώ να πω στους δικούς μου, την άποψη μου για τους συμβολισμούς λες και στην έστειλα σε πιμί και δεν την έγραψα σε κανονικό μήνυμα.
Κατά τα άλλα, ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει ο καταλογισμός της ευθύνης, πολύ περισσότερο όταν σπανίως ξεκινώ πρώτη επίθεση. Και θεωρώ παιδιάστικη και εγωκεντρική τη συμπεριφορά σου. Κρίμα.
- Γαλή γιατί με έβρισες σήμερα;
- Ναι αλλά εσύ προχτές...
Δεν κατάλαβες δηλαδή ότι ήταν ακριβώς για να σου δείξω πως σε μια απάντηση του John Brown Gun Club προς τον nowhere, όπου σχολίαζαν την διαφημιστική κατάντια της αρχιλοχία, εσύ πετάχτηκες για να καυτηριάσεις την ψυχική διαταρραχή των αθέων σε άλλη περίπτωση.
Πράγμα το οποίο δεν είχε την παραμικρή σχέση ούτε με τον διάλογο των δύο, ούτε και με το συγκεκριμένο θέμα που σχολίαζαν.
Σου επεσήμανα λοιπόν, με πλάγιο τρόπο, ότι απέφυγες να σχολιάσεις τα κακώς ή καλώς κείμενα της περιπτώσεως της αρχιλοχία, αλλά προτίμησες να θίξεις την συμπεριφορά κάποιων αθέων σε άλλο τόπο και χρόνο. Δηλαδή εφάρμοσες την παροιμία "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".
Αυτό και μόνον.
Και είχα κάνει παράθεση όλον τον σχετικό διάλογο, ώστε να δεις γιατί μιλάω, αλλά εσύ δεν το κατάλαβες ε; Και το θεώρησες επίθεση εναντίον σου ε; Που ξεκίνησα πρώτος ε;
"Επίθεση" λοιπόν, η επισήμανση μιας πιρουέτας την οποία όντως εκτέλεσες, όπως ξεκάθαρα διαπιστώνεται από την επέμβαση σου.
Και σε είπα και ψωρόγατο. Φαντάσου να μην σε έλεγα...θα το θεωρούσες πυρηνικό βομβαρδισμό.
Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, ήταν απόρροια της άρνησής σου να αποδεχθείς πως έριξες μια πιστολιά στου Κουτρούλη τον γάμο, από καθαρή ειρωνική διάθεση.
Ποια ευθύνη λοιπόν και ποιανού;
Αν δεν σε ενδιαφέρει η ευθύνη, δεν καταλογίζεις σε κανέναν κάποια. Αν σε ενδιαφέρει, τότε την καταλογίζεις ακριβοδίκαια.
Όχι αναλόγως της συμπάθειας.

Έριξα μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες (τις πρόσφατες γιατί είναι παλιό το νήμα)
για να διαπιστώσω από πότε ξεκίνησε η "εντός του θέματος" παρέμβαση στο θέμα και κυρίως το τι είχαν γράψει οι συμμετέχοντες. Και είδα ότι πέρα από την πλάκα με το Στύγιο αλλά παραβλέποντας τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσωπική ιστορία του Στύγιου (βασικό) και η προσέγγιση του Κόκκορα (που είναι από τους πιο θετικούς και καλοπροαίρετους χρήστες του φόρουμ) ξεκίνησες τη θρησκευτική σου προσέγγιση με το
Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι εκτός από δικηγόρος του τζόνι και του Ασέβαστου, την είδες και καθοδηγητής ή πνευματικός μου, κάνοντας μου επισημάνσεις...Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 11:33Αν και δεν είχα σκοπό να εμπλακώ σε θρησκευτικές (και ανούσιες) αντεγκλήσεις, την δική μου οπτική μόνον θα γράψω (και δεν θα συνεχίσω).
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με John Brown Gun Club και Ασέβαστος
Μπορείς λοιπόν να κρατήσεις την ακριβοδίκαιη

Εγώ θα συνεχίσω να έχω και να εκφράζω την ίδια ειρωνική διάθεση, χωρίς να επηρεάζομαι από τις επισημάνσεις του καθένα.